Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1676 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

možda momak ima i putovnicu ko zna
BHCluster

#1677 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Kad moze Kordic, Blaskic, Cerkez, Prlic i ostali hrvatski domoljubi sto ne bi mogao on, fantasticno se uklapa u to drustvo.
Bloo
Globalna šefica

#1678 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bloo »

Novak20 wrote: 17/07/2023 14:53 Trebalo bi ustrajati na ovome. Da se kazni jezik mržnje.

HDZ mutav kao i uvijek.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fup-ist ... /230717101
"'Momčina' koja žali što Armija BiH nije ubila još djece, navodno, dolazi iz Ključa. Nakon Oluje i oslobađanja ogromnog dijela teritorija Hrvatske i BiH, srpske snage su pokrenule akciju 'Vaganj 95', u nadi povrata izgubljenih teritorija. Međutim, Operacijom 'Maestral' kojom su koordinirale snage HV-a i HVO-a, uz sudjelovanje Armije BiH, operacija je ne samo zaustavljena, nego se došlo skoro do Banja luke. Zašto 'uz sudjelovanje'? Zato što su početkom listopada 1995. postrojbe 5. i 7. Korpusa ABiH počele gubiti od HV-a oslobođena područja oko Bosanskog novog i Ključa. Kada se krenuo gubiti Ključ, o čemu postoje i zvučni, kao i pisani zapisi, zapovjedništvo ABiH je pozvalo u pomoć snage HV-a i HVO-a. HV tada pokreće akciju 'Južni potez' s kojom, ne samo da onemogućavaju pad Ključa, nego prodiru 40 km u širinu i 20 km u dubinu područja pod kontrolom VRS-a. Tom prigodom poginulo je 42 hrvatskih branitelja.

Malo manje od 30 godina nakon ove operacije, iz oslobođenog Ključa žale za 'malo ubijene ustaške djece'", stoji u objavi HRS Vitez.
Kakve veze ima HDZ sa ovim?
Truba

#1679 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Pa dignut frku
Pa da se jave logorasi
Prezivjeli
Pa onda vjerske vodje
Pa propovijedi litije
Onda medijska sprega

Jos jedan adis pokvic
Corak...nista...nabacen volej...promasaj
Nema poentiranja
Kako to fino masinerija u bosnjaka od bota do robota
Svi se ukljuce i na najmanje sranje
BAK-eV

#1680 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 18/07/2023 13:21
BAK-eV wrote: 18/07/2023 12:35 Sve objasnjeno u jednoj minuti.

https://saff.ba/mustafa-spahic-je-najbo ... ini-video/

Temu treba zatvoriti.
:lol:

Primjer šovinizma.
“Da se u svim institucijama postave samo Srbi i Hrvati, da se ne postavi ni jedan Bošnjak da li bi S i H elita…milimtera promjenili svog odnosa prema BiH kao državi, domovini, zemlji, stejtu!?. Oni žive umom, srcem i dušom za i u Hrvatskoj i Srbiji..o trošku BiH”
Da se pita Mustafu Spahića, u svim institucijama BiH sjedili bi Bošnjaci. I po jedna ikebana reda radi. :D
Moze biti!

Ali nije on tema!

Ali ti po zadatku spamaj, trolaj, botuj ...
Jordan1961

#1681 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

BAK-eV wrote: 19/07/2023 13:45
Novak20 wrote: 18/07/2023 13:21

:lol:

Primjer šovinizma.

Da se pita Mustafu Spahića, u svim institucijama BiH sjedili bi Bošnjaci. I po jedna ikebana reda radi. :D
Moze biti!

Ali nije on tema!

