Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

last mohicans

#40101 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ne znam je li uvazeni predsjednik razmisljao da malo finansijski kazni ove bolikurce. Na onakav način ispasti od Torpeda, onda ovu bruku prirediti navijačima u prvom kolu. Izgleda da će sezona biti puna neobičnih rezultata, očekujem na strani bolje rezultate, a kući bruke na koje su nas navikli. Ja uopće ne vjerujem u dobre namjere tog lika. Pa ko može ovolike fule i propuste praviti, a imati sve preduslove. Neko ko je totalni nepoznavalac fudbala, uz to je jako tvrdoglav, ili neko sa lošim namjerama, treće ne želim i ne mogu da nađem. Ja više nisam pametan i ne znam šta da mislim. Igrači mi nisu jasni, šta su očekivali, pleme im njihovo, da će se Sloga prepasti njihovih statusa IG ili visine plata. Sav očaj utakmice moze statin u onu bravuru Trake kada pogodi svog igrača s leđa u noge, na par metara od sebe :lol:
Last edited by last mohicans on 30/07/2023 23:05, edited 1 time in total.
rocco_siffredi

#40102 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Pokisnem.
Smrznem se.
Jel moguće da smo ovoliko anemićni?
Bezidejni, jalovi, bez bekova, bez odbrane, ništa ni sa čim.
Sloga bar zna šta igra i na koga igra.
A mi?
Jebo me pas.
oldtajmer

#40103 Re: Utakmice.

Post by oldtajmer »

Labirint

#40104 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

Najbolji lijek za ovakve situacije je jedan dobar trening sad poslije utakmice, kad nisi trčao 90 minuta hajde sad 90 protiv zamišljenog protivnika. Al kurko, garant im to u ugovoru ne stoji nego lagano na pićence i bez srkleta... Taman kontas euforija neka, članske, dresovi, hajp i onda lagano u kolotecinu za sat i po vremena.. A ni avgust nije :D
mirza_15

#40105 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Pa kada nije za ovoga što je formaciju mijenjao? Mogao je posložiti standardnu sa onim što je imao. A on glumio nešto sa nekakvom 3-5-1-1 formacijom. Nije ima Ziljkića pa odlučio da ubije i Keremeha. Čovjek izvodio aute, igrao defanzivu nije imao pomoć još jednog beka kada pokuša nešto sa boka.... Užas od utakmice. Da smo mi nešto osigrali pa nije išlo... Nego mi opšti odron.
mond

#40106 Re: Utakmice.

Post by mond »

Jebo nam je nedostatak trenera majku. Jebem ti mahalu i ko je izmisli.
18mn97

#40107 Re: Utakmice.

Post by 18mn97 »

Uvijek isto.
mirza_15

#40108 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

rocco_siffredi wrote: 30/07/2023 23:05 Pokisnem.
Smrznem se.
Jel moguće da smo ovoliko anemićni?
Bezidejni, jalovi, bez bekova, bez odbrane, ništa ni sa čim.
Sloga bar zna šta igra i na koga igra.
A mi?
Jebo me pas.
Nemaš bekova jer je Dogan postavio tako. Čitav lijevi bok drži Duraković, a desni Keremeh. Uz to ti Zeljković čuva onog Vidića dok lik ima ispred sebe 10 metara da se namjesti na centaršut. Što je najgore, nije odustao do kraja od te neke postavke. Jedan od zadnjih napada u sudijskom vremenu nama Oliveira igra odbranu i poslije ga nema u tom napadu... Cirkus, jad, očaj
Logovan

#40109 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

mirza_15 wrote: 30/07/2023 23:08 Pa kada nije za ovoga što je formaciju mijenjao? Mogao je posložiti standardnu sa onim što je imao. A on glumio nešto sa nekakvom 3-5-1-1 formacijom. Nije ima Ziljkića pa odlučio da ubije i Keremeha. Čovjek izvodio aute, igrao defanzivu nije imao pomoć još jednog beka kada pokuša nešto sa boka.... Užas od utakmice. Da smo mi nešto osigrali pa nije išlo... Nego mi opšti odron.
Pokušao nešto izmisliti i pogriješio. Sada da se on nešto napada ne ide, jebi ga. Sam je rekao da nije za ovoga, tako da sve je jasno.
last mohicans

#40110 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Pa vidio i Oliveira da se odbrana pati, došao da pomogne, obijelio čekajući lopte kojih nema. A Dogan nije vidio. Toliko beizdejnosti, mrljavosti i nesigurnosti dugo nisam vidio od igrača. Bilo je s Dudićem jako loših izvedbi, ali bilo je i prilika koje su završavale na stativama i prečkama. Ovo nije slučajno, mi smo sve tri utakmice bili jako loši, sem onih prvih 25 min u prvoj utakmici. Postaje hroničan problem..Samo mi daj trenera koji zna braniti prekide, a koristiti ih na suprotnoj strani.
mirza_15

