Ispod pumpe Terex
Istočno Sarajevo
-
plava strijela
#5602 Re: Istočno Sarajevo
-
El_comadante
#5603 Re: Istočno Sarajevo
-
plava strijela
#5604 Re: Istočno Sarajevo
Predlažem stranicu katastar fbih.Sve je jasno kao dan.
-
Naslovnica
#5605 Re: Istočno Sarajevo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi- ... /220604077GandalfSivi wrote: ↑13/07/2023 13:08 Kaze majmun da se treba utvrditi razgranicenje na Trebevicu ponovo. Da mu pomognem, gdje god je dobar asfalt to je Federacija, gdje god je onako cesta vise za vucnih kola (barem bilo do prije par godina, ove nisam obratio paznju), to im je sumska…
Dobar dio te ceste je obnovljen
- agent_zero
#5606 Re: Istočno Sarajevo
Sve table koje su i centimetar unutar administrativne linije Kantona i FBiH ukloniti po kratkom postupku i podnijeti krivične prijave za nelegalno postavljanje!
- Bosanac sa dna kace
#5607 Re: Istočno Sarajevo
Moje prezime stoji na sandučetu.
Stoji i od komšije koji je isto tako Bošnjak.
Stoji i od komšije koji je iz Z. Hercegovine.
I dolazio mi drug sa pokrivenom suprugom i djecom na naselje.
Mati mi hodala oko sa svezanim šalom na glavi, doduše zvbog zime....
- Bosanac sa dna kace
#5608 Re: Istočno Sarajevo
Ništa ne uljepšavam, realan sam, sve znam. Ionako ne puštam svakog u kuću...NediM17 wrote: ↑04/07/2023 19:39 Koga dvaput ujede zmija iz iste rupe do njega je.
Moju djedovinu je na kraju opstina dokrajcila, uhvatili na foru starog amidzu koji je vlasnik 1/4 da im potpise da je saglasan da sruse kucu koja kao predstavlja prijetnju sigurnosti stanovnistva.
Prvo su je devastirali 92., pa su je onda ovi "protjerani" 96. malo osposobili za zivot sa tim donesenim prozorima i vratima, pa kad su morali iseliti onda su je dokrajcili.
Od humanitarne rekonstrukcije nije bilo nista jer je nana koja je tu zivjela do rata umrla 93. u izbjeglistvu u Sarajevu, tako da nije bilo "povratnika".
Sad su se naklatili da uzmu 2 dunuma zemlje u centru mjesta gdje po novom RP treba da prave nekoliko SPO, pa su ponudili neku bijedu da to kao kupe, mi ih naravno odjebali.
Sad malo-malo zovu, prijete iz komunalne policije da ce nas kazniti, da moramo pokositi itd.
A do prije 3 godine nije nista smetalo, nego kad smo ih otpilili sa tom ponudom onda je krenulo sa maltretiranjem.
Pretpostavljam da je sljedeci korak proglasenje "opsteg interesa" i eventualne nadoknade po toj njihovoj cijeni.
Onda nece preostati nista drugo nego iscrpljujuca dugotrajna borba pred lokalnim opstinskim sudom sa troskovima i (ne)izvjesnim ishodom, i za nelegalno srusenu kucu i za tu parcelu.
Tako da nemojte uljepsavati stvarnost i uljuljkivati se, opet bi bilo isto.
Kad sam slusao price moje nane iz 2. svjetskog rata nisam mogao vjerovati, cetnici su joj poklali svu musku celjad, oca, bracu, amidze...
Kaze lik koji je komandovao cetnicima koji su ih poklali, iza rata se pojavio u carsiji 1945. u uniformi sada partizanskog oficira.
U jeku bratstva i jedinstva nisam mogao vjerovati u te price, kontam nana prolupala.
Nazalost, 50 godina kasnije istorija se ponovila.
Zato, ne gajite iluzije da bi sad bilo nesto drugacije.
Odnosno, bilo bi, nadam se da bi ovaj put bili spremniji.
Iako vidim da moja djeca bas i ne slusaju i ne vjeruju previse u te price, k'o sto ni ja nisam vjerovao svojoj nani da je tako nesto bilo moguce.
I naša nena rahmetli je pred rat 1992. progovorila o II sv. ratu, ipak neki su imali sluha...
