Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
plavi_E

#151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

A_A_AKCIJA wrote: 22/07/2023 00:11
BarbaDue wrote: 21/07/2023 19:40 Ali druže i ovi trojkaši su štetni...ili ne znaju ili neće.
Goraždak, da te podsjetim

SDA je Goražde ostavila sa četiri duge cijevi u policiji.
Trojka je to ispravila.

Trojka, tj vlade kojima upravlja Trojka su finansirale odbranu i pravnu borbu Ahmeda Sejdića, heroja odbrane Goražda i zlatnog ljiljana. Uspješno.
Ovo povecano je vec poseban nivo laganja na koji se stvarno ne moze precutati.

Kopirano sa teme o Policiji i OS BiH kad se i tamo pojavila gore navedena laz:
archi_a wrote: 20/01/2023 09:35 MUP BPK, JZP i JKM

Image

Image

Image

Funfact: Gospodo, što se tiče ličnog naoružanja, Goražde je najnaoružaniji grad po glavi stanovnika.
plavi_E

#152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

pici wrote: 21/07/2023 20:43
Spoiler
Show
Image
Legendarno :lol: :lol: ovo se platit nemre.
Josh jedan post koji pokazuje da Trojkashi nemaju shta za ponuditi u politichkom smislu osim Bakira. Ponekad ubace i mrtvog Aliju. Sebiju, njenu diplomu i njeno navodno masovno ubijanje pacijenata na KCUS i ne pominju vishe.
plavi_E

#153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Point. wrote: 21/07/2023 20:39
sumirprimus wrote: 21/07/2023 19:35 Al ostali nikao ne kontam jebte pa sta su radili gori su nam od cetnika
Silovali majke i sestre, trpali u masovne grobnice, palili džamije, ubijali, tukli, otvarali konc logore, rušili gradove i sela, etnički čistili i protjerivali nebošnjačko stanovništvo, granatirali Tuzlu, pobili omladinu na Kapiji? Na koji način su gori od četnika? Nekad se pitam fakat koji je tebi k.
Radi se o ulizivanju koalicionim partnerima u drzavnoj vlasti. I zbog toga chetnicka ideologija uopshte nije vishe toliko losha kao shto je nekad bila. :-)
plavi_E

#154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

@axe22

U tri rechenice stala sva rasprava na ovoj temi. Ne samo rasprava na ovoj nego na svim politichkim temama ovog foruma od zadnjih izbora do danas.
mishic wrote: 21/07/2023 20:05 Da se formalnim promjenama suštinski ništa ne mijenja i da sve stranke ostaju u 5 dkg ponavljali su mnogi. No njih su zvali botovima. Sada će se pokazati da su svi oni koji vjeruju u ove kozmetičke promjene samo botovi.
A_A_AKCIJA

#155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

plavi_E wrote: 22/07/2023 08:47 @axe22

U tri rechenice stala sva rasprava na ovoj temi. Ne samo rasprava na ovoj nego na svim politichkim temama ovog foruma od zadnjih izbora do danas.
mishic wrote: 21/07/2023 20:05 Da se formalnim promjenama suštinski ništa ne mijenja i da sve stranke ostaju u 5 dkg ponavljali su mnogi. No njih su zvali botovima. Sada će se pokazati da su svi oni koji vjeruju u ove kozmetičke promjene samo botovi.
Svi su isti
Kmeeeee
:D

Al uguzovima.

Pitaj trudnice u Sarajevu jel' kozmetika 12 hiljada godišnje što dobiju od Kantona.

Pitaj raju jesu li pošteni konkursi kozmetika.

I bezbroj sličnih primjera.
Point.

#156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

plavi_E wrote: 22/07/2023 08:25
mishic wrote: 21/07/2023 20:05 "Ni Nermin Nikšić, premijer Federacije nije bio sklon predvidjeti valjano buduće poteze Dodika i Čovića. I on je zaslijepljen željom da ponovo bude premijer ubjeđivao javnost da samo SDA botovi zbog gubitka vlasti, prave 'monstrume' od Čovića i Dodika. “Evidentno je, da ćemo na političkoj sceni imati spremnost da se razgovara, dogovara, deblokira, rješavaju svakodnevni problemi građana. Dragan Čović i Milorad Dodik pokazali su spremnost da rade, sarađuju i da se dogovaraju.
Ne smijemo ubiti tu priliku. Ako se pokaže da smo u krivu - izvinit ćemo se i povući se", kazao je Nikšić."

