Narod i Pravda (Konakovic)

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28076 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

BHCluster wrote: 27/07/2023 17:01
izvrsni direktor wrote: 27/07/2023 16:41

Nigdje nikakvog kriminala, mutnih radnji, utaja poreza...napredak u odnosu na prethodnike! Zar ne?

A ovo ostalo sto si nabroja spada u suplju pod c. "koalira sa rusiteljima"
Za sad ova zgrada za UIO sto su odvojili pare a ni tender nije raspisan.
Pa kako idw inace procedura kad su tenderi u pitanju? Raspises tender pa onda göedas odakle pare navuci? Ima li to logike tebi?
Inace, kad su odvojene pare za izgradnje regionalnih centara, kad je donesena odluka oko toga?
Gusar-from-Riga

#28077 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Gusar-from-Riga »

..'ta ce Enver Sehovic focak, 'ta ce Alija, 'ta ce Izet Nanic krajisnici oni nesta, 'ta ce Komsic... Jaaaa sam to sve sam.
Styling

#28078 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

JoseMujica wrote: 27/07/2023 15:52
Styling wrote: 27/07/2023 15:50

Mislis da ga moze opozvati ako ga je imenovalo Predsjednistvo?
može ga barem pozvati u Sarajevo na razgovor, pa ga nako sistemski izjebati

al za to treba imat muda i treba znati

ps

samo mi nemoj svega ti odgovarati s pričom šta je radila ona debelguza prije njega...živo me libo tuki
Debelguza nije ništa radila pa ti nemam šta ni napisati.
BHCluster

#28079 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BHCluster »

izvrsni direktor wrote: 27/07/2023 17:30
BHCluster wrote: 27/07/2023 17:01

Za sad ova zgrada za UIO sto su odvojili pare a ni tender nije raspisan.
Pa kako idw inace procedura kad su tenderi u pitanju? Raspises tender pa onda göedas odakle pare navuci? Ima li to logike tebi?
Inace, kad su odvojene pare za izgradnje regionalnih centara, kad je donesena odluka oko toga?
A dobitnik tendera unaprijed izabran, ima logike? Ma ne samo kriminal i korupcija!
nivla

#28080 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nivla »

Styling wrote: 27/07/2023 18:01
JoseMujica wrote: 27/07/2023 15:52

može ga barem pozvati u Sarajevo na razgovor, pa ga nako sistemski izjebati

al za to treba imat muda i treba znati

ps

samo mi nemoj svega ti odgovarati s pričom šta je radila ona debelguza prije njega...živo me libo tuki
Debelguza nije ništa radila pa ti nemam šta ni napisati.
kako nije poslala je onom jutuberu paket bh proizvoda i zastavu bih

Code: Select all

https://sarajevskasehara.com/2020/11/video-bisera-turkovic-iznenadila-youtube-svijet-poznatom-jutjuberu-poslala-pun-paket-bh-proizvoda-i-zastavu/
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28081 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

ako je općinski odbor centar pokrenuo opoziv mandića bez znanja dine konakovića, onda je nip najneozbiljnija stranka u državi. a možda je i dino samo marioneta na predsjedničkoj poziciji, a strankom upravlja čovjek iz sjene.
axe22

#28082 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by axe22 »

malakh wrote: 27/07/2023 18:46 ako je općinski odbor centar pokrenuo opoziv mandića bez znanja dine konakovića, onda je nip najneozbiljnija stranka u državi. a možda je i dino samo marioneta na predsjedničkoj poziciji, a strankom upravlja čovjek iz sjene.
Bake?

Frajer ne zna sta mu se desava u stranci a da zna sta se tek desava u drzavi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#28083 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

axe22 wrote: 27/07/2023 19:06
malakh wrote: 27/07/2023 18:46 ako je općinski odbor centar pokrenuo opoziv mandića bez znanja dine konakovića, onda je nip najneozbiljnija stranka u državi. a možda je i dino samo marioneta na predsjedničkoj poziciji, a strankom upravlja čovjek iz sjene.
Bake?

Frajer ne zna sta mu se desava u stranci a da zna sta se tek desava u drzavi.
nažalost, zbog svega što se dešava u nipu, mogu se kreirati i takve priče.
Prpa.ba

#28084 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Lice D.K. je ispisalo puno cekova bez pokrica u pokusaju da postane bosnjacki Vucic, ali zapelo na pola puta i sada svjedocimo posljedicnoj patnji. Od suspenzije federalnog ustava "na dan" pa nadalje.

Urbana SDA, Gacani, Ademovici, kao i "probrani otpad" iz SBB/DF ne moze zivjeti sve pod jednim krovom.

