Ukrajina

laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#177951 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

SanskiBiser wrote: 28/07/2023 20:06
madner wrote: 28/07/2023 19:17 Posto me nema duze, da vidim ima li neko da smije napisati predikcije za sljedecih 8 nedelja.

Prosle su mi bile sjajne, predvidio sam da ce biti guravo i zasto.
ako je tacno ovo sto Robert Fox prica, dzaba nam sve prognoze, a on je jedan od "onih" izgleda po zadatku dobio da prica to, a vec i po zapadnim medijima imamo price o pregovorima sa Rusijom koji se vode zakulisno...zanimljiv je osvrt na Njemacku i koliko je Bundeswehr infiltriran ruskim simpovima kao i generalna ocjena da Svabe a narocito iz bivseg DDR ne vole Poljake ni Ukrajince...ima puno zanimljivih detalja...

Vidi roberta foxa starok vikendasa. Pred vikend govori ono sto sam govorio, pa su me vlasnici ove teme prozali vikend cetnikom. Da ponovim, rat ce stati, ili biti zamrznut onog trenutka kada velikma bude odgovaralo. Nema veze da imaju 100000 ramobo vojnika ukrjainci, kapak, rs je rs.

Citam postavi madner jednog ruskog tenka vs 2 ukrajinska i 6 oklopnjaka, kazu prije dva mjeseca. Pa bubic ekipa, to je samo pokazatelj da su se i rusi prilagodili, imaju dosta tehnike, dronova, ali izgleda i drogiranih, gdje pokazuju "hrabrost" 1 vs ostali. Jos ako ste pogledali klip s prevodom, imate kordinaicju napada, koja stavise, nije losa, dala je rezultat. No ovdje se ne smije napisati nista lose, traziti odgovornost. Tako je kad se stvori kult licnosti, a ne pricamo o putleru :D

Koliko god da je madner fulao na pocetku, ne znaci da dosta ljudi nije mislilo, jer se sjecam 24.02 sjedim u boksericama u 4 ujutro i gledam live cam napade i ne vjerujem sta se desava. Sjecam se kurvanjskog "never again" i kontam evo ga, opet heljp baznia, ovaj ukrajina.

Nego, odmorit cete mjesec dana od madnera prvoligasa, evo i ja cu vas pustiti mjesec dana, pa cemo da vidimo su spetembru kakvo je stanje.
apsidejzi

#177952 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

A_A_AKCIJA wrote: 30/07/2023 11:17
RefPus wrote: 29/07/2023 21:17

Vidim ga u mic po mic visemjsecnom napredovanju i milijardama koje su ostale na poljima Ukrajine, rastu desnicara u Evropi, cinjenici da najveci prijatelji Ukrajine ce uvijek vlastitu ekonomiju staviti ispred ukrajinskog suvereniteta i da salje ne nabrajam

A ti holivudski filmovi o Amerikancima koji ne pregovaraju sa zlim Jurijem, kojeg onda Arnold ubija, spasava svijet od nuklearne katastrofe... Ti si jarane ostao u 1981., prihvati se malo realnosti.
Za pauzu bi Putin dao guzice.

Jedino i samo Rusima bi to odgovaralo. Da sredi državu, da napravi oružja poput dronova i da još malo potkupi političara u svijetu.

EU nije ista kao prošle godine. Sada znaju da je Putinov cilj bila Evropa, da je plaćao i finnasirao desničare da rasturaju EU suverenističkim pokretima.

Rat neće stati dok to Ukrajinci ne budu htjeli.
EU i SAD će se naradnih desetak godina naoružavati da ne dožive sličan scenarij. To naoružavanje će dovesti do ekonomskog rasta kako to obično i bude. Zato je rat u Ukrajini i ekonomski interes EU.

Rusija i njena uloga prije 22. je prošlost. Dok su uzimali pare od njih, planirali su da tenkovima ulete u trbuh Evrope. Evropljani nisu toliki glupani.

Za zapad je jedini pravi kraj rata pobjeda Ukrajine i vojni slom Rusije. Iz kojeg se nikada neće oporaviti.
I prije rata Rusi su kaskali u naprednim tehnologijama a sada ispadaju iz igre.

Zapadu u ovom momentu ni u ludilu ne odgovara primirje. Rješavaju se straha koji ih je progonio pedeset godina i zbog kojeg su i osnovali NATO. Sada ga se rješavaju tako što šalju svoje staro oružje i municiju, a niko njihov ne gine.

Rat je uvijek motor inovacija. Zapad će iz svega izaći za stepenicu vojno spremniji jer će naučiti lekcije iz Ukrajine bez svog učešća. Te prilike se ne propuštaju.