Da se formalnim promjenama suštinski ništa ne mijenja i da sve stranke ostaju u 5 dkg ponavljali su mnogi. No njih su zvali botovima. Sada će se pokazati da su svi oni koji vjeruju u ove kozmetičke promjene samo botovi. Istinske promjene valja pričekati do nekih drugih vremena.

Ili kako nas Nikolaidis podsjeti:

Time vam hoću reći da je korupcija jedini istinski, iako prećutni, princip svake vlasti – jednako svjetovne kao i duhovne. Odnosno, kako kaže Kami u „Kaliguli“: vladati znači krasti, što svi dobro znaju.
Poslije ovog posta tema moze biti zakljuchana. Sve je recheno shta se na ovu temu ima reci. Nikshiceva izjava citirana u postu je samo josh jedna trojkashka laz u nizu mnogih lazi.
Ovaj Nikšić je najgluplji političar u BiH. Bez konkurencije. Dodik ga ismijava a on i dalje tvrdi da je sa njim moguć dogovor? I ako šta zajebu, izvinuće se ko ono eto izvinite odosmo mi sad. Pa jebem ti tromajku glupu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pici »

plavi_E wrote: 22/07/2023 08:38
pici wrote: 21/07/2023 20:43
Spoiler
Show
Image
Legendarno :lol: :lol: ovo se platit nemre.
Josh jedan post koji pokazuje da Trojkashi nemaju shta za ponuditi u politichkom smislu osim Bakira. Ponekad ubace i mrtvog Aliju. Sebiju, njenu diplomu i njeno navodno masovno ubijanje pacijenata na KCUS i ne pominju vishe.
KME KME!
Image
kakotakonikako

#158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

PORUKA ZA VUČIĆA I DODIKA

Helez kaže da što se tiče nas u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine one ispunjavaju visok standard, odnosno onako kako je to propisao NATO savez.

Mi imamo jednu deklarisanu pješadijsku, bataljonsku grupu od 840 ljudi, jednu od najspremnijih u ovom dijelu Evrope. Oni su prošli strogo ocjenjivanje. Ona se i zove Deklarisana jedinica, jer je prošla strogo ocjenjivanje inspektora iz NATO saveza i može da učestvuje u bilo kojim akcijama ravnopravno sa snagama NATO saveza. Osim te jedinice, odnosno ukupno sa njom, u Oružanim snagama BiH imamo 11 jedinica koje su deklarisane. Nedavno, aktivnost prelijetanja aviona NATO saveza preko Bosne i Hercegovine, to su pripadnici naših Oružanih snaga BiH navodili. I oni sada idu u misije gdje oni ocjenjuju i oni uče neke iz drugih država kako se to radi, kako se navode avioni i u tom dijelu. Oni mogu samostalno da pozovu avione i da dođu i da ih navode tamo gdje treba da djeluju - istakao je Helez.
Navodi kako nema nikakav privatni konflikt sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS-a, ali kako njegove poteze ne može tolerisati.

Svako ko napadne Bosnu i Hercegovinu ima problem sa mnom. I to želim da poručim. Prisustvovao sam - i ne samo ja, bilo nas je 30, na sastanku u Konjicu - kada je opsovao genocid u Srebrenici. Reagovao sam. To je bilo jače od mene. Znam da to nije ispravno, izvinio sam se stotinu puta, da nekome psujem roditelje, ali ja sam jednostavno reagovao, bilo je jače od mene i ja sam opsovao majku. U tom momentu je on vidio da ne može raditi kao i sa ostalim što je radio. I ranije su mi govorili da je bilo vrijeđanja svih onih koji su bili pojedinačno u toj delegaciji u Konjicu.
-Od tog trenutka je promijenio retoriku skroz. Čak je predložio nekoliko zakona da ide na sjednicu Vijeća ministara BiH iz grupe 14 prioriteta vezanih za ispunjavanje obaveza iz Mišljenja Evropske komisije. Svi smo se čudili. On je došao sa stavom - ne može. I u Briselu sam rekao - i to pred svima, pred najvišim zvaničnicima Evropske unije - i svi su šutili: Dirnete li u granice Bosne i Hercegovine, rat je, sukobi. To niko spriječiti ne može. Na najvišem nivou u Evropi to sam rekao. Samo su šutili i klimali glavom. Jer, Bosna i Hercegovina je suverena, samostalna, nedjeljiva država. To piše u Ustavu Bosne i Hercegovine. Bilo koja država u svijetu, ako neko pokuša promijeniti granice, to je rat. I to nećemo dozvoliti - istakao je Helez.

