Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
elcaliente

#8351 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

Problem kod tih Arapa je da su malo divlji.
Last edited by elcaliente on 23/07/2023 21:04, edited 1 time in total.
moimoi

#8352 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

forumskivojnik wrote: 23/07/2023 20:46
moimoi wrote: 23/07/2023 20:28 @forumskivojnik
To mozda u Saudiji… u uae, kataru i singapuru nije tako i mojne me ubjedjivati jer sam zivjela tamo 6godina.

To da ima doktora muskih (arapi) koji ne smiju pogledati zenu, to je istina tj gase svjetlo i samo gledaju u ekran.. ali uvijek imas izbora. Imas indijaca, nasih, kubanaca etc.

Nije sve tako crno-bijelo ;)
Kakve veze ima Singapur sa Arapima i njihovim vehabijskim sektastvom?
Singapur i Malezija sa Malezijcima su sasvim drugi svijet u odnosu na Arape. Al´ nije ni cudo jer pripadaju, kao muslimani, drugom mezhebu.

Ovo sto sam ja napisala sa ljekarom Arapom i njegovom odnosu prema zenama dogodilo se u Njemackoj, u jednoj velikoj i poznatoj uniklinici sa kojim sam i ja imala "cast" da mi pokaze gdje mi je mjesto kao zeni u njegovom svijetu.
Hemodinamicki pacijenta stabilizirala zena hirurg Njemica i ja. Na njega niko vise nije ni obracao paznju (bio je ionako asistent na toj op.), anesteziolog pozvao sefa klinike da dodje u op-salu i pomogne nam. To mu je i bio pocetak kraja kod nas.
Kakve veze tvoja citava prica ima sa iseljenjem i zivotom u nekoj drugoj drzavi/kontinentu kojeg apsolutno nisi iskusila osim turisticki i to mozda. Singapur sam navela pod istocne zemlje. Vodis se jednim slucajem, i time sudis svima?! Apsurd
moimoi

#8353 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

elcaliente wrote: 23/07/2023 20:50 Problem kod tih Arapa je da malo divlji.
A mi smo pitomi :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8354 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Ono kada si u nekoj pokrajini tipa Bavarska pa jedino znas jednog arapskog doktora :lol:
moimoi

#8355 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

Ono sto naucih za svog zivota-ljudi koji non stop sebe hvale zapravo nemaju sta ponuditi. Pametni ljudi su i te kako svjesni koliko malo znaju. The end.
elcaliente

#8356 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

moimoi wrote: 23/07/2023 20:54
elcaliente wrote: 23/07/2023 20:50 Problem kod tih Arapa je da malo divlji.
A mi smo pitomi :lol:
U odnosu na njih smo mnogo blazi i znamo se ponasati u svim sredinama.
Oni su jednostavno po mentalitetu cobani sa parama.
PreWiBa

#8357 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

sehohari wrote: 23/07/2023 20:59 Ono kada si u nekoj pokrajini tipa Bavarska pa jedino znas jednog arapskog doktora :lol:
Ono što hoću da kažem - ne možete na osnovu jednog lošeg primjera uzeti sebi za pravo okarakterisati cijelu neku grupu.
forumskivojnik

#8358 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by forumskivojnik »

moimoi wrote: 23/07/2023 20:53
forumskivojnik wrote: 23/07/2023 20:46

Kakve veze ima Singapur sa Arapima i njihovim vehabijskim sektastvom?
Singapur i Malezija sa Malezijcima su sasvim drugi svijet u odnosu na Arape. Al´ nije ni cudo jer pripadaju, kao muslimani, drugom mezhebu.

Ovo sto sam ja napisala sa ljekarom Arapom i njegovom odnosu prema zenama dogodilo se u Njemackoj, u jednoj velikoj i poznatoj uniklinici sa kojim sam i ja imala "cast" da mi pokaze gdje mi je mjesto kao zeni u njegovom svijetu.
Hemodinamicki pacijenta stabilizirala zena hirurg Njemica i ja. Na njega niko vise nije ni obracao paznju (bio je ionako asistent na toj op.), anesteziolog pozvao sefa klinike da dodje u op-salu i pomogne nam. To mu je i bio pocetak kraja kod nas.
Kakve veze tvoja citava prica ima sa iseljenjem i zivotom u nekoj drugoj drzavi/kontinentu kojeg apsolutno nisi iskusila osim turisticki i to mozda. Singapur sam navela pod istocne zemlje. Vodis se jednim slucajem, i time sudis svima?! Apsurd
:lol: :lol: :lol: Ja zivim i radim vani od zavrsetka fakulteta, dio sam tima koji redovno ucestvuje u humanitarnim akcijama "ljekari bez granica" u zemljama treceg svijeta za razliku od tebe koja si mozda pratila muza u njegovim "poslovnim avanturama" po arapskim zemljama.
Arapi cak i na specijalizaciju dolaze kod nas, ne rade je tamo :P .
elcaliente

