Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
dalmatinka

#1726 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dalmatinka »

_BataZiv_0809 wrote: 21/07/2023 20:55
dalmatinka wrote: 21/07/2023 20:47

Hebi ga, i ti meni moraš stalno stavljati u usta nešto što nisam izgovorila ali kužim, ne možeš si pomoći. :kiss:
Volim stavljati u usta :evil:

A najvise citati izmedju redova :kiss:
I što si pročitao između redova ove "brige" o stradanju Hrvata? I to od Klixformera koji još jedino Srebrenicu nije utovario Hrvatima?
HelaS

#1727 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by HelaS »

dalmatinka wrote: 21/07/2023 20:47

Hebi ga, i ti meni moraš stalno stavljati u usta nešto što nisam izgovorila ali kužim, ne možeš si pomoći. :kiss:

......
Last edited by HelaS on 21/07/2023 21:35, edited 1 time in total.
Piaty

#1728 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Piaty »

O Prijedoru, Posavini i ostalim stratištima bosanskih Hrvata svojevremeno je najviše pričao Paraga.
Interesantno je to da je i o tragediji Vukovara, i svim sranjima koja su prethodila istoj, također najviše pričao Paraga.

Čovjek voli svoj narod i žali za svakom žrtvom svog naroda i svaka mu čast.

Never forget Prijedor :sad:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1729 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by _BataZiv_0809 »

dalmatinka wrote: 21/07/2023 21:06

I što si pročitao između redova ove "brige" o stradanju Hrvata? I to od Klixformera koji još jedino Srebrenicu nije utovario Hrvatima?
Tebe citam izmedju redova. Isijava iz tvojih postova patroniziranje i osjecaj vise vrijednosti.
dalmatinka

#1730 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dalmatinka »

Krivo vidiš.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1731 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Paraga...
Gospode Boze
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1732 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 21/07/2023 20:28
sehohari wrote: 21/07/2023 20:25

Mislim da piskaranje nekoga na internetu i fizički napad nisu isto.

Da jesu, Kordić bi otprilike svakih 10-15 minuta trebao dati javno izvinjenje za postojanje jame zvane HB forum.
Moram li te podsjećati kako se neki idiot slikao u Mostaru na mezarju s neprimjerenim komentarom na Facebooku i da se digla kuka i motika da degenerika osude, a za ovakvog se ne zna tko je nadležan. Zlobnik bi rekao da će se izgubiti u nadležnostima kao za "sporadične" zločine Armije nad Hrvatima. Pa će završiti bez osude.
Opet, nije isto.
Na Facebooku imas ime, sliku i konkretno djelo.
Evo, dok sam ti ja odgovorio na tvoj komentar, uvjeren sam da je u jami vec napisano deset novih uvreda o Ahmicima ili Srebrenici.
Novak20

#1733 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

donnie_darko wrote: 21/07/2023 20:40 Drago mi je sto zapoceh ovu temu, jer sa ovim upisima dalmatinke i novaka je jasno da problem nije odnos BiH prema svojim hrvatima vec je puno puno veci problem odnos tih hrvata prema "njihovoj" BiH...
:-)

Nakon što je iz meni nepoznatih razloga zaključano pet tema o politici Hrvata u BiH ti si se slučajno ili namjerno našao da otvoriš temu o politici "BiH" Hrvata prema BiH. Čestitam.

BiH ovakva kakva jeste nema nikakav odnos prema "svojim" Hrvatima sve dok su Hrvati konstitutivni i jednakopravni sa druga dva naroda i dok oni mogu uređivati državu BiH bez da država BiH u(ne)ređuje njih u interesu politika druga dva naroda po receptu Thomasa Mullera: "asimilirajte se ili iselite".

Točno je da Hrvati kao najmalobrojniji narod imaju politiku prema BiH na koju su svojom ili tuđom voljom pristali. Imaju je u cilju vlastite samostalnosti zbog opstanka i razvoja u domovini BiH, a ne zbog želje za dominacijom nad drugima ili separatizma kao što to rade drugi u BiH.

