Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Tvrtko II Kotromanić

#44651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 20:06
Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/07/2023 16:56

mozes li mi u pp poslati info za modove?
prosli put kad sam igrao skinuo sam promods mapu, dobro je fercerala, a znam da mi nisu ostali svi (mozda nisam dobro poredao) modovi radili kako treba

pa ako mozes pokoji link za modove (mape i terete prije svega) a svakako ziv bio i pravilan redoslijed kako se poreda da mi fercera :)
nisi garant sve poredao kako treba ili ti nije bio updatovan mod... moze posaljem ti linkove i screenshot iz mog mod managera kako je sve poredano , najbolje dodaj me na steam , pa ako kome jos treba nek me doda ...
trenutno sam u Hrvatskoj vracam se krajem sedmice pa ti posaljem to

nick od Steam mi je : feodosij
hvala ti :thumbup:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#44652 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

ferratilis wrote: 18/07/2023 10:46 Ma nije tesko pronaci vremena za igre (cak i velike RPG-e) kad sebi poslozite prioritete. Ja npr. ne igram multiplayer nikako, izbjegavam igre koje nemaju "kraj" kao npr. Civilizacija, Stellaris, Terraria, Football Manager i slicno (nemam nista protiv njih, samo jedu vrijeme), poceo sam izbjegavat AAA open world naslove, pogotovo one od Ubisofta. Kad sam igrao AC Valhalla imao sam momenat "cekaj, zar cu stvarno potrosit 200 sati zivota na ovo, ma jebo to," obrisao je, kao i Ubisoft launcher, i nikad nisam pogledao nazad. Isto necu igrat Diablo 4 jer je igra zasnovana na MMO elementima i FOMO (fear of missing out) da te natjera da stalno grindas. Postoje Diablo 2, Titan Quest, Grim Dawn i modovi za iste. Ako je always-online, ne kupujem, cak ni na popustu.

Ono sto igram, po listi prioriteta: cRPG, oldschool shooteri, metroidvania, i kad naleti nesto dobro kao npr RE4 remake ili Desperados 3 sto je fokusirano na kvalitetan gameplay. Nekad igram modove za naslove koje volim: stari Doom, Quake, Stalker modovi i custom mape itd. Nekad se vratim omiljenim RPG-ima da ih vidim iz drugog ugla, nekad radim challenge run. Dark Souls sam igrao toliko puta da ga nekad pocnem iznova, kao opustanje. Ali bitno je znati sta zelis, izbjegavati taj jebeni FOMO (najveci neprijatelj novcanika i vremena), i uzivati. To je to. Posto uglavnom igram single player, ako trebam nesto uraditi ili skoknuti negdje, pauziram i nastavim kad se vratim. Znao sam pauzirati igru, otici negdje, i nastaviti nakon nekih osam sati. Nemam jos porodicu, ali kad budem imao, mislim da se moze sve izbalansirati.
Znaci na preporuku kolege instalirao, cisto da vidim kako je. Istina, komplikovanije nauciti recimo od Civ V i VI ili neke druge strategije, ali kad krenes jednom... Pih... jedna od 2 igre koje trenutno igram, i ona mi sluzi za opustanje. Smor je sto ima 10 DLCeva, ali haj, polahko. Dobar fazon je sto odluke na pocetku mogu da ti pomognu ili odmognu na kraju, stil igranja, tall ili wide itd. Jaka furka, zarazna, lahka za "navuci se" kao i vecina igara od Paradoxa.
Riddle

#44653 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ja sam uspio da izgradim svjetsko čudo Oracle u Civ 6. To računam kao pobjedu. :izet:
ferratilis

#44654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Podsjetili ste me da ovo reinstaliram i odvezem par tura.
Image
Image

btw, otkad je kazna za prekoracenje brzine 2000 eura?! Dvaput su me odrapili. :-x
geralt

#44655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Je li iko ovdje igrao Elder Scrolls Online? Valja li cemu, moze li se igrati solo? Epic ga daje dzaba, no interesuje me da li je vrijedan mog vremena.
Riddle

#44656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

geralt wrote: 21/07/2023 21:53 Je li iko ovdje igrao Elder Scrolls Online? Valja li cemu, moze li se igrati solo? Epic ga daje dzaba, no interesuje me da li je vrijedan mog vremena.
Ako si ikad volio Elder Scrolls, tako ćeš se osjećati igrajući i ovo. Ima stvarno sjajnih priča, prelijepih mjesta i muzika je vrhunska. Glasovi i gluma su među najboljim što sam ikad imao priliku vidjeti u video igrama. Dakle, igra kao igra je blizu desetke.

