Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#13051 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 29/07/2023 12:15
Laplace wrote: 29/07/2023 11:19

Ali je u tim godinama morao znati osnove fizike: šta je inercija i zašto se ne može punom brzinom bez kočenja uči u rivinu. U Kantonu Sarajevo su prva dva razreda srednje škole obavezna a u većini srednjih škola se fizika (a time i gorepomenuto gradeivo) uči bar jednu godinu.

Ovo je pokazatelj koliko je ideja o obaveznom obrazovanju na način kako se kod nas realizuje beskorisna i promašena.

Ergo, bez obzira što nije znao saobraćajne propise morao je znati da ne može voziti auto na način na koji ga je vozio a da to ne dovede do gubitka kontrole nad vozilom.
na svu srecu u skoli te uce stvari koje mozes primjeniti u stvarnom zivotu.
Pa, ove stvari je mogao primijeniti u stavrnom životu. Samo se, kad sjedne u auto, sjeti da zbog inercije ne može pritisnuti gas do daske i u krivinu.

To što se u školama uči samo za ocjenu i odmah zaboravi je druga stvar.
kabal1337

#13052 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kabal1337 »

mogli su ga mati i otac naucit da ne uzima kljuceve od auta i da se ne vozika po gradu?

Pa i u igrici uletis prebrzio i izbaci te. Al on mislio bmw, to je svemoguce sportsko vozilo a neki les f10 od 1700 kg koliko vec. Manjak iskustva, nedostatak odgoja. Roditelji zakazali, policija zakazala.
Pa da postoji osjecaj prisustva policije, i da se sprovodi zakon mnogi bi se dva puta zapitali da li bi ovakve probleme cinili.
Navodno je izaso iz auta jos srednji prst pokazivao? Gdje su ostali saucesnici, pobjegli sa lica nesrece je li prisao da ukaze "prvu pomoc" ?
tindbe

#13053 Re: Crna hronika BH cesta

Post by tindbe »

U Tuzli jutros oko 2 poginuo motociklista.
Naš narod: "Da ti Allah podari džennet, veliki čovječe, ljudino, legendo"
Ti isti ljudi da je udario ili ubio nekog: "Treba govno zaklat, kastrirat, bacit gladnim kerovima..."

Ovo je jedna velika psihijatrija, ali bez lijeka.
Leverage

#13054 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Leverage »

Znao je on za inercijalnu silu, samo nije ranije vukao auto dinamometrom na toj dionici kako bi izračunao dinamički koeficijent trenja između točkova i asfalta.
ZoomZoomKiwi

#13055 Re: Crna hronika BH cesta

Post by ZoomZoomKiwi »

tindbe wrote: 29/07/2023 12:49 U Tuzli jutros oko 2 poginuo motociklista.
Ti isti ljudi da je udario ili ubio nekog: "Treba govno zaklat, kastrirat, bacit gladnim kerovima..."

Nacija za izučavanja
kabal1337

#13056 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kabal1337 »

Kretencic kojeg boli qrac. A djevojcice/ djevojke koje ce cijeli zivot osjecat posljedice njegove "voznje". Treba i njemu napravit frakturu, i zabranit mogucnost polaganja vozackog.

Jbt otkako je tiktoka i gluposti, ovo se suvise cesto desava.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#13057 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bobi »

Ne bi valjalo da smo svi isti :D.
kabal1337

#13058 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kabal1337 »

Niko normalan nece voziti iznad ogranicenja u okruzenju pjesaka.
ZoomZoomKiwi

#13059 Re: Crna hronika BH cesta

Post by ZoomZoomKiwi »

kabal1337 wrote: 29/07/2023 12:59 Niko normalan nece voziti iznad ogranicenja u okruzenju pjesaka.
Naseljeno mjesto bilo koje vrste i prometnica kroz isto bilo koje vrste, strogo po ograničenju i s normalnim oprezom.