Ta "hrvatska politika prema BiH" se u suštini svodi na političke odgovore oprečnim politikama Bošnjaka i Srba u BiH koje igraju isključivo za sebe, svoje interese i svoje vizije BiH.
Point.

#1734 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Koja je vizija Hrvata u BiH, prosim lijepo? HZHB, HRHB? Navijanje protiv domovine BiH po Širokom Brijegu, zapadnom Mostaru, prebijanje ljudi u tom istom Mostaru jer nosaju dres domovine BiH, čuvajte RS, šurovanje sa Mr Opet bih isto Kordićem, legitimnim i nelegitimnim Hrvatima, nepoštivanje odluka US BiH?

Da citiram dečke iz Erogene Zona......vizije, vizije pored Neretve
JohnnyS

#1735 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

Jedina vizija koja treba biti važna državi je poštivanje zakona i plaćanje poreza. Za koga se navija u nogometu to je totalno nebitno, puna je Švedska osoba koje ne navijaju za Švedsku.
Point.

#1736 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Plaćaju li kladionice porez državi i zašto se ne poštuje odluka US da je naziv županija neustavan npr?

I bitno je za koga navija, navijači Zrinjskog slave državnu titulu prvaka sa parolama nije BiH naša država, Dragan Čović koji voli lupati foluške BiH je moja i naša država se malo malo slika sa šalom i u dresu susjedne države, ja ga još nisam vidio sa šalom svoje domovine. I to šalje neku sliku.

Jedno si u pravu, ne navija svaka osoba u Švedskoj za Švedsku ali prilično sam siguran da niko ne mrzi Švedsku niti da će neko dobiti degeneka u Štokholmu ili Geteborgu jer na sebi ima švedski dres.
JohnnyS

#1737 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

Ta priča o navijanju je totalna šuplja, navijači Celtica navijaju za Irsku, Rangersa za Englesku, malo tko od njih za Škotsku, većina navijača Barce ne navija za Španjolsku i redovno izvižde španjolsku himnu. Kao što navijači Liverpoola izvižde englesku.

To je beznačajni folklor. Neplaćanje poreza od strane kladionica je problem, premda nisam siguran da postoji zakon koji ih tjera. Svakako bih kladionice zabranio. Ali dok se to ne dogodi, jedino je bitno poštovati zakone, pa i odluke US i plaćati porez. Volim ženu, djecu, majku i oca, a za državu, kako ovu, tako i susjednu me živo boli kurac
PreWiBa

#1738 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 22/07/2023 01:19 Ta priča o navijanju je totalna šuplja, navijači Celtica navijaju za Irsku, Rangersa za Englesku, malo tko od njih za Škotsku, većina navijača Barce ne navija za Španjolsku i redovno izvižde španjolsku himnu. Kao što navijači Liverpoola izvižde englesku.

To je beznačajni folklor. Neplaćanje poreza od strane kladionica je problem, premda nisam siguran da postoji zakon koji ih tjera. Svakako bih kladionice zabranio. Ali dok se to ne dogodi, jedino je bitno poštovati zakone, pa i odluke US i plaćati porez. Volim ženu, djecu, majku i oca, a za državu, kako ovu, tako i susjednu me živo boli kurac
To bi bilo u redu da se Hercegovci općenito ne interesuju ni za HR ni za BiH. Ali i vrapci na grani znaju da su upravo oni najglasniji stub nacionalizma u Hrvatskoj.
A i to, niko ne spori da neko u Grudama ima pravo navijati za Hrvatsku, ipak je Hrvat. Ali to ne znači da navijači Zrinjskog tek tako mogu bukvalno pokazati guzicu kada se pušta bh. himna. Prebijanje ljudi samo što nose bh. dres.
Naravno, sve su ovo soft faktori, ali postavlja se pitanje koliko je moralno onda tražiti prava od države koju ne voliš.

