Ja citam kokain
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
moimoi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8427 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Rugafet
#8428 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma ja bi to vise onako, ne stidim se ja BiH ili nešto slično nego čisto onako kao Denzel Šabanović npr haha
-
Bodkin
#8429 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kolumbija bajo moj. Pamet da ti stane
-
konami666
#8431 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ko su obični ljudi i čija godišnja Plata, bosanska ili Švicarska?
-
Bodkin
#8432 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Bloo
- Globalna šefica
#8433 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
seljobera
331.9 million (2021)
bosančerosi
3.271 million (2021)
Brojevi su na njihovoj strani
Šiju nas u rezultatima PISA testiranja
Inače onako nepismeni i nikakvi
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
Bodkin
#8435 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Igra veliki brojeva. Od 330 mil nadjes dovoljno genija za MIT. U prosjeku nisu amerikanci neka gospoda. Jedan mi je objasnjavao kako se morao navikavati da se uklopi u evropski bonton jela da se ne osjeca kao papak
-
konami666
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8437 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ono što hoću reći
Obični puk je svugdje isti, pa shodno tome mi je potpuno neobjašnjivo što neki imaju potrebu da se nekome dokažu
Vodoinstalateri Huso, Hans i Hendrick se slažu u 90% stvari. Da pričaju istim jezikom, svaki dan bi ih poslije posla našli u istoj birtiji
Ili da budem prost: Jebat, popit i pojest' - to su najveći i najzastupljeniji ciljevi 90% stanovništva, u koju god zemlju odete. Gdje god odemo, niske strasti su ono što obilježava većinu ljudi - to je još Sokrates zaključio
Ovim upisom završavam za danas. Ionako sam već previše pisao...
Obični puk je svugdje isti, pa shodno tome mi je potpuno neobjašnjivo što neki imaju potrebu da se nekome dokažu
Vodoinstalateri Huso, Hans i Hendrick se slažu u 90% stvari. Da pričaju istim jezikom, svaki dan bi ih poslije posla našli u istoj birtiji
Ili da budem prost: Jebat, popit i pojest' - to su najveći i najzastupljeniji ciljevi 90% stanovništva, u koju god zemlju odete. Gdje god odemo, niske strasti su ono što obilježava većinu ljudi - to je još Sokrates zaključio
-
Nigdje
#8438 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Moji su otišli ove godine.
Njima je super, našli su stan 1800 ojra u Minhenu, centar i blizu im posao
Ja sam sad za sad u Austriji kod prijatelja i jedva čekam u bosnu, mrzi me mijenjati išta, ne volim mentalitet ikoga drugog, ne uči mi se njemački i realno ne volim ni njemce ni britance ni holanđane ni šveđane ni austrijce etc...
Sin i kći kažu da je Bayern totalno super, da evo za pola godine nisu uspjeli obići pola Minhena
netto plata kći ima 3k ojra, radi u it sektoru, startna plata
Sin radi nekakve liftove oko 2000 ojra neto, našao raju iz Rijeke, Bihaća, Kine, Indije, Irana i par njemaca koji vole mentalitet balkana
Kći ima plavu vizu, ostalo joj malo više od dvije godine da dobije državljanstvo Njemačke.
Sin ima samo radnu vizu, ali njega nije puno briga ;/
Mislim, gledajući po mom primjeru, da se posebno isplati iseliti u Njemačku, ako želiš imati eu pasoš i Njemačko državljanstvo
Mislim da niti jedna eu članica daje takve pogodnosti.
Ja sam sad za sad u Austriji kod prijatelja i jedva čekam u bosnu, mrzi me mijenjati išta, ne volim mentalitet ikoga drugog, ne uči mi se njemački i realno ne volim ni njemce ni britance ni holanđane ni šveđane ni austrijce etc...
Sin i kći kažu da je Bayern totalno super, da evo za pola godine nisu uspjeli obići pola Minhena
Sin radi nekakve liftove oko 2000 ojra neto, našao raju iz Rijeke, Bihaća, Kine, Indije, Irana i par njemaca koji vole mentalitet balkana
Kći ima plavu vizu, ostalo joj malo više od dvije godine da dobije državljanstvo Njemačke.
Mislim, gledajući po mom primjeru, da se posebno isplati iseliti u Njemačku, ako želiš imati eu pasoš i Njemačko državljanstvo
- forumskivojnik
#8439 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
sehohari wrote: ↑24/07/2023 23:16 Ono što hoću reći
Ili da budem prost: Jebat, popit i pojest' - to su najveći i najzastupljeniji ciljevi 90% stanovništva, u koju god zemlju odete. Gdje god odemo, niske strasti su ono što obilježava većinu ljudi - to je još Sokrates zaključio![]()
"Studiranje medicine"
Oduzi se to i preko 10 godina kao i kod Sebije al´ se moze u njene cipelice uskociti i napraviti zavidnu "akademsku" karijeru kao i ona.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8440 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Cekaj, cekaj....placaju stan 1800 eura, njemu plata 2 milje, njoj 3?Nigdje wrote: ↑25/07/2023 01:29 Moji su otišli ove godine.