- Bosanac sa dna kace
#5609 Re: Istočno Sarajevo
Đe su ti objekti???Naslovnica wrote: ↑12/07/2023 06:58 HIFA petrol ima 3 pumpe u IS (preuzeli postojeće), Bingo vazda pun, Robot napravio novi veliki market, Penny pravi objekat kod kružnog za Lukavicu.
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5610 Re: Istočno Sarajevo
Cede se preobukli u partizaneBosanac sa dna kace wrote: ↑23/07/2023 13:26Ništa ne uljepšavam, realan sam, sve znam. Ionako ne puštam svakog u kuću...NediM17 wrote: ↑04/07/2023 19:39 Koga dvaput ujede zmija iz iste rupe do njega je.
Moju djedovinu je na kraju opstina dokrajcila, uhvatili na foru starog amidzu koji je vlasnik 1/4 da im potpise da je saglasan da sruse kucu koja kao predstavlja prijetnju sigurnosti stanovnistva.
Prvo su je devastirali 92., pa su je onda ovi "protjerani" 96. malo osposobili za zivot sa tim donesenim prozorima i vratima, pa kad su morali iseliti onda su je dokrajcili.
Od humanitarne rekonstrukcije nije bilo nista jer je nana koja je tu zivjela do rata umrla 93. u izbjeglistvu u Sarajevu, tako da nije bilo "povratnika".
Sad su se naklatili da uzmu 2 dunuma zemlje u centru mjesta gdje po novom RP treba da prave nekoliko SPO, pa su ponudili neku bijedu da to kao kupe, mi ih naravno odjebali.
Sad malo-malo zovu, prijete iz komunalne policije da ce nas kazniti, da moramo pokositi itd.
A do prije 3 godine nije nista smetalo, nego kad smo ih otpilili sa tom ponudom onda je krenulo sa maltretiranjem.
Pretpostavljam da je sljedeci korak proglasenje "opsteg interesa" i eventualne nadoknade po toj njihovoj cijeni.
Onda nece preostati nista drugo nego iscrpljujuca dugotrajna borba pred lokalnim opstinskim sudom sa troskovima i (ne)izvjesnim ishodom, i za nelegalno srusenu kucu i za tu parcelu.
Tako da nemojte uljepsavati stvarnost i uljuljkivati se, opet bi bilo isto.
Kad sam slusao price moje nane iz 2. svjetskog rata nisam mogao vjerovati, cetnici su joj poklali svu musku celjad, oca, bracu, amidze...
Kaze lik koji je komandovao cetnicima koji su ih poklali, iza rata se pojavio u carsiji 1945. u uniformi sada partizanskog oficira.
U jeku bratstva i jedinstva nisam mogao vjerovati u te price, kontam nana prolupala.
Nazalost, 50 godina kasnije istorija se ponovila.
Zato, ne gajite iluzije da bi sad bilo nesto drugacije.
Odnosno, bilo bi, nadam se da bi ovaj put bili spremniji.
Iako vidim da moja djeca bas i ne slusaju i ne vjeruju previse u te price, k'o sto ni ja nisam vjerovao svojoj nani da je tako nesto bilo moguce.
I naša nena rahmetli je pred rat 1992. progovorila o II sv. ratu, ipak neki su imali sluha...
Ne mogu vjerovati
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
-
Mrvice_ba
#5612 Re: Istočno Sarajevo
Aha, sigurno.Bosanac sa dna kace wrote: ↑23/07/2023 13:20Moje prezime stoji na sandučetu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5613 Re: Istočno Sarajevo
Covjek zivi tamo i dodje lik i ubjedjuje ga da laze 
- Bosanac sa dna kace
#5614 Re: Istočno Sarajevo
Eto ti ćeš mi reći đe živim.Mrvice_ba wrote: ↑23/07/2023 15:25Aha, sigurno.Bosanac sa dna kace wrote: ↑23/07/2023 13:20
Moje prezime stoji na sandučetu.
Uz ramazan pušt'o ezane i izutra za ručak i uveče za iftar, niko ni riječi...
A ilahije pušćam kad mi je ćeif
- Bosanac sa dna kace
#5615 Re: Istočno Sarajevo
to Tebi kao nešto novo?
Zeznnuli su se, u opštini gdje su Srbi bili nekih maks 20% držali su sve, osim u finišu kad jedino generalni sekretar partije nije bio Srbin....loklani seljaci se osilili mislili su da mogu kako hoće, stalno su režali na nesrbe....