Konkretno je doduše da bh. Hrvati, od Orašja do Posušja, davaju gotovo plebiscitarnu podršku HDZ-u i njezinoj secesionističkoj politici.
Last edited by PreWiBa on 22/07/2023 01:32, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#1739 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

Point. wrote: 22/07/2023 00:36 Koja je vizija Hrvata u BiH, prosim lijepo? HZHB, HRHB? Navijanje protiv domovine BiH po Širokom Brijegu, zapadnom Mostaru, prebijanje ljudi u tom istom Mostaru jer nosaju dres domovine BiH, čuvajte RS, šurovanje sa Mr Opet bih isto Kordićem, legitimnim i nelegitimnim Hrvatima, nepoštivanje odluka US BiH?

Da citiram dečke iz Erogene Zona......vizije, vizije pored Neretve
Možda Komšić zna...ili Miletić ili neki drugi Hrvat... :D
JohnnyS

#1740 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

sehohari wrote: 22/07/2023 01:28
JohnnyS wrote: 22/07/2023 01:19 Ta priča o navijanju je totalna šuplja, navijači Celtica navijaju za Irsku, Rangersa za Englesku, malo tko od njih za Škotsku, većina navijača Barce ne navija za Španjolsku i redovno izvižde španjolsku himnu. Kao što navijači Liverpoola izvižde englesku.

To bi bilo u redu da se Hercegovci općenito ne interesuju ni za HR ni za BiH. Ali i vrapci na grani znaju da su upravo oni najglasniji stub nacionalizma u Hrvatskoj.
A i to, niko ne spori da neko u Grudama ima pravo navijati za Hrvatsku, ipak je Hrvat. Ali to ne znači da navijači Zrinjskog tek tako mogu bukvalno pokazati guzicu kada se pušta bh. himna. Prebijanje ljudi samo što nose bh. dres.
Naravno, sve su ovo soft faktori, ali postavlja se pitanje koliko je moralno onda tražiti prava od države koju ne voliš.

Konkretno je doduše da bh. Hrvati, od Orašja do Posušja, davaju gotovo plebiscitarnu podršku HDZ-u i njezinoj secesionističkoj politici.
Ako ja ispunjavam svoje obveze prema državi, a ispunjavam, onda država treba ispunjavati svoje obveze prema meni. Ljubav nema nikakve veze s time, država je socijalni dogovor između poreznih obveznika i upravitelja proračuna. To što je ti voliš, a ja ne, totalno je nebitno, ja imam jednaka prava na policijsku i vatrogasnu zaštitu kao ti, a moja djeca obrazovanje kao tvoja.
PreWiBa

#1741 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 22/07/2023 01:38
sehohari wrote: 22/07/2023 01:28

Ako ja ispunjavam svoje obveze prema državi, a ispunjavam, onda država treba ispunjavati svoje obveze prema meni. Ljubav nema nikakve veze s time, država je socijalni dogovor između poreznih obveznika i upravitelja proračuna. To što je ti voliš, a ja ne, totalno je nebitno, ja imam jednaka prava na policijsku i vatrogasnu zaštitu kao ti, a moja djeca obrazovanje kao tvoja.
Pa dobro, ne znam u kojem smislu su tu Hrvati zakinuti? Nisam nikad čuo da se neko u Livnu žali na premal broj škola ili policajaca.

Point te je upitao koja je vizija bh. Hrvata o ovoj državi, ne o tvom ličnom mišljenju da li je to pitanje kao takvo važno ili nevažno.
Većina Hrvata nastanjenih u Bosni i Hercegovini očito nema isto shvatanje države kao ti, pa već unazad nekoliko decenija glasaju za stranku koja se zalaže za promjenu temeljnih principa na kojima ova zemlja funkcioniše.
JohnnyS

#1742 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

Koja je vizija Bošnjaka o ovoj državi?

U krajnjem slučaju sasvim je legitimno politički se organizirati da se boriš za odvajanje kao što je legitimno organizirati se politički da provedeš unitarizaciju. Jedino je bitno da je sve po zakonu i bez nasilja. Debila koji prave nerede će vazda bit, to treba policija rješavati
PreWiBa

#1743 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

JohnnyS wrote: 22/07/2023 01:52 Koja je vizija Bošnjaka o ovoj državi?