Van naseljenog hajc
Kiki_Musampa

#13060 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Kiki_Musampa »

Iz Tuzle sam, i čini mi se da je prije nekoliko godina momak na južnoj baš kod hotela Tuzla pokupio ženu na pješačkom,ubio i nju i sebe. Još uvijek su po gradu po zgradama murali njemu u čast. Nikad mi to neće biti jasno. Kako se djeca,unuci itd te žene osjećaju :?:
axe22

#13061 Re: Crna hronika BH cesta

Post by axe22 »

Kiki_Musampa wrote: 29/07/2023 13:02

Iz Tuzle sam, i čini mi se da je prije nekoliko godina momak na južnoj baš kod hotela Tuzla pokupio ženu na pješačkom,ubio i nju i sebe. Još uvijek su po gradu po zgradama murali njemu u čast. Nikad mi to neće biti jasno. Kako se djeca,unuci itd te žene osjećaju :?:
Mislim da na Stupinama bas ima njegov mural i manji spomenik, mislim da je Neven Kalesic, tad je poginula zena i jos jedan sto je bio s njim na motoru.
Jbg, on je bio mangup sto bi rekli, uzor ostaloj omladini i svojoj generaciji svojim ponasaljen (ili ti ga ne ponasanjem) jbg.
Svi si zalili njega i jarana mu, niko zenu.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#13062 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Evolution_IV »

bolesni umovi, treba im neko jos ludji da ih izrafala pa nece velicat budale nekakve :run:
oldtajmer

#13063 Re: Crna hronika BH cesta

Post by oldtajmer »

kabal1337 wrote: 29/07/2023 12:45 mogli su ga mati i otac naucit da ne uzima kljuceve od auta i da se ne vozika po gradu?

Pa i u igrici uletis prebrzio i izbaci te. Al on mislio bmw, to je svemoguce sportsko vozilo a neki les f10 od 1700 kg koliko vec. Manjak iskustva, nedostatak odgoja. Roditelji zakazali, policija zakazala.
Pa da postoji osjecaj prisustva policije, i da se sprovodi zakon mnogi bi se dva puta zapitali da li bi ovakve probleme cinili.
Navodno je izaso iz auta jos srednji prst pokazivao? Gdje su ostali saucesnici, pobjegli sa lica nesrece je li prisao da ukaze "prvu pomoc" ?
jbg nemaju djeca vise nikakve autoritete u zivotu i zato su potpuno slobodni da prave svakakva sranja
nekada ranije i mi bi vjerovatno bili bahati i bezosjecajni da smo odrastali u takvom okruzenju,ali npr ja kad sam odrastao u mahali prvi autoritet su ti bili roditelji,ako nekim slucajem ti je falio roditelj autoritet ti je bio amidza ,daidza ako nisu ni oni onda si se bojao starijih komsija koje si itekako postovao,a na ulici medju rajom se uvijek znao red i morao si imati postovanje prema starijim,pa kako si odrastao tebe su postovali mladji itd
pa jbt kad bi se potukao i premlatio nekoga gledao sam poslije samo da se sto prije pomirim i podmicivao cak :lol: ne iz razloga da ne kaze svom starom vec da moj ne sazna da ne bi letio naglavacke iz kuce :D ,a kad popijes batine usutis se i to je to
moras uvijek znati da tvoje lose ponasanje ce na kraju zavrsiti lose i po tebe,samo tada ces dvaput razmisliti prije nego bilo sta uradis,a ovako kao sto je kod nas gdje nemas ni sankcije kuci a i drzavu boli k.... samo mozemo ocekivati da bude jos mnogo gore
Laplace

#13064 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 29/07/2023 12:45 mogli su ga mati i otac naucit da ne uzima kljuceve od auta i da se ne vozika po gradu?

Ukratko: sve je zakazalo. Kalendarski smo u XXI vijeku, civilizacijski na nivou divljaštva.
vjeshalica

#13065 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

A smijemo se Afganistancima....
Laplace

#13066 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

I ja kažem: hodajuće dijagnoze.

