I ja imam zelju na taj nacin da vratim takvina, ali previse me iznerviea to njegovo peglanje da nemam zivaca jos vise peglati i onda jedva docekam da mogu po gasu, a treba im to raditi ko moze.drug_profi wrote: ↑29/07/2023 02:17Uf, ja takva ponasanja dovodim do eskalacije.canvra888 wrote: ↑28/07/2023 20:57 Idem danas uz Ivan i pretičem lijevom redom sve i nađe se neki lik u narandžastom Golfu petici ispred mene koji gusla u lijevoj. Lik bi da pretiče ove iz desne, a guši cijelu traku.
Blicam jedno 15-ak puta liku, ništa. Počnem svirat, ništa, neće da se vrati. Hajd zaobišao je nekako dva auta iz desne, ali frajko se i dalje ne vraća u desnu, iako je prazna. Svirnem još par puta, ništa i dalje, krenem ga zaobilaziti s desne strane, poče lik da mi trećinom auta ulazi u traku.
Sad fakat nisam siguran je li frajko namjerno ne dozvoljava da ga preteknem, ili je toliki apsolutni boliklinac i ništa ne prati pa možda ulazi u moju traku zbog saobraćaja iz suprotne trake (iako nema nikakve potrebe za tim, dovoljno su široke trake).
Prikočim, čekam da se vrati i tad uhvatim priliku da mu već uđem u dužinu auta i naravno tada više nije pokušavao to. Fakat mi nisu jasni ovakvi likovi...
Preteknem pa blokiram i usporim do stajanja. Da vidim hoces li izaci iz kabine maumutijebem.
Zena me ruzi. A boli me kurac. Svakako nemam puno zivota jos. A pun sam bijesa.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#44426 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- drug_profi
#44427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pitchke su to. Zadnji put lik polukruzno napravio i otisao.
Prije toga je mnogo grlat i razgranat bio.
Ja se u 50% slucajeva usaburam. Ali ako me je vec neko izjebo, ili me taj prca predugo i bezobrazno, izgubim kontrolu.
Prije toga je mnogo grlat i razgranat bio.
Ja se u 50% slucajeva usaburam. Ali ako me je vec neko izjebo, ili me taj prca predugo i bezobrazno, izgubim kontrolu.
- canvra888
#44428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma dvije ženske osobe sa mnom u autu bile, smirivale me i samo što sam počeo rondat, kamoli da je šta više...
Da nije na pola Ivana bilo, možda bih i ja šta još konkretnije, ali nije mjesta za toga nikako bilo.
Ovako je samo bilo sviranje i mahanje rukama dok smo paralelni bili kad sam ga napokon uspio zaobići desnom...
Da nije na pola Ivana bilo, možda bih i ja šta još konkretnije, ali nije mjesta za toga nikako bilo.
Ovako je samo bilo sviranje i mahanje rukama dok smo paralelni bili kad sam ga napokon uspio zaobići desnom...
- drug_profi
#44429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Žena me ruži, obećao sam joj da neću više. I imam namjeru da poštujem to, ali nekad crvena krpa padne.
Znam, naletiću jednom na metak ili na vecu budalu....
Znam, naletiću jednom na metak ili na vecu budalu....
- kravamuzara
#44430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma jel to C4 vozi nema tu co’ekaEvolution_IV wrote: ↑28/07/2023 18:47 kakvi debili voze, majmun sa c4 gusla od vrapcica prema jablanici, sve 50 pa kocnica, naravno iza je kolona od jos 15-20 picki P-I-C-K-I!!!! koje ni ne pomisljaju da preteknu, da bi vozio 80-90 lagano po ogranicenju pretekao sam govnara a prije toga po 2 i po 3 jer su svi nabijeni jedni u druge, jebem vam i vozacku i instruktora i auto koje vozate
ne mozes normalno vozit gdje god krenes, jebo ti guslanje pleme, ako nisi sposoban nemoj ni vozit..
- omega369
#44431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Becky7
#44432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koja je minimalna brzina na autoputu u BiH, maksimalnu znam?
- Optimist
- ZoomZoomKiwi
-
Seawolf
#44435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemojte brkati najmanju dopuštenu brzinu na auto-putu, sa zabranom kretanja po auto-putu za sva ona vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 km/h.
- ZoomZoomKiwi
#44436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne sjećam se kad sam vidio znak nalik na ovaj (kod nas)

Samo ga viđam kao dio ovakvog znaka

Al’ 90% ljudi ne zna da je to uopšte znak za to.
Iznendili biste se.

Samo ga viđam kao dio ovakvog znaka

Al’ 90% ljudi ne zna da je to uopšte znak za to.
