BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#476 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

konoplja

#477 Re: BH Plivanje

Post by konoplja »

E steta... Ali dobro zagrijavanje i ispitivanje terena za njenu glavnu disciplinu.
Inace, 400m slobodnim stilom u zenskoj konkurenciji se namece kao poslastica prvenstva. Titmus vs Ledecky vs McIntosh.

Edit: Titmus novi WR. :P
RJ57

#478 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

opet najsporija na startu, ali ono što me najviše iznenadilo je da je ustvari izgubila finale u zadnjih 25-30m, to prije nije bio slučaj

ok, jasno je da je ona na stotki na svijetu tu negdje na granici SP finala, ali cilj na velikim takmičenjima mora uvijek biti rekord a ne finale, a sa rekordom bi bila i u finalu

sreća ide 200, tu će sve izgledati puno bolje

p.s. i toliko o “priči kad je ove brže povuku…”
RJ57

#479 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

sa’će nam stručnjak hrasno sve objasniti, samo treba malo sačekati :D
hrasno38

#480 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 23/07/2023 13:57 sa’će nam stručnjak hrasno sve objasniti, samo treba malo sačekati :D
Disciplina 100m delfin jos uvijek kod Lane nije ona od koje se na svakom takmicenju najvise ocekuje. Kao sto ste mogli da vidite svjetska rekorderka na 200m delfin Summer Mcintosh i vrsnjakinja Lane nije uopste plivaala 100m delfin i tu disciplinu rijetko kada i pliva jer joj je specijalnost 200m. Lana je bila najmladja takmicarka u ovom polufinalu i vo nije najbolje od nje jer je plivala u Beogradu 56.95 ali ne moze se svaki miting u svim disciplinama praviti rezultat. Sto se mene licno tice ja u ovoj disciplini nisam ni ocekivao finale ali na 200m delfin ocekujem. E sad sto se tice borbe za medalje bit cee teska borba i neko 5-6 mjesto je relano aali nikada tu ne znas. Osim toga imas i vremensku razliku koja ubi u pojam pogotovo ove mladje sa manje iskustva i manje takmicenja po svijetu gdje su velike vremenske razlike.
E sad ne treba ti ovo "strucnjak" jer je bezobrazno i mogao bi otici tamo gdje ne treba bez ikakvog razloga!
RJ57

#481 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

jašta si nego stručnjak, barem tako nastupaš

mada, jedan stručnjak bi trebao znati da mcintosh nije svjerska rekorderka na 200 delfin
konoplja

#482 Re: BH Plivanje

Post by konoplja »

hrasno38 wrote: 23/07/2023 14:10
RJ57 wrote: 23/07/2023 13:57 sa’će nam stručnjak hrasno sve objasniti, samo treba malo sačekati :D
Disciplina 100m delfin jos uvijek kod Lane nije ona od koje se na svakom takmicenju najvise ocekuje. Kao sto ste mogli da vidite svjetska rekorderka na 200m delfin Summer Mcintosh i vrsnjakinja Lane nije uopste plivaala 100m delfin i tu disciplinu rijetko kada i pliva jer joj je specijalnost 200m. Lana je bila najmladja takmicarka u ovom polufinalu i vo nije najbolje od nje jer je plivala u Beogradu 56.95 ali ne moze se svaki miting u svim disciplinama praviti rezultat. Sto se mene licno tice ja u ovoj disciplini nisam ni ocekivao finale ali na 200m delfin ocekujem. E sad sto se tice borbe za medalje bit cee teska borba i neko 5-6 mjesto je relano aali nikada tu ne znas. Osim toga imas i vremensku razliku koja ubi u pojam pogotovo ove mladje sa manje iskustva i manje takmicenja po svijetu gdje su velike vremenske razlike.
E sad ne treba ti ovo "strucnjak" jer je bezobrazno i mogao bi otici tamo gdje ne treba bez ikakvog razloga!
Tako nekako i ja vidim situaciju posmatrajuci rezultate konkurencije. Finale na 200 m delfin je realno, ali za osvojiti medalju na Svjetskim i Olimpijskim takmicenjima je potreban jos jedan ogroman korak naprijed. Konkurencija je jaka. Trebat pobjediti dvije od McIntosh, Dekkers, Smith, Zhang. Mislim da su sve one ispred Lane trenutno.
RJ57