Ono što ipak moraš znati je da je ovo samo glavna igra. Ekspanzije, DLCovi i nove klase se posebno kupuju. Imaš i opciju pretplate za pristup cijeloj igri osim zadnje ekspanzije i novih klasa. Kao i u svakoj igri ovog tipa, stvore ti problem i onda ti nude rješenje koje trebaš platiti - ovdje prvenstveno mislim na inventar koji ti se tako brzo napuni i pretplata se bukvalno isplati samo zbog toga ako već namjeravaš ozbiljno igrati.

Solo se može igrati, ali bi bilo teško, odnosno to je sa mnom bio slučaj. Ne možeš zanemariti socijalni aspekt ako je najbolji sadržaj dizajniran za grupu. Moraš biti u savezu da koristiš njihov štand gdje prodaješ odnosno kupuješ robu, opremu ili oružje. Ipak dok ili ako dođeš do tog stadija igre, već ćeš sam da odlučiš želiš li dalje igrati ili ne.

Ništa te ne košta da probaš, bar odigraj glavnu priču. Ona ti dođe kao tutorial. Pravu igru počinješ igrati tek nakon CP160, što je maksimalan nivo opreme. Ili je bar tako bilo kad sam ja igrao te je moguće da se nešto promijenilo.
geralt

#44657 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Riddle wrote: 21/07/2023 23:08
geralt wrote: 21/07/2023 21:53 Je li iko ovdje igrao Elder Scrolls Online? Valja li cemu, moze li se igrati solo? Epic ga daje dzaba, no interesuje me da li je vrijedan mog vremena.
Ako si ikad volio Elder Scrolls, tako ćeš se osjećati igrajući i ovo. Ima stvarno sjajnih priča, prelijepih mjesta i muzika je vrhunska. Glasovi i gluma su među najboljim što sam ikad imao priliku vidjeti u video igrama. Dakle, igra kao igra je blizu desetke.

Ono što ipak moraš znati je da je ovo samo glavna igra. Ekspanzije, DLCovi i nove klase se posebno kupuju. Imaš i opciju pretplate za pristup cijeloj igri osim zadnje ekspanzije i novih klasa. Kao i u svakoj igri ovog tipa, stvore ti problem i onda ti nude rješenje koje trebaš platiti - ovdje prvenstveno mislim na inventar koji ti se tako brzo napuni i pretplata se bukvalno isplati samo zbog toga ako već namjeravaš ozbiljno igrati.

Solo se može igrati, ali bi bilo teško, odnosno to je sa mnom bio slučaj. Ne možeš zanemariti socijalni aspekt ako je najbolji sadržaj dizajniran za grupu. Moraš biti u savezu da koristiš njihov štand gdje prodaješ odnosno kupuješ robu, opremu ili oružje. Ipak dok ili ako dođeš do tog stadija igre, već ćeš sam da odlučiš želiš li dalje igrati ili ne.

Ništa te ne košta da probaš, bar odigraj glavnu priču. Ona ti dođe kao tutorial. Pravu igru počinješ igrati tek nakon CP160, što je maksimalan nivo opreme. Ili je bar tako bilo kad sam ja igrao te je moguće da se nešto promijenilo.
Hvala, uzecu pa cu probati nekad :thumbup:

Iako vjerovatno nikad necu zavrsiti glavnu pricu, tako sam Old Republic probavao tri puta sa raznim klasama, svaki put odustao. Jednostavno mi ne leze MMORPG.
ferratilis

#44658 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

geralt wrote: 22/07/2023 00:49 Jednostavno mi ne leze MMORPG.
Zivot je prekratak da gubis vrijeme na MMO. :D

Ako zelis nesto na fazon Elder Scrollsa, a obecavam da je i bolje od Skyrima i Obliviona, ovo je za tebe:
Riddle

#44659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

geralt wrote: 22/07/2023 00:49Hvala, uzecu pa cu probati nekad :thumbup:

Iako vjerovatno nikad necu zavrsiti glavnu pricu, tako sam Old Republic probavao tri puta sa raznim klasama, svaki put odustao. Jednostavno mi ne leze MMORPG.
Ja ih volim, ali jednostavno uzimaju previše vremena ako ozbiljno igraš i dođu ti kao obaveza. Kad se to desi, vrijeme je da odeš. :mrgreen:
ferratilis

#44660 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jedan od najboljih indie studija. Dok Diablo 4 i Path of Exile sve vise guraju MMO gluposti i mikrotransakcije, Grim Dawn stalno dobija poboljsanja, sedam godina nakon izlaska. Besplatno.
https://forums.crateentertainment.com/t ... ing/128700

I bas najavise update dok ga igram. :D
Image
Tito_i_Partija

#44661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Crate je odličan studio. :thumbup:

Volio bi da naprave neki novi ARPG. Grim Dawn je super što se tiče gameplaya i class sistema, al' prezentacija nije baš najbolja. Sa boljim engineom i efektima/animacijama, gdje bi im bio kraj?
Tito_i_Partija

#44662 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Šta ja ovo ba? Navodno ti Ubisoft kompletno briše account ako se ne ulogaš regularno, i time gubiš pristup svim igrama koje si platio.

Image

Kakvo smeće od kompanije.
ferratilis

#44663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Pricalo se o tome i prije par godina, sad vidim da opet kruzi. Istina je da ti mogu obrisati account, ali brisu samo one koji nemaju nijednu jedinu igru. Sve dok imas par igara, siguran si. Da ljudi citaju EULA, znali bi da svaki store ima isti policy, svugdje pise da kompanija ima pravo da ti u bilo kom trenutku "oduzme" sadrzaj accounta. Kad kupujemo igre, ustvari ih ne kupujemo nego samo placamo licencu za koristenje koja nema rok isteka. Sreca je da je Europska unija consumer friendly, pa takve stvare ne prolaze bas lako velikim kompanijama.

Ne branim Ubisoft (mislim da su jedan od gorih publishera), ali nekad se idioti na redditu uhvate za jednu stvar bez da citaju detaljno ili provjere informacije, i onda to postane circlejerk.
Dope_Man

#44664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Ja sam igrao nesto kratko, al nije me uvukla. Nema dubinu koju imaju inace Bethesda igre, lik koji ti daje quest je oglasna ploca a ne lik koji ima svoj zivot. Bas je MMO klasicni, i brzo sam odustao, mozda nakon 10-15 sati.
ferratilis

#44665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

U najnovijem blog postu za West Balkans DLC govore o kompanijam koje su osmislili za ovaj region.
https://blog.scssoft.com/2023/07/west-b ... rands.html
Image
Image
ferratilis

#44666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Kao sto sam i rekao.
https://www.pcgamer.com/ubisoft-clarifi ... -question/
Ubisoft clarifies it does not delete inactive accounts that have purchased games after its policy came under question
n+1

#44667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Ubisoft je popularno mrziti na internetu, nešto kao Adobe, pa ne čude dezinformacije.

Dok će Microsoft i Google, s druge strane, zbrisati account ako ga ne koristiš, zajedno sa svim što si kupio na istom, bez da trepnu okom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 24/07/2023 13:09 U najnovijem blog postu za West Balkans DLC govore o kompanijam koje su osmislili za ovaj region.
https://blog.scssoft.com/2023/07/west-b ... rands.html
Image
Image
šta reći, osim duboki naklon mladim damama na izvrsnom poslu.

Betunija :lol: pa vrh :D

podsjeti me ono kad je lik u hercegovini predao na sudu papire za osnivanje firme koja se zove "ŠESTO ČULO". oduševljeni službenik kaže: napokon neki originalni naziv, a ne po prezimenima, imenima djece i slične gluposti. ko su lica koja uplaćuju početni kapital?

Ante Šesto i Mate Čulo.
ferratilis

#44669 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

:lol: :thumbup:

Dobro mi je dosao ETS2 dok cekam BG3. Obisao sam cijelu Europu, od Aberdeena u Skotskoj do Rige u Latviji. Jedini DLC koji jos nemam je Spanija, ali ionako je vec ogromna mapa pa ne zurim. Razmisljam da kupim jos jedan kamion i unajmim vozaca, vec sam skupio neku finu sumu. Ili je mozda bolje da kupim svoju prikolicu? U tom slucaju bi morao igrati online, sto bas i ne zelim, jer je sve real-time.

