Owen i Zanetti.
Naaprosto ne mogu više, osjećam da ću zaplakati, majke mi.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Auuuuu ovo se ne zaboravlja. Svi smo govorili tada "jaoo ovog Owena malog"SmokingMan wrote: ↑05/07/2023 14:02 Evo još jedne iz naftalina, pa gdje je taj fudbal nestao?
Owen i Zanetti.![]()
Naaprosto ne mogu više, osjećam da ću zaplakati, majke mi.![]()
Finale 95 gledao na vhs jer sam bio na liniji negdje kod Olova. Nesto prije polufinale Ajax - Bayern mi bukvalno život spasilo.SmokingMan wrote: ↑05/07/2023 14:00Ma mislim da bi trebali malo ohladiti sa nostalgijom, prije nego što kažem drgima, red bi bio da sam sebe preobrazim i postanem sin današnjice.cyprus wrote: ↑04/07/2023 00:42
Zadevero si me da se prisjetim koja je moja prva utakmica Lige prvaka... Malo sam kopao, i mislim da je to ova:
Nisam 100% siguran, ali sjećam se Bokšićevog gola, pa biće da jeste...
Iste godine malo ranije, na Euru, prva koju sam ikad u cijelosti odgledao:
![]()
I mislim da je prva koju sam ikako pokušao gledat prije toga bila ona naša prijateljska sa Albanijom u Zenici 0:0, ali koliko se sjećam bila je baš smor, pa sam odustao od gledanja![]()
Meni je ostala u sjećanju najviše ona Škotska - Engleska, Hrvatska - Danska, Francuska - Holandija, Njmačka - Engleska, i posebno Finale.![]()
Nemoj samo ti nešto kontati, koji je nalijepio neku smiješnu listu gdje je mrtva Roma na 14 mjestu najpopularnijih svjetskih klubovaRomanista 101% wrote: ↑21/07/2023 20:23 Slusam neki dan jedan fudbalski podcast, i u jednom dijelu pominju bivsu ligu Yuge. Nahvalise je pravo, i jos konstatovase da je bila medju top-5 liga u Evropi!
Ja nesto kontam, nesto ovdje ne stima.
I uzmem da pogledam sve osvajace zlatne lopte period 1970-1990. Ne samo osvajace, vec 10 najbolji za svaku godinu. Znate li koliko fudbalera iz bivse drzave je medju 10 u periodu 70-90? Ukupno cetiri (4)!
Dzajic 1970 - 6. mjesto
Skoblar 1971 - 6. mjesto
Curkovic 1976 - 7. mjesto
Stojkovic 1989 - 6. mjesto
Dalje, evropski klupski trofeji za taj period - nula (0). Strasna liga, nema sta. Samo za napomenu, Svedska, Skotska, Belgijska i Rumunska liga osvajali su evropske trofeje u tom periodu.
Tek je Crvena Zvezda osvojila prvi trofej 1991, ali kada se drzava vec pocela raspadati.
A o reprezentaciji ne treba trositi rijeci. Uvijek velika ocekivanja, a na kraju truba.
I jos jedan mit, a to je posjeta na stadionima. Svi govore stadioni bili krcati svaku tekmu. Ja gledam na youtube preglede utakmica iz '80- tih poluprazni stadioni. Jedino utakmice velike cetvorke i evropske utakmice gdje su stadioni bili bas puni.
Lepa Brena je prodala ploča i karata za koncerte kao svi rock izvođači od Vardara do Triglava zajedno.
Reprezentacija je igrala dva puta polufinala sp.sime_cipol wrote: ↑21/07/2023 22:00 1966 Partizan igrao finale Kupa Šampiona, Dinamo 1967 osvoji Kup Velesajamskih gradova (preteću Kupa UEFA ili danasnje Evropa Lige). Reprezentacija igrala dva finala EP i polufinale SP. Pa nije to toliko loše. Ali nije ni medju 5 koliko god neki dizali ligu i fudbal.