Ali ti po zadatku spamaj, trolaj, botuj ...
Ma cuj UZP-ovaca molim te:
"Svi pritisci međunarodne zajednice prema Dodiku i RS-u nisu dali nikakvog rezultata, a ruku na srce i nisu nešto ni izgledali opasno, više forme radi. Bošnjačka unitaristička politika, po nama najveći krivac za ovakvo stanje i mogući raspad BiH, nema lidera koji bi mogao pregovarati o kompromisnim rješenjima. Trideset godina svojataju ovu državu i prijete svima koji politički ne misle kao što bi oni željeli. No, i tu su se stvari jako promijenile i bošnjačka politika više ne uživa bjanko podršku međunarodne zajednice a određeni dio EU političara bošnjačku politiku doživljava ili karakterizira kao radikalnu", piše mostarski portal, navodeći da su "svakodnevni istupi i nastupi Denisa Bećirovića i Željka Komšića prilika za još jedan autogol u mreži političkog Sarajeva".
Znaci ako ne pristajete na ukidanje US, samostalnost PC, ozivljenje rahmetli HZHB i eutanaziju BiH automatski ste unitaristi, radikali itd.
Point.

#1682 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Truba wrote: 18/07/2023 13:47 al koja je to ta bošnjačka politika pedagogija
taj preodgoj hrvata i srba
ti nemoćni pokušaji bijesnog pileta

45 godina nisu uspjeli uz kontrolu vojske policije svih sigurnosnih službi školstva zdravstva sporta kulture da narodi zavole juzu

a sada neki oće magičnim prstom da neko zavoli bih
a otac i stric mu se borili protiv bih

ja ne znam kako to ljudi zamišljaju
još te prebrojavaju vrijeđaju ti svetinje vrijeđaju vjeru naciju osjećaje indignije

ej prebrojavaju ti radna mjesta a žele gradjansku i govore da nacija ne bi smjela biti na prvom mjestu a prebrojavaju
i uspoređuju se s onim koji na prvom mjestu žele da bude nacija i tvrde da su bolji

jebe lud zbunjenog
Znaš šta je jebo lud zbunjenog? Labudan iz Sarajeva i @Novak20 iz Zenice, dva bivša sdpovca gone hdzovci, žive među Bošnjacima pišu HNS eseje o hrvtaskoj ugrozbi od groznih Bošnjaka a taj isti HNS ih halalio jer su njima jedino bitni Hrvati Hercegovine. Još Labudan kaki o Jugoslaviji. Jebo lud zbunjenog fakat :lol:
Sanjarko

#1683 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 20/07/2023 23:48
Truba wrote: 18/07/2023 13:47 al koja je to ta bošnjačka politika pedagogija
taj preodgoj hrvata i srba
ti nemoćni pokušaji bijesnog pileta

45 godina nisu uspjeli uz kontrolu vojske policije svih sigurnosnih službi školstva zdravstva sporta kulture da narodi zavole juzu

a sada neki oće magičnim prstom da neko zavoli bih
a otac i stric mu se borili protiv bih

ja ne znam kako to ljudi zamišljaju
još te prebrojavaju vrijeđaju ti svetinje vrijeđaju vjeru naciju osjećaje indignije

ej prebrojavaju ti radna mjesta a žele gradjansku i govore da nacija ne bi smjela biti na prvom mjestu a prebrojavaju
i uspoređuju se s onim koji na prvom mjestu žele da bude nacija i tvrde da su bolji

jebe lud zbunjenog
Znaš šta je jebo lud zbunjenog? Labudan iz Sarajeva i @Novak20 iz Zenice, dva bivša sdpovca gone hdzovci, žive među Bošnjacima pišu HNS eseje o hrvtaskoj ugrozbi od groznih Bošnjaka a taj isti HNS ih halalio jer su njima jedino bitni Hrvati Hercegovine. Još Labudan kaki o Jugoslaviji. Jebo lud zbunjenog fakat :lol:
Nije @Novak20 iz Zenice, nego iz Zepca ako sam dobro upratio. Za ostalo +1, @Truba je jos bio i komunista. :-)
studiorum_tuzlaensis

#1684 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by studiorum_tuzlaensis »

Tzv. crvena transferzala Sarajevo-Zepce. Uljudbeni ugrozbenici dosli tobe otkako su sjeli na proračunske jaslice.