Ja sam sad za sad u Austriji kod prijatelja i jedva čekam u bosnu, mrzi me mijenjati išta, ne volim mentalitet ikoga drugog, ne uči mi se njemački i realno ne volim ni njemce ni britance ni holanđane ni šveđane ni austrijce etc...![]()
Sin radi nekakve liftove oko 2000 ojra neto, našao raju iz Rijeke, Bihaća, Kine, Indije, Irana i par njemaca koji vole mentalitet balkana![]()
Znaci pod uslovom da zive zajedno i da kiriju dijele lapo lapo, nakon sto plate stan, njemu ostane 1100 eura, a njoj 2100 eura?
-
HelaS
#8441 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Minus hrana, odjeća, prevoz, izlasci, slanje kući..._BataZiv_0809 wrote: ↑25/07/2023 07:07Cekaj, cekaj....placaju stan 1800 eura, njemu plata 2 milje, njoj 3?Nigdje wrote: ↑25/07/2023 01:29 Moji su otišli ove godine.
Ja sam sad za sad u Austriji kod prijatelja i jedva čekam u bosnu, mrzi me mijenjati išta, ne volim mentalitet ikoga drugog, ne uči mi se njemački i realno ne volim ni njemce ni britance ni holanđane ni šveđane ni austrijce etc...![]()
Sin radi nekakve liftove oko 2000 ojra neto, našao raju iz Rijeke, Bihaća, Kine, Indije, Irana i par njemaca koji vole mentalitet balkana![]()
Znaci pod uslovom da zive zajedno i da kiriju dijele lapo lapo, nakon sto plate stan, njemu ostane 1100 eura, a njoj 2100 eura?
- skafiskafsnjak
#8442 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Placati stan 1800 je katastrofa.... bez obzira koliko zaradjujes._BataZiv_0809 wrote: ↑25/07/2023 07:07Cekaj, cekaj....placaju stan 1800 eura, njemu plata 2 milje, njoj 3?Nigdje wrote: ↑25/07/2023 01:29 Moji su otišli ove godine.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#8443 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Agreed, ali ako im zajedno ostane 3200, nisu to male pare za De standarde, hrana, struja, internet telefon, gorivo, osiguranje za auto, sve to nek je 1000, opet im ostane visokih 2200 eura, za provode, ustedu, poslati kuci itd. Svakako, taj stan treba mijenjati, 1800 je previse, osim, ako vec perverzne pare ne zaradjujes, 4k i gore.skafiskafsnjak wrote: ↑25/07/2023 07:44Placati stan 1800 je katastrofa.... bez obzira koliko zaradjujes._BataZiv_0809 wrote: ↑25/07/2023 07:07
Cekaj, cekaj....placaju stan 1800 eura, njemu plata 2 milje, njoj 3?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8444 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tacnije njemu ostane milja i sto.
Njoj dvije milje i sto.
Jesmo braca, ali nam dzepovi nisu
Njoj dvije milje i sto.
Jesmo braca, ali nam dzepovi nisu
- W0rM
#8445 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Oke, al nisu ni malodusni bezobraznici, krv su. Zive i bore se zajedno, a i sestre da budem posten vise pripaze na brata nego obratno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8446 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dok se jedno ne uda/ozeni.
- W0rM
#8447 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa da, ali do tada, ce vec stati malo na noge. Skontati koji su naredni koraci itd.
Isto kao da im zelis sve najgore, kao ono, haj ona ima mjesta da uspije, on tanko, tako nekako djeluje po tvojim pesimisticnim postovima. Isto kao da je svako sebican.
Meni je drago da su ti ljudi otisli, da malo vide svijeta, da se bore, da probaju, pa ako Bog da i da se vrate i donesu sa sobom ta znanja i vjestine te kontakte koje su stekli, da doprinesu drustvu iz kojeg su potekli.
Isto kao da im zelis sve najgore, kao ono, haj ona ima mjesta da uspije, on tanko, tako nekako djeluje po tvojim pesimisticnim postovima. Isto kao da je svako sebican.
Meni je drago da su ti ljudi otisli, da malo vide svijeta, da se bore, da probaju, pa ako Bog da i da se vrate i donesu sa sobom ta znanja i vjestine te kontakte koje su stekli, da doprinesu drustvu iz kojeg su potekli.
-
ProgramskiJezik
#8448 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kajem se samo sto sam bio idealista i mislio da ce bit bolje nakon sto sam fax zavrsio propale mi 4 godine staza u Njemackoj.
Kajem se samo sto sam bio idealista i mislio da ce bit bolje nakon sto sam fax zavrsio propale mi 4 godine staza u Njemackoj.
- Didier
#8449 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa većina zapadnih EU članica daje mnogo bolje pogodnosti od ovoga.
Plaćati 1800 stan je budalaština, a ne možeš ga kupiti još barem 4-5 godina dok ne sakupiš za depozit. O pasošima i dvojnim državljanstvima da ne pričam...
-
Bodkin
#8450 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Iz mog iskustva osobe 28-35 da zarade toliko neto mogu puno puno teze nego dole. Moje iskustvo ukljucuje ljude sa kojima sam radio i saradjivao.