Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svaki poraz ove trojke (koncepta ove trojke) ili jednog dijela te trojke je veliki plus i mali korak naprijed.
Vrlo jednostavno.
Poraz jednog dijela te trojke nije poraz cijele te trojke. To je laž kojom se pokupavaju pravdati iz one druge trojke za koaliciju sa ostacima prve trojke. Nije njen kraj. Nije ni početak kraja.
Prije će biti sda je stara trojka počela da se klima, pa je nova trojka pritičala da spasi da se stara ne sruši potpuno.
Kao kada trulo drvo na jednoj nozi tronoge stolice zamijeniš novim.
Glavni krivac za sve loše je SDA, jer ih je interesirala samo pljačka i uništavanje, a nikako napredak države. Opljačkali su i uništili sve privredne gigante zajedno sa HDZ-om, SDS-om i SNSD-om. Ne treba tu zaboraviti ni SBiH, koja im je godinama bila partner. Problem SDP-a je glavni što oni sebe smatraju socijaldemokratima, a nisu se u putu sreli sa istinskim vrijednostima socijaldemokratije. Nije samo poenta skinuti SDA s vlasti, već ih treba krivično goniti za sav kriminal I korupciju. Glede klime u gradskom prevozu. Tu treba uvesti stroge kontrole i sankcije za vozače, koji istu ne koriste. A sami putnici bi trebali ultimativno da traže od vozača da istu upali ili da ga prijave nadležnim.
Last edited by Better Man on 27/07/2023 17:47, edited 1 time in total.
Jutros sam prošao Maltu...nisam nikakav ekspert (naprotiv) , ali nekako je velik "pad" na raskrsnici kad se voziš autom sa sjeverne ka južnoj strani transverzale....nije bilo tako prije rekonstrukcije....
teskeredzic_22 wrote: ↑28/07/2023 08:15
Jutros sam prošao Maltu...nisam nikakav ekspert (naprotiv) , ali nekako je velik "pad" na raskrsnici kad se voziš autom sa sjeverne ka južnoj strani transverzale....nije bilo tako prije rekonstrukcije....
Meni se auto ugasilo sa suprotne strane kad sam isao mora se pod rucnom krenuti
Mozda je bilo ali se nije primijetilo od sina i neravnina oko istih.
Nisam jos prosao preko sina, mozda danas isprobam kad budem skretao lijevo sa glavne.
Tačno tako ja sam sinoć prošao i ima udubljenje koje na ostalim raskrsnicama nisam primjetio. Nekako kao da auto čučne i nije dobro nivelisano
Eto javite i vi
Meni se auto ugasilo sa suprotne strane kad sam isao mora se pod rucnom krenuti
To je zbog poprecnog nagiba pruge, jer su sine u krivini.
Tako je bilo i prije, ali si sporije vozio i nisi osjetio.
Po nasim vrlim "strucnjacima" za urbano zelenilo (koji pretezno putuju u klimatiziranim ljubimcima na cetiri tocka), ovo su previse ugusto posadjena stabla i nepotrebno u cetiri drvoreda (2x duz pjesackih i 2x duz pruge).
Vjerovatno tada neće biti buseva nego će putnici presjedati sa jedne tramvajske okretaljke na drugu.
Ne kontam, na koju drugu tramv okretaljku ce prelaziri putnici s okretaljke c.vila?
Sa okretaljke na kojoj sada izlaze prepješačiti preko ceste do okretaljke tramvaja broja 2, i obrnuto, dok se pruga preko raskrsnice između te dvije okretaljke radi.
Forumerrer wrote: ↑08/07/2023 22:17
Bit ce zajebana i Cengic Vila, zbog autobusa koji se tu okrecu.
Neće vjerovatno će nju zadnju i to na ovaj način...
Prebacit će tramvaje prema gradu i onda na liniji 2 se okretati (Čengić Vila - Baščaršija) i drugi dio tramvaja sada gdje se okreću (Čengić Vila - Ilidža). Putnici samo pređu, a raskrsnica im ostaje slobodna za radove koliko hoće. Autobusi u ovoj opciji više neće trebati.
bitangeIprinceze wrote: ↑29/07/2023 11:47
Ne kontam, na koju drugu tramv okretaljku ce prelaziri putnici s okretaljke c.vila?
Sa okretaljke na kojoj sada izlaze prepješačiti preko ceste do okretaljke tramvaja broja 2, i obrnuto, dok se pruga preko raskrsnice između te dvije okretaljke radi.
I sta ce kad predje preko ceste? U sta da sjedne? U tramvvaj br.0