#40111 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Logovan wrote: 30/07/2023 23:17
mirza_15 wrote: 30/07/2023 23:08 Pa kada nije za ovoga što je formaciju mijenjao? Mogao je posložiti standardnu sa onim što je imao. A on glumio nešto sa nekakvom 3-5-1-1 formacijom. Nije ima Ziljkića pa odlučio da ubije i Keremeha. Čovjek izvodio aute, igrao defanzivu nije imao pomoć još jednog beka kada pokuša nešto sa boka.... Užas od utakmice. Da smo mi nešto osigrali pa nije išlo... Nego mi opšti odron.
Pokušao nešto izmisliti i pogriješio. Sada da se on nešto napada ne ide, jebi ga. Sam je rekao da nije za ovoga, tako da sve je jasno.
Ma znam da nije on krivi. Uvalili ga. Ali onda je trebao postaviti standardnu formaciju sa dva beka i dva krila, 4 pozadi. Ovo nije ličilo ni na šta.
vicious

#40112 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Ma nije nikakvo napadanje, ali eto komentar. Ako sam kaže da nije za toga, što izmišlja toplu vodu? :D
I što mi je još gore, ničim nije reagovao na probleme koji su se rano počeli primjećivati, već u prvom poluvremenu.
last mohicans

#40113 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ma ne napada ga se. On je u cijeloj priči mozda najmanje kriv. Ali jbg, vodiš akademiju, najveći si stručnjak u savezu, koji je desetine trenera spremao. Mogao je više izvući iz ove utakmice. Snosi dio krivice. Da je makar postavio više trkača, mi smo očajni po trci i spremi.
Dinostula

#40114 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

last mohicans wrote: 30/07/2023 23:22 Pa vidio i Oliveira da se odbrana pati, došao da pomogne, obijelio čekajući lopte kojih nema. A Dogan nije vidio. Toliko beizdejnosti, mrljavosti i nesigurnosti dugo nisam vidio od igrača. Bilo je s Dudićem jako loših izvedbi, ali bilo je i prilika koje su završavale na stativama i prečkama. Ovo nije slučajno, mi smo sve tri utakmice bili jako loši, sem onih prvih 25 min u prvoj utakmici. Postaje hroničan problem..Samo mi daj trenera koji zna braniti prekide, a koristiti ih na suprotnoj strani.
Otjerali jedinog lika koji je znao glavom zabiti a to je Martinovic valjda ljudi vidjeli jebote ovaj zabija sjebace nam stimanje tekmi.
Piaty

#40115 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Kako starim,sve rijeđe pratim fudbal ali moram reći da je ovo najraštimanija ekipa koju sam gledao u zadnje vrijeme.
Ovdje apsolutno ništa ne funkcioniše i na fudbalskim terminima se viđaju mnogo smislenije akcije i potezi.

Fk Sarajevo je kao kolektiv prava K-A-T-A-S-T-R-O-F-A i takav on nije u stanju pobijediti nikoga pa tako ni Slogu iz Doboja, za koju se može reći da čak nije imala ni nekih problema da sačuva pobjedu.
Ponavljam, tragični smo kao kolektiv, ne uzimajući u obzir pojedince. A opet, kada smo kod pojedinaca i tu moramo biti realni. Po meni u Sarajevu postoje dva igrača koje mogu da cijenim na temelju njihovih igara, a to su Balta i Mulalić (koji ionako stalno sjedi na klupi), a sad neko može pričati šta hoće.

Moram još malo biti iskren i reći da Sarajevo, još od Bate Borisova,te 2019 i 2020 godine, stoji jako loše bez obzira na nekakve povremene bljeskove, ako ih je bilo uopće. Mnogo priče od tada, ali tako mnogo razočarenja i tako mnogo sramoćenja. Mene bolan još drži prosutih 13 bodova protiv borca :sad:
Kod nas u Europi imaju dvije opcije - ko god nam dođe, znamo da ćemo ispasti samo ovisi kako. Ako nas zakači predstavnik Luxemburga ili Vaticana, nećemo mnogo zijaniti. Ako nas zakači tamo neko iz sredine portugalske ili belgijske lige, onda je fijasko zagarantovan.

Nego,ovaj tip Dogan je spominjao visoke igrače Sloge,a ne spominje da Sarajevo nije moglo povezati tri jebena pasa (kao i u prethodnih pedeset utakmica prije Sloge).

