"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3126 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Bobi »

EFD22 wrote: 20/07/2023 13:20
Bobi wrote: 20/07/2023 13:06 Mene u DM nervira ona na kasi, zena kuca nekom racun i prati svakog ko ulazi i dere se "Dobar daaan", kontam de se utrni jednom.
Uh al' ima jedna ona slatkica ima pravo fino dupe :mrgreen:
IH, koja radnja, jel ova u gradu ili u trznom :D ?
ZoomZoomKiwi

#3127 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by ZoomZoomKiwi »

Bobi wrote: 20/07/2023 13:22
EFD22 wrote: 20/07/2023 13:20

Uh al' ima jedna ona slatkica ima pravo fino dupe :mrgreen:
Kod Bajre prema kapiji 1 :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3128 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

EFD22 wrote: 20/07/2023 13:24
Bobi wrote: 20/07/2023 13:22

Kod Bajre prema kapiji 1 :mrgreen:
U DM??
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3130 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

Uh treba mi Balea dezodorans sad sam se sjetio :evil: :D
Rothmans

#3132 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Rothmans »

Lajavikrelac wrote: 20/07/2023 12:10 Manipulant :-)

Juče mi stiže HR odjeb na mail do ovog jednog trgovinskog lanca što stalno traži radnike i kuka da nema dovoljno radne snage :roll: Tražili poslovođu, ja se onako iz zajebancije prijavio i nakon više od mjesec dana stiže povratna informacija :-) Pa jbt cmolis i kukaš kako nema ko da ti radi, a ti gataš po mjesec i više dana koga ćeš pozvati na razgovor :lol: Svaka firma koja kuburi sa radnim snagom, a i dalje se šegači sa ovim HR glupostima treba da se zaobilazi u širokom luku, pa neka im ti isti struĆnjaci pune police i dobavljaju robu :oops:
Pa to sto nema ko da radi ,ne mora znaciti da ce primit bilo koga.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3133 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Domaci izdajnik »

Ko ih tjera? Neka HR ljenguze oznoje guzice i zasuču rukave kad već niko ne odgovara njihovom profilima. Ne paše ti niko? Onda zapni sam :oops: A ne kukati u medijima kako nema radne snage i kako će uvoziti firaune i pakije!
Last edited by Domaci izdajnik on 21/07/2023 10:53, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#3134 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by dječak sa šibicama »

kravamuzara wrote: 20/07/2023 02:30 Poenta je davanje fensi imena i neko uljepsavanje na silu.
Radio sam to par godina i tu nema nista ni fensi ni lijepo.
Upravo tako, nismo bas nepismeni da ne znamo prevesti rijec manipulant, samo to je i dalje pumpas na pumpi + poslovi na kasi + sta je sve navedeno.

Iskoristavanje.
Haris.ba

#3135 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Haris.ba »

Lajavikrelac wrote: 21/07/2023 10:52
Ko ih tjera? Neka HR ljenguze oznoje guzice i zasuču rukave kad već niko ne odgovara njihovom profilima. Ne paše ti niko? Onda zapni sam :oops: A ne kukati u medijima kako nema radne snage i kako će uvoziti firaune i pakije!
Zamisljam da neko u Njemackoj jednom presjece i isto kaze. Samo umjesto Pakija stavi npr. Bosnjo.
Domaci izdajnik

#3136 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Kakve veze ima Njemačka sa pričom o lokalnim robovlasnicima?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3137 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

kačio sam negdje link
njemačka polako zahtijeva od suradnika i uvoznika da postoje dobri uvjeti u firmama s kojima surađuju njemačke firme
McGradySA

#3138 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by McGradySA »

Ništa se suštinski ne mjenja, bilo da su naše ili njemačke kompanije koje drže naši u pitanju. Firmama trebaju ljudi ali su plate slične. Onda se posao raspodijeli na one koji su ostali i njima se kuka kak su svi otišli vani.
Domaci izdajnik

#3139 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Auto Milovanović je važio za robovlasnika par eksalans godinama, konstantno tražili radnike, oglasi se non-stop vrtili po portalima i sad ih je kupio hrvatski CIAK. Kako su došli i počeli "zavoditi reda" većina komercijalista i ostalih u upravi je dalo otkaze i nagulilo iz firme (i koji su radili i koji su svirali qrtzu).... E sad, iako su na lošem glasu kao firma iz koje ljudi bježe već odavno, nove vlasnici ne odustaju od svojih imbecilnih HR preseravanja :-) Za magacionera i dostavljača ako se ko i prijavi vozaju ga nekim kružnim selekcijama, ljudi se samo okrenu i odu kad krenu sa svojim prejebavanjima...al jok! Ostaju tvrdoglavo pri svom...glume Jevropu i profesionalnost na balkanski način.... :roll:
Drugclanbiblioteke

#3140 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Drugclanbiblioteke »

Ako je plata 1500km + onda ima smisla trpiti presavanja HR odjela
Akoje plata ispod toga, nabit ih nogom
Domaci izdajnik

