Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Chloe
Photo mod

#1176 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Chloe »

zubi wrote: 26/07/2023 22:47
. Dešava se da naši ljudi uzađu na teret kako bi izvršili neškodljivo uklanjanje, međutim dešava se da bivaju spriječeni od strane lokalnog stanovništva koji te pse hrani ili čuva
❤️
Šta se podrazumjeva pod neškodljivo uklanjanje pasa? :?

Pas koji nije u ničijem vlasništvu je u nadležnosti općine i službe za brigu o njima.

Psi o kojima se neko brine, su registrovani i postoje zakoni kojih se vlasnici trebaju pridržavati, takvi psi se ne mogu slobodno kretati ulicama i biti prijetnja nikome.

Iako sam ljubitelj životinja, da se pitam lokalno stanovništvo bi adekvatno bilo kažnjeno u slučaju sprečavanja izvršenja radnog naloga radnika nadležne službe za pse lutalice.

Ljubitelji svoj doprinos mogu dati udomljavanjem pasa ili doniranjem sredstava, hrane azilu za pse.

Sve ostalo je divlji zapad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1177 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Truba »

psi nisu samostalne životinje i nije im mjesto da kenjaju i seru po njivama butmira i plaše djecu kod novoizgrađenog parka na ilidži

čovjek voda psa s prangijom i kajišem da se obrani od copora

je li to normalno da biciklist ne smije proći?

ja zimi tu ne smijem šetati

je li to europa?
Chloe
Photo mod

#1178 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Chloe »

Ne to je odraz našeg karaktera koji je pao na niske grane. Ne znam da kako nazvati, malalogradjanstvom, kompleksima, narcisoidnost . . :hm:

Uzimanje onog što nam paše od države, ljudi, životinja bez ikakve odgovornosti. :)
HD_2015

#1179 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by HD_2015 »

Razumijem da teme imaju svoj pravac i svako ima potrebu da iskaže nešto.

Poenta mog posta je bila da nije dovoljno napraviti prugu i eto ga. Mora se dosta pažnje posvetiti da se službe, a naročito zdravstvo i policija, dovedu ured.
Hakiz

#1180 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Hakiz »

Chloe wrote: 27/07/2023 12:20
zubi wrote: 26/07/2023 22:47

❤️
Šta se podrazumjeva pod neškodljivo uklanjanje pasa? :?

Pas koji nije u ničijem vlasništvu je u nadležnosti općine i službe za brigu o njima.

Psi o kojima se neko brine, su registrovani i postoje zakoni kojih se vlasnici trebaju pridržavati, takvi psi se ne mogu slobodno kretati ulicama i biti prijetnja nikome.

Iako sam ljubitelj životinja, da se pitam lokalno stanovništvo bi adekvatno bilo kažnjeno u slučaju sprečavanja izvršenja radnog naloga radnika nadležne službe za pse lutalice.

Ljubitelji svoj doprinos mogu dati udomljavanjem pasa ili doniranjem sredstava, hrane azilu za pse.

Sve ostalo je divlji zapad.
:thumbup:
100k

#1181 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by 100k »

Truba wrote: 27/07/2023 12:15
100k wrote: 26/07/2023 21:28

Mene tako da proganja Paw Patrol ja ne bi ni dolazio. Gdje porez placas tu i kukaj.
nažalost tebi ga plaćam :(
Pa ja, vidim da nisi halalio, zato niko ne sklanja cukice. Sve dok ne bude halal svaka marka uplacena necemo napredovati.
Politicarko

#1182 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Politicarko »

Podržavam uklanjanje pasa, ali samo ako će biti adekvatno poslije toga zbrinuti. Molim vas da se fino odnosite prema lutalicama, svako zaslužuje drugu šansu.
Thorgerson

#1183 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Thorgerson »

Politicarko wrote: 30/07/2023 18:29 Podržavam uklanjanje pasa, ali samo ako će biti adekvatno poslije toga zbrinuti. Molim vas da se fino odnosite prema lutalicama, svako zaslužuje drugu šansu.
Rece @Politicarko i metnu pile u rernu da se pece.

:D

Koji vam je ba qrac.

Ja obozavam pse. Generalno zivotinje.

Medjutim, nisam licemjer.

