To što mi imputiraš nešto što nisam napisao je samo dokaz da nemaš argumenata pa ideš u spominjanje nekih drugih primjera. Nigdje ja njegovu nacionalnu pripadnost nisam spomenuo. Lik je bježao Batku na Grbavicu!!!! Sarajevo je u ratu, a i poslije rata dokazalo sve što je trebalo da dokaže. Sada nas još treba poniziti spomenikom pobjeguljama koje bježe četnicima. Ja sam se u ratu družio sa ljudima druge nacionalnosti. Oni zaslužuju spomenik prije ovog dezertera.Bloo wrote: ↑30/07/2023 00:01Ako nam neosudeni ratni zlocinci mogu lezati na sehidskim grobljima, te ako mozemo relativizirati zlocine nase strane sa generalnim natpisima na spomenicima 30 godina poslije, valjda moze i dvoje pobjegulja dobiti spomenik. Ili mozda se se to zabrani, jer krenulo se lagano...te dodaj Olgu na most, te digni onaj spomenik na Kazanima, a sad ovaj Srbenda pobjegulja i treba mu u njega kao zasluzuju neki spomen. Da nije bilo onog novinara da napiše pekmezljivu priču ne bi niko ni čuo za njih. Mozda ih je Bog i kaznio. Iz svoje baste beri cvijet. Itd.mirza_15 wrote: ↑29/07/2023 20:55 Eto ti znaš kako bih ja pisao.
Da su oni barem bježali preko piste ili tražili opciju kroz tunel pa hajde. Nego pravo Batku na Grbavicu. I daj im sada spomenik. Oni neke veličine samo zato što je bježanija iz grada krenula po zlu? Pa barem 10.000 ljudi je preče za spomenik.
Policajci su poginuli prilikom hapšenja tog ratnog zločinca. Taj ratni zločinac je ubijen tom prilikom. To je Sarajevo radilo 1993. kada je bilo najteže. Kada su njegovi ljudi držali linije koje su tada mogle pasti. Sarajevu treba svi da se naklone zbog toga. Sarajevo je sačuvalo crkve. I sve to dok su bjesomučno ubijana djeca i svi drugi u njemu samo zato što nisu Srbi. Sarajevo se nije svetilo. Na Kazanima postoji spomenik kojeg je Sarajevo napravilo. Da idem tvojim načinom argumentacije: kada će nama dozvoliti Prijedor da mi, eto ne moraju oni, podignemo spomenik za 102 ubijena djeteta u tom gradu? Da nastavim tvojom argumentacijom: kada će vama FGR na silu biti dosta? Kome još treba spomenik u Sarajevu da napravimo? Šta još osim dezerterstva i bježanije treba da slavimo? Da odemo korak dalje pa da proslavimo neke sa druge strane? Možda da postavimo spomenik ovima iz Dobrovoljačke sa natpisom "zločinačka Armija BiH pobila nedužne vojnike" Da li bi ti taj natpis smirio apetite ili ni tu ne bi stali.
POBJEGULJA i DEZERTER, a potencijalno i vojnik VRS koji bi pucao po gradu. I sada taj grad treba da mu podigne spomenik? Kakav autošovinizam.