Narod i Pravda (Konakovic)

mirza_15

#28226 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 30/07/2023 00:01
mirza_15 wrote: 29/07/2023 20:55 Eto ti znaš kako bih ja pisao.
Da su oni barem bježali preko piste ili tražili opciju kroz tunel pa hajde. Nego pravo Batku na Grbavicu. I daj im sada spomenik. Oni neke veličine samo zato što je bježanija iz grada krenula po zlu? Pa barem 10.000 ljudi je preče za spomenik.
Ako nam neosudeni ratni zlocinci mogu lezati na sehidskim grobljima, te ako mozemo relativizirati zlocine nase strane sa generalnim natpisima na spomenicima 30 godina poslije, valjda moze i dvoje pobjegulja dobiti spomenik. Ili mozda se se to zabrani, jer krenulo se lagano...te dodaj Olgu na most, te digni onaj spomenik na Kazanima, a sad ovaj Srbenda pobjegulja i treba mu u njega kao zasluzuju neki spomen. Da nije bilo onog novinara da napiše pekmezljivu priču ne bi niko ni čuo za njih. Mozda ih je Bog i kaznio. Iz svoje baste beri cvijet. Itd.
To što mi imputiraš nešto što nisam napisao je samo dokaz da nemaš argumenata pa ideš u spominjanje nekih drugih primjera. Nigdje ja njegovu nacionalnu pripadnost nisam spomenuo. Lik je bježao Batku na Grbavicu!!!! Sarajevo je u ratu, a i poslije rata dokazalo sve što je trebalo da dokaže. Sada nas još treba poniziti spomenikom pobjeguljama koje bježe četnicima. Ja sam se u ratu družio sa ljudima druge nacionalnosti. Oni zaslužuju spomenik prije ovog dezertera.

Policajci su poginuli prilikom hapšenja tog ratnog zločinca. Taj ratni zločinac je ubijen tom prilikom. To je Sarajevo radilo 1993. kada je bilo najteže. Kada su njegovi ljudi držali linije koje su tada mogle pasti. Sarajevu treba svi da se naklone zbog toga. Sarajevo je sačuvalo crkve. I sve to dok su bjesomučno ubijana djeca i svi drugi u njemu samo zato što nisu Srbi. Sarajevo se nije svetilo. Na Kazanima postoji spomenik kojeg je Sarajevo napravilo. Da idem tvojim načinom argumentacije: kada će nama dozvoliti Prijedor da mi, eto ne moraju oni, podignemo spomenik za 102 ubijena djeteta u tom gradu? Da nastavim tvojom argumentacijom: kada će vama FGR na silu biti dosta? Kome još treba spomenik u Sarajevu da napravimo? Šta još osim dezerterstva i bježanije treba da slavimo? Da odemo korak dalje pa da proslavimo neke sa druge strane? Možda da postavimo spomenik ovima iz Dobrovoljačke sa natpisom "zločinačka Armija BiH pobila nedužne vojnike" Da li bi ti taj natpis smirio apetite ili ni tu ne bi stali.

POBJEGULJA i DEZERTER, a potencijalno i vojnik VRS koji bi pucao po gradu. I sada taj grad treba da mu podigne spomenik? Kakav autošovinizam.
HelaS

#28227 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

mirza_15 wrote: 30/07/2023 09:58

Ako nam neosudeni ratni zlocinci mogu lezati na sehidskim grobljima, te ako mozemo relativizirati zlocine nase strane sa generalnim natpisima na spomenicima 30 godina poslije, valjda moze i dvoje pobjegulja dobiti spomenik. Ili mozda se se to zabrani, jer krenulo se lagano...te dodaj Olgu na most, te digni onaj spomenik na Kazanima, a sad ovaj Srbenda pobjegulja i treba mu u njega kao zasluzuju neki spomen. Da nije bilo onog novinara da napiše pekmezljivu priču ne bi niko ni čuo za njih. Mozda ih je Bog i kaznio. Iz svoje baste beri cvijet. Itd.
To što mi imputiraš nešto što nisam napisao je samo dokaz da nemaš argumenata pa ideš u spominjanje nekih drugih primjera. Nigdje ja njegovu nacionalnu pripadnost nisam spomenuo. Lik je bježao Batku na Grbavicu!!!! Sarajevo je u ratu, a i poslije rata dokazalo sve što je trebalo da dokaže. Sada nas još treba poniziti spomenikom pobjeguljama koje bježe četnicima. Ja sam se u ratu družio sa ljudima druge nacionalnosti. Oni zaslužuju spomenik prije ovog dezertera.