Neki dan lik od nekih dvadesetak godina ispred mene (jasno, na par metara od pješačkog, ali pješački nije na pravcu od dudlaone do kioska a mama mu je taj dan dala neštzo više para pa je imao i za kinder jaje) prelazi ne gledajući ni lijevo ni desno, pogled neopterećen razmišljanjem negdje u daljinu ispred sebe i noga za nogom. Vjerovatno je uz to procenat marihuane u nargili bio povisok ili su u nju stavili nešto jače, uglavnom taj mentalno nije bio na ovom svijetu.
Laplace

#13067 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

Leverage wrote: 29/07/2023 12:49 Znao je on za inercijalnu silu, samo nije ranije vukao auto dinamometrom na toj dionici kako bi izračunao dinamički koeficijent trenja između točkova i asfalta.
Nek' si mi rek'o.
Laplace

#13068 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

oldtajmer wrote: 29/07/2023 13:17

jbg nemaju djeca vise nikakve autoritete u zivotu i zato su potpuno slobodni da prave svakakva sranja
nekada ranije i mi bi vjerovatno bili bahati i bezosjecajni da smo odrastali u takvom okruzenju,ali npr ja kad sam odrastao u mahali prvi autoritet su ti bili roditelji,ako nekim slucajem ti je falio roditelj autoritet ti je bio amidza ,daidza ako nisu ni oni onda si se bojao starijih komsija koje si itekako postovao,a na ulici medju rajom se uvijek znao red i morao si imati postovanje prema starijim,pa kako si odrastao tebe su postovali mladji itd
pa jbt kad bi se potukao i premlatio nekoga gledao sam poslije samo da se sto prije pomirim i podmicivao cak :lol: ne iz razloga da ne kaze svom starom vec da moj ne sazna da ne bi letio naglavacke iz kuce :D ,a kad popijes batine usutis se i to je to
moras uvijek znati da tvoje lose ponasanje ce na kraju zavrsiti lose i po tebe,samo tada ces dvaput razmisliti prije nego bilo sta uradis,a ovako kao sto je kod nas gdje nemas ni sankcije kuci a i drzavu boli k.... samo mozemo ocekivati da bude jos mnogo gore
Danas se kompletna filozofija okrenula ka tome da djeca nemaju nikakvih posljedica za svoje loše postupke, od ranog djetinjstva preko škole do postupaka na javnom mjestu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#13070 Re: Crna hronika BH cesta

Post by izvrsni direktor »

kabal1337 wrote: 29/07/2023 12:15
Laplace wrote: 29/07/2023 11:19

Ali je u tim godinama morao znati osnove fizike: šta je inercija i zašto se ne može punom brzinom bez kočenja uči u rivinu. U Kantonu Sarajevo su prva dva razreda srednje škole obavezna a u većini srednjih škola se fizika (a time i gorepomenuto gradeivo) uči bar jednu godinu.

Ovo je pokazatelj koliko je ideja o obaveznom obrazovanju na način kako se kod nas realizuje beskorisna i promašena.

Ergo, bez obzira što nije znao saobraćajne propise morao je znati da ne može voziti auto na način na koji ga je vozio a da to ne dovede do gubitka kontrole nad vozilom.
na svu srecu u skoli te uce stvari koje mozes primjeniti u stvarnom zivotu.
Jok, na tiktoku se stice znanje
dječak sa šibicama

#13071 Re: Crna hronika BH cesta

Post by dječak sa šibicama »

Sudar se dogodio oko 2h na raskrsnici između općine Tuzla i hotela Tuzla. Muškarac je preminuo nakon pada sa motora.