-
Naslovnica
#44437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jučer oko 18h, povratak sa Bjelašnice.
Kolona 5-6 automobila, naprijed kombi, natovaren, gusla, ne može brže jbga.
Ja predzadnji.
Vidim u retrovizoru bijelo špansko govno (meščini Ateca) se brzo približava.
On zadnji, poče da pretiče na punoj, konto 2-3 da uzme ali ga krenulo i frajer pretičući hladno uleti u dvije vezane apsolutno nepregledne krivine. Gledam i ne vjerujem svojim očima, baš je išao na sreću. Da je odozdo neko naišao direkt bi bio 100%, nema gdje pobjeći a velika brzina.
Znači, ljudi svjesno idu da ubiju sebe i drugoga.
Volio bih ga samo pitati zašto jarane?
Kolona 5-6 automobila, naprijed kombi, natovaren, gusla, ne može brže jbga.
Ja predzadnji.
Vidim u retrovizoru bijelo špansko govno (meščini Ateca) se brzo približava.
On zadnji, poče da pretiče na punoj, konto 2-3 da uzme ali ga krenulo i frajer pretičući hladno uleti u dvije vezane apsolutno nepregledne krivine. Gledam i ne vjerujem svojim očima, baš je išao na sreću. Da je odozdo neko naišao direkt bi bio 100%, nema gdje pobjeći a velika brzina.
Znači, ljudi svjesno idu da ubiju sebe i drugoga.
Volio bih ga samo pitati zašto jarane?
- Ateista
#44438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sa preticanjem u krivini me podsjeti na pricu kolega sa faksa kad su isli u Mostar sa dva auta, jedan malo jaci drugi slab motor koji je bas tesko preticao. Imali walkie-talkie i ovaj sa jacim autom isao ispred, preticao kad moze i neko iz tog auta bio stalno na vezi sa nekim iz drugog i javljali ovome iza kad je cisto da moze preticati u krivinama.
Dobar fazon, ali da sam iza nikad se ne bih usudio da krenem u preticanje ako se svojim ocima ne uvjerim da je sigurno.
Dobar fazon, ali da sam iza nikad se ne bih usudio da krenem u preticanje ako se svojim ocima ne uvjerim da je sigurno.
- nepass1
#44439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krenuo na more od jablanice do mostara prestigao 20ak auta, gusla kolona svi relax valjda idu na more. Svi 60max voze. Dolazim na gabelu nikog na prelazu, ja prvi, iza mene kolona od 10ak auta se stvori
Krenuo sa mora od mostara do jablanice dva kamiona i iza 5-6 auta. Na zadnjoj isprekidanoj pred jablanicu prestigao kamion sa cela kolone. Isto niko nikog ne prestize.
Krenuo sa mora od mostara do jablanice dva kamiona i iza 5-6 auta. Na zadnjoj isprekidanoj pred jablanicu prestigao kamion sa cela kolone. Isto niko nikog ne prestize.
-
kakaljin
#44440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Primjetio sam da ljudi po inerciji voze, ne razmisljaju ne prate siutaciju u saobracaju. I zato nam dolazi do sudara i kolona. Kada vozis moras cijelo vrijeme biti skoncentrisan na voznju i prati sva desavanja oko sebe.nepass1 wrote: ↑31/07/2023 09:14 Krenuo na more od jablanice do mostara prestigao 20ak auta, gusla kolona svi relax valjda idu na more. Svi 60max voze. Dolazim na gabelu nikog na prelazu, ja prvi, iza mene kolona od 10ak auta se stvori![]()
Ako im se ne zuri sto onda idu autom, mogu vozom ili Busom komotno
- Laplace
#44441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se obično ne žuri kad vozim daleko, posebno na more. Ali, ipak vozim po ograničenju + 10 preko i pri tome pravim više pauza da odmorim. Radije ću dodatnih petnaestak minuta provesti u kafiću/restoranu pored Neretve nego u autu vozeći ispod ograničenja.kakaljin wrote: ↑31/07/2023 09:23Primjetio sam da ljudi po inerciji voze, ne razmisljaju ne prate siutaciju u saobracaju. I zato nam dolazi do sudara i kolona. Kada vozis moras cijelo vrijeme biti skoncentrisan na voznju i prati sva desavanja oko sebe.nepass1 wrote: ↑31/07/2023 09:14 Krenuo na more od jablanice do mostara prestigao 20ak auta, gusla kolona svi relax valjda idu na more. Svi 60max voze. Dolazim na gabelu nikog na prelazu, ja prvi, iza mene kolona od 10ak auta se stvori![]()
- drugtito2011
-
Seawolf
- ZoomZoomKiwi
#44444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako se referiraš na ovaj potonji znak koji sam ja postavio, u pitanju je znak koji označava početak postojanja trake za spora vozila. Obično se nalazi na usponima ili nizbrdicama određenog postotka. Umjesto zaustavne trake dobijemo voznu traku za spora vozila (kamione, tegljače…)
Isti znak možeš vidjeti na početku zeničke obilaznice na A1 iz smjera Sarajeva prema Doboju.