POBJEGULJA i DEZERTER, a potencijalno i vojnik VRS koji bi pucao po gradu. I sada taj grad treba da mu podigne spomenik? Kakav autošovinizam.
Zna li Sula za ovo?
mirza_15

#28228 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

@HelaS ti još pišeš? Hebe me se šta je Sula znao ili mislio. U principu ga gotivim. Super lik. To ne znači da moram podržati sve što radi.

@Bloo samo da provjerim, napisati drugom forumašu "smeće jedno" je dozvoljeno? Ne dovodim u pitanje rad administracije nego samo da znam je li dozvoljeno tako častiti druge forumaše. Ako jeste, treba onda negdje napisati koji epiteti jesu, a koji nisu dozvoljeni.
Haris.ba

#28229 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

HelaS wrote: 30/07/2023 10:03 Zna li Sula za ovo?
Lik je diplomirao povjest. Valjda zna.
hatemondays

#28230 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hatemondays »

Bosko i Admira tema prozvakana sto puta, znamo zasto su i kako poginuli. Ako oni zasluzuju spomenik onda da se mi borci brate odreknemo te tvorevine koja se pravi. Za njih dvoje niko ne bi znao da su presli na drugu stranu, evo da sam ja poginuo prelazeci sa Grbavice na slobodnu teritoriju da li bi ja zasluzio neku usrani tablu. Jok jebo mondaysa balija pisaj ga jedan manje, ali Bosko eroj grob te jebo. I Sula mi je usao u nos poslije spota za istu numeru u kojoj Bosko i treba mu kojim slucajem trce prema Sarajevu tj prema Marin Dvoru a ne na drugu stranu u ruke bradonja, mrtvo prekrajanje istorije. I iskreno Admira je dobro prosla , sta bi joj bradonje uradile na drugoj strani. Dakle Sula pusi kurac pretjerao si , opjevaj i poginule pobjegulje na tunelu ili pobjegulje koje su nam izlazile sa autobusa u Kiseljaku isti racku.
Bloo
Globalna šefica

#28231 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

HelaS wrote: 30/07/2023 10:14
mirza_15 wrote: 30/07/2023 10:12 @HelaS ti još pišeš? Hebe me se šta je Sula znao ili mislio. U principu ga gotivim. Super lik. To ne znači da moram podržati sve što radi.

@Bloo samo da provjerim, napisati drugom forumašu "smeće jedno" je dozvoljeno? Ne dovodim u pitanje rad administracije nego samo da znam je li dozvoljeno tako častiti druge forumaše. Ako jeste, treba onda negdje napisati koji epiteti jesu, a koji nisu dozvoljeni.
Nisi ti smeće, ti si smrad bezmudaš
2 sedmice
Vrijedanje