I onog Rogića odmah vraćati u prvi tim iako nas neće mnogo usrećiti ni on ove sezone, sada sam već siguran.
last mohicans

#40116 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Dinostula wrote: 30/07/2023 23:27
last mohicans wrote: 30/07/2023 23:22 Pa vidio i Oliveira da se odbrana pati, došao da pomogne, obijelio čekajući lopte kojih nema. A Dogan nije vidio. Toliko beizdejnosti, mrljavosti i nesigurnosti dugo nisam vidio od igrača. Bilo je s Dudićem jako loših izvedbi, ali bilo je i prilika koje su završavale na stativama i prečkama. Ovo nije slučajno, mi smo sve tri utakmice bili jako loši, sem onih prvih 25 min u prvoj utakmici. Postaje hroničan problem..Samo mi daj trenera koji zna braniti prekide, a koristiti ih na suprotnoj strani.
Otjerali jedinog lika koji je znao glavom zabiti a to je Martinovic valjda ljudi vidjeli jebote ovaj zabija sjebace nam stimanje tekmi.
To mi je također misterija. Momak uopće nije loš bio za razliku od antitalenta Trake i provale Šerbe. Mi ključne pozicije nismo riješili, golmana i stopere. Ovaj Soldo mrka kapa, Aničić se ko malo dozvao, povrijedi se. Mi nemamo ni jednog stopera, a golmana vidimo kakvog imamo. Prvi gol najveća krivica njemu ide. Nadvisi te lik s glavom sto ne mozeš rukom. Odmah se rokni. Nek su oni Ibru doveli kao trenera golmana, a Lugušić se čim prije zahvalio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#40117 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

kao što rekoh na Infu

Vizija, sistem, posložen klub u svim segmentima, tri preduslova da se planira i radi nešto dugoročno. Problem je u onome ko se za sve pita, jer ne posjeduje niti jedno od ovoga niti zna kako doći do bilo čega od ovoga. Dobra prilika da se makar nešto počne raditi je propuštena u oktobru/novembru prošle godine. Nažalost, ostali smo mahalski klub 2014. godine kada su došle pare, ništa se od tada nije promijenilo, a sve su prilike da nikad i neće.

Ne razumijem ni zašto se više iko nervira, sve je ovo već viđeno milion puta.

Baci sve ove igrače u Zrinjski, rezultat bi bio jako drugačiji.
svi u napad

#40118 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Dinostula wrote: 30/07/2023 23:27
Bravo Dino isto mislim. :thumbup: Gazda pored pranja para uzima lovu na kladari. na kraju ce nam ispostaviti racun/dug jer prema ugovoru on nama pozajmljuje pare. Mozda gazda zna da je ove godine Borac na redu pa veli daj da se nesto zaradi na kladari.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#40119 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Izguglati termin pranje para prije korištenja, ne bi bilo loše. :mrgreen:
rocco_siffredi

#40120 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Velkoski wrote: 30/07/2023 23:41 Izguglati termin pranje para prije korištenja, ne bi bilo loše. :mrgreen:
Ako ima nekih nepoštenih radnji, onda Kod nas idu u kontra smjeru. Od čistih para se prave prljave za razne poslove za koje treba keš, npr kladionica.
omega369

#40121 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Stigao ih umor od priprema. Nije lako biti sampion pripremnih utakmica
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#40122 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Ne znam ima li kriminala, ali pranje para nije kako god. Ovaj da večeras ode iz kluba iz istog ne bi mog'o marke iznijeti, a ni naplatiti :mrgreen:
ruud

#40123 Re: Utakmice.

Post by ruud »

Strasno. Jalovo u napadu, još tanje u odbrani.

Kyeremeh kao igrac u najboljoj formi po mom misljenju, umjesto da ubija kao inside forward / inverted winger, igrao je nesto sto mislim da nije nikad kao neko wide wing back.

Zeljkovic isto ubijen neprirodnom pozicijom.

Trako nabija prve do sebe.

Golman los kao i obicno.

Dal sebican kao i obicno.

Bože na hajr i na dobro.

Izmjene nikakve.
Logovan

#40124 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Ekipa isto razbijena vojska, pola igrača vodi svoju politiku, neki se stalno gube, bježi se od protivničkih igrača, ne zna šta da rade, itd. Kontra Sloge ne znaju šta da rade da se odbrane. Uzme se lopta krene se u brzi napad ne zna se gdje ko treba da stoji, šta treba da se radi. Na silu se igra, napamet, nema smišljenih akcija, itd. Volje i želje pomalo, u momentima se pokaže.
Samprotivsviju

#40125 Re: Utakmice.

Post by Samprotivsviju »

Nisam u toku, zasto nam ne igraju ova pojacanja Perenada, Rogic i Viveros? Radna dozvola ili sta?
Post Reply