Koji je bio drugi izbor za koaliciju?
Ovdje se piše kao da je bio izbor između Dragana Bursaća ili Srđana Sušnice i Milorada Dodika, pa trojka odabrala Dodika.
cuj koji, pa da ne udjes u koaliciju vec ostavis sda, jer samo sda mora u koaliciju sa rusiteljima drzave jer preuzimaju odgovornost, svi ostali to dobrovoljno.pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 14:54Koji je bio drugi izbor za koaliciju?
Ovdje se piše kao da je bio izbor između Dragana Bursaća ili Srđana Sušnice i Milorada Dodika, pa trojka odabrala Dodika.![]()
A ne ući u koaliciju?pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 14:54Koji je bio drugi izbor za koaliciju?
Ovdje se piše kao da je bio izbor između Dragana Bursaća ili Srđana Sušnice i Milorada Dodika, pa trojka odabrala Dodika.![]()
vlazni san svih sdaovaca pa i uvijek neutralnog hakiza razocaranog glasaca trojkeHakiz wrote: ↑27/07/2023 14:59A ne ući u koaliciju?pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 14:54
Pa nije problem sto se uslo u koaliciju. Veci problem je odnsono pitanje sa.kakvim kapitalom si usao u koaliciju. Ja bih rekao da je trojka usla u koaliciju siromasna kao crkveni mis, bez izbornog kapitala, zapravo predstavljajuci u koaliciji one koje su sami oznacili kao najvece neprijatelje.pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 14:54Koji je bio drugi izbor za koaliciju?
Pa, kada svjesno odluččiš da uđeš u istu koaliciju u kojoj je bio SDA, ne smiješ se ljutiti zbog kritika.izvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:03vlazni san svih sdaovaca pa i uvijek neutralnog hakiza razocaranog glasaca trojke![]()
hoces reci da nisu legitimni predstavnici bosnjakapalermo wrote: ↑27/07/2023 15:06Pa nije problem sto se uslo u koaliciju. Veci problem je odnsono pitanje sa.kakvim kapitalom si usao u koaliciju. Ja bih rekao da je trojka usla u koaliciju siromasna kao crkveni mis, bez izbornog kapitala, zapravo predstavljajuci u koaliciji one koje su sami oznacili kao najvece neprijatelje.pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 14:54
A siromasak uvijek slusa hadzije. Sta drugo moze.
Može i to. Ali je onda bolje okačiti političke patike o klin, nego čekati kada će se pojaviti proBiH Srbi u manjem entitetu koji će dobiti dovoljno glasova, opet, iz manjeg entiteta i sa njima formirati vlast.Hakiz wrote: ↑27/07/2023 14:59A ne ući u koaliciju?pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 14:54
Sto sam mislio reci, rekao sam. Kako I koliko shvatas, do tebe jeizvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:09hoces reci da nisu legitimni predstavnici bosnjakapalermo wrote: ↑27/07/2023 15:06
Pa nije problem sto se uslo u koaliciju. Veci problem je odnsono pitanje sa.kakvim kapitalom si usao u koaliciju. Ja bih rekao da je trojka usla u koaliciju siromasna kao crkveni mis, bez izbornog kapitala, zapravo predstavljajuci u koaliciji one koje su sami oznacili kao najvece neprijatelje.
A siromasak uvijek slusa hadzije. Sta drugo moze.![]()
Znači, ništa ne mogu?pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 15:10Može i to. Ali je onda bolje okačiti političke patike o klin, nego čekati kada će se pojaviti proBiH Srbi u manjem entitetu koji će dobiti dovoljno glasova, opet, iz manjeg entiteta i sa njima formirati vlast.
Ovo mi liči na priču o NS koja treba čekati da osvoji 50+% glasova i tek onda formirati vlast, jer niko nije dovoljno dobar da NS sa njima uđe u koaliciju. Vjerovatno bi i onda bilo nezadovoljnih koji bi tražili da Damir Nikšić ili Sabina Čudić ne obnašaju nikakvu funkciju u toj hipotetičkoj savršenoj vlasti.
Neki ljudi kao da su prespavali 27 godina, pa se probudili i onako bunovni se ibrete u kakvom je stanju politička scena u Bosni i Hercegovini.