A ustvari u pitanju su UDBAski ili KOSovski potomci, hvala Bogu pa im dosadila uloga.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1685 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

Sanjarko wrote: 21/07/2023 07:06
Nije @Novak20 iz Zenice, nego iz Zepca ako sam dobro upratio. Za ostalo +1, @Truba je jos bio i komunista. :-)
Nije ni to.
Rekao je par puta da je u nekom mjestu gdje su Bošnjaci većina gdje ne vlada HDZ.
Uglavnom, negdje u ZDK.

Ipak, mislim da nije pravilno raspravljati o mjestu boravka nekog forumaša.
Novak20

#1686 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

:-)

Pobjeguljo iz RS, švedu, hoćeš li se jednom naučiti da nisam ja tema foruma ?

Za razliku od tvog babe, moj ćaća, braća i ja smo ostali u ratu tu gdje smo rođeni i prihvatili svoje obveze kao i većina drugih koji su se branili i bili lojalni državi. Nije bilo lako ali nikada nisam pomislio ili napisao da su Bošnjaci "grozni" jer sam dijelio i dijelim njihovu sudbinu za razliku od shupaka koji me prozivaju sa sigurne distance i hinjski imputiraju nekakva vlastita sran.a.

Druga stvar, nebitna je moja politička pripadnost i moji politički stavovi. Formirani su na osnovu svakodnevnih životnih iskustava u ratu i poslije njega. Imam pravo pripadati ili ne pripadati bilo kojoj političkoj opciji i pisati na ovom forumu poštujući njegova pravila.

To što ti nije drago vidjeti da nisam politički Bošnjak i da ne guslam tvoju priču za koju mislim da neće donijeti dobro BiH, tvoj je problem.

A sad sikter.

:run:
elk

#1687 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by elk »

A sto tackicu prskaju za dezertetstvo :lol:
Truba

#1688 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

ostajte ovdje sunce tuđeg neba neće vas grijati
al u panjevima
mada u autobusu za albaniju čujem dijasporsku pobegulju kako je klima u srednjoj švedskoj ista sada kao u bosni
sada moraju i oni na sjever da se skijaju

ja ne znam kada će ljudi shvatiti da na forumu forumaši ne mogu biti tema nego njhovi postovi

također kada će ljudi shvatiti da se MISAO mijenja... da možeš shvatiti da te alija zajebao da građanska ne može postojati
da si zbog radovana bio izbjeglica u hercegovini umjesto da si ko svi normalni u švedsku ili ameriku
i na kraju krajeva da je sada prema popisu kada je ostalo 7000 katolika u sarajevu hrvatski političari su ipak bili u pravu

samo levati ostaju

količina dijasporaca čiji se broj povećava na forumu to konstantno pokazuje da je trebalo zdušiti ne 1989 nego 1939. s ovog podneblja

kakvi su vizionari živjeli na balkanu pokazuje i činjenica da su na titaniku bili ljudi iz bosne
samo da pobjegnu odavde ali ne da de im se
pemanapemani

#1689 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by pemanapemani »

Truba wrote: 21/07/2023 09:37 ostajte ovdje sunce tuđeg neba neće vas grijati
al u panjevima
mada u autobusu za albaniju čujem dijasporsku pobegulju kako je klima u srednjoj švedskoj ista sada kao u bosni
sada moraju i oni na sjever da se skijaju

ja ne znam kada će ljudi shvatiti da na forumu forumaši ne mogu biti tema nego njhovi postovi

također kada će ljudi shvatiti da se MISAO mijenja... da možeš shvatiti da te alija zajebao da građanska ne može postojati
da si zbog radovana bio izbjeglica u hercegovini umjesto da si ko svi normalni u švedsku ili ameriku
i na kraju krajeva da je sada prema popisu kada je ostalo 7000 katolika u sarajevu hrvatski političari su ipak bili u pravu

samo levati ostaju

količina dijasporaca čiji se broj povećava na forumu to konstantno pokazuje da je trebalo zdušiti ne 1989 nego 1939. s ovog podneblja

kakvi su vizionari živjeli na balkanu pokazuje i činjenica da su na titaniku bili ljudi iz bosne
samo da pobjegnu odavde ali ne da de im se
Je li neko otjerao Hrvate iz Sarajeva?
Na koji način ih ugrožavaju većinski Bošnjaci?