Imali smo, neki dan, kaže ministar, i jedan ispad srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao da je "RS država".

Poručujem mu da ako on tako bude nastavio raditi, da ću biti prisiljen da komuniciram sa Vojvodinom, Sandžakom, sa Preševskom dolinom. Je li to način rada? Srbija je u većim problemima nego Bosna i Hercegovina. Pozivam srbijanskog predsjednika Vučića da radi u skladu sa Ustavom i da se prema Bosni i Hercegovini ponaša kao prema suverenoj državi, što ona i jeste, međunarodno priznatoj. Jer, lako je zapaliti fitilj. To je najlakše. Svi znamo, koji smo u nekim godinama, kako je bilo u ratu i kako su ljudi ginuli. Ali su ginuli sa svih strana. Nije bilo kako je neko zamislio da će samo jedan narod ginuti. Tako da pozivam i Vučića i Dodika da se urazume, da se smire. Kada odgovorim na njihove napade, onda meni na nekim televizijama tri emisije posvećuju, Zukanu - "napast će Srbiju". Mi nikoga nikada napali. Pa to Istočno Sarajevo, pozivi smirite retoriku, u panici" Mi nikome ne prijetimo. Ali, želim da poručim da nije 1992. Mi imamo svoje Oružane snage, policijske strukture, OSA-u, SIPA, Graničnu policiju BiH. To su sve državna tijela iz oblasti odbrane i sigurnosti. Mi to, kao i svaka država imamo, i ne dao Bog da ih upotrijebimo. Ali, oni jesu tu i tako im i piše u ustavu i zakonu, za šta su Oružane snage BiH, koja je njihova misija, kao i koja je misija SIPA, OSA-e. Tu nema nikakve dileme. Poručujem građanima kada je ovo u pitanju, mogu mirno da spavaju. Mi smo plaćeni za to da radimo i ne treba niko drugi da se petlja - stava je Helez.
SNSD KOČI NAPREDAK, HDZ SE POKAZAO KONSTRUKTIVNIM

Kao potpredsjednik SDP-a govorio je i o tome da li je zadovoljan koalicijom na državnom nivou, te da li postoji prijetnja da do kraja mandata imamo krize vlasti.

Što se tiče koalicije na državnom nivou, ona ima problema. To najviše pravi SNSD. Moram priznati da HDZ BiH od kako sam u Vijeću ministara BiH, da su promijenili dobrim dijelom retoriku, za sada. Ne mogu dušu gubiti, i u Briselu predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto je podržala sve ono što i ja. Jasno je rekla: Bosna i Hercegovina je moja jedina domovina. I na Vijeću ministara BiH često se bori za zakone na državnom nivou i ponaša se državnički. I ona i ostala dva ministra iz HDZ-a BiH. Ovi ministri iz SNSD-a očito da imaju naredbu kako će raditi od Milorada Dodika, odnosno šta će proći na Vijeću ministara BiH, a šta ne. I oni to ne kriju. Oni kažu: mi imamo naredbu da to pustimo ili imamo naredbu da to zaustavimo.
Mislim da je pod velikim pritiskom i Milorad Dodik, pa i pod pritiskom krivične odgovornosti. Dao je izjavu u SIPA-i. Podignuta je krivična prijava zbog antiustavnog djelovanja nakon intervencije visokog predstavnika u BiH na Krivični zakon BiH, tako da mislim da i tu idu bolji dani. Kada je u pitanju FBiH, federalna Vlada, vidim da rade, da funkcionišu, da nema nekih ozbiljnijih problema. Naravno, tu je puno stranaka. Puno je različitih ideologija tu. Sve to treba posložiti. Bosna i Hercegovina je složena, složenog ustavnog uređenja. Tako da sve to opterećuje. I moramo to da rješavamo. Nema druge alternative. Ko god da bude, opet ima isti problem kada je u pitanju i Ustav i sve. Na nama je da damo sve od sebe da bude što bolje građanima Bosne i Hercegovine. Da osiguramo bolji standard, i to stalno pozivam i Dodika, da napravimo ljudima da su veće penzije i plate. To se može. Ova država se tako lijepo može urediti i da bude puno veći standard građana Bosne i Hercegovine - kaže Helez.
Ističe da je bio čovjek u SDP-u koji je želio neku drugu koaliciju na državnom nivou.