#3141 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Mislim da je početno bila 800-850 KM....kakvih crnih 1500+ :lol: Pa ako ti ko na prag dođe i kaže da pristaje da radi za tu socijalu, u ruke ga poljubi i vodi da se zaduži...Kakve selekcije, krugovi i ostale nebuloze... :run:
rikta123

#3142 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by rikta123 »

prati li ko kakve konkurse u Sarajevu u drzavnim firmama.. vidim Autoceste objavilo konkurs za posao.. Moj brat aplicirao, zna li neko da li ima sanse za zaposlenje VSS - strucni saradnik?
sarajevo-x.com

#3143 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by sarajevo-x.com »

Ja sam iz zdravstvene struke i znam da su svi konkursi u javnim zdravstvenim ustanovama samo reda radi i da tu vec rade ljudi koji su usli preko veze odnosno preko molbe pa ih pozovu i onda kroz par mjeseci ide javni konkurs (obicno na neodredjeno) koji se pravi prema karakteristikama vec zaposlenog (npr koliko radnog iskustva ne prihvatajuci volonterski staz kao radno iskustvo jer obicno takvi nisu ni volontirali). Sretno
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3144 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by PreWiBa »

sarajevo-x.com wrote: 24/07/2023 12:46 Ja sam iz zdravstvene struke i znam da su svi konkursi u javnim zdravstvenim ustanovama samo reda radi i da tu vec rade ljudi koji su usli preko veze odnosno preko molbe pa ih pozovu i onda kroz par mjeseci ide javni konkurs (obicno na neodredjeno) koji se pravi prema karakteristikama vec zaposlenog (npr koliko radnog iskustva ne prihvatajuci volonterski staz kao radno iskustvo jer obicno takvi nisu ni volontirali). Sretno
Znači još uvijek je kao prije?
Čitao sam jednom davno da to funkcioniše po principu da te prvo na crno prime (ili preko veze ili ako si platio dobro), pa onda kasnije kako vlada raspisuje konkurse tako se ovi novi "legaliziraju"
mali_balon

#3145 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by mali_balon »

Zato se u drzavne institucije ne aplicira prije nego se nadje stela ....prvo nadjes stelu pa onda apliciras..i naravno prolazis sve selekcije i testove i dobijas posao...ali stela mora biti sami vrh institucije nista buranija ispod...npr direktor, ministar i tako to..sve ostalo je talasika i nista od posla
Rothmans

#3146 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Rothmans »

rikta123 wrote: 24/07/2023 12:29 prati li ko kakve konkurse u Sarajevu u drzavnim firmama.. vidim Autoceste objavilo konkurs za posao.. Moj brat aplicirao, zna li neko da li ima sanse za zaposlenje VSS - strucni saradnik?
Ma takva radna mjesta se koriste kao valuta za nagradjivanje, podmicivanje ili ucjenjivanje neke vrste. Nek aplicira, nek se bori naravno, al' po meni gubljenje vremena ako nemas kakve vezice il trampe za posao.
Paul Gascoigne

#3147 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Paul Gascoigne »

mali_balon wrote: 24/07/2023 14:40 Zato se u drzavne institucije ne aplicira prije nego se nadje stela ....prvo nadjes stelu pa onda apliciras..i naravno prolazis sve selekcije i testove i dobijas posao...ali stela mora biti sami vrh institucije nista buranija ispod...npr direktor, ministar i tako to..sve ostalo je talasika i nista od posla
Zar direktor moze da završi? Čuo sam više puta za situaciju kada direktor kaže da su mu "ruke vezane" jer u ustanovi nema mjesta, tj. nema sredstava za nove uposlenike, da o tome odlučuje Vlada, i da on ne može ništa. Je li to tačno?
Ateista

#3148 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Ateista »

Uglavnom direktor mora dobiti od vlade odobrenje za neko radno mjesto, ali kad dobije onda ima mogucnost da utice na izbor.
Mogu sa sigurnoscu reci da je u KS situacija nesto bolja nego prije, da znam vise primjera gdje su strucni ljudi dobili posao bezikakve stele. I dalje isto tako mogu potvrditi da stela itekako jos ima, ali se za razliku od prije primaju i strucni, ne samo podobni.
rikta123

#3149 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by rikta123 »

Ateista wrote: 24/07/2023 16:00 Uglavnom direktor mora dobiti od vlade odobrenje za neko radno mjesto, ali kad dobije onda ima mogucnost da utice na izbor.
Mogu sa sigurnoscu reci da je u KS situacija nesto bolja nego prije, da znam vise primjera gdje su strucni ljudi dobili posao bezikakve stele. I dalje isto tako mogu potvrditi da stela itekako jos ima, ali se za razliku od prije primaju i strucni, ne samo podobni.
Daj primjer, koja preduzeca?
Ateista

#3150 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Ateista »

rikta123 wrote: 24/07/2023 16:21
Ateista wrote: 24/07/2023 16:00 Uglavnom direktor mora dobiti od vlade odobrenje za neko radno mjesto, ali kad dobije onda ima mogucnost da utice na izbor.
Daj primjer, koja preduzeca?
Ne mogu to iznositi zbog svoje privatnosti, iako nisam ja tamo zaposlen vec neko koga znam.
Post Reply