Priča o primirju je samo jadan ruski pokušaj, poput onog od prošle godine o smrzavanju u Evropi, gladi u Africi... Sada te prijetnje izgledaju smiješno.
Plus sto ce rusija lagano izgubiti sve partnere u svijetu. Evo i kako:

Ove sedmice je bio samit sa africkim drzavama i ja sam gledao Putinov govor. Vecina africkih drzava je dobila jednu veliku karinu. Drugim rijecima: nista. Samo je 6 najsiromasnijih drzava dobilo nekakvo obecanje da ce im rusija isporuciti zitarice. Putin je govorio o tome kako je ukrajina proizvela 60tak miliona tona zita godisnje i kako je 80% toga ionako islo u Evropu. Sada je ovim potezom on navodno zelio nastetiti evropi. Onaj ostatak je samo isao Africi tj nekih 10tak miliona tona. Umjesto toga, Rusija koja proizvodi 150 miliona tona ce u Afriku poslati cak 60 miliona tona od cega ce onih 10 miliona biti besplatno za 6 najsiromasnijih drzava.

TU je Putin dobio veliki pljesak ali kada se sve zavrsilo i smirlio, ostale africke drzave su skontale da su dobile veliku karinu. Juznoafricka republika je vec iskazala razocarenje samitom, a i ostale su bile dosta suzdrzane. RUsija je obecala mnogo ali nista konkretno. No vrijeme ce pokazati koliko je ovo obecanje istinito i realno. Ja mislim da ce do kraja godine svima postati to jasno...
Maliodmene

#177953 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Najveci poraz Rusije je u tome da ih se Ukrajinci vise ne boje i rade sta im je volja. Eto sta je sebi druga najveca sila na svijetu uradila. :lol:
sumirprimus

#177954 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe

#177955 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Evo i nesto da valja u mordoru

Onoliki bup a samo ovo steta
sumirprimus

#177956 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bub
Kako se tecerimasi dusanovci i mulanci savrseno slazu hehe
sumirprimus

#177957 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Idemo gazi ruske cetnike i ostale kvislinge
sumirprimus

#177958 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Jednom agresor uvijek agresor nema tu promjene dresa ni dlake!
sumirprimus

#177959 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

U vecoj geopolitickoj slagalici da se podsjetimo a u vezi asadovih cetnika na to ko je na kojoj strani
Peacean

#177960 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Malo pretjerujete sa količinom uticaja koji imaju nacije koje podržavaju Ukrajinu. Zapadne donacije definitivno podižu efikasnost UA ali i bez njih oni će se boriti, manje efikasno ali će se boriti. Čak i da ne mogu da zaustave rusku armiju koristili bi gerilske taktike uz velike žrtve ali bi se borili, pogotovo sada nakon Buče kada se zna šta se radi ukrajincima u okupiranim dijelovima. Ukrajinci su ti koji na kraju odlučuju hoće li se borba za oslobođenje nastaviti ili prekinuti, niko drugi. Izuzetak je Rusija koja može odmah prekinuti rat jednostavnim povlačenjem trupa sa teritorije Ukrajine.
Vedoo

#177961 Re: Ukrajina

Post by Vedoo »

japin_mutapi wrote: 30/07/2023 11:35 primirje ce biti samo toliko da se razbijena ruska vojska povuce iz ukrajine

neki ljudi bas ne kontaju da ce rusija biti porazena i protjerana iz ukrajine i da nema pregovora o promjenama granica ili nekoj varijanti gdje ruska vojska ostaje u rusiji

otrovala ih ruska laz
Kakvi pregovori, kakvo primirje.
Rusi će to samo iskoristiti da se umiju, pregrupišu, bolje organizuju, isprave greške. I udare ponovo.
Uostalom znamo svi kako je mirovni dogovor iz Minska završio.
sumirprimus

#177962 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nismo mi. Jos naucili na ukre. Nece stat.
Mozda se nece ove godine kupati na krimu mada i to ne iskljucijem ali sumjnjam da ce ikad pristat na dejton.
mishic

#177963 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Još sada kada Putler vidi kako imovina Srbije i RS postaje plijen privatnih tužbi podignutih u SAD po osnovu nadoknade ratne štete ima da se zaledi.

Vučić i Dodik su do skora ismijavali te tužbe a sada ni imovina RS u BiH kao ni ona u Srbiji a da ne govorimo u svijetu nije sigurna.

Još strane sudije u Ustavnom sudu! Mogu pobrkati Dodikovu privatnu i entitetsku. Lekcija Ukrajini, bilježite, registrujte i tužite!!!

Jednoga dana neko će morati namiriti!
sumirprimus

#177964 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

I ovqj stoun u nizu dupljaka supljaka i prodanih dusa
sumirprimus

#177965 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

mishic

#177966 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Peacean wrote: 30/07/2023 12:50 Malo pretjerujete sa količinom uticaja koji imaju nacije koje podržavaju Ukrajinu. Zapadne donacije definitivno podižu efikasnost UA ali i bez njih oni će se boriti, manje efikasno ali će se boriti. Čak i da ne mogu da zaustave rusku armiju koristili bi gerilske taktike uz velike žrtve ali bi se borili, pogotovo sada nakon Buče kada se zna šta se radi ukrajincima u okupiranim dijelovima. Ukrajinci su ti koji na kraju odlučuju hoće li se borba za oslobođenje nastaviti ili prekinuti, niko drugi. Izuzetak je Rusija koja može odmah prekinuti rat jednostavnim povlačenjem trupa sa teritorije Ukrajine.
:thumbup:
Excel2

#177967 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

laserShow wrote: 30/07/2023 12:36
SanskiBiser wrote: 28/07/2023 20:06

ako je tacno ovo sto Robert Fox prica, dzaba nam sve prognoze, a on je jedan od "onih" izgleda po zadatku dobio da prica to, a vec i po zapadnim medijima imamo price o pregovorima sa Rusijom koji se vode zakulisno...zanimljiv je osvrt na Njemacku i koliko je Bundeswehr infiltriran ruskim simpovima kao i generalna ocjena da Svabe a narocito iz bivseg DDR ne vole Poljake ni Ukrajince...ima puno zanimljivih detalja...