U krajnjem slučaju sasvim je legitimno politički se organizirati da se boriš za odvajanje kao što je legitimno organizirati se politički da provedeš unitarizaciju. Jedino je bitno da je sve po zakonu i bez nasilja. Debila koji prave nerede će vazda bit, to treba policija rješavati
Normalno funkcionirajuca drzava sa federalnim ustrojem kakav je trenutno. Vecina Bosnjaka je vec odavno prihvatila RS.

Naravno da je legitimno boriti se za nezavisnost i glasati većinom za takvu stranku. Moral je tu opet nešto drugo, shodno tome, onda ne treba biti ljutnje kada se govori da je prosječan stanovnik ZHK zadrti nacionalista.
Point.

#1744 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

JohnnyS wrote: 22/07/2023 01:52 Koja je vizija Bošnjaka o ovoj državi?

Pitao sam koja je vizija Hrvata, ovo protupitanje me ne interesuje.
JohnnyS

#1745 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by JohnnyS »

Pojma nemam koja je vizija Hrvata, mislim da nitko nema viziju što uraditi, zato sam i postavio protupitanje.

Da itko ima ikakvu viziju, ne bismo bili tu gdje jesmo.
kakotakonikako

#1746 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by kakotakonikako »

PORUKA ZA VUČIĆA I DODIKA

Helez kaže da što se tiče nas u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine one ispunjavaju visok standard, odnosno onako kako je to propisao NATO savez.

Mi imamo jednu deklarisanu pješadijsku, bataljonsku grupu od 840 ljudi, jednu od najspremnijih u ovom dijelu Evrope. Oni su prošli strogo ocjenjivanje. Ona se i zove Deklarisana jedinica, jer je prošla strogo ocjenjivanje inspektora iz NATO saveza i može da učestvuje u bilo kojim akcijama ravnopravno sa snagama NATO saveza. Osim te jedinice, odnosno ukupno sa njom, u Oružanim snagama BiH imamo 11 jedinica koje su deklarisane. Nedavno, aktivnost prelijetanja aviona NATO saveza preko Bosne i Hercegovine, to su pripadnici naših Oružanih snaga BiH navodili. I oni sada idu u misije gdje oni ocjenjuju i oni uče neke iz drugih država kako se to radi, kako se navode avioni i u tom dijelu. Oni mogu samostalno da pozovu avione i da dođu i da ih navode tamo gdje treba da djeluju - istakao je Helez.
Navodi kako nema nikakav privatni konflikt sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS-a, ali kako njegove poteze ne može tolerisati.

Svako ko napadne Bosnu i Hercegovinu ima problem sa mnom. I to želim da poručim. Prisustvovao sam - i ne samo ja, bilo nas je 30, na sastanku u Konjicu - kada je opsovao genocid u Srebrenici. Reagovao sam. To je bilo jače od mene. Znam da to nije ispravno, izvinio sam se stotinu puta, da nekome psujem roditelje, ali ja sam jednostavno reagovao, bilo je jače od mene i ja sam opsovao majku. U tom momentu je on vidio da ne može raditi kao i sa ostalim što je radio. I ranije su mi govorili da je bilo vrijeđanja svih onih koji su bili pojedinačno u toj delegaciji u Konjicu.
-Od tog trenutka je promijenio retoriku skroz. Čak je predložio nekoliko zakona da ide na sjednicu Vijeća ministara BiH iz grupe 14 prioriteta vezanih za ispunjavanje obaveza iz Mišljenja Evropske komisije. Svi smo se čudili. On je došao sa stavom - ne može. I u Briselu sam rekao - i to pred svima, pred najvišim zvaničnicima Evropske unije - i svi su šutili: Dirnete li u granice Bosne i Hercegovine, rat je, sukobi. To niko spriječiti ne može. Na najvišem nivou u Evropi to sam rekao. Samo su šutili i klimali glavom. Jer, Bosna i Hercegovina je suverena, samostalna, nedjeljiva država. To piše u Ustavu Bosne i Hercegovine. Bilo koja država u svijetu, ako neko pokuša promijeniti granice, to je rat. I to nećemo dozvoliti - istakao je Helez.