Ako pas nema vlasnika, ako nema ko da brine o njemu, zna se rjesenje. Isto bih se odnosio prema mackama, vranama i sl.

I nemojte samo pocet srat, tako bi i sa ljudima. Ne bi. Ljudi su dosegli do ovdje i evoluirali do ovog stadija upravo zbog toga, jer nas neki pra pra pra predak se nije smiliovao i cvilio nad nekom zivuljkom nego joj je otkinuo glavu i pojeo. Jer bi inace on bio pojeden.

Mislim, smijesni mi jbt ono stajat ces pored mesnice gdje upravo zaklano 5-6 teladi od nekoliko mjeseci i plakat nad sudbinom nekog psica.
Bloo
Globalna šefica

#1184 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Bloo »

Thorgerson wrote: 30/07/2023 18:40
Politicarko wrote: 30/07/2023 18:29 Podržavam uklanjanje pasa, ali samo ako će biti adekvatno poslije toga zbrinuti. Molim vas da se fino odnosite prema lutalicama, svako zaslužuje drugu šansu.

Koji vam je ba qrac.
Ako pas nema vlasnika, ako nema ko da brine o njemu, zna se rjesenje. Isto bih se odnosio prema mackama, vranama i sl.
I nemojte samo pocet srat, tako bi i sa ljudima. Ne bi. Ljudi su dosegli do ovdje i evoluirali do ovog stadija upravo zbog toga, jer nas neki pra pra pra predak se nije smiliovao i cvilio nad nekom zivuljkom nego joj je otkinuo glavu i pojeo. Jer bi inace on bio pojeden.
Mislim, smijesni mi jbt ono stajat ces pored mesnice gdje upravo zaklano 5-6 teladi od nekoliko mjeseci i plakat nad sudbinom nekog psica.
Ako pas nema vlasnika, ako nema ko da brine o njemu, zna se rjesenje.
Azil sa humanim uslovima i nakon toga humano uspavljivanje.

Mi nemamo toga.
Mi imamo šintore i ubijanje pasa toljagama.
Nama su zivotine hajvani a ne kucni ljubimci. Mi ne cipiramo, ne placamo porez. Ne odvodimo pse da budu "skolovani" tj. trenirani. Pse drzimo na metar kanapa citav zivot. Hranimo ostacima nase hrane cak i kada ista nije pogodna za njihov provani trakt.
Kada se pas razboli ili postane prevelik izbacimo ga na ulicu.
Ne sterilisemo niti kastriramo.
Bacamo kucice u sred Trebevica.

Mi NEMAMO kulturu imanja KUCNOG LJUBIMCA.

Zasto ocekujes da imamo normalne azile i humano uspavljivanje?
zubi

#1185 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by zubi »

Zasto mislis da je ovima sto dozivaju sintore bitno kako se taj "problem" rjesava?

Njih to savrseno ne zanima, bitno je samo da se njihova komocija ne dira...

Red koraka koje je potrebno ispostovati: cipiranje vlasnickih pasa i drakonske kazne za napustanje i zamemarivanje zivotinje, sterilizacija ulicnih pasa, izgradnja azila, promocija "udomi a ne kupuj", to nama nije uopste bitno. Nista ne radimo, psi se namnoze i onda vriska i dozivanje sintora.
Hajvan

#1186 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Hajvan »

Koji vam je ba qrac.

plus sto svi jedu zivotinjnjske fetuse, nerodjene pilice, nemilice- za dorucak, u kolacima, umotavaju meso zaklane djece kravllje u te fetuse ...ali, ne damo ćuke ulicare :D
drug_profi

#1187 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by drug_profi »

Razlika je ubiti onako i ubiti zato sto se moras prehraniti.
Ako cete jesti pse, ok.

Ako necete, jedite govna sa tim razmisljanjem.
Thorgerson

#1188 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Thorgerson »

drug_profi wrote: 30/07/2023 22:50 Razlika je ubiti onako i ubiti zato sto se moras prehraniti.
Ako cete jesti pse, ok.

Ne seri.

Jel moras svaki dan zderat meso? Ne moras. Pa, opet ljudi to rade.

Sto se ne boris tako za janjad?

I kad ce vlasnici pasa, cast izuzecima, poceti skupljati govna iza ljubimaca? Dodjem u park s djetetom, 2 vlasnika psa sam vidio da su pokupili izmet.