I da, komentarises rad administracije ;-)
Bloo
Globalna šefica

#28232 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Policajci su poginuli prilikom hapšenja tog ratnog zločinca. Taj ratni zločinac je ubijen tom prilikom. To je Sarajevo radilo 1993. kada je bilo najteže. Kada su njegovi ljudi držali linije koje su tada mogle pasti. Sarajevu treba svi da se naklone zbog toga. Sarajevo je sačuvalo crkve. I sve to dok su bjesomučno ubijana djeca i svi drugi u njemu samo zato što nisu Srbi. Sarajevo se nije svetilo. Na Kazanima postoji spomenik kojeg je Sarajevo napravilo. Da idem tvojim načinom argumentacije: kada će nama dozvoliti Prijedor da mi, eto ne moraju oni, podignemo spomenik za 102 ubijena djeteta u tom gradu? Da nastavim tvojom argumentacijom: kada će vama FGR na silu biti dosta? Kome još treba spomenik u Sarajevu da napravimo? Šta još osim dezerterstva i bježanije treba da slavimo? Da odemo korak dalje pa da proslavimo neke sa druge strane? Možda da postavimo spomenik ovima iz Dobrovoljačke sa natpisom "zločinačka Armija BiH pobila nedužne vojnike" Da li bi ti taj natpis smirio apetite ili ni tu ne bi stali.

Cek, sta si mi ono napisao o policajcu i brzoj voznji...

U Sarajevu su ubijani i Srbi od strane četnika. I ubijani su Srbi jer su Srbi od strane neSrba.
Taj ratni zlocinac lezi na SEHIDSKOM groblju sa pravim sehidima.
Ponavljaj za mnom.
Lezi na SEHIDSKOM groblju.
Ratni zlocinac ti lezi na SEHIDSKOM groblju.
Ratni zlocinac je imao veoma posjecenu dzenazu.
Ratnom zlocincu se svake godine pojavljuje sjecanje u novinama od strane organizacije koja prima novce od drzave.
Ali ocito je NEKIMA u Sarajevu (a ne Sarajevu jer kolektivizam je utociste za odredenu vrstu ljudi) Caco sehid.
Ili ako cemo tvojim rječnikom Sarajevu je CACO sehid. Sarajevu treba da se svi naklone.

Sto se tice epiteta ubijenom Bosku, mozda ipak da se organizira neki okrugli sto sa roditeljima i prijateljima ubijenih Boska i Admire i ostalim zainteresiranim stranama poput tebe te da se rasciste historijske cinjenice. Ozbiljan prijedlog.
mirza_15

#28233 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 30/07/2023 10:44

Cek, sta si mi ono napisao o policajcu i brzoj voznji...

U Sarajevu su ubijani i Srbi od strane četnika. I ubijani su Srbi jer su Srbi od strane neSrba.
Taj ratni zlocinac lezi na SEHIDSKOM groblju sa pravim sehidima.
Ponavljaj za mnom.
Lezi na SEHIDSKOM groblju.
Ratni zlocinac ti lezi na SEHIDSKOM groblju.
Ratni zlocinac je imao veoma posjecenu dzenazu.
Ratnom zlocincu se svake godine pojavljuje sjecanje u novinama od strane organizacije koja prima novce od drzave.
Ali ocito je NEKIMA u Sarajevu (a ne Sarajevu jer kolektivizam je utociste za odredenu vrstu ljudi) Caco sehid.
Ili ako cemo tvojim rječnikom Sarajevu je CACO sehid. Sarajevu treba da se svi naklone.

Sto se tice epiteta ubijenom Bosku, mozda ipak da se organizira neki okrugli sto sa roditeljima i prijateljima ubijenih Boska i Admire i ostalim zainteresiranim stranama poput tebe te da se rasciste historijske cinjenice. Ozbiljan prijedlog.
Opet, Caco nema veze sa Boškom i Admirom. Interesantno je da problematiziraš to gdje je ukopan, ali ne daješ značaj tome na koji način se Sarajevo obračunalo sa Cacom. Pucaš u prazno skrećeš na drugu temu.

Ova posljednja rečenica je opet igranje na emocije. Okrugli sto sa roditeljima kojima su djeca ubijena kao emocionalna ucjena. Oni su baš objektivni. Čovjek je bio vojni obveznik i u najmanju ruku pobjegulja, a možda bi, milom ili silom bio i pripadnik VRS. Moj otac je gutao blato i prašinu Nišića, Igmana, Dobrinje i Stupa. Moja mama je trčala preko piste i nazad da bi imali šta jesti. Bio sam interno raseljeno lice u svom gradu. Ja sam prošao ljekarski i čekao da završim srednju pa da uzmem pušku. Ne dozvoljavam da mi neko slavi bježaniju (u najmanju ruku) na četničku stranu.