Negdje ce da pukne. :mrgreen:
last mohicans

#28085 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Meni u cijeloj priči malo kumče sa guzovima ide na neku stvar. Sam propast izbora BB je dijelom zbog njega se desio, a i dan danas se fakturiše Čengiću, ne bi li ga se diskreditiralo za načelničku kandidaturu. Kako će se kumče opravdati kumu, a sve mu je dao, kakav Kemo i bakrači i njegovi politički kapaciteti. Mali je malo reći potkapacitiran, ali zato ima želju.. :mrgreen: vjerovatno i genetiku, što bi rekao nekad Dinček. Događa se ono što je bilo očekivano, Dino gubi konce stranke radom na državnom nivou, bara puna krokodila, svako hoće sebi. U NS cirkus, evo sad i centru, još se kum i kumče odmetli. Nisu svjesni opasnosti koja se bliži, izbori su za godinu dana, teško se ovakve stvari mogu oprati, a zelena banda viri iza ćoška.
Hakiz

#28086 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Hoćeš jaku stranku, trebaju ti jaki ljudi.

Jaki ljudi gledaju da ti uzmu vlast u stranci, da oni vladaju umjesto tebe.

Kvaka 22.

Dno: https://en.wikipedia.org/wiki/Louis_XIII

Kemo: https://en.wikipedia.org/wiki/Cardinal_Richelieu

Kako ono ide, siva eminencija, ili bolje crvena eminencija.

Moj Dino, trebao si pročitati barem "Tri mušketira", sve bi ti bilo jasno :lol:
malakh

#28087 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

samo nemoj da na kraju opozovu dinu iz stranke.
Roccohljup

#28088 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Mene zanima zasto kifla suti? Obicno ima za sve nesto reci a ovo sto ga se trenutno sad najvise tice (pobuna parastruktura i moguci uticaj na vladu ks) ni mukajet od njega :?
Pandakonda

#28089 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Pandakonda »

NiP nema covjeka iz sjene. Ono sto NiP ima je prebrza ekspanzija stranke i primanje ogromnog broja kadra iz SDA i slicnih stranki. Nagla ekspanzija dovodi do toga da primas jako puno ljudi o kojima ne znas nista, a nemas vremena da istrazujes svakog pojedinacno. Nakupi se svakakvog sljama koji je zeljan pozicija jer je stranka ostvarila dobar rezultat a nema konkurencije jos velike. Dok je Dino vise bio posvecen stranci bili su dosta stabilniji. Ovako je usred desavanja na svim nivoima plus MVP pozicija, zapostavio stranku sto ostavlja prostor da raznorazni Okerici i vijećnici vode politiku na koju Dino sigurno ne bi pristao.

Ako je Kemo Ademovic upleten u ovo bojim se da Dino nece rizikovati da sa njim ide u konflikt radi prevelikog duga. Treba narod podsjetiti da je ona SDA krtica Bogucnicka u prvoj Vladi KS bila zena od Keminog druga i Dino je na to pristao da bi dobio Keminu podrsku. Pojeli su zabu također kada su insistirali da Kemin mali bude na celu gradskog vijeća. Onda su rekli kako Ademovic nece biti niti na jednoj funkciji dok mu je sin u politici pa eno ga uredno na poziciji u parlamentu. Sve je to Dino tolerisao, vidjet cemo dokle će. Ali ocigledno ima neki debel dug prema njemu.
A_A_AKCIJA

#28090 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Ovo je lokalni potez, kako sam saznao.

Mandić ima običaj da ignoriše NiP u Centru, jer sve sa Dinom dogovara, pa se ovi malo našli uvrijeđeni.

Uz to, Mandić ima loše izvršenje budžeta (prošlu godinu oko 50% što je katastrofa), pa ovi pizde jer će se i na njima kola slomiti.

Očekujem povlačenje zahtjeva i normalizaciju.
HelaS

#28091 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 28/07/2023 00:15 Ovo je lokalni potez, kako sam saznao.

Mandić ima običaj da ignoriše NiP u Centru, jer sve sa Dinom dogovara, pa se ovi malo našli uvrijeđeni.

Uz to, Mandić ima loše izvršenje budžeta (prošlu godinu oko 50% što je katastrofa), pa ovi pizde jer će se i na njima kola slomiti.

Očekujem
povlačenje zahtjeva i normalizaciju.
Meni kažu da mali Ademović već duže vrijeme vodi nekavav rat sa NS u Centru.

A normalizacija..... samo za javnost :-)
madner

#28092 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Znaci 50% proslu godinu. :D
MUNAFIK

#28093 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Ako trojka zeli nesto postici na narednim izborima trebaju Mandica i Tanovica opozvat.

Sta je problem sa tim da priznaju ono sto je svima jasno MANDIC I TANOVIC su fule i to je to.
madner

#28094 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Ima tu vise problema, prvi je da su izbori sljedece godine.
Drugi je da su oni dobili direktne glasove, za razliku od vijeca.

