Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post Reply
BHCluster

#226 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by BHCluster »

Bravo!!!
Bećirović u Londonu održava sastanak sa premijerom Velike Britanije Rishijem Sunakom
Edin H.

#227 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Edin H. »

BHCluster wrote: 04/07/2023 17:38 Bravo!!!
Bećirović u Londonu održava sastanak sa premijerom Velike Britanije Rishijem Sunakom
Sunak pada na sljedećim izborima ko’ kruška.

Neka ga pita Denis kako moźe biti premijer kada niko nije za njega glasao.
Sanjarko

#228 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Sanjarko »

Edin H. wrote: 04/07/2023 17:40

Ne znam za to, ali vidim da u zadnje vrijeme Briti mijenjaju premijere kao na traci.
BHCluster

#229 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by BHCluster »

Edin H. wrote: 04/07/2023 17:40

Odgovor na to pitanje moze dati i Nermin Niksic. A sto se tice izbora u Britaniji, pa Britanci imaju svoju demokratiju i nacin politickog funkionisanja koji im je omogucio da budu jedna od vodecih ekonomija u svijetu.
Novak20

#230 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Novak20 »

Mislio sam da je Bećirović dobronamjeran političar ali me za ovih deset mjeseci u potpunosti razuvjerio jer se sve više pokazuje kao faktor koji muti vodu u BiH i kada treba i kada ne treba. Ovdje ga prozivaju stranci za nepotrebno odgađanje ili blokadu u provođenju zakona.

Stavlja se iznad vladavine prava i pokazuje da nije bolji od drugih koji rade to isto.

https://www.vecernji.ba/vijesti/becirov ... ku-1698190
'"Još jednom ističemo ovaj važan zahtjev, imajući u vidu da dugo odgađanje imenovanja novog generalskog zbora ne doprinosi pozitivno cjelovitosti obrambenog sustava Bosne i Hercegovine. Po našem mišljenju, pravodobno imenovanje generala svake četiri godine, u skladu sa Zakonom o obrani Bosne i Hercegovine, suštinski je odraz vladavine prava. Zakon sadrži jasan i obvezujući sustav ograničenih mandata, postupaka imenovanja i potvrđivanja te naknadnog umirovljenja ili promaknuća".

Pismo NATO-a i EUFOR-a

Naveli su to u pismu početkom srpnja zapovjednica NATO-ova stožera u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha i zapovjednik EUFOR-ovih snaga u BiH general-bojnik Helmut Habermayer tražeći žurni sastanak te imenovanje novog generalskog zbora Oružanih snaga BiH upućenom Predsjedništvu BiH, piše Večernji list BiH.

(Ne)očekivano, problem pri izboru novih generala i rotacije na vodećim pozicijama stvorio je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović. Rotacija, kao i imenovanje novih generala zakonska je obveza koja se dodatno pokazala potrebnom zbog odlaska u mirovinu niza visokih časnika. Prošlo je gotovo 17 mjeseci otkako je Predsjedništvo BiH trebalo završiti taj posao, no do danas stvari nisu riješene. No, doznaje se kako se razgovori o tome vode te da bi konačno to pitanje trebalo biti riješeno. Osim ako...
Point.

#231 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Point. »

Novak20 wrote: 28/07/2023 07:51 Mislio sam da je Bećirović dobronamjeran političar ali me za ovih deset mjeseci u potpunosti razuvjerio jer se sve više pokazuje kao faktor koji muti vodu u BiH i kada treba i kada ne treba. Ovdje ga prozivaju stranci za nepotrebno odgađanje ili blokadu u provođenju zakona.

Stavlja se iznad vladavine prava i pokazuje da nije bolji od drugih koji rade to isto.

'"Još jednom ističemo ovaj važan zahtjev, imajući u vidu da dugo odgađanje imenovanja novog generalskog zbora ne doprinosi pozitivno cjelovitosti obrambenog sustava Bosne i Hercegovine. Po našem mišljenju, pravodobno imenovanje generala svake četiri godine, u skladu sa Zakonom o obrani Bosne i Hercegovine, suštinski je odraz vladavine prava. Zakon sadrži jasan i obvezujući sustav ograničenih mandata, postupaka imenovanja i potvrđivanja te naknadnog umirovljenja ili promaknuća".