I da. Svi drugi treba da ustanu kada izgovore ime ovog grada. Ovaj grad je smogao snage da se, iako bjesomučno ubijan, obračuna sa Jukama, Cacama, sačuva crkve... Svima koji su ostali i sačuvali obraz ovog grada treba podići spomenik.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#28234 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by teskeredzic_22 »

sime_cipol wrote: 30/07/2023 00:38
Toni "detektor lazi" Vukadin pušQrac
Komedija :lol:
Ali njegova dvostruko-uvlakačka verzija "unutrašnje komunikacije u NIP-u" objavljena na klixu....zaista nije čudo što svakoj nezavisnoj i moralnoj osobi ne pada na pamet da se bavi politikom.

Samo jednim amandmanom na statut(e) , svi vijećnici mogu preko noći volontirati u vijećima u službi zajednice i da im se plati prevoz i hrana za taj dan.

Tu ne treba nikakva promjena/odmjena/zamjena/konstitutivnost/ustav/dom naroda....ništa , samo volja.
Bloo
Globalna šefica

#28235 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 30/07/2023 11:06 Opet, Caco nema veze sa Boškom i Admirom. Interesantno je da problematiziraš to gdje je ukopan, ali ne daješ značaj tome na koji način se Sarajevo obračunalo sa Cacom. Pucaš u prazno skrećeš na drugu temu.

Ova posljednja rečenica je opet igranje na emocije. Okrugli sto sa roditeljima kojima su djeca ubijena kao emocionalna ucjena. Oni su baš objektivni. Čovjek je bio vojni obveznik i u najmanju ruku pobjegulja, a možda bi, milom ili silom bio i pripadnik VRS. Moj otac je gutao blato i prašinu Nišića, Igmana, Dobrinje i Stupa. Moja mama je trčala preko piste i nazad da bi imali šta jesti. Bio sam interno raseljeno lice u svom gradu. Ja sam prošao ljekarski i čekao da završim srednju pa da uzmem pušku. Ne dozvoljavam da mi neko slavi bježaniju (u najmanju ruku) na četničku stranu.

I da. Svi drugi treba da ustanu kada izgovore ime ovog grada. Ovaj grad je smogao snage da se, iako bjesomučno ubijan, obračuna sa Jukama, Cacama, sačuva crkve... Svima koji su ostali i sačuvali obraz ovog grada treba podići spomenik.
Da li su ocevi Boska i Admire branili Sarajevo ili ?
Da, okrugli sto sa tim ljudima je potreban da se ne bi ovaj slucaj vise koristio u bilo kakve svrhe.
Ustanovimo da li je Bosko pobjegulja bio buduci pripadnik VRS-a, a Admira poletila za njim, te da skinemo ovaj slucaj sa dnevnog reda, te obavijestimo sve portale o utvrdenim cinjenicama i prestanemo romantizirati ovaj slucaj. Kako mi, tako i stranci.

Ti, ti, ti...
Nisi TI tema. Niti sam JA tema. Niti sta su nasi roditelji radili u ratu.

Opet on o cuvanju crkava. :lol: "Obracunima" sa Cacama, Celama i Jukama... sa njima se obracunalo kad su postali prevelika opasnost za vladajuce.
Nije se GRAD (opet tvoji kolektivizni) obracunao vecv strukture koje su ih dovele.
mirza_15

#28236 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 30/07/2023 11:53
mirza_15 wrote: 30/07/2023 11:06 Opet, Caco nema veze sa Boškom i Admirom. Interesantno je da problematiziraš to gdje je ukopan, ali ne daješ značaj tome na koji način se Sarajevo obračunalo sa Cacom. Pucaš u prazno skrećeš na drugu temu.