Opoziv da se ispune licne ambicije NiPovaca, pogotovo kada se zna da je glavni problem za realizaciju projekata NiPov JP. :roll:
Styling

#28095 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Pandakonda wrote: 27/07/2023 23:54 NiP nema covjeka iz sjene. Ono sto NiP ima je prebrza ekspanzija stranke i primanje ogromnog broja kadra iz SDA i slicnih stranki. Nagla ekspanzija dovodi do toga da primas jako puno ljudi o kojima ne znas nista, a nemas vremena da istrazujes svakog pojedinacno. Nakupi se svakakvog sljama koji je zeljan pozicija jer je stranka ostvarila dobar rezultat a nema konkurencije jos velike. Dok je Dino vise bio posvecen stranci bili su dosta stabilniji. Ovako je usred desavanja na svim nivoima plus MVP pozicija, zapostavio stranku sto ostavlja prostor da raznorazni Okerici i vijećnici vode politiku na koju Dino sigurno ne bi pristao.

Ako je Kemo Ademovic upleten u ovo bojim se da Dino nece rizikovati da sa njim ide u konflikt radi prevelikog duga. Treba narod podsjetiti da je ona SDA krtica Bogucnicka u prvoj Vladi KS bila zena od Keminog druga i Dino je na to pristao da bi dobio Keminu podrsku. Pojeli su zabu također kada su insistirali da Kemin mali bude na celu gradskog vijeća. Onda su rekli kako Ademovic nece biti niti na jednoj funkciji dok mu je sin u politici pa eno ga uredno na poziciji u parlamentu. Sve je to Dino tolerisao, vidjet cemo dokle će. Ali ocigledno ima neki debel dug prema njemu.
Upravo tako. Ali Dino ako ne želi da ostane bez stranke mora povući radikalan potez u ovom slučaju. Po cijenu raskida sa Kemom.

Čovječe, njegov zamjenik i potpredsjednica stranke naprave ovakav potez i direktno ugroze koaliciju a da ga i ne informišu :shock:
Styling

#28096 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Šta god da je razlog, ovako bitni potezi se ne smiju samostalno raditi bez informisanja predsjednika i organa stranke. Kemo i Biljana bi meni dobili pedalu.

Ako su spremni na ovo, i Dino pređe preko ovoga, u budućnosti se može nadati da mu preotmu stranku.

Na ovakve događaje je upozoren kad je preuzeo funkciju ministra.
emmir1

#28097 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

Styling wrote: 28/07/2023 07:29

Šta god da je razlog, ovako bitni potezi se ne smiju samostalno raditi bez informisanja predsjednika i organa stranke. Kemo i Biljana bi meni dobili pedalu.

Ako su spremni na ovo, i Dino pređe preko ovoga, u budućnosti se može nadati da mu preotmu stranku.

Trebao je o tome razmisljat kada je otpad iz SDA gurao u glavni odbor stranke.

Tada su mu ljudi govorili da moze da dodje do raskola.

Nije Dino sam pravio stranku.
Većina članstva se bunila da Čampara i Zvizdic dodju u NIP

On se oglusio i jos ih stavio u vrh stranke.

Ne samo da se članstvo bunilo, nego i veliki broj glasača.
Tim potezom je Dino obrnuo smjer progresa NIPa, ohladio je ljude i trend povjerenja u NIP je tu zaustavljen.

Od tada stranka nazaduje.
Sutra da su izbori dozivjeli bi potop i to je činjenica.
Styling

#28098 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

emmir1 wrote: 28/07/2023 07:38
Styling wrote: 28/07/2023 07:29

Trebao je o tome razmisljat kada je otpad iz SDA gurao u glavni odbor stranke.

Tada su mu ljudi govorili da moze da dodje do raskola.

Nije Dino sam pravio stranku.
Većina članstva se bunila da Čampara i Zvizdic dodju u NIP

On se oglusio i jos ih stavio u vrh stranke.

Ne samo da se članstvo bunilo, nego i veliki broj glasača.
Tim potezom je Dino obrnuo smjer progresa NIPa, ohladio je ljude i trend povjerenja u NIP je tu zaustavljen.

Od tada stranka nazaduje.
Sutra da su izbori dozivjeli bi potop i to je činjenica.
Sve si u pravu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28099 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote: 28/07/2023 00:15 Očekujem povlačenje zahtjeva i normalizaciju.
To je neki minimum.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28100 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bobi »

MUNAFIK wrote: 28/07/2023 01:26 Ako trojka zeli nesto postici na narednim izborima trebaju Mandica i Tanovica opozvat.

Sta je problem sa tim da priznaju ono sto je svima jasno MANDIC I TANOVIC su fule i to je to.
Pa evo kako ja gledam sa strane, taj Mandić je totalni ljenoguz :D, treba mu neko reči, pajdo polijen si i slabo radiš vrijeme ti je da ideš out :D.
Post Reply