Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sehohari wrote: ↑28/07/2023 11:46
Bošnjake u Hrvatskoj imaš svugdje od Dubrovnika do Istre. Definitivno su diskriminisani, ali opet imaš mogućnost da budeš tamo Bošnjak, da dobiješ dozvolu za gradnju džamije, a ne da čekaš dan kada bude neki belaj pa i onu jednu (opet) zapale.
Kako su diskriminisani?
Bivanje Bošnjakom je jednako bivanje muslimanom?
Najpopularniji ex-HDZov Bošnjak Zlatko Hasanbegović likes this.
Frajer ustasa koji otvoreno velica NDH i njene tekovine, kakav crni bosnjak. Hiljade bosnjaka su ustase pogubile u Jasenovcu, o tome ovaj zadrti desnicar nikad nije rekao ni rijeci, niti ga to zanima. Bosnjak je taman onoliko koliko i Emir parod Nemanja Kusturica
LSD wrote: ↑29/07/2023 10:35
Frajer ustasa koji otvoreno velica NDH i njene tekovine, kakav crni bosnjak. Hiljade bosnjaka su ustase pogubile u Jasenovcu, o tome ovaj zadrti desnicar nikad nije rekao ni rijeci, niti ga to zanima. Bosnjak je taman onoliko koliko i Emir parod Nemanja Kusturica
Nisam znao da Bošnjaci po defaultu ne mogu biti Ustaše
LSD wrote: ↑29/07/2023 10:35
Nisam znao da Bošnjaci po defaultu ne mogu biti Ustaše
Ma moze i jevrej biti neonacista sto se mene tice, ali to je endemska vrsta kao i panciceva omorika
JohnnyS wrote: ↑29/07/2023 10:34
Možda se sam čovjek ne izjašnjava Bošnjakom
Izjasnjava se Hrvatom muslimanske vjeroispovjesti cini mi se.
Pravi cvijetni deyajn.
P.S. kad sam Olivu Ganic vidio na svadbi Nurkica povratio sam malo u usta. Mislim i Nurkic je seljacina, ne smeta njemu ratonoprofiterski dzet set, naprotiv, on zeli da mu pripada.
Na vjencanjima "poznatih i slavnih" uvijek dodje gomila posvudusa, cudilo bi me da Tarik i gdja nisu na vjencanju, ili ovaj Bogdan, ili Emina, ti ljudi vape za medijskom paznjom i promocijom.
Nesto ko ovi nasi lokalno, znam ih nekoliko anonimusi su za javnost ali ovako pripadaju "golden eliti", kad god Amra radi rodjendan za djecu u SA, oni se bore rukama i nogama da prisustvuju, i onda slijede selfiji za instagram. Ako ne upadnu na event, ne izlaze iz kuce deset dana.
dječak sa šibicama wrote: ↑29/07/2023 11:13
Na vjencanjima "poznatih i slavnih" uvijek dodje gomila posvudusa, cudilo bi me da Tarik i gdja nisu na vjencanju, ili ovaj Bogdan, ili Emina, ti ljudi vape za medijskom paznjom i promocijom.
Nesto ko ovi nasi lokalno, znam ih nekoliko anonimusi su za javnost ali ovako pripadaju "golden eliti", kad god Amra radi rodjendan za djecu u SA, oni se bore rukama i nogama da prisustvuju, i onda slijede selfiji za instagram. Ako ne upadnu na event, ne izlaze iz kuce deset dana.
Zlatko Hasanbegović je rođen u Zagrebu 1973. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu nakon čega je završio jednopredmetni studij povijesti na Filozofskome fakultetu Sveučilišta Zagrebu, gdje je potom magistrirao i doktorirao. Radio je kao znanstveni suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.[2] Bio je glavni urednik časopisa Pilar.[3] Bio je predsjednik Nadzornog odbora Počasnoga blajburškog voda, suradnik različitih inicijativa za utvrđivanje žrtava poratnog komunističkog režima, posebice među muslimanima u Bosni i Hercegovini, te član Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zagreb.[4]
Predmet njegovih znanstvenih interesa je odnos modernih hrvatskih nacionalnih ideologija, napose pravaštva i njegovih izdanaka, prema islamu i muslimanima u Bosni i Hercegovini u 19. i 20. stoljeću.[4] Istražuje muslimansku sastavnicu hrvatske građanske kulture do 1945. godine te političko-stranačke i vjersko-nacionalne odnose u Bosni i Hercegovini od Austro-Ugarske okupacije do komunističkoga preuzimanja vlasti.[4]
Koliko znam, musliman je onaj koji velica Allaha...al evo, na Klixu se moze saznati da musliman moze biti i onaj koji velica poglavnika Pavelica i njegovu NDH