Nisu me poslušali. Odlučili su se za Milorada Dodika i SNSD. To je izglasala većina unutar SDP-a. Rekli su da je obećao međunarodnoj zajednici da će se reformisati, što očito nije slučaj. Preferirao sam drugu koaliciju kada su u pitanju stranke iz RS-a, pa čak i iz FBiH sam predlagao jednu jaču koaliciju. A, na FBiH sam predlagao da se ravnamo kako je ko napravio. Država je trebala malo drugačije da se ravna - istakao je Helez.

:bih:
Lex77

#159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lex77 »

„POŠTO SI UNIŠTIO EKONOMIJU DO TEMELJA, SADA BI DRŽAVNU IMOVINU, DA JAMČIŠ…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika…
Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Nakon što je iz OHR-a procurila informacija o mogućem rješenju problema državne imovine, reagirao je Milorad Dodik. Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih.

Podsjetimo, nakon što je iz OHR-a procurila informacija o mogućem rješenju problema državne imovine, oglasio se Milorad Dodik.

-Pitanje imovine je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i ona pripada Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Stoga su potpuno neprihvatljivi prijedlozi nekakve komisije za imovinu koju je formirao OHR, koji navodno predviđaju da samo formalno pripada BiH, a da će niži nivoi vlasti biti korisnici te imovine.

Pokušavaju izvesti još jednu prevaru. Niži nivoi vlasti su i opštine, pa će reći da će one biti korisnici imovine i tako zaobići Republiku Srpsku. Naš stav je nepromijenjen i o imovini mogu da razgovaraju samo njeni vlasnici, a to su Republika Srpska i Federacija BiH.

Ako u Federaciji ne žele da razgovaraju, nemamo problem ni s tim. Mi ćemo donositi zakone i propise u našim institucijama i koristiti imovinu na najbolji mogući način u korist Republike. Sve što se pokušava nametnuti kao velika politička tema od strane stranaca i političkog Sarajeva u pravilu je usmjereno protiv Republike Srpske. Tako je danas i s imovinom i tako će biti sa svakim drugim pitanjem u budućnosti, poručio je.

Znači, državna imovina definitivno ide Dodiku. On će malo glumiti da je nezadovoljan da ne bi itko napao Schmidtlerra i to je to.
Još malo i obistinit će se ono da će Bošnjaci dobiti zakon o negiranju genocida (koji se ne provodi), Hrvati izborni zakon, a Srbi državnu imovinu. Čekamo ovaj treći dio.
DonieBrasco

#160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Pod uslovom da je ovo tacno za imovinu, znaci da ce OHR i "eksperti" donjeti ispravnu odluku u korist BiH.
Cherry-Cherry

#161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Cherry-Cherry »

Jedni imovinu, drugi izborni zakon, a Bošnjaci zakon o genocidu :-) :-) Tačni su vicevi o glupom Bosancu
Nigdje

#162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nigdje »

Guterresovo pismo "ne da mira" političarima iz RS-a. Javio se i Nešić, traži krivične istrage
Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić rekao je da protiv ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića i šefa Misije BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžije "treba provesti krivičnu istragu zbog kršenja zakona i zlouporabe položaja".

Nešić je rekao da mu je "žao što je na čelu MVP-a čovjek koji se nadao da se stvari mogu učiniti bolje u interesu svih u Bosni i Hercegovini, ali koji se vrlo brzo pokazao kao vjeran učenik Bisere Turković".
Nešić je iznio ozbiljne optužbe rekavši da je Turković kao ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara otvorila poštu člana Predsjedništva iz RS-a, dok je, tvrdi Nešić, "Konaković otišao korak dalje i falsificirao, a prethodno odbio proslijediti pismo Cvijanović".

Nešić kaže da je generalni sekretar UN-a Antonio Guterres u odgovoru na pismo Cvijanović "samo napisao da on nema nikakve veze s Vijećem za provođenje mira (PIC), da ne može dostaviti ništa u vezi s njihovim radom i da se odluke Vijeća sigurnosti UN-a nalaze na njihovoj web stranici".