Pismo NATO-a i EUFOR-a

Naveli su to u pismu početkom srpnja zapovjednica NATO-ova stožera u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha i zapovjednik EUFOR-ovih snaga u BiH general-bojnik Helmut Habermayer tražeći žurni sastanak te imenovanje novog generalskog zbora Oružanih snaga BiH upućenom Predsjedništvu BiH, piše Večernji list BiH.

(Ne)očekivano, problem pri izboru novih generala i rotacije na vodećim pozicijama stvorio je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović. Rotacija, kao i imenovanje novih generala zakonska je obveza koja se dodatno pokazala potrebnom zbog odlaska u mirovinu niza visokih časnika. Prošlo je gotovo 17 mjeseci otkako je Predsjedništvo BiH trebalo završiti taj posao, no do danas stvari nisu riješene. No, doznaje se kako se razgovori o tome vode te da bi konačno to pitanje trebalo biti riješeno. Osim ako...
Uh, sa večernjeg smeća. Jako relevantno :thumbup:
Novak20

#232 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Novak20 »

Point. wrote: 28/07/2023 09:00
Novak20 wrote: 28/07/2023 07:51 Mislio sam da je Bećirović dobronamjeran političar ali me za ovih deset mjeseci u potpunosti razuvjerio jer se sve više pokazuje kao faktor koji muti vodu u BiH i kada treba i kada ne treba. Ovdje ga prozivaju stranci za nepotrebno odgađanje ili blokadu u provođenju zakona.

:-)

Nije ti ovo prvi put da za neki hrvatski medij napišeš da je nerelevantno smeće bez komentara i argumenta na vijest za koju bi dokazao da je netočna ili neistinita.

Ne znam za druge, ali meni se čini da si prije trideset godina otišao iz svog sela u razvijenu i demokratsku državu ali selo nažalost nije otišlo iz tebe.

I vjerojatno neće nikada. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#233 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Truba »

bolan sve hrvatsko je smeće kako to ne kontaš

samo bosanski mediji su dobri gdje radi DF i SDA novinar
Point.

#234 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Point. »

Novak20 wrote: 28/07/2023 10:14

Nije ti ovo prvi put da za neki hrvatski medij napišeš da je nerelevantno smeće bez komentara i argumenta na vijest za koju bi dokazao da je netočna ili neistinita.

Ne znam za druge, ali meni se čini da si prije trideset godina otišao iz svog sela u razvijenu i demokratsku državu ali selo nažalost nije otišlo iz tebe.

Hrabre riječi nekoga ko piše nekada Slobodnu Bosnu, klixformer i šta sve ne za svaki medij koji nije niz dlaku šuplje priče HNS kuhinje.

Banja Luka je 5 puta veća od Zenice, Žepča odakle si već, tako da ne znam ko je iz sela. :kiss:
PM72

#235 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by PM72 »

Nije otišao nego pobjegao
Truba

#236 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Truba »

odo i ja majko
bosnu brani Ti :mrgreen:
Novak20

#237 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Novak20 »

Point. wrote: 28/07/2023 12:01

Hrabre riječi nekoga ko piše nekada Slobodnu Bosnu, klixformer i šta sve ne za svaki medij koji nije niz dlaku šuplje priče HNS kuhinje.

Banja Luka je 5 puta veća od Zenice, Žepča odakle si već, tako da ne znam ko je iz sela. :kiss:

:lol:

Kakve veze ima što je neki grad 5 x veći od mog grada sa tvojim seljaklukom ? Da ne želiš reći da tamo žive 5 x veći seljaci od ovih mojih sugrađana ? :D

p.s.

Dajem ti 1.000 € ako mi nađeš gdje sam napisao "klixformer" i beri pamet za ubuduće ako želiš ozbiljno diskutirati na temu.
Truba

#238 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Truba »

puno je kume 1000 :mrgreen:

i meni je republika bila draga
dok se nisam vratio

zato su dijasporci zapeli u godini koje su otišli
bosnu brani ti :mrgreen:
Point.