#8359 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

sehohari wrote: 23/07/2023 21:04
sehohari wrote: 23/07/2023 20:59 Ono kada si u nekoj pokrajini tipa Bavarska pa jedino znas jednog arapskog doktora :lol:
Ono što hoću da kažem - ne možete na osnovu jednog lošeg primjera uzeti sebi za pravo okarakterisati cijelu neku grupu.
Ja npr mogu navesti hiljade primjera, od ponasanja tih Arapa kada dodju u Evropu u posjetu, pa onih koji su izbjeglice u Evropi do turistickih putovanja u arapske zemlje.
I ljudi su jednostavno malo divlji.

I Rusi su isti takvi.
Sva ta new rich klijentela se je mentalno goli kurac.
Last edited by elcaliente on 23/07/2023 21:09, edited 4 times in total.
Bodkin

#8360 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

Arapi jesu divlji u odnosu na nas. Arapi nisu samo iz arabije ili uae, dobro je i to imati na umu.
Ali i arapi su dva svijeta. Imas ih koji postuju zenu vise nego svaki evropljanin, a imas ih koji ne pricaju sa zenama ni sa cerkama.

Ali zivot u zemljama u koji bi evropljani isli da zarade nije sekundu losiji nego u eu. Cak je puno stvari bolje tipa manji kriminal, bolje zdravstvo i pristupacnije uslige koje olaksavaju zivot.

Singapur je druga prica. Raj na zemlji
moimoi

#8361 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

forumskivojnik wrote: 23/07/2023 21:05
moimoi wrote: 23/07/2023 20:53
:lol: :lol: :lol: Ja zivim i radim vani od zavrsetka fakulteta, dio sam tima koji redovno ucestvuje u humanitarnim akcijama "ljekari bez granica" u zemljama treceg svijeta za razliku od tebe koja si mozda pratila muza u njegovim "poslovnim avanturama" po arapskim zemljama.
Ma sve ti znas. Ko je gdje i sta. hebete samo hvalisanje koje te odaje lutko ;)
PreWiBa

#8362 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

elcaliente wrote: 23/07/2023 21:06
sehohari wrote: 23/07/2023 21:04

Ja npr mogu navesti hiljade primjera, od ponasanja tih Arap kada dodju u Evropu u posjetu, pa onih koji su izbjeglice do turistickih putovanja u arapske zemlje.
Ne znam.
Ja sam ovdje u naj multi-kulti dijelu Njemačke ( :mrgreen: ) i svaki dan vidim Arape. Ili na faksu, u bolnici, u marketu, komšiluku...
Ono što mogu reći da itekako ima onih gdje tvoj opis ima smisla, ali i da ima puunooo drugih. Tako da smatram da niko nema pravo generalizirati.
forumskivojnik

#8363 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by forumskivojnik »

Ono kada "medicinu studiras" u Njemackoj po njemackom obrazovnom sistemu, a tamo si i osnovnu skolu zavrsio, duze od 10 godina a visis na kLJix forumu dan-noc ispadne na kraju da je i Sebija Izetbegovic bila zlatni student medicine u poredjenju sa tom individuom.
Jos samo da udje u njene cipelice i zajase, nakon nje, kormilo UKC Sarajevo.
skafiskafsnjak

#8364 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Rugafet wrote: 23/07/2023 19:43
skafiskafsnjak wrote: 23/07/2023 19:28

Ne znam jel se zajebajes ili sta, al brate naporan si
Zašto bi se zajebavao? Pa da mi nije dobro po svim osnovama vratio bi se ili ošo neđe u evrope
Znaci samo si naporan. Ok
moimoi

#8365 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

Bodkin wrote: 23/07/2023 21:07 Arapi jesu divlji u odnosu na nas. Arapi nisu samo iz arabije ili uae, dobro je i to imati na umu.
Ali i arapi su dva svijeta. Imas ih koji postuju zenu vise nego svaki evropljanin, a imas ih koji ne pricaju sa zenama ni sa cerkama.