Onaj traži da Konaković ekspresno smjeni ambasadora u Srbiji, drugi da Nikšić našuta Sanju Vlaisavljević, treći da Marijana Marinković Lepić izbaci Karamatića iz Parlamenta FBiH i zabrani mu političko djelovanje.
Znači, pad sa Marsa na glavu.
pa ne trpe iste kritike. jedni su pod zastitom jer su preuzimaci odgovornosti, a drugi su dobrovoljno usli u koaliciju sa rusiteljima drzave, ovi drugi ipak zasluzuju da ih ti kao neutralan vise kritikujesHakiz wrote: ↑27/07/2023 15:08Pa, kada svjesno odluččiš da uđeš u istu koaliciju u kojoj je bio SDA, ne smiješ se ljutiti zbog kritika.izvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:03
vlazni san svih sdaovaca pa i uvijek neutralnog hakiza razocaranog glasaca trojke![]()
Arachnoidea wrote: ↑27/07/2023 15:13 Toliko je agresivna i cini mi se uspjesna sda-df kampanja protiv svih mogucih nivoa vlasti gdje se nalaze u opoziciji da ne vidim kako i cemu se trojka moze nadati na narednim izborima. Svaki dan neka nova glupost, neslaganja, zapinjanja sa HDZom i SNSDom, mislim da njihovo politicko neiskustvo i gomila kadra koji je sad dograbio priliku da se dohvati para dugorocno vode u neuspjeh.
Steta, ove promjene su mi bile neka zadnja nada a vjerujem i vecini ljudi koji su izasli prethodne izbore u pokusaju da se rijese okova zelenih. Ako se ovo prospe mislim da drugu priliku nece ni dobiti. Toliko je sve negativno i depresivno od vijesti, internet portala, drustvenih mreza da mi se pocinje gaditi citati bilo sta sto se desava.
Možeš ti izvoditi ne znam kakve akrobacije, ali kritikovati jedne za koaliciju sa HDZ i SNSD, a ne kritikovati druge je besmisleno.izvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:14pa ne trpe iste kritike. jedni su pod zastitom jer su preuzimaci odgovornosti, a drugi su dobrovoljno usli u koaliciju sa rusiteljima drzave, ovi drugi ipak zasluzuju da ih ti kao neutralan vise kritikujes
a kad si ti druge kritikovao za koaliciju sa hdz i snsd?Hakiz wrote: ↑27/07/2023 15:17Možeš ti izvoditi ne znam kakve akrobacije, ali kritikovati jedne za koaliciju sa HDZ i SNSD, a ne kritikovati druge je besmisleno.izvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:14
pa ne trpe iste kritike. jedni su pod zastitom jer su preuzimaci odgovornosti, a drugi su dobrovoljno usli u koaliciju sa rusiteljima drzave, ovi drugi ipak zasluzuju da ih ti kao neutralan vise kritikujes
Moguće.palermo wrote: ↑27/07/2023 15:06Pa nije problem sto se uslo u koaliciju. Veci problem je odnsono pitanje sa.kakvim kapitalom si usao u koaliciju. Ja bih rekao da je trojka usla u koaliciju siromasna kao crkveni mis, bez izbornog kapitala, zapravo predstavljajuci u koaliciji one koje su sami oznacili kao najvece neprijatelje.pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 14:54
Od njih nisam ništa očekivao, nisam za njih glasao, pa se ne osjećam izdanim.
Dobar pokusaj sarkazma.pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 15:18Moguće.palermo wrote: ↑27/07/2023 15:06
Pa nije problem sto se uslo u koaliciju. Veci problem je odnsono pitanje sa.kakvim kapitalom si usao u koaliciju. Ja bih rekao da je trojka usla u koaliciju siromasna kao crkveni mis, bez izbornog kapitala, zapravo predstavljajuci u koaliciji one koje su sami oznacili kao najvece neprijatelje.
Recimo, dok su SDA, a posebno DF ulazili u vlast bogati kao Rockfeleri, sa šleperima i teretnim vozovima punim ekstra kvalitetnog izbornog kapitala, pa su onda oni bili hadžije, a Dodik i Čović djevojčice sa šibicama kojima su hadžije palile klempe kada im se prohtjelo.