Svidja mi se sto su dodali trofeje za slikanje znamenitosti sirom Europe, a i nauci se nesto novo. Npr. nisam nikad cuo za Melk manastir u Austriji dok ga ovdje nisam nasao.
Image

Bas me zanima da li koriste neki real-time sistem za cijene goriva jer sam primijetio da su uglavnom kao u stvarnom zivotu. Ali vidjecemo kad izadje West Balkans DLC koliko su tacne. :D
Image
Tito_i_Partija

#44670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 25/07/2023 14:21 Razmisljam da kupim jos jedan kamion i unajmim vozaca, vec sam skupio neku finu sumu. Ili je mozda bolje da kupim svoju prikolicu? U tom slucaju bi morao igrati online, sto bas i ne zelim, jer je sve real-time.
Pa poenta igre je da širiš pos'o, da unajmljuješ vozače, da kupuješ bolje kamione itd. Ja imam tri garaže sa po tri kamiona/vozača u svakoj, i uskoro otvaram četvrtu.

Ovaj guide je jako dobar za pročitat', velika preporuka. Ima sve od kako birat' najefikasnije ture do kako najbolje trenirat' unajmljene vozače da ti naprave što veći profit.

https://forum.truckersmp.com/index.php? ... ers-guide/
ferratilis

#44671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Gledaj Tite biznismena sto je razvio pos'o, Azmir Husic mu nije ni do koljena. :D

Hvala, iskoristicu dobro te informacije. :thumbup:
Tito_i_Partija

#44672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Pa čuj, nisam ti ja trećerazredni prevoznik sa regionalnim plafonom k'o Ljaljić Turs. Evropu osvajam k'o desnu šaku u tinejdžerskim danima. :lol:

Baj de vej, vidio juče Far Cry na dobrom sniženju pa uzeo keca i dvicu. Nisam nikad ovaj serijal igr'o, tako da sam počeo sa prvim dijelom. Nije loše za naslov iz 2008 godine.
ferratilis

#44673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Far Cry 1 ti je izasao 2004. godine. :)

Podigao sam kredit od 400k, prosirio garazu, kupio dva jeftinija kamiona, i unajmio neka dva levata da voze za mene. Podesio sam ih da leveluju long distance. Dovoljno za pocetak. Kad otplatim ovo, uzecu jos jednu garazu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

sjo, ja sam imao dvadesetak kamiona i meščini pet garaža. dok jednu dalju turu odvučem, zarade mi pare za još jedan kamion :D
Tito_i_Partija

#44675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 25/07/2023 20:31 Far Cry 1 ti je izasao 2004. godine. :)
Ej? Pa onda još bolje. Igr'o sam možda sat vremena, al' drži mi fino pažnju.
Podigao sam kredit od 400k, prosirio garazu, kupio dva jeftinija kamiona, i unajmio neka dva levata da voze za mene. Podesio sam ih da leveluju long distance. Dovoljno za pocetak. Kad otplatim ovo, uzecu jos jednu garazu.
- Uzimanje nove garaže > proširenje stare. Cijena je ista za obje opcije, međutim nova garaža ti daje tri mjesta, dok ti proširenje daje samo dva. Također je korisnije da se geografski što više raširiš, jer tako imaš pristup unosnijim poslovima iz svih regija.

- Za početak uvijek uzimaj najjeftiniju opciju za kamione: Iveco Stralis Active Space. Ne zaboravi i da možeš skinut neke extra dijelove sa kamiona prije kupovine, tako da te izađe još jeftinije. Mislim da je mene izlazilo po 95 000 eura po kamionu. Bolji kamioni ti za početak ne trebaju, Iveco je sasvim dovoljan.

- Ne zapostavljaj ADR trening kod sebe i svojih vozača. Istina je da high-value i fragile cargo donose više para, al' većina takvih poslova spada u domen ADRa jer je sam teret rizične prirode, tako da ti veći ADR level ustvari otvara više unosnijih poslova, i samim tim više para.

Sretno!
Post Reply