Jasno je, kaže Nešić, da na toj stranici nema odluke o imenovanju Christiana Schmidta, jer ona nije donesena.

"Lagumdžija i Konaković lažiranjem i dodavanjem riječi 'jedini' u pismo generalnog sekretara UN-a, čime se pokušavalo insinuirati da je Guterres napisao da je PIK jedini nadležan za imenovanje visokog predstavnika, nisu promijenili činjenice, već su BiH, u koju se zaklinju i koju brane, uvukli u veliki međunarodni diplomatski skandal", rekao je Nešić.
:lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/guterre ... cne-istrag

đe pismo ba, đe pismoooooo
Student_u_Ostavci

#163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Student_u_Ostavci »

Vjeran učenik Bisere Turković✅
Lex77

#164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lex77 »

Lex77 wrote: 22/07/2023 14:07 „POŠTO SI UNIŠTIO EKONOMIJU DO TEMELJA, SADA BI DRŽAVNU IMOVINU, DA JAMČIŠ…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika…
Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Nakon što je iz OHR-a procurila informacija o mogućem rješenju problema državne imovine, reagirao je Milorad Dodik. Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ donosi neke od najzanimljivijih.

Podsjetimo, nakon što je iz OHR-a procurila informacija o mogućem rješenju problema državne imovine, oglasio se Milorad Dodik.

-Pitanje imovine je riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i ona pripada Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Stoga su potpuno neprihvatljivi prijedlozi nekakve komisije za imovinu koju je formirao OHR, koji navodno predviđaju da samo formalno pripada BiH, a da će niži nivoi vlasti biti korisnici te imovine.

Pokušavaju izvesti još jednu prevaru. Niži nivoi vlasti su i opštine, pa će reći da će one biti korisnici imovine i tako zaobići Republiku Srpsku. Naš stav je nepromijenjen i o imovini mogu da razgovaraju samo njeni vlasnici, a to su Republika Srpska i Federacija BiH.

Ako u Federaciji ne žele da razgovaraju, nemamo problem ni s tim. Mi ćemo donositi zakone i propise u našim institucijama i koristiti imovinu na najbolji mogući način u korist Republike. Sve što se pokušava nametnuti kao velika politička tema od strane stranaca i političkog Sarajeva u pravilu je usmjereno protiv Republike Srpske. Tako je danas i s imovinom i tako će biti sa svakim drugim pitanjem u budućnosti, poručio je.

Znači, državna imovina definitivno ide Dodiku. On će malo glumiti da je nezadovoljan da ne bi itko napao Schmidtlerra i to je to.
Još malo i obistinit će se ono da će Bošnjaci dobiti zakon o negiranju genocida (koji se ne provodi), Hrvati izborni zakon, a Srbi državnu imovinu. Čekamo ovaj treći dio.
Ma to je to. Čim Murphy nešto priča protiv Dodika i Čovića to znači da će im sve dati.
zilog

#165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zilog »

Nigdje wrote: 22/07/2023 14:44
Guterresovo pismo "ne da mira" političarima iz RS-a. Javio se i Nešić, traži krivične istrage
Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić rekao je da protiv ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića i šefa Misije BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžije "treba provesti krivičnu istragu zbog kršenja zakona i zlouporabe položaja".

Nešić je rekao da mu je "žao što je na čelu MVP-a čovjek koji se nadao da se stvari mogu učiniti bolje u interesu svih u Bosni i Hercegovini, ali koji se vrlo brzo pokazao kao vjeran učenik Bisere Turković".
Nešić je iznio ozbiljne optužbe rekavši da je Turković kao ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara otvorila poštu člana Predsjedništva iz RS-a, dok je, tvrdi Nešić, "Konaković otišao korak dalje i falsificirao, a prethodno odbio proslijediti pismo Cvijanović".

Nešić kaže da je generalni sekretar UN-a Antonio Guterres u odgovoru na pismo Cvijanović "samo napisao da on nema nikakve veze s Vijećem za provođenje mira (PIC), da ne može dostaviti ništa u vezi s njihovim radom i da se odluke Vijeća sigurnosti UN-a nalaze na njihovoj web stranici".

Jasno je, kaže Nešić, da na toj stranici nema odluke o imenovanju Christiana Schmidta, jer ona nije donesena.