Osobno, iako se izjašnjavam kao Bosanac, 99% ljudi misli da sam Hrvat. Prirodom posla, svakodnevno kontaktiram u prosjeku sa 150 ljudi iz različitih sfera društva, različitog statusa i sl. Nikad nisam imao ni najmanju neprijatnost, naprotiv, samo pozitivna iskustva.

U mom naselju je prije agresije živjelo 70% Srba, a danas živi 90% Bošnjaka porijeklom iz istočne Bosne i Sandžaka. Nikad ni najmanji problem, dok su nas prijašnje komšije starosjedioci, sa kojima je moja familija bila u izvanrednim i kumskim odnosima, protjerali i pobili od maja do septembra 1992.

Ne kažem da je i drugima ovako, ali ne pamtim kada sam sreo nekog Hrvata koji mi se požalio da je imao neko negativno iskustvo i da su ga vrijeđali na narodnoj osnovi.

Odokativno, nikad u Sarajevu nije bilo više hrvatstva nego danas. Nikad nisi imao situaciju kao danas da se dijete može obrazovati na hrvatskom jeziku od vrtića do fakulteta. Nikad nije bilo više hrvatskih kulturnih, vjerskih, studentskih i dr., organizacija kao što ima danas.
Već dugo godina ne možeš naći nezaposlenog Hrvata u Sarajevu, da ga tražiš svijećom.
Nikad Katolička crkva nije imala slobodu djelovanja u Sarajevu, kao što je ima danas.

Ne kažem da je sve savršeno i bajno i da nema nikakvih problema, ali je netačna činjenica da Hrvata nema puno u Sarajevu zbog odnosa koji Bošnjaci imaju prema njima i to odgovorno tvrdim.

A to što ćeš ti ili moj rođak Anto sutra nadrkan stav vodoinstalatera ili šalteruše protumačiti kao ugrozbu tebe zato što si Hrvat, onda jebi ga.

P.S. Više sam neprijatnosti doživio za 4 dana u Omišu prije nekoliko godina i to zbog akcenta, nego što sam doživio u Sarajevu u 27 godina nakon agresije.
Truba

#1690 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

stvarno nemam volje čitati to što si napisao kad s takvim gardom nastupaš probaj malo nastup promijeniti dzaba pišeš kobasicu

uvijek neka usporedba s višegradskim palikućama s ljudima unutra

na forumu si uvijek kao na policiji stalno neka pitanja i ispitivanja
dokazivanje neko upiranje
pemanapemani

#1691 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by pemanapemani »

Truba wrote: 21/07/2023 10:33 stvarno nemam volje čitati to što si napisao kad s takvim gardom nastupaš probaj malo nastup promijeniti dzaba pišeš kobasicu

uvijek neka usporedba s višegradskim palikućama s ljudima unutra

na forumu si uvijek kao na policiji stalno neka pitanja i ispitivanja
dokazivanje neko upiranje
Kada ti ne odgovara nečiji post, ponašaš se kao kakva uvrjeđena mlada i to vrlo često.

Konkretno, tvoje mišljenje da li su Hrvati ugroženi u Sarajevu i ko je protjerao Hrvate iz Sarajeva?

Jebi ga, ti si naveo Čovićev citat o glupim Hrvatima koji su ostali u Sarajevu.
BHCluster

#1692 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Prijedor je najveće stratište bosanskih Hrvata, ali hrvatsku politiku to ne zanima

Za zločine nad hrvatskim civilima u Briševu 1992. nikada niko nije osuđen ni pred međunarodnim ni pred sudovima na prostoru bivše Jugoslavije. Jedan od rijetkih osumnjičenih za zločine počinjene nad bošnjačkim i hrvatskim civilima u Bosanskoj krajini, uključujući i zločine u Briševu, bio je komandant 6. bataljuna 6. sanske brigade VRS-a Mićo Praštalo. Praštalo je počinio samoubistvo u toku procesa 2018. godine.
Sad zamisli da su zlocin pocinili Bosnjaci.
Sanjarko

#