Ostalij 10-15, bulje u mobitel, dok njihov ljubimac sere usred djecijeg parka. I samo nastave dalje. I ok, znam avi vlasnici pasa na forumu kupe govna, uredu... i jedu meso samo kad bas moraju i placeci skidaju socnu kozu sa janjeta, jecajuci...
drug_profi

#1189 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by drug_profi »

Thorgerson wrote: 31/07/2023 01:27
drug_profi wrote: 30/07/2023 22:50 Razlika je ubiti onako i ubiti zato sto se moras prehraniti.
Ako cete jesti pse, ok.

Ne seri.

Jel moras svaki dan zderat meso? Ne moras. Pa, opet ljudi to rade.

Sto se ne boris tako za janjad?

I kad ce vlasnici pasa, cast izuzecima, poceti skupljati govna iza ljubimaca? Dodjem u park s djetetom, 2 vlasnika psa sam vidio da su pokupili izmet.

Ostalij 10-15, bulje u mobitel, dok njihov ljubimac sere usred djecijeg parka. I samo nastave dalje. I ok, znam avi vlasnici pasa na forumu kupe govna, uredu... i jedu meso samo kad bas moraju i placeci skidaju socnu kozu sa janjeta, jecajuci...
Ako ko sere to ste vi gospodine.
Hvala i prijatno.
Hakiz

#1190 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 30/07/2023 19:18

Koji vam je ba qrac.

Mi nemamo toga.
Nama su zivotine hajvani a ne kucni ljubimci. Mi ne cipiramo, ne placamo porez. Ne odvodimo pse da budu "skolovani" tj. trenirani. Pse drzimo na metar kanapa citav zivot. Hranimo ostacima nase hrane cak i kada ista nije pogodna za njihov provani trakt.

Kada sve to nemamo, lakše je zabraniti uopšte imanje kućnog ljubimca.

I to iskorištavanje životinje da mi učini život ljepšim, tzv. kućni ljubimac, je, zapravo, zlostavljanje.
Hajvan

#1191 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Hajvan »

Ako cete jesti pse, ok.

ja zaista nigdje nisam napisao, a niti pomislio ili izrazio zelju za ubijanjem pasa lutalica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1192 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by JoseMujica »

Bloo wrote: 30/07/2023 19:18

Koji vam je ba qrac.

Mi nemamo toga.

projekat bio spreman za azil, čak i donatori, konkretno britanski RSPCA, još prije 20 godina, ali sve propalo zbog domaćih, pazite sada ne vlasti, već ljubitelja životinja.

Tadašnji likovi, u ovom sarajevskom prvom i tada jedinom udruženju su bili toliko radikalni da im ni englezi nisu mogli objasniti da, ako se životinja ne udomi nakon npr. 3 mjeseca, ide na uspavljivanje :roll:

i to je nažalost, zbog toga propalo :sad:
made_in_sarajevo

#1193 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by made_in_sarajevo »

https://www.klix.ba/clanak/230731048

Drkali smo kurac ali cemo sad da kao kritikujemo nekoga. Jebem li vam dan kad ste se sjetili uopste stranku osnovati.

Kmecite i dalje jadovi, pruga se radi i zavrsit ce se i konacno cemo imati prevoz i to bas zahvaljujuci trojci i steti. Kad ste vrhunski S krivinu radili, nije bilo guzve hahahah. Jebem li vam.opet dan kad ste se uopste sjetili napraviti stranku
HD_2015

#1194 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by HD_2015 »

Stvarno ne znam je li ovo totalni promašaj. Ko danas ide u biblioteku, kada je sve pod klikom miša?
Otkriven kamen temeljac i održan prijem povodom početka izgradnje biblioteke UNSA
breuer

#1195 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by breuer »

HD_2015 wrote: 31/07/2023 16:27 Stvarno ne znam je li ovo totalni promašaj. Ko danas ide u biblioteku, kada je sve pod klikom miša?
Otkriven kamen temeljac i održan prijem povodom početka izgradnje biblioteke UNSA
uopšte ne vidim smisao ovog posta...kamen temeljac, tj. obelisk zahvale otkiven danas, sve ostalo na tom projektu traje već skoro 10 godina...
oldtajmer