"Lagumdžija i Konaković lažiranjem i dodavanjem riječi 'jedini' u pismo generalnog sekretara UN-a, čime se pokušavalo insinuirati da je Guterres napisao da je PIK jedini nadležan za imenovanje visokog predstavnika, nisu promijenili činjenice, već su BiH, u koju se zaklinju i koju brane, uvukli u veliki međunarodni diplomatski skandal", rekao je Nešić.
:lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/guterre ... cne-istrag

đe pismo ba, đe pismoooooo
Gdje pecat? :pisnuo:

Sta kazu Nesic i "profesorica" engleskog, cuj mene konobarisanja? Kao, nigdje u pismu ne pise "jedino"... :roll:
Da je Cvijanovicka zaista prava profesorica engleskog, znala bi kako se prevodi "THE relevant"!!!
Prpa.ba

#166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 22/07/2023 09:37 Pitaj trudnice u Sarajevu
Evo trudnice pitaju nazad kako da dobiju makar upola slican tretman koji ima supruga lica D.K. u Opstoj bolnici. :thumbup:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Trojka je opet "slucajno" razrijesila direktora bez imenovanja novog. Tako da je sada, kako sam ja shvatio, ovaj ciko zaduzen za brigu o nasim penzionerima:
zposao

#168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zposao »

Lex77 wrote: 22/07/2023 15:49
Lex77 wrote: 22/07/2023 14:07 „POŠTO SI UNIŠTIO EKONOMIJU DO TEMELJA, SADA BI DRŽAVNU IMOVINU, DA JAMČIŠ…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika…

Ma to je to. Čim Murphy nešto priča protiv Dodika i Čovića to znači da će im sve dati.
Nema napornijeg bota iz zagreba od tebe.
Prpa.ba

#169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

sehohari wrote: 22/07/2023 17:43 Trojka je opet "slucajno" razrijesila direktora bez imenovanja novog.
Pored Autocesta, Cesta FBiH i jos par agencija, sad su akcioni trojanci predali i PIO fond HDZ-u? :-)

Hoce li ostati ista Bosnjacima, ili HDZ samo ima objektivno superiorne kadrove pa je gradjanski da sve vode Ivani, Mate i Stipe. :?
PreWiBa

#170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Prpa.ba wrote: 22/07/2023 17:45
sehohari wrote: 22/07/2023 17:43 Trojka je opet "slucajno" razrijesila direktora bez imenovanja novog.
Pored Autocesta, Cesta FBiH i jos par agencija, sad su akcioni trojanci predali i PIO fond HDZ-u? :-)
Znaci dosad imamo:
- Cestogradnju
- Penzioni fond
- Finansije svakako

Sta mislite, hoce li biti trio-kombo bonus za HVO penzije? Pretpostavljam da Armijasima ide mudhahedinski malus od dvadeset posto.
Bossona

#171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

Kokuzoluzerska je muka pregolema, stižu rate a para više nema!
Dodikovi bankrot brlogaši vode vode čentitet u propast i nestanak.
PreWiBa

#172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Hoce li ostati ista Bosnjacima, ili HDZ samo ima objektivno superiorne kadrove pa je gradjanski da sve vode Ivani, Mate i Stipe. :?
Pozicija trojke unutar Vlade FBiH u jednoj slici:
Image
sumirprimus

#173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Prpa.ba wrote: 22/07/2023 17:31
A_A_AKCIJA wrote: 22/07/2023 09:37 Pitaj trudnice u Sarajevu
Evo trudnice pitaju nazad kako da dobiju makar upola slican tretman koji ima supruga lica D.K. u Opstoj bolnici. :thumbup:
Nek s eobrate supruzi ZK kazu ona nema ni za vlaznih maramica :lol: :evil:
sumirprimus

#174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Sta fali ivani a matama i stipama? Jel to nists vise demokratija sad samo nacionalisticki vi zeljkovci?
dembele

#175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dembele »

Nešić je postao glavni Dodikov pitbull.
Prestigao je u lajanju i ujedanju Nenada Stevandića., koji se u posljednje vrijeme ušutio.
Može biti da ga je ne daj Bože, zahvatila afrička kuga ili jednostavno tuguje za 6 hiljada eutanaziranih rođaka u Semberiji i Posavini.
Locked