#483 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

umalo mi je promaklo …..nazva hrasno SP mitingom i ostade živ :D :-D :D :-D :D
hrasno38

#484 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 23/07/2023 14:25 jašta si nego stručnjak, barem tako nastupaš

mada, jedan stručnjak bi trebao znati da mcintosh nije svjerska rekorderka na 200 delfin
Kako nije juniorska svjetska rekorderka zato sam i napisao "vrsnjakinja" Lane. A seniorski rekord koji ima kineskinja Zige Liu 2:01.81 iz 2009 godine nece niko jos za 50 godina skinuti. Najblizi rezultat ikada isplivan je od australijanke Schipper takodje iz 2009 godine 2:03.41 i to je bilo koji mjesec prije nego ga je Liu postavila na ovaj preludi rezultat.
hrasno38

#485 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 23/07/2023 15:12 umalo mi je promaklo …..nazva hrasno SP mitingom i ostade živ :D :-D :D :-D :D
Jako bitno u P.M...malo bi da se pravis pametan??
RJ57

#486 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

ma volim ti nalazit greške, u svakom postu imaš barem jednu

ali znam da si uzbuđen …samo lakapo, nije strašno. ja odo sad na pivu, ne bi ni tebi škodilo :D
Stari

#487 Re: BH Plivanje

Post by Stari »

Tesko je rusiti licne rekorde tek tako ... komentari su sa ovdasnje drzavne televizije u Svedskoj ... a tice se Louise Hansson koja takodje nije isposlovala mjesto u finalu ... A imala je rezultate ispod 57 sekundi lani na barem 4-5 sluzbenih takmicenja ... tokom zimskih priprema je odlucila da promjeni tehniku i smanji broj zamaha ... po vlastitoj izjavi direktno iz bazena, na ivici suza, veli (u slobodnom prevodu) ... satrala sam se, dala sve sto imam - ali nece bolje od ovog ...

Ja znam da je i Lana uradila isto ... naravno, nekad ide a nekad nece pa da se na trepavice nasadis....
RJ57

#488 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

nije samo to u pitanju, prije svega je tempiranje forme bitno. osim toga hansson nije nikad bila vrh u svijetskom nivou, za nju je EP. danas je vjerovatno skontala da je dosegla svoje granice! a lana sigurno nije, ona može još dobro brže.

apropo forme, evo vidi šta se dešava mcintosh, ušla u luđačku formu u maju i sad nemože hljeba.one najbolje uvijek daju svoj maksimum na velikim takmičenjima. možda ne na svakom, ali na velikoj većini. ti živiš u švedskoj, jesil vidio kako je sarah sjöström otplivala danas prvu izmjenu u štafeti? a znala je da nemaju šanse nizašta, ali kad si veliki ti si uvijek veliki
propojeilijas

#489 Re: BH Plivanje

Post by propojeilijas »

steta malo je falilo da lana udje u finale ocekujem bolji rezultat na 200 koja je njema jaca disciplina
Stari

#490 Re: BH Plivanje

Post by Stari »

Gledao sam štafete 4x100 slobodnim stilom za dame ... Sarah je otplivala jedno od svojih najboljih vremena na toj distanci, Coleman (Michelle) je još uvijek držala takt ...međutim druga Sara(prezime Junevik) uz slab start nije imala kuveta da preda smjenu Hanssonovoj ... inače bi bile 2 možda 3 zamaha bolje ... e sad bil to sve skupa zajedno bilo dovoljno za bronzu ? ... teško je reći