Tada je Dodik bio redovan gost 11.jula u Srebrenici i svi pamte njegove emotivne govore o genocidu, a Čović oduzeo građanska prava Kordiću, a nakon odsluženja kazne, zabranio ulazak u BiH osuđenim za uzp.
A gledaj ove danas crkvene miševe.![]()
Pa, ni jednog roditelja neće tuđe dijete razočarati. Ili učiniti ponosnim. Samo njegovo može.izvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:23svi znamo da si razocarani glasac trojke koji nece da istice nista negatívno o sda![]()
Koliko vidim pokušavaju nešto uraditi.Hakiz wrote: ↑27/07/2023 15:13Znači, ništa ne mogu?pemanapemani wrote: ↑27/07/2023 15:10
Može i to. Ali je onda bolje okačiti političke patike o klin, nego čekati kada će se pojaviti proBiH Srbi u manjem entitetu koji će dobiti dovoljno glasova, opet, iz manjeg entiteta i sa njima formirati vlast.
Ovo mi liči na priču o NS koja treba čekati da osvoji 50+% glasova i tek onda formirati vlast, jer niko nije dovoljno dobar da NS sa njima uđe u koaliciju. Vjerovatno bi i onda bilo nezadovoljnih koji bi tražili da Damir Nikšić ili Sabina Čudić ne obnašaju nikakvu funkciju u toj hipotetičkoj savršenoj vlasti.
Neki ljudi kao da su prespavali 27 godina, pa se probudili i onako bunovni se ibrete u kakvom je stanju politička scena u Bosni i Hercegovini.
Onaj traži da Konaković ekspresno smjeni ambasadora u Srbiji, drugi da Nikšić našuta Sanju Vlaisavljević, treći da Marijana Marinković Lepić izbaci Karamatića iz Parlamenta FBiH i zabrani mu političko djelovanje.
Znači, pad sa Marsa na glavu.
Osim dati Miloradu 100 miliona.
Toje tako različito od SDA da je za nepovjerovati.
izvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:16Arachnoidea wrote: ↑27/07/2023 15:13 Toliko je agresivna i cini mi se uspjesna sda-df kampanja protiv svih mogucih nivoa vlasti gdje se nalaze u opoziciji da ne vidim kako i cemu se trojka moze nadati na narednim izborima. Svaki dan neka nova glupost, neslaganja, zapinjanja sa HDZom i SNSDom, mislim da njihovo politicko neiskustvo i gomila kadra koji je sad dograbio priliku da se dohvati para dugorocno vode u neuspjeh.
Steta, ove promjene su mi bile neka zadnja nada a vjerujem i vecini ljudi koji su izasli prethodne izbore u pokusaju da se rijese okova zelenih. Ako se ovo prospe mislim da drugu priliku nece ni dobiti. Toliko je sve negativno i depresivno od vijesti, internet portala, drustvenih mreza da mi se pocinje gaditi citati bilo sta sto se desava.![]()
meni npr nije jasno kako ne mogu da usutkaju osmicinog potrcka za kojeg svako zna da bi se prodao za 20 KM. svi mediji su u rukama sda, osnovno je bilo da se u tom smjeru djeluje. pa cas su i imali iskustvo 2011-2014 gdje im je sda sve napakovala preko medija kao da nisu nikako bili u vlasti
o kojem materijalu je rijec? sto ministar vanjskih poslova nije smjenio ambasadora? ili je materijal "izade drzavu", "dali im sve", "koaliraju sa rusiteljima" ?JoseMujica wrote: ↑27/07/2023 15:26izvrsni direktor wrote: ↑27/07/2023 15:16
![]()
meni npr nije jasno kako ne mogu da usutkaju osmicinog potrcka za kojeg svako zna da bi se prodao za 20 KM. svi mediji su u rukama sda, osnovno je bilo da se u tom smjeru djeluje. pa cas su i imali iskustvo 2011-2014 gdje im je sda sve napakovala preko medija kao da nisu nikako bili u vlasti![]()
vidim da je problem u novinarima koji piskaraju svoja sranja svakako, a ne u vlasti koja im daje materijala napretek![]()
kakvo botovko dno![]()