Ovo svo srbovanje u biti po meni je jako pozitivno, stalno nas podsjećaju...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5616 Re: Istočno Sarajevo
Kad preobuceni cedo ubija ujke bez sudjenja
Jel on to cini kao partizan ili cedo
Jel on to cini kao partizan ili cedo
-
Naslovnica
#5617 Re: Istočno Sarajevo
Robot je u Kasindolskog bataljona, a Penny se gradi odmah kod kružnog ETF/VracE.Bosanac sa dna kace wrote: ↑23/07/2023 14:42Đe su ti objekti???Naslovnica wrote: ↑12/07/2023 06:58 HIFA petrol ima 3 pumpe u IS (preuzeli postojeće), Bingo vazda pun, Robot napravio novi veliki market, Penny pravi objekat kod kružnog za Lukavicu.
![]()
![]()
![]()
- muha_sa
- dječak sa šibicama
#5619 Re: Istočno Sarajevo
Kako se ljudi vise ne umore od srpskog vazduha, srpske zemlje, srpskih grobova, svi na kraju zavrse na njemackoj bausteli manje vise.
- muha_sa
#5620 Re: Istočno Sarajevo
Neumorni su u guslanju--teško onom ko sa ovakvim i slicnim bilo koji prostor na kugli zemaljskoj djelidječak sa šibicama wrote: ↑30/07/2023 14:00 Kako se ljudi vise ne umore od srpskog vazduha, srpske zemlje, srpskih grobova, svi na kraju zavrse na njemackoj bausteli manje vise.
-
Nisamsdaali
#5621 Re: Istočno Sarajevo
Sami smo krivi jer ih nismo ekonomski potopili, ko da ih u Sloveniji nema tona, samo sto se tamo kriju iza majčinog prezimena i popisuju kao Slovenci
- oldtajmer
#5622 Re: Istočno Sarajevo
pa sto bi rekli da jebe rak raka morao je valjda biti neko i prije srba na ovome svijetu ili ce mozda nova iatrazivanja pokazati, sad ovisi o stanovistu pojedinca, da su prvo bile amebe pa odma nastali srbi evolucijom ili je sa vjerske strane bog prvo stvorio srbina i srpkinju pa sve ostalomuha_sa wrote: ↑30/07/2023 13:58 Jebo li ga pradjed u papansku glavušu
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ium=Uvod_1
- Haris.ba
#5623 Re: Istočno Sarajevo
Ahahahahqqhahq

Posteno.Želimo da imamo urbano područje i gradit ćemo ga na području Trebevića, kazao je Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad, a onda je iznio i svoj prijedlog kojim bi se zaustavila gradnja:
- Ako nekome smeta naša gradnja, neka nam ponude određen novac da mi ne gradimo. Predlažem da Kanton Sarajevo svaki mjesec uplaćuje opštini Istočni Stari Grad određeni iznos, i mi nećemo graditi – poručio je Gašanović.
-
Nisamsdaali
#5624 Re: Istočno Sarajevo
Prvo Srbe pa onda Ruse kao njihovu patchovanu premium verzijuoldtajmer wrote: ↑30/07/2023 17:58pa sto bi rekli da jebe rak raka morao je valjda biti neko i prije srba na ovome svijetu ili ce mozda nova iatrazivanja pokazati, sad ovisi o stanovistu pojedinca, da su prvo bile amebe pa odma nastali srbi evolucijom ili je sa vjerske strane bog prvo stvorio srbina i srpkinju pa sve ostalomuha_sa wrote: ↑30/07/2023 13:58 Jebo li ga pradjed u papansku glavušu
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ium=Uvod_1![]()
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#5625 Re: Istočno Sarajevo
Svaku planinu unistise. Majku li vam tajkunsku kriminalnu...Haris.ba wrote: ↑30/07/2023 18:03 Ahahahahqqhahq
Posteno.Želimo da imamo urbano područje i gradit ćemo ga na području Trebevića, kazao je Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad, a onda je iznio i svoj prijedlog kojim bi se zaustavila gradnja:
- Ako nekome smeta naša gradnja, neka nam ponude određen novac da mi ne gradimo. Predlažem da Kanton Sarajevo svaki mjesec uplaćuje opštini Istočni Stari Grad određeni iznos, i mi nećemo graditi – poručio je Gašanović.![]()