A o Sari Sjoestrom sam ranije pisao puno ... slažem se s tobom utoliko da je plivala odlično ... razlog što ona to tako radi je po meni nešto manje intrigantan ... zato što joj se može ... popne se na startnu poziciju, baci se u vodu i tijelo samo odradi svoj posao ... nakon toliko godina vježbanja i preplivanih kilometara čudno bi bilo da je drugačije ... e sad to što njeno tijelo i njen organizam to uspijeva napraviti tako dobro ... valjda je malo i do prirode
hrasno38

#491 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Stari wrote: 23/07/2023 16:06 Tesko je rusiti licne rekorde tek tako ... komentari su sa ovdasnje drzavne televizije u Svedskoj ... a tice se Louise Hansson koja takodje nije isposlovala mjesto u finalu ... A imala je rezultate ispod 57 sekundi lani na barem 4-5 sluzbenih takmicenja ... tokom zimskih priprema je odlucila da promjeni tehniku i smanji broj zamaha ... po vlastitoj izjavi direktno iz bazena, na ivici suza, veli (u slobodnom prevodu) ... satrala sam se, dala sve sto imam - ali nece bolje od ovog ...

Ja znam da je i Lana uradila isto ... naravno, nekad ide a nekad nece pa da se na trepavice nasadis....
Ove godine u ovoj disciplini Lana ima otplivan najbolji 12 rezultat i ona je ubjedljivo najmladja u tih 12 plivacica. Na 200m delfin ima peti rezultat a dva prva sa dva svjetska juniorska rekorda drzi njena vrsnjakinja kanadjanka. Medjutim ima bezbroj faktora koji uticu da izgubis finale ili zlato za par stotinki. Prije svega vremenska razlika za koju da bise navikao moras doci mjesec ranije a Lana je juniorsko zavrsila samo par dana prije nego se spakovala za Japan. Dalje Lana se priprema za Olimpijske igre za koje ima obezbjedjene veec dvije A norme i sva ova takmicenja mogu se nazvati sporedna. Dalje Lani je 17 godina i ona je jos i te kako u fizickom razvoju. Pogledas sliku nje i Sare i sve ti bude jasno. Doduse ovo je slika prije dvije godine na OI u Tokiju. Dakle ovo jeste disciplina koju Lana pliva i koju ce da pliva i jos vise trenira u budducnosti ali fokus je na 200m delfin. I na 200m delfin ne mora da znaci da ce uci u finale jer ovo je seniorski rang u kojem je na neki nacin ona samo gost jos uvijek. Ne treba zaboraviti da pocetkom Septembra u Izraelu se pliva i svjetsko juniorsko prvenstvo gdje bi Lana puno vise trebala da bude svoja na svome. Polako dug je proces do seniorskih velikih uspjeeha mada ih Lana vec ima ali sa 17 godina vrlo tesko da to bude kontinuirano.

Image
konoplja

#492 Re: BH Plivanje

Post by konoplja »

hrasno38 wrote: 23/07/2023 17:43
Stari wrote: 23/07/2023 16:06 Tesko je rusiti licne rekorde tek tako ... komentari su sa ovdasnje drzavne televizije u Svedskoj ... a tice se Louise Hansson koja takodje nije isposlovala mjesto u finalu ... A imala je rezultate ispod 57 sekundi lani na barem 4-5 sluzbenih takmicenja ... tokom zimskih priprema je odlucila da promjeni tehniku i smanji broj zamaha ... po vlastitoj izjavi direktno iz bazena, na ivici suza, veli (u slobodnom prevodu) ... satrala sam se, dala sve sto imam - ali nece bolje od ovog ...