Ali zivot u zemljama u koji bi evropljani isli da zarade nije sekundu losiji nego u eu. Cak je puno stvari bolje tipa manji kriminal, bolje zdravstvo i pristupacnije uslige koje olaksavaju zivot.

Singapur je druga prica. Raj na zemlji
Upravo tako. Samo sto mi ne vidimo da takvih divljaka imas i kod nas, zato sto si odrastao u sredini koja nije takva. Zivjela sam do sad u 5 razlicitih zemalja. Svugdje imas svega.
forumskivojnik

#8366 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by forumskivojnik »

moimoi wrote: 23/07/2023 21:08
forumskivojnik wrote: 23/07/2023 21:05

Hah, u pravu si sve :D, pokazala si nam vec nedokucive zone tvojih intelektualnih vrleti :oops:
elcaliente

#8367 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

sehohari wrote: 23/07/2023 21:10
elcaliente wrote: 23/07/2023 21:06

Ja npr mogu navesti hiljade primjera, od ponasanja tih Arap kada dodju u Evropu u posjetu, pa onih koji su izbjeglice do turistickih putovanja u arapske zemlje.
Ne znam.
Ja sam ovdje u naj multi-kulti dijelu Njemačke ( :mrgreen: ) i svaki dan vidim Arape. Ili na faksu, u bolnici, u marketu, komšiluku...
Ono što mogu reći da itekako ima onih gdje tvoj opis ima smisla, ali i da ima puunooo drugih. Tako da smatram da niko nema pravo generalizirati.
Pa evo ja cu ti reci i generalizirsti cu ti jer me ni jedan Arap nije u suprotno ubjedio, razlika izmedju bogatog Amera i Arapa po ponasanju i ophodzenju prema drugima je nebo i zemlja.
A jedan bogati Englez je po svom pristupu izmislio svijet za bogatog Arapa.

A ove arapske izbjeglice sto se ponasaju kao najveca stoka ne vrijedi ni spominjati, vecina ih nema osnovnu kulturu kako i gdje da baci smece.
Nasi ljudi i izbjeglice su za Arape mentalno i po normama ponasanja sve akademici.

Dalje, godisnji odmori u Egiptu i Tunisu, izvan hotela uzas.
BiH za te zemlje Svicarska po uredzenosti i cistoci.

Arapima treba jos 100 godina da razviju mozak pare imaju a i one ih zagljupljuju pa nisu u stanju nista sami napraviti i izumiti, a to je vec druga prica.

Nego ko moze neka ode tamo istrpi, uzme im pare i nazad.
Last edited by elcaliente on 23/07/2023 21:32, edited 3 times in total.
moimoi

#8368 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

forumskivojnik wrote: 23/07/2023 21:18
moimoi wrote: 23/07/2023 21:08
Hah, u pravu si sve :D, pokazala si nam vec nedokucive zone tvojih intelektualnih vrleti :oops:
:kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8369 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Rugafet wrote: 23/07/2023 20:15 Brćkam se na bazenu trenutno ako koga zanima pa mi se ne odgovara na sve
E hvala bogu prike, mogu odahnuti, vidim nema te, reko da se nije sta desilo...
elcaliente

#8370 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

Kada sam bio u Egiptu na godisnjem pitao sam sebe, jel moguce da su ovi Arapi koju nemaju tekuce vode i kanalizacije nasljednici te velike staroegipatske kulture.

Napredniji staroegipcani bili nego ovi danas.
konoplja

#8371 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konoplja »

elcaliente wrote: 23/07/2023 21:23 Kada sam bio u Egiptu na godisnjem pitao sam sebe, jel moguce da su ovi Arapi koju nemaju tekuce vode i kanalizacije nasljednici te velike staroegipatske kulture.

