Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mayab wrote: ↑25/07/2023 06:35
Pustite se autoputeva u BiH, ima tema za to, ovde pričamo o glavnom gradu države ,
i činjenice su da se radi i gradi JADNO, SPORO i po meni NEPLANSKI,
da više ne nabrajam koje , ali bitne ceste za grad i kanton stoje, ili se grade brzinom puževog hoda....
I tu niti čović niti dodig ne rade opstrukcije, pa se opet ništa bitno ne napreduje , jebemimmatersvima
Planski da, ali da i jadno i sporo, jer građevinske firme improviziraju, nemaju radnika za gradilišta, unatoč preuzetim poslovima i ugovorima. Nijedan ugovor u Sarajevu o izvođenju građevinskih radova na izgradnji infrastrukture nije završen u roku, ali nijedna građevinska firma nije odgovarala za probijanje rokova i nije platila penale. Nakon prve takve firme i plaćanja penala, pa i druge, treća firma ili ne bi preuzela obaveze, ili bi završila poslove u roku.
Ili ne bi uzela posao? Da li bi ti uzeo posao za koji već prije tendera znaš da ga zbog nedostatka radnika nećeš završiti u rokunbi da ćeš sigurno plaćati penale?
A onda ko će graditi, neko iz inostranstva ko je 5 puta skuplji? Ili ćeš ti uračunati penale pa biti 5 puta skuplji nego što bi bio bez penala?
Hakiz wrote: ↑25/07/2023 19:47
Ili ne bi uzela posao? Da li bi ti uzeo posao za koji već prije tendera znaš da ga zbog nedostatka radnika nećeš završiti u rokunbi da ćeš sigurno plaćati penale?
A onda ko će graditi, neko iz inostranstva ko je 5 puta skuplji? Ili ćeš ti uračunati penale pa biti 5 puta skuplji nego što bi bio bez penala?
Samo dok neko zaglavi zatvora jer nije aktivirao penale - sve ce to rijesiti.
Ako su rokovi nebitni, a cilj je najjeftinije uraditi - ukinuti rokove u tenderima.
Planski da, ali da i jadno i sporo, jer građevinske firme improviziraju, nemaju radnika za gradilišta, unatoč preuzetim poslovima i ugovorima. Nijedan ugovor u Sarajevu o izvođenju građevinskih radova na izgradnji infrastrukture nije završen u roku, ali nijedna građevinska firma nije odgovarala za probijanje rokova i nije platila penale. Nakon prve takve firme i plaćanja penala, pa i druge, treća firma ili ne bi preuzela obaveze, ili bi završila poslove u roku.
Šta bolan... Jesi li pročitao pšta sam napisao - jesi. Jesi li shvatio - nisi Pročitaj ponovo
Pustili Kranjcevicevu jutros. Ono je uzas. Nezavrseno. Prelazi sa starog asfalta na novi nisu na istom nivou. I dalje neraskopanih dijelova koliko hoces. Sahtovi uzas. Zna li iko kako treba ijednu cestu uraditi
insaneinthebrain wrote: ↑31/07/2023 11:50
Pustili Kranjcevicevu jutros. Ono je uzas. Nezavrseno. Prelazi sa starog asfalta na novi nisu na istom nivou. I dalje neraskopanih dijelova koliko hoces. Sahtovi uzas. Zna li iko kako treba ijednu cestu uraditi
fali ondje jos jedan sloj, nije ono zavrseno... ali bice
insaneinthebrain wrote: ↑31/07/2023 11:50
fali ondje jos jedan sloj, nije ono zavrseno... ali bice
Ma ja, ekspeditivni su. Nema sta. Sad se vozi ovako jedno mjesec dok se ne sjete da stave jos jedan sloj
Ima li vecih idiota nesposobnih od RADovih radnika. Kopaju sahtove u Kranjcevicevoj ko svi sretni. Haos i kolaps napravili. Nisu sjetili da rade za vikend kad se postavljao asfalt.
IagoAspas wrote: ↑01/08/2023 11:07
Kranjceviceva I fra andjela zvizdovica su horor vec 5 mjeseci i kraj im se ne nazire...
Mame im se naje.bem za glasni rad po noći i bušenje od 07:20 radnim danom. A to sto vodu ukinu svakih 3-4 dana i tako već mjesecima je priča za sebe...jeb.eni glavni grad.
IagoAspas wrote: ↑01/08/2023 11:07
Kranjceviceva I fra andjela zvizdovica su horor vec 5 mjeseci i kraj im se ne nazire...
Mame im se naje.bem za glasni rad po noći i bušenje od 07:20 radnim danom. A to sto vodu ukinu svakih 3-4 dana i tako već mjesecima je priča za sebe...jeb.eni glavni grad.
Ali zato imas stan u centru i nacelnika za pozeliti.
insaneinthebrain wrote: ↑01/08/2023 10:51
Ima li vecih idiota nesposobnih od RADovih radnika. Kopaju sahtove u Kranjcevicevoj ko svi sretni. Haos i kolaps napravili. Nisu sjetili da rade za vikend kad se postavljao asfalt.
Hoće li makar biti onako dobro iznivelirani šahtovi kao na prije 3 god rekonstruisanoj JL od Bosmala do Aneksa, ono je primjer da se može i zna sa šahtovima , naravno kad se "pravi "šahtovi i nabave za ugradnju.?
VladaFBiH wrote: ↑31/07/2023 13:26
ako je ikada počnu biće interesantno gledati kmećanje iz Bulevara kada im stave ucrtane 4 trake umjesto onih Tibrinih 2 koje sada imaju
Zanimljivo je što nisu to napravili kako su bili nacrtali.
A, možda i ostanu dvije trake. Sve je moguće kod nas.
Ja ne znam da mogu stavit 4 trake, bas sinoc bio kod prijatelja koji ima stan u B1 i sa prozora gleda na tu cestu, nisam vidio da se moze stavit vise od 2 trake kao sto je sad.
sgrm wrote: ↑07/08/2023 19:56
Ja ne znam da mogu stavit 4 trake, bas sinoc bio kod prijatelja koji ima stan u B1 i sa prozora gleda na tu cestu, nisam vidio da se moze stavit vise od 2 trake kao sto je sad.
Moze, sto ne bi moglo. Eno, ti slika kako izgleda sa 4 trake.
Zanimljivo je što nisu to napravili kako su bili nacrtali.
A, možda i ostanu dvije trake. Sve je moguće kod nas.
naravno da mogu stati ali će ti tek tada postati jasno zašto su prvi put tibrine zgrade "razmaknute" i da to nije zapravo bila njihova dobra volja već da su opet na*uzili kupce
Kruzni tok kod Grasa polako napreduje...Nakon pet mjeseci od potpisa ugovora stavili jos jedan bager i prosirili gradilište prema Grasu...Radnika nema na mapi ..Tko je ovaj Mevludin Commerce ...Gdje ga Rumeni iskopa