"Dizao se na zadnji točak u toku noći, nije se ni zaustavljao policiji. Poznati tuzlanski motociklista Murgo" - izjavio je očevidac sa mjesta nesreće.

sad psuju tamo majku portalu jer je prenio ovu izjavu ocevica sa lica mjesta
drug_profi

#13072 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

vjeshalica wrote: 29/07/2023 09:55
drug_profi wrote: 29/07/2023 02:37

Ma vidi, džaba svaki ZOBS ako organ koji provodi represiju radi selektivno ili ne radi nikako.
ZOBS je OK, kad bi organ radio kako treba.
Ovo nije do članova zakona, ovo je do ignorancije svih mogućih kršenja tog zakona, osim ako komandir smjene nije rekao taj dan - fataj na pjesackom i sl.
Sad vam je Zobs ok, a svaki dan mu u diskusijama mahane nalazite...nevjerovatno
Nama?
Cek da vidim jesam li ja predstavnik neke grupe?
Nisam.
Dakle obrati se onima koji ga kude.
Meni je ZOBS ok. Moze se popeglati malo da ne bude nejasnoća ali kazne i sve ostalo je ok. Jedino bih za prekoracenja izvan naselja ukinuo oduzimanje dozvole za 20+.
Dzontra_Volta

#13073 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Dzontra_Volta »

drug_profi wrote: 29/07/2023 18:28
vjeshalica wrote: 29/07/2023 09:55

Sad vam je Zobs ok, a svaki dan mu u diskusijama mahane nalazite...nevjerovatno
Nama?
Nisam.
Meni je ZOBS ok. Moze se popeglati malo da ne bude nejasnoća ali kazne i sve ostalo je ok. Jedino bih za prekoracenja izvan naselja ukinuo oduzimanje dozvole za 20+.
I da onima kojima su ranije oduzeli vozačku zbog tog prekršaja isplate naknade za materijalnu i duševnu bol. :mrgreen:
drug_profi

#13074 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Dzontra_Volta wrote: 29/07/2023 19:17
drug_profi wrote: 29/07/2023 18:28

Nama?
Nisam.
I da onima kojima su ranije oduzeli vozačku zbog tog prekršaja isplate naknade za materijalnu i duševnu bol. :mrgreen:
I pivu bar. U znak izvinjenja.
axe22

#13075 Re: Crna hronika BH cesta

Post by axe22 »

dječak sa šibicama wrote: 29/07/2023 16:53 Sudar se dogodio oko 2h na raskrsnici između općine Tuzla i hotela Tuzla. Muškarac je preminuo nakon pada sa motora.

"Dizao se na zadnji točak u toku noći, nije se ni zaustavljao policiji. Poznati tuzlanski motociklista Murgo" - izjavio je očevidac sa mjesta nesreće.

sad psuju tamo majku portalu jer je prenio ovu izjavu ocevica sa lica mjesta
Izmedju Opcine Tuzla i Hotela Tuzla imas mali pravac ali na njemu imas dva lezeca policajca i skretanje za fakultete (nalazi se izmedju ta dva lezeca policajca) tako da ne kontam gdje je uspio razviti toliku brzinu, mislim mozes ako si BUDALA i dodas gas max koliko mozes i da u glavi umislis da ti lezeci nema nikako.
300 m po google maps ako se uzme razdaljina od kruznog toga, koji je malo prije skertanja za opcinu do semafora (malo poslje hotela Tuzla) + ta dva lezeca policajca. Lezeci kod skretanja za fakultete - do semafora je udaljenost oko 100m, izmedju dva je isto oko 100m i izmedju kruznog i prvog lezeceg je isto oko 100m.
Znaci ispade da je on tu uspio navuci dovolju brzinu da pogine i sad ga raja OPLAKUJE i govori da je otisla LEGENDA Tuzle.
kratko receno, narod je GLUP a i on zajedno s njima.

I sto je jos najgore iza njega ostade dijete koje jos uvijek ne moze shvatiti da mu oca vise nema.
(ne shvatam te roditelje, imas malo dijete i opet se glupiras, ne mozes shvatiti da neces samo svoj zivot okoncati nego ces i unistit zivot svog djeteta)
Last edited by axe22 on 29/07/2023 22:47, edited 1 time in total.
Post Reply