Imali smo, neki dan, kaže ministar, i jedan ispad srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao da je "RS država".

Poručujem mu da ako on tako bude nastavio raditi, da ću biti prisiljen da komuniciram sa Vojvodinom, Sandžakom, sa Preševskom dolinom. Je li to način rada? Srbija je u većim problemima nego Bosna i Hercegovina. Pozivam srbijanskog predsjednika Vučića da radi u skladu sa Ustavom i da se prema Bosni i Hercegovini ponaša kao prema suverenoj državi, što ona i jeste, međunarodno priznatoj. Jer, lako je zapaliti fitilj. To je najlakše. Svi znamo, koji smo u nekim godinama, kako je bilo u ratu i kako su ljudi ginuli. Ali su ginuli sa svih strana. Nije bilo kako je neko zamislio da će samo jedan narod ginuti. Tako da pozivam i Vučića i Dodika da se urazume, da se smire. Kada odgovorim na njihove napade, onda meni na nekim televizijama tri emisije posvećuju, Zukanu - "napast će Srbiju". Mi nikoga nikada napali. Pa to Istočno Sarajevo, pozivi smirite retoriku, u panici" Mi nikome ne prijetimo. Ali, želim da poručim da nije 1992. Mi imamo svoje Oružane snage, policijske strukture, OSA-u, SIPA, Graničnu policiju BiH. To su sve državna tijela iz oblasti odbrane i sigurnosti. Mi to, kao i svaka država imamo, i ne dao Bog da ih upotrijebimo. Ali, oni jesu tu i tako im i piše u ustavu i zakonu, za šta su Oružane snage BiH, koja je njihova misija, kao i koja je misija SIPA, OSA-e. Tu nema nikakve dileme. Poručujem građanima kada je ovo u pitanju, mogu mirno da spavaju. Mi smo plaćeni za to da radimo i ne treba niko drugi da se petlja - stava je Helez.
SNSD KOČI NAPREDAK, HDZ SE POKAZAO KONSTRUKTIVNIM

Kao potpredsjednik SDP-a govorio je i o tome da li je zadovoljan koalicijom na državnom nivou, te da li postoji prijetnja da do kraja mandata imamo krize vlasti.

Što se tiče koalicije na državnom nivou, ona ima problema. To najviše pravi SNSD. Moram priznati da HDZ BiH od kako sam u Vijeću ministara BiH, da su promijenili dobrim dijelom retoriku, za sada. Ne mogu dušu gubiti, i u Briselu predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto je podržala sve ono što i ja. Jasno je rekla: Bosna i Hercegovina je moja jedina domovina. I na Vijeću ministara BiH često se bori za zakone na državnom nivou i ponaša se državnički. I ona i ostala dva ministra iz HDZ-a BiH. Ovi ministri iz SNSD-a očito da imaju naredbu kako će raditi od Milorada Dodika, odnosno šta će proći na Vijeću ministara BiH, a šta ne. I oni to ne kriju. Oni kažu: mi imamo naredbu da to pustimo ili imamo naredbu da to zaustavimo.
Mislim da je pod velikim pritiskom i Milorad Dodik, pa i pod pritiskom krivične odgovornosti. Dao je izjavu u SIPA-i. Podignuta je krivična prijava zbog antiustavnog djelovanja nakon intervencije visokog predstavnika u BiH na Krivični zakon BiH, tako da mislim da i tu idu bolji dani. Kada je u pitanju FBiH, federalna Vlada, vidim da rade, da funkcionišu, da nema nekih ozbiljnijih problema. Naravno, tu je puno stranaka. Puno je različitih ideologija tu. Sve to treba posložiti. Bosna i Hercegovina je složena, složenog ustavnog uređenja. Tako da sve to opterećuje. I moramo to da rješavamo. Nema druge alternative. Ko god da bude, opet ima isti problem kada je u pitanju i Ustav i sve. Na nama je da damo sve od sebe da bude što bolje građanima Bosne i Hercegovine. Da osiguramo bolji standard, i to stalno pozivam i Dodika, da napravimo ljudima da su veće penzije i plate. To se može. Ova država se tako lijepo može urediti i da bude puno veći standard građana Bosne i Hercegovine - kaže Helez.
Ističe da je bio čovjek u SDP-u koji je želio neku drugu koaliciju na državnom nivou.