Vidi roberta foxa starok vikendasa. Pred vikend govori ono sto sam govorio, pa su me vlasnici ove teme prozali vikend cetnikom. Da ponovim, rat ce stati, ili biti zamrznut onog trenutka kada velikma bude odgovaralo. Nema veze da imaju 100000 ramobo vojnika ukrjainci, kapak, rs je rs.

Citam postavi madner jednog ruskog tenka vs 2 ukrajinska i 6 oklopnjaka, kazu prije dva mjeseca. Pa bubic ekipa, to je samo pokazatelj da su se i rusi prilagodili, imaju dosta tehnike, dronova, ali izgleda i drogiranih, gdje pokazuju "hrabrost" 1 vs ostali. Jos ako ste pogledali klip s prevodom, imate kordinaicju napada, koja stavise, nije losa, dala je rezultat. No ovdje se ne smije napisati nista lose, traziti odgovornost. Tako je kad se stvori kult licnosti, a ne pricamo o putleru :D

Koliko god da je madner fulao na pocetku, ne znaci da dosta ljudi nije mislilo, jer se sjecam 24.02 sjedim u boksericama u 4 ujutro i gledam live cam napade i ne vjerujem sta se desava. Sjecam se kurvanjskog "never again" i kontam evo ga, opet heljp baznia, ovaj ukrajina.

Nego, odmorit cete mjesec dana od madnera prvoligasa, evo i ja cu vas pustiti mjesec dana, pa cemo da vidimo su spetembru kakvo je stanje.
Jedan pijan tenkist izasao ispred dva. Hajmo potpisati kapitulaciju.

Btw ako se potpise rs, da li bi po tebi Ukrajina ili Rusija bila pobjednik ili gubitnik?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#177968 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Excel2 wrote: 30/07/2023 13:08 Jedan pijan tenkist izasao ispred dva. Hajmo potpisati kapitulaciju.

Btw ako se potpise rs, da li bi po tebi Ukrajina ili Rusija bila pobjednik ili gubitnik?
Pa nije bas tako. Jeste jedan tenkista izasao, ali je imao podrsku. Iskreno, ja nisam mogao gledati video do kraja, jer sam vidio da agresori svrsavaju na njega, ali je poenta jasna. Je li video star dan, mjesec ili sest, pokazuje da imaju kordinaciju i oci u vazduhu. Koliko i cesto, bolje je manje, ali da se prilagodjavaju to je cinjenica.

Rusija je vec gubitnik. Sve godine pokazivanja i laznog moralisanja su pale u vodu. Nece ih oprati nista u narednih 50 godina. Da li ce nekada postati "njemacka" nakon hitlera? Ko zna, sve je moguce.

Ukrajina u ovom ratu NE MOZE vratiti okupirane regije iz 2014 godine. Da moze, partizani bi vec sada istjerali ruski olos. Nazalost, to je izgubljeno.

Ono sto mogu jeste vracanje na granice od 24.02 i to je to. Da li su gubitnici? Da, radi izgubljenih zivota, ali su i pobjednici radi toga sto su sacuvali drzavu. Naredne decenije su pred njima da idu putem Poljske, ili da ih pojedu korupcije i maloruski jad, ala bjelorusije. Sta god da bude, to ce biti mukotrpan proces, jer se ne mijenja srz preko noci (korupcija npr).

Mi jedino iz ovoga mozemo uciti. Ja nas posmatram da smo mi u nekoj situaciji 2014. gdje je bila Ukrajina i gdje nista ne radimo da budemo spremni za agresora. Ne mislim na odbranu, mislim na svijest, mislim za socijalno napredovanje, gdje nece biti bitno ko je cij i gdje od nase mikro sredine mozemo praviti mini svice. Mi ne pravimo nista, nazadujemo i pojede nas podanistvo.
sumirprimus

#177969 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#177970 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Malo zagorili
Excel2

#177971 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Pa konfuzan si. Ako je RS to znaci da nema linija, da je Ukrajina u potpunin granicama, sa Krimom… To znaci da su nuzne promijene ruskog ustava, gdje se odricu tih regija. Kakav RS zamisljas tamo?
Crvene_brigade

#177972 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Samo rokaj fašističko-agresorsku bagru...

mishic

#177973 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Ruska agresivnost uzima maha:

parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#177974 Re: Ukrajina

Post by parappa »

mishic wrote: 30/07/2023 14:18 Ruska agresivnost uzima maha:

Ne kontam ovog čovjeka ali nikako :roll:
Excel2