#1196 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by oldtajmer »

starija komsinica par dana ima probleme sa ocima, iz dz stari grad posto trenutno nema ocnog ni kod njih a ni u vrazovoj salju zenu na otoku, nakon sto je tamo otisla rekli su joj da nema ocnog ni tamo i da mora otici cak u vogoscu, ali posto nema uputnicu za vogoscu mora se prvo vratiti u stari grad po nju :lol:
ko zivi ovdje tacno mu ni pakao nece tesko pasti, sad ce neki reci kakve veze ima sa vladom ovo ali sa kim ima veze onda, sta to rade pa su zauzeti, vecina se uhljebili debljaju guzice u foteljama (cast izuzecima) a niko ne rijesava obicne probleme ljudi, vijerovatno i mladi uk zauzet smisljanjem gdje postaviti novi cjenovnik poslije taksi standa na aerodromu, zaista nam cijeli svijet treba pozavidjeti na ovom nivou qurcobolje od strane vlasti za rijesavanje zivotnih problema gradjana
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1197 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by JoseMujica »

ova grupa FGR lažnjaka je sinoć na crvenom tepihu pokazala da je potpuno otuđena od bosanske stvarnosti :-)
#smajlikojipovraća
zubi

#1198 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by zubi »

oldtajmer wrote: 12/08/2023 10:14 starija komsinica par dana ima probleme sa ocima, iz dz stari grad posto trenutno nema ocnog ni kod njih a ni u vrazovoj salju zenu na otoku, nakon sto je tamo otisla rekli su joj da nema ocnog ni tamo i da mora otici cak u vogoscu, ali posto nema uputnicu za vogoscu mora se prvo vratiti u stari grad po nju :lol:
ko zivi ovdje tacno mu ni pakao nece tesko pasti, sad ce neki reci kakve veze ima sa vladom ovo ali sa kim ima veze onda, sta to rade pa su zauzeti, vecina se uhljebili debljaju guzice u foteljama (cast izuzecima) a niko ne rijesava obicne probleme ljudi, vijerovatno i mladi uk zauzet smisljanjem gdje postaviti novi cjenovnik poslije taksi standa na aerodromu, zaista nam cijeli svijet treba pozavidjeti na ovom nivou qurcobolje od strane vlasti za rijesavanje zivotnih problema gradjana
Kako u vrazovoj nema ocnog?? Ima, naravno...
oldtajmer

#1199 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by oldtajmer »

zubi wrote: 12/08/2023 11:54
oldtajmer wrote: 12/08/2023 10:14 starija komsinica par dana ima probleme sa ocima, iz dz stari grad posto trenutno nema ocnog ni kod njih a ni u vrazovoj salju zenu na otoku, nakon sto je tamo otisla rekli su joj da nema ocnog ni tamo i da mora otici cak u vogoscu, ali posto nema uputnicu za vogoscu mora se prvo vratiti u stari grad po nju :lol:
Kako u vrazovoj nema ocnog?? Ima, naravno...
pojma nemam vjeruj ali zenu su tako setali danas, jedino da nije mozda zbog vikenda, ali kako god iz starog grada ici u vogoscu zbog doktora je cisti horor
Bloo
Globalna šefica

#1200 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Bloo »

Znaci nema ocnog niti u jednoj OJ u Sarajevu, niti u jednoj smjeni... - navedene dole. Ako je to stvarno tako, da li ste pisali zalbu (znam da zvuci smijesno, ali neka vrsta aktivizma je dobrodosla), osim politicki motivisanog pljuckanja po forumu.
OFTALMOLOŠKE SLUŽBE OJ
OJ Dom zdravlja Centar:
Centralni objekat, Vrazova 11 (drugi sprat)
Služba radi u dvije smjene

OJ Dom zdravlja Stari Grad: Isa bega Ishakovića 9 (prizemlje)

OJ Dom zdravlja Novi Grad
Služba na lokalitetu Saraj Polje radi u jednoj smjeni

OJ Dom zdravlja Novo Sarajevo
Centralni objekat, Bihaćka 2 (prvi sprat)
Služba radi u jednoj smjeni

OJ Dom zdravlja Ilidža
Centralni objekat, Mustafe Pintola br. 1 (drugi sprat)
Služba radi u jednoj smjeni
Locked