Minimalna brzina nije ograničena u traci za spora vozila.
Ali u normalnim uvjetima itekako jest.
-
Seawolf
#44445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na koliko je ograničena minimalna dopuštena brzina kretanja u desnoj traci auto-puta, u normalnim uvjetima?EFD22 wrote: ↑31/07/2023 10:42Ako se referiraš na ovaj potonji znak koji sam ja postavio, u pitanju je znak koji označava početak postojanja trake za spora vozila. Obično se nalazi na usponima ili nizbrdicama određenog postotka. Umjesto zaustavne trake dobijemo voznu traku za spora vozila (kamione, tegljače…)
Isti znak možeš vidjeti na početku zeničke obilaznice na A1 iz smjera Sarajeva prema Doboju.
Minimalna brzina nije ograničena u traci za spora vozila.
Ali u normalnim uvjetima itekako jest.
- vjeshalica
#44446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj gore znak samo bez AP imate na onoj novoj cesti od krivina prema kiseljaku odozdo
-
kakaljin
#44447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Razumijemo se potpuno, cak ta tvoja voznja je preporucljiva vozis +10 preko ogranicenja i ako ti se stoji stanes odmoris, ali nikome ne smetas i nikoga ne usporavas.Laplace wrote: ↑31/07/2023 09:54Meni se obično ne žuri kad vozim daleko, posebno na more. Ali, ipak vozim po ograničenju + 10 preko i pri tome pravim više pauza da odmorim. Radije ću dodatnih petnaestak minuta provesti u kafiću/restoranu pored Neretve nego u autu vozeći ispod ograničenja.kakaljin wrote: ↑31/07/2023 09:23
Primjetio sam da ljudi po inerciji voze, ne razmisljaju ne prate siutaciju u saobracaju. I zato nam dolazi do sudara i kolona. Kada vozis moras cijelo vrijeme biti skoncentrisan na voznju i prati sva desavanja oko sebe.
-
Concord
#44448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko god ima manijaka toliko ima i ovih sporaca, pregledaca okoline, saburlija… cini mi se i vise nego prije. Nema puta u BiH a da svako malo ne stignes jednog ili kolonu njih. Nedavno sam na novoj Stolac-Neum magistrali stigao kolonu od njih desetak, voze po mrtvom ogranicenju zakucani jedan za drugog, niko nikoga ne prestize.
Toliko ti zivce izvade, na kraju kad sam jedva uspio da krenem preticati prije jedne raskrsnice, ne mogu da se vratim nazad do kraja isprekidane zbog zakovanih debila, kontam ko vam yebe mater i naslagam ih svih 10. Jednostavno te natjeraju.
Toliko ti zivce izvade, na kraju kad sam jedva uspio da krenem preticati prije jedne raskrsnice, ne mogu da se vratim nazad do kraja isprekidane zbog zakovanih debila, kontam ko vam yebe mater i naslagam ih svih 10. Jednostavno te natjeraju.
Last edited by Concord on 31/07/2023 13:21, edited 1 time in total.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#44449 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Natjeraju te tako sto voze po ogranicenju?Concord wrote: ↑31/07/2023 13:19 Koliko god ima manijaka toliko ima i ovih sporaca, pregledaca okoline, saburlija… cini mi se i vise nego prije. Nema puta u BiH a da svako malo ne stignes jednog ili kolonu njih. Nedavno sam na novoj Stolac-Neum magistrali stigao kolonu od njih desetak, voze po mrtvom ogranicenju zakucani jedan za drugog, niko nikoga ne prestize.
Toliko ti zivce izvade, na kraju kad sam jedva uspio da krenem preticati prije jedne raskrsnice, ne mogu da se vratim nazad do kraja isprekidane zbog zakovanih debila, kontam ko vam yebe mater i naslagam ih 10. Jednostavno te natjeraju.
-
noviclan
#44450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Govori nekome na mob evo sada jedan zeznu sto je u svojoj traci a vozi daciudrugtito2011 wrote: ↑31/07/2023 09:58 Juče popodne, GP Bileća, kolona oko 1 kilometar iz pravca BiH prema CG. Lokalni baja je pokušao da pretekne kolonu i rezultat se vidi. Ovo je trajalo oko 30 sekundi a on je svo vrijeme pričao na mob.
![]()