Ove godine u ovoj disciplini Lana ima otplivan najbolji 12 rezultat i ona je ubjedljivo najmladja u tih 12 plivacica. Na 200m delfin ima peti rezultat a dva prva sa dva svjetska juniorska rekorda drzi njena vrsnjakinja kanadjanka. Medjutim ima bezbroj faktora koji uticu da izgubis finale ili zlato za par stotinki. Prije svega vremenska razlika za koju da bise navikao moras doci mjesec ranije a Lana je juniorsko zavrsila samo par dana prije nego se spakovala za Japan. Dalje Lana se priprema za Olimpijske igre za koje ima obezbjedjene veec dvije A norme i sva ova takmicenja mogu se nazvati sporedna. Dalje Lani je 17 godina i ona je jos i te kako u fizickom razvoju. Pogledas sliku nje i Sare i sve ti bude jasno. Doduse ovo je slika prije dvije godine na OI u Tokiju. Dakle ovo jeste disciplina koju Lana pliva i koju ce da pliva i jos vise trenira u budducnosti ali fokus je na 200m delfin. I na 200m delfin ne mora da znaci da ce uci u finale jer ovo je seniorski rang u kojem je na neki nacin ona samo gost jos uvijek. Ne treba zaboraviti da pocetkom Septembra u Izraelu se pliva i svjetsko juniorsko prvenstvo gdje bi Lana puno vise trebala da bude svoja na svome. Polako dug je proces do seniorskih velikih uspjeeha mada ih Lana vec ima ali sa 17 godina vrlo tesko da to bude kontinuirano.

Image
Naravno i zato ljudi trebaju malo da popuste. Lanini rezultati koliko god su fenomenalni i odlicni nisu neki rezultati da recimo padnes na guzicu. Svakih nekoliko godina u svijetu se pojavi neka nova Lana koja ima potencijala za ogromne rezultate koje jos nije ostvarila.
Summer McIntosh je ovaj drugi tip fenomena sto se pojavi jednom u generaciji i pobjeduje od starta. Mala je skoro godinu dana mladja od Lane i vec postavlja svjetske rekorde i osvaja zlata na Svjetskim prvenstvima.
RJ57

#493 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

Image
eno sad, odjednom spuštaš loptu poslije one euforije nakon dječjih trka. trebao bi se jednom odlučiti koju liniju ganjaš i zauzeti konstantav stav, a ne tamo vamo, malo vako malo nako. čuj nemora na 200 u finale?

ovo danas uopšte nije bilo toliko neočekivano, ali na dvjesto nema da ne mora u finale. mora! MORA!
i shvati već jednom, ovo je žensko plivanje i lana nije u ovoj konkurenciji niti gost niti juniorka. ona je punopravni član ovoga kružoka, ona je evropska seniorska prvakinja i kao takva u četvrtak mora u finalu ići na top five rezultat. sve ostalo će biti veliko razočarenje. a na junirsko svjetsko nek ide zbog para za savez, ali to nije više njena domena
hrasno38

#494 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

RJ57 wrote: 23/07/2023 19:55

Image
eno sad, odjednom spuštaš loptu poslije one euforije nakon dječjih trka. trebao bi se jednom odlučiti koju liniju ganjaš i zauzeti konstantav stav, a ne tamo vamo, malo vako malo nako. čuj nemora na 200 u finale?

ovo danas uopšte nije bilo toliko neočekivano, ali na dvjesto nema da ne mora u finale. mora! MORA!
i shvati već jednom, ovo je žensko plivanje i lana nije u ovoj konkurenciji niti gost niti juniorka. ona je punopravni član ovoga kružoka, ona je evropska seniorska prvakinja i kao takva u četvrtak mora u finalu ići na top five rezultat. sve ostalo će biti veliko razočarenje. a na junirsko svjetsko nek ide zbog para za savez, ali to nije više njena domena
Nije bitno kakve su trke bitno je kakvi su rezultati na trkama!! Da je danas Lana otplivala rezultat kojim je pobjedila u "djecijoj trci" u Beogradu hladno bi usla u finale bez ikakvih problema a jucer u kvalifikacijama bi bila ubjedljivo prva. Dakle ne postoje djecije i trke za odrasle u pojedinacnim sportovima nego samo rezultati koji se pisu. To sto si Evropski prvak nista ne mora da znaci s obzirom da na 200m delfin od 10 najboljih rezultata svih vremena 8 su vanevrospki a zadnji najbolji Evropski je napravljen 2009 godine. Po starrtnim listama Lana ima mislim 8 prijavljeni rezultat mada je njen najbolji puno jaci od ovog. Dakle ni pod razno MORA uci medju pet medjutim da li ona to moze pa cak da li moze da se docepa i medalje, moze ali zavisi bruka faktora. Ipak je njoj 17 godina i fali joj jos uvijek bruka ovakvih takmicenja. Dakle rijec MORA se moze upotrijebiti kada je Evropa u pitanju a na svjetskoj razini MORA je jos podaleko
Stari