Nisu me poslušali. Odlučili su se za Milorada Dodika i SNSD. To je izglasala većina unutar SDP-a. Rekli su da je obećao međunarodnoj zajednici da će se reformisati, što očito nije slučaj. Preferirao sam drugu koaliciju kada su u pitanju stranke iz RS-a, pa čak i iz FBiH sam predlagao jednu jaču koaliciju. A, na FBiH sam predlagao da se ravnamo kako je ko napravio. Država je trebala malo drugačije da se ravna - istakao je Helez.

:bih:
BAK-eV

#1747 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 22/07/2023 00:15 Točno je da Hrvati kao najmalobrojniji narod imaju politiku prema BiH na koju su svojom ili tuđom voljom pristali. Imaju je u cilju vlastite samostalnosti zbog opstanka i razvoja u domovini BiH, a ne zbog želje za dominacijom nad drugima ili separatizma kao što to rade drugi u BiH.

Ta "hrvatska politika prema BiH" se u suštini svodi na političke odgovore oprečnim politikama Bošnjaka i Srba u BiH koje igraju isključivo za sebe, svoje interese i svoje vizije BiH.
A ta ravnopravnost se sastoji od toga, da su komplektnu infrastruktur proglasili hrvatskom.
Hrvatska elektroprivreda, poste, sume, kanalizacija, telekom, zeljeznice, putevi ....

Kao da je jedino hrvatski narod pravio mostove, brane, turbine, prugu, asfaltirao puteve, pravio vodovodne cijevi, gradio bandere za elektricnu mrezu, trafostanice, pravio brane i potopio samo hrvatska sela i hrvatske parcele ...

Sve to samo Hrvati pravili. :roll:

Isto nema mjesta za Nehrvate u svim tim javnim preduzecima.

Na javnim institucijama se izvjesi "zastava" hrvatskog naroda a ne dozvoljava se recimo Bosnjacima ili Srbima, da to isto urade, kao da je opstinsko vijece ili lokalni sud samo hrvaski ...

Koja ravnopravnost.
Point.

#1748 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

BAK-eV wrote: 23/07/2023 20:13
Novak20 wrote: 22/07/2023 00:15 Točno je da Hrvati kao najmalobrojniji narod imaju politiku prema BiH na koju su svojom ili tuđom voljom pristali. Imaju je u cilju vlastite samostalnosti zbog opstanka i razvoja u domovini BiH, a ne zbog želje za dominacijom nad drugima ili separatizma kao što to rade drugi u BiH.

A ta ravnopravnost se sastoji od toga, da su komplektnu infrastruktur proglasili hrvatskom.
Hrvatska elektroprivreda, poste, sume, kanalizacija, telekom, zeljeznice, putevi ....

Kao da je jedino hrvatski narod pravio mostove, brane, turbine, prugu, asfaltirao puteve, pravio vodovodne cijevi, gradio bandere za elektricnu mrezu, trafostanice, pravio brane i potopio samo hrvatska sela i hrvatske parcele ...

Na javnim institucijama se izvjesi "zastava" hrvatskog naroda a ne dozvoljava se recimo Bosnjacima ili Srbima, da to isto urade, kao da je opstinsko vijece ili lokalni sud samo hrvaski ...

Koja ravnopravnost.
To je ta majorizacija obespravljenih Hrvata u BiH.
HelaS

#1749 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by HelaS »

BAK-eV wrote: 23/07/2023 20:13

Koja ravnopravnost.
:thumbup: :thumbup:

U Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru, vječiti direktor Ivanković jednostavno ne omogućava zaposlenje "neHrvatu". Od 44 zaposlena - 44 Hrvati :-)

https://faz.ba/djelatnici-zavoda/
NediM17

#1750 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by NediM17 »

Treba biti fer, ima i Meliha. :mrgreen:
Post Reply