Ma zajebali ih Britanci i ostale Zapadne sile u geopolitickim igrama. :D

Isto tako, kad sam bio u Norveskoj kontam je li moguce da su ovi pitomi ljudi nasljednici te velike i ponosne kulture Vikinga koji su plovili svijetom razarali, pljackali i osvajali. Sad bas prave pizde. :lol:
gidra

#8372 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by gidra »

Termin Arap je sirok pojam, vecina ih ne radi ništa iz ovih bogatih drzava/gradova, paraziti obicni i za to ništa, ubiru desetine hiljada maraka tj. za drkanje kurca.
U Kataru nijedan ne radi, svi im ostali 'služe'. Bosanci u Kataru prolaze top, jer smo bijelci i ne razlikujemo se od ostalih zapadnjaka. Puno je azijata, prema kojima i ima otvorenog rasizma, ali prema našem narodu jok.
Plate ogromne, nepojmljive za USA, evropu da i ne spominjem, nema nikakvih poreza, sav bruto je na racun zato su i plate tolike, ogromne. Hrana i odjeca u prodavnicama jeftinija nego u Bosni, gorivo, novi i polovni auti duplo jeftiniji isto, tehnika isto puno jeftnija. Restorani su preskupi, 500 KM je otprilike rucak za dvoje.
Stan ne možeš kupiti, rezije ulaze u kiriju autmatizmom i za oko 3 milje se nalazi opremljen stan do 70 m2 sa bazenom na krovu zgrade i 2 do 3 parking mjesta, sto je opet smijesan iznos jer se uzima preko 20 milja mjesecno.
Uglavnom ko nadje dobar posao, Katar mu dođe ko Džennet ovozemaljski.
elcaliente

#8373 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

konoplja wrote: 23/07/2023 21:32
elcaliente wrote: 23/07/2023 21:23 Kada sam bio u Egiptu na godisnjem pitao sam sebe, jel moguce da su ovi Arapi koju nemaju tekuce vode i kanalizacije nasljednici te velike staroegipatske kulture.

Ma zajebali ih Britanci i ostale Zapadne sile u geopolitickim igrama. :D
Zajebali su oni sami sebe. Kao i ovi danasnji new rich Arapi UAE itd, nece nafta i turizam zauvjek trajati.
Treba im uzeti koliko se moze sada.

Pazi ti Norvezani su se razvili, ne treba biti vise ratnik da bi osvajao druge zemlje, treba biti pametan.
Vidi sta nama Njemci uradise, nisu nas napali a sve ex yu narode i drzave qurcem u celo redovno lupaju.
Jaki su Norvezani, osvajaju druge zemlje ekonomski.
Last edited by elcaliente on 23/07/2023 21:42, edited 3 times in total.
Bodkin

#8374 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

gidra wrote: 23/07/2023 21:36 Termin Arap je sirok pojam, vecina ih ne radi ništa iz ovih bogatih drzava/gradova, paraziti obicni i za to ništa, ubiru desetine hiljada maraka tj. za drkanje kurca.
U Kataru nijedan ne radi, svi im ostali 'služe'. Bosanci u Kataru prolaze top, jer smo bijelci i ne razlikujemo se od ostalih zapadnjaka. Puno je azijata, prema kojima i ima otvorenog rasizma, ali prema našem narodu jok.
Plate ogromne, nepojmljive za USA, evropu da i ne spominjem, nema nikakvih poreza, sav bruto je na racun zato su i plate tolike, ogromne. Hrana i odjeca u prodavnicama jeftinija nego u Bosni, gorivo, novi i polovni auti duplo jeftiniji isto, tehnika isto puno jeftnija. Restorani su preskupi, 500 KM je otprilike rucak za dvoje.
Stan ne možeš kupiti, rezije ulaze u kiriju autmatizmom i za oko 3 milje se nalazi opremljen stan do 70 m2 sa bazenom na krovu zgrade i 2 do 3 parking mjesta, sto je opet smijesan iznos jer se uzima preko 20 milja mjesecno.
I ustedis sve sto zaradis jer je toliko mrtvo da nemas na sta trositi pare. Katar neka hvala :D
elcaliente

#8375 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

Bodkin wrote: 23/07/2023 21:38
gidra wrote: 23/07/2023 21:36 Termin Arap je sirok pojam, vecina ih ne radi ništa iz ovih bogatih drzava/gradova, paraziti obicni i za to ništa, ubiru desetine hiljada maraka tj. za drkanje kurca.
I ustedis sve sto zaradis jer je toliko mrtvo da nemas na sta trositi pare. Katar neka hvala :D
Koliko sam cuo nije bas da nemas sta raditi, kazu da je prostitucija tamo na vrhunskom nivou.
Ruskinje i Srbijanke jaka konkurencija.
Post Reply