Da li su ocevi Boska i Admire branili Sarajevo ili ?
Da, okrugli sto sa tim ljudima je potreban da se ne bi ovaj slucaj vise koristio u bilo kakve svrhe.
Ustanovimo da li je Bosko pobjegulja bio buduci pripadnik VRS-a, a Admira poletila za njim, te da skinemo ovaj slucaj sa dnevnog reda, te obavijestimo sve portale o utvrdenim cinjenicama i prestanemo romantizirati ovaj slucaj. Kako mi, tako i stranci.

Ti, ti, ti...
Nisi TI tema. Niti sam JA tema. Niti sta su nasi roditelji radili u ratu.

Opet on o cuvanju crkava. :lol: "Obracunima" sa Cacama, Celama i Jukama... sa njima se obracunalo kad su postali prevelika opasnost za vladajuce.
Nije se GRAD (opet tvoji kolektivizni) obracunao vecv strukture koje su ih dovele.
Ako utvrdimo da bi uspio produžiti za Beograd to bi bilo dovoljno za spomenik? Nema meni u njihovom činu bježanja iz grada, ništa što zaslužuje spomenik taman da su krenuli u Beč pa poginuli. Njemu je bilo 25 godina, već se godinu dana izvlačio i sada je bježao. I za to spomenik? Uvreda za sve one koji su ostali. Da ne širimo sada i na neke druge informacije o njima koje je SB nekada objavio. Spominju se i veze sa jednim od gore spomenutih likova.
Bloo
Globalna šefica

#28237 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 30/07/2023 12:27 Ako utvrdimo da bi uspio produžiti za Beograd to bi bilo dovoljno za spomenik? Nema meni u njihovom činu bježanja iz grada, ništa što zaslužuje spomenik taman da su krenuli u Beč pa poginuli. Njemu je bilo 25 godina, već se godinu dana izvlačio i sada je bježao. I za to spomenik? Uvreda za sve one koji su ostali. Da ne širimo sada i na neke druge informacije o njima koje je SB nekada objavio. Spominju se i veze sa jednim od gore spomenutih likova.
Pa sto bi se informacije širile na opskurnim forumima i ovaj slucaj koristio u dnevno-politicke svrhe?
Kao sto vec rekog. Organizirati okrugli sto, utvrditi cinjenice i prestati koristiti ovaj slucaj za romantiziranje i mitologiziranje Sarajeva.
Ovakve diskusije na privatnim formumima, FB itd. ne vode nicemu. Potrebno je da onda barem jedna osoba javno istupi i podastre sve cinjenice koje su dostupne i da se onda inicijativa o spomeniku zatre u zacetku.
Mada ne znaci da bi to ista promijenilo.
Cinjenice su utvrdene za npr. Cacu pa eno ga opet na Sehidskom mezarju.
lavic

#28238 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by lavic »

haris0032 wrote: 30/07/2023 00:57 Da je trojka pametna svi bi trebali podržati opoziv. Frajer je došao nakon Ajnadžića i samo je trebao da radi. Nema za 3 godine 10 projekata. Neka mi nabroji neko, al ne spominjite projekte tipa Breka, gdje je samo podloga stavljena na beton. Nemojte ni ćilim spominjati jer je i to projekat iz prošlog mandata. Frajer je veliki neradnik i ubleha i vjerujem da je to i Kifli jasno.
I izgleda da je proizvod/firma iz manjeg entiteta.
Bloo
Globalna šefica

#28239 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

haris0032 wrote: 30/07/2023 00:57 Da je trojka pametna svi bi trebali podržati opoziv. Frajer je došao nakon Ajnadžića i samo je trebao da radi. Nema za 3 godine 10 projekata. Neka mi nabroji neko, al ne spominjite projekte tipa Breka, gdje je samo podloga stavljena na beton. Nemojte ni ćilim spominjati jer je i to projekat iz prošlog mandata. Frajer je veliki neradnik i ubleha i vjerujem da je to i Kifli jasno.
Cetnik :D

Mozda se ovdje moze iskopati ono sto je u njegovoj nadleznosti https://www.centar.ba/obavjestenja/

Obavijesti od 2015. do danas, pa mozda usporediti.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#28240 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by teskeredzic_22 »

Bloo wrote: 30/07/2023 12:49 Cetnik :D
Potpuna spinovanja i podmetanja te medijska haranga SDA i dijelova NIP-a ne amnestiraju Mandića.