#239 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Point. »

Novak20 wrote: 28/07/2023 13:07
Point. wrote: 28/07/2023 12:01

:lol:

Kakve veze ima što je neki grad 5 x veći od mog grada sa tvojim seljaklukom ? Da ne želiš reći da tamo žive 5 x veći seljaci od ovih mojih sugrađana ? :D

p.s.

Dajem ti 1.000 € ako mi nađeš gdje sam napisao "klixformer" i beri pamet za ubuduće ako želiš ozbiljno diskutirati na temu.
Koji moj seljakluk? Što nazivam stvari pravim imenom? Večernji je propagandno glasilo HNS, znači smeće od portala. Tvoje nazivanje Slobodne Bosne velikobošnjačkim, unitarnim glasilom nije seljakluk? Odnosno hinjaluk?

Bivši SDP glasač gone HNS boot nekoga proziva seljakom :lol:
Point.

#240 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Point. »

Truba wrote: 28/07/2023 13:16 puno je kume 1000 :mrgreen:

i meni je republika bila draga
dok se nisam vratio

zato su dijasporci zapeli u godini koje su otišli
bosnu brani ti :mrgreen:
Čekamo dan kada će labudan na forumu napisati jednu negativnu riječ o ustašama,NDH,Paveliću,Tuđmanu,i ostalim fašistima
BHCluster

#241 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by BHCluster »

Cim hdZ/uZp botovima neTko smeta, odmaH znas da ta osoba radi svoj posao ispravno.
Ludzak

#242 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Ludzak »

Ja sam jednom komentarisao na zvaničnom fb profilu Denisa, zapravo kritičan komentar je bio, i odmah fasovao blok. Eto nam predsjednika. :lol:
kokakolas

#243 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by kokakolas »

Ludzak wrote: 28/07/2023 20:43 Ja sam jednom komentarisao na zvaničnom fb profilu Denisa, zapravo kritičan komentar je bio, i odmah fasovao blok. Eto nam predsjednika. :lol:
Ali zato majstorski prijeti u prazno :lol:
Ludzak

#244 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Ludzak »

kokakolas wrote: 28/07/2023 20:47
Ludzak wrote: 28/07/2023 20:43 Ja sam jednom komentarisao na zvaničnom fb profilu Denisa, zapravo kritičan komentar je bio, i odmah fasovao blok. Eto nam predsjednika. :lol:
Čovjek je razočarenje na kub. Ja bih volio znati šta je čovjek striktno uradio i u vezi sa Dodikom, i u vezi sa državom, svo ovo vrijeme
laik1981

#245 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by laik1981 »

Ludzak wrote: 28/07/2023 20:54
kokakolas wrote: 28/07/2023 20:47

Čovjek je razočarenje na kub. Ja bih volio znati šta je čovjek striktno uradio i u vezi sa Dodikom, i u vezi sa državom, svo ovo vrijeme
Isto sto i Komsic. Nista.
Ludzak

#246 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Ludzak »

laik1981 wrote: 28/07/2023 20:57
Ludzak wrote: 28/07/2023 20:54

Isto sto i Komsic. Nista.
Komšić gori. Palamudi, a malo daje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#247 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by JoseMujica »

Pričaju dvije koverte u magacinu Svjetlostkomerca d.d. Sarajevo i kaže ova jedna, ovoj drugoj:
- Šta misliš, da li taj Denis Bećirović stvarno postoji?
Truba

#248 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Truba »

a josipović je valjao :D kao takav
Styling

#249 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Styling »

Sve hoću da pitam pa zaboravim. Čija je “genijalna” sigurnosna procjena bila da je ok da se dva člana Predsjedništva pošalju u ratnu zonu zajedno? Je li iko razmatrao potencijalne sigurnosne rizike takvog poteza?
Point.

#250 Re: Denis Bećirović - član Predsjedništva BiH

Post by Point. »

Styling wrote: 27/08/2023 17:40 Sve hoću da pitam pa zaboravim. Čija je “genijalna” sigurnosna procjena bila da je ok da se dva člana Predsjedništva pošalju u ratnu zonu zajedno? Je li iko razmatrao potencijalne sigurnosne rizike takvog poteza?
Ne čuvaju recept sosa za KFC da ne smiju ići u istom avionu, vozu, vlaku.
Post Reply