#495 Re: BH Plivanje

Post by Stari »

Razočarenje je stvar ličnog doživljaja ... ima valjda nekako veze s tim kakva očekivanja i predubjeđenja, čovjek ima, kako je vaspitan, obrazovan, indoktrinisan isl ... nagađam i špekulišem sad, možda, i sa tim kakvu raniju predstavu neko ima o nekome ili o nečem apstraktom ... pa onda biva ...onaj... ako razvoj događaja ispostavi da stvarnost nije potpuno onakva kakvom sam si je priželjkivao ...da naprosto nije onakva kako sam se (ja) nadao ... onda postajem razočaran ... ali ... ja ... nije to nikakvo opšte mjesto, prirodni zakon ili štatijaznam ... ako sam ja nešto doživio kao razočarenje siguran sam da ih ima koji to nisu tako primili ... i nisu ništa gluplji od mene zbog toga - najčešće se barem u mom slučaju dešavalo suprotno (ali to sad počinje rapidno gubiti vezu sa ovom emisijom) ...

Ako ova naša cura ispliva kako najbolje zna ... a vrag opet nekako ugajguli da to ipak ne bude dovoljno za ono čemu se (ja) nadam ... ništa ... zgutaću to muški ... neću je mazati fekalijama niti kmečati nad vlastitim krivim furkama ...
El_comadante

#496 Re: BH Plivanje

Post by El_comadante »

hajde barem se svađate što nije ušla u finale za promjenu, a ne što je zadnja i ispala odmah kao drugi sportisti.
Stari

#497 Re: BH Plivanje

Post by Stari »

02:08:16 u eliminacijama na 200 leptir ... ispravite me u slučaju da sam nešto krivo vidio/skontao ... uglavnom ukupno ... 5-to vrijeme ... polufinale je valjda u 14:22 po njihovom vremenu ...što bi valjda trebalo biti oko 7 i 22 CET ... Pudar pliva u drugoj polufinalnoj grupi u trećoj stazi sa dankinjom Bach i kanađankom McIntosh ... ... ali ovdje se visoko & shiroko ograđujem od eventualnih pogrešaka ... stvarno su japonci dizajnirali lose-pregledan sajt ... a i moj vid je dibidus ... ono ...
RJ57

#498 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

ova ti je najbolja:

https://www.worldaquatics.com/competiti ... ts-summary

regan smith umalo ispala :-)
RJ57

#499 Re: BH Plivanje

Post by RJ57 »

a vjerovatno prva favoritkinja yufei se jednostavno nije pojavila
skrbavi-admin

#500 Re: BH Plivanje

Post by skrbavi-admin »

ja od curice koja je maloljetna bolje ne mogu ocekivat.... puno ne brabonjam o plivanju iako mogu za sebe reci da sam ekspert u tome... ovo sto je napravila do sad za bh plivanje nece niko nadmasit narednih nekoliko decenija.... jer je plod izuzetne zrtve, i sada je vec jasno sabotaza nevidjenih razmjera, velikog truda i velike ljubavi jer se curica smije stalno dakle voli to i uziva u toj borbi.... ja samo mogu pozeljeti da imam jednu takvu heroinu kao sto je Lana..... :thumbup:
Post Reply