Svoju kampanju je bazirao na spasu trenutnog stanja Hastahane i šta će biti s Hastahanom ?

Sav njegov nerad i sivilo bi se moglo i "opravdati" da smo vidjeli da je načelnik drugačijeg tipa ili kova koji sistem mijenja na bolje i popravlja institucionalne standarde.

Umjesto toga imamo jednake medijske spinove kao "odgovor" na SDA-NIP napade a kulminiralo je s ovim svjesnim medijskim žrtvovanjem Boška i Admire samo dan nakon opoziva.

Boško i Admira su odavno zaslužili spomenik ali nisu zaslužili to da budu "odbrana" Mandićevog mandata.

Dakle Bloo...nema ovdje više ničega dok ne dočekamo Indijce i Bangladešane.

Ili makar Kongres :mrgreen: .
Student_u_Ostavci

#28241 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

Image

Pljus pljus :zzzz:
axe22

#28242 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by axe22 »

Student_u_Ostavci wrote: 30/07/2023 14:03 Image

Pljus pljus :zzzz:
Istina.
pola stranke bivsi SDA, pa i sef stranke.
Jednom SDA, uvijek SDA.

ostaje to sjeme lopovluka u krvi do kraja zivota.
Bloo
Globalna šefica

#28243 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

teskeredzic_22 wrote: 30/07/2023 13:59 Svoju kampanju je bazirao na spasu trenutnog stanja Hastahane i šta će biti s Hastahanom ?
Hastahana je mislim trenutno u limbu sto se tice gradnje
https://faktor.ba/vijest/brinu-li-nacel ... zic/202055

Barem po ovim navodima.
Centralna banka BiH je 2019. godine u parku Hastahana kupila zemljište za 4,7 miliona maraka od Općine Centar. Kupljena parcela je plaćena, ali ni do danas nije počela izgradnja poslovne zgrade jer to ne dozvoljava Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

Kada se sabere odštetni zahtjev firme Palace Investments od 11,5 miliona maraka i 4,7 miliona maraka koje je za zemljište u Hastahani platila Centralna banka BiH, to je više od 16 miliona maraka, bez zateznih kamata. Ovogodišnji budžet Općine Centar iznosi više od 70 miliona maraka.

Međutim, načelnik Srđan Mandić ne osvrće se na tužbe i ne razmišlja koliko će se iz budžeta otkinuti za tužbe, a to su novci poreznih obveznika ove općine. Namjerava li načelnik Mandić dugove ostaviti nekom drugom načelniku i da li se brine o ogromnoj šteti koje mogu biti posljedica ovih tužbi, ne zna se! Mandić ne odgovara na naša pitanja koja mu postavljamo mjesecima, a isto smo ponovili i u aprilu ove godine i opet nismo dobili odgovor.

Skupština Kantona Sarajevo je početkom 2020. godine prodala dio zemljišta na kojem je planirana izgradnja nebodera. Prema regulacionim planovima i odlukama Općine Centar, predloženo je da na navedenom prostoru budu dva tornja sa po 22 sprata, od kojih bi jedan bio onaj Palace Investmentsa.

Općina Centar je, za vrijeme načelnika Nedžada Ajnadžića, dala urbanističku saglasnost. Međutim, dolaskom nove općinske administracije sa Srđanom Mandićem na čelu obustavljen je proces izdavanja građevinske dozvole. Evo šta o tome misli bivši načelnik Ajnadžić.

- Nije Općina Centar Mandićeva prćija. Općina je država i sve što se uradilo oko ova dva slučaja prošlo je zakonom utvrđene procedure. Mislim da će Centralna banka BiH kao vlasnik zemljišta u parku Hastahana dobiti sudski spor, a to će biti veresija za Općinu Centar, a gotovina za Centralnu banku, koja traži odštetu od 15 miliona maraka. I izgradnja nebodera na Marijinom Dvoru prošla je iste zakonske procedure sa Palace Investmentsom i Općinom Centar, a vlasnik ove firme je bio Amerikanac. Što se mene tiče, stojim iza svih investicija i ugovora koji su zakonito napravljeni - pojašnjava Ajnadžić.

Šteta je mnogo veća nego što se misli, dodaje naš sagovornik.

- Ovim Mandićevim štetnim odlukama svim ozbiljnim investitorima u gradu Sarajevu šaljemo poruku o nesigurnom trgovanju, nesigrnoj izgradnji i nesigurnog kupovanja prostora za investicije. Volio bih da mi Mandić pokaže bar jedan projekat koji je napravio za tri godine svog mandata izuzev što je istraživao je li bivša vlast u Općini Centar šta krala - ističe Ajnadžić.

To je onemogućilo gradnju zgrade, a kompanija Palace Investments tražila je uporno da joj se izda građevinska dozvola prema regulacionom planu koji je usvojen u Općinskom vijeću Centar i koji je objavljen u Službenom listu. Međutim, Mandić je sve zaustavio.

- Za izgradnju nebodera od 22 sprata provedene su sve potrebne zakonske procedure. Dakle, Ministarstvo prostornog uređenja i Ministarstvo saobraćaja u Vladi KS, odobrenje gradonačelnika Sarajeva, Zavoda za planiranje i tek onda je dobio moju saglasnost kao načelnika Općine Centar. Ovo nije jedini neboder koji je prošao zakonsku proceduru, istu proceduru je prošlo još nekoliko nebodera koji bi se trebali graditi do ovog na Marijinom Dvoru. Pored dozvole za izgradnju nebodera Palace Investmentsa zakonsku dozvolu za izgradnju dobio je mnogo ranije još jedan investitor koji bi također gradio neboder od 22 sprata pored Unisovih nebodera "Mome i Uzeira". Dozvolu za izgradnju ima i kula od 22 sprata uz hotel Holiday - ističe Ajnadžić.
PM72

#28244 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Gusar-from-Riga wrote: 30/07/2023 09:38
PM72 wrote: 30/07/2023 07:55

Vidim da sam pogodio u "sridu" :lol:
Kompleksas mali.. ko sto nas narod kaze ne znam gdje sabra godine. :-)
Nit sam mali nit kompleksaš.Istina boli-nek svak ide na svoje
sumirprimus

#28245 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

Hm bosko i admira, ja to sa strane vidim kao potenciranje ljubavne price u toku rata u opsade izmedju dvoje mladih ljudi srbina i muslimanke i kao pokusaja bijega od rata i kao u prilog multietnicosti koje je sarajevo sacuvali i u najgorim vremenima. Jebga nisu svi ljudi ni za rat , nit su svi i ostali.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#28246 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

PM72 wrote: 30/07/2023 16:16
Gusar-from-Riga wrote: 30/07/2023 09:38 Kompleksas mali.. ko sto nas narod kaze ne znam gdje sabra godine. :-)
Nit sam mali nit kompleksaš.Istina boli-nek svak ide na svoje
Iskustvo kažu da su najveće lopine u Sarajevu "starosjedioci"

Pokupili šibicarske folove još iz vremena Austrougarske
orbita12

#28247 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by orbita12 »

Gledam na fb i twitteru , ovi iz nase stranke se ubise braneci mandica, odjednom pogazise sve principe koje navodno zalazu, ali ako je istina da ne dolazi na posao prije 11 , i to mamuran, to je sramota, i kad ovi iz NS napadaju nip zbog opoziva, uopste ne spominju tu sramotu da im njihov clan , ne jebe posao ni za sekundu.
Protiv sam da se pokrece opoziv sada, to je po meni los potez, moglo se na drugi nacin skrenuti na njegov nerad i javasluk, pogotovo zato sto je ostalo jos godinu do izbora.
Meni nije jasan ovaj bezobrazluk NS, kao oni bezgrijesni, samo njih zakidaju, oni liberalni i ostale gluposti, dobili su i previse pozicija , s obzirom na rezultat, a ne mogu se bas pohvaliti ni oni nekim kvalitenim kadrom, primjer Uka.
Ako ovi iz nase stranke budu zahtjevali opet mjesto nacelnika i to opet bude mandica, to se ne treba dopusiti ni pod razno. Ako je iko u ovoj koaliciji popustao, zarad opstanka te iste kolacije , to jest nip
dječak sa šibicama

#28248 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dječak sa šibicama »

"Dolazi mamuran u 11 na posao" je tako SDA, sa NIP etiketom.

Em dolazi kasno, em pjan, pije alkohol kjafir.

Valjda je to ultimativni grijeh, kad jedan drugi nacelnik ubije covjeka autom, to je halal i to se ne spominje u raji. Samo mojne alkohola.
orbita12

#28249 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by orbita12 »

dječak sa šibicama wrote: 30/07/2023 18:08 "Dolazi mamuran u 11 na posao" je tako SDA, sa NIP etiketom.

Em dolazi kasno, em pjan, pije alkohol kjafir.

Valjda je to ultimativni grijeh, kad jedan drugi nacelnik ubije covjeka autom, to je halal i to se ne spominje u raji. Samo mojne alkohola.
Ja sam simpatizer Nipa, to ne krijem ali evo upravo ti si primjer o ovome čemu sam pisao gore , umjesto da se osudi to što načelnik dolazi na posao u 11, samo napadni nekog drugog , u ovom slučaju efendica kojeg ne podnosim nikako jer je hinja.
Napomena , upišite nisam iz Sarajeva ali ne mogu tu licemjernu priču , svi su ostali loši samo smo mi iz ns svetci
Ja sam uvijek za koaliciju sa NS, nego sa SDA, onaj dan kad nip napravi koaliciju sa SDA , ja se prvi odričem Nipa, ali to da se nip treba povinovati svakom hiru ovih iz ns je bezobrazno .
Neko iz Ns , stranke reče , kao ne trebaju oni sa nipom, pa bez Nipa nikad ne bi bili ni vlast , kao i obratno što je , ali nip ne pokazuje tu vrstu bexobrazluks prema ns
A_A_AKCIJA

#28250 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Nije bitno šta je radio Mandić. Bilo je bitno do prošlog budžeta. Ovako, godinu prije izbora se sjetili.

Trebali su to prije rješavati. Opoziv načelnika godinu prije izbora je čista obijest koju će platiti građani. Već dva puta su ti isti glasali za izvještaj o izvršenju budžeta i time se složili i postali saučesnici sa Mandićem.

A platiće i NiP jer će građani to vidjeti kao papanluk i bezobzirnu borbu za vlast. I to će platiti NiP u cijeloj BiH, a najviše u Sarajevu, jer je ovo seljački potez u stilu, boli nas klinac, hoćemo, šta je.

Mandić ima loše izvršenje budžeta već treću godinu. Šta su radili prve dvije? Nisu znali komunicirati sa njim 700 dana i sada ga hoće rušiti. Prvi put kada je došao pijan, trebalo je napraviti problem. A ne danas.

Ovo je apsolutno odsustvo šire slike kod NiP Centar. Oni nisu grupa nezavisnih vijećnika da rade šta hoće. Jeste, istina je da mogu jer je NiP koliko toliko demokratska stranka i to teoretski mogu. Ali moraju biti svjesni da nastupaju pod logom stranke i da ćemo svi ostali plaćati njihove obijesne poteze.

Ovo je jako loš potez jer iz njega vrišti naglost, odsustvo mudrosti, odsustvo gledanja višeg cilja i lične ambicije pojedinaca.

Uostalom, vidjećemo ko će se dogodine začešljati za načelnika od ove ekipe i je li istina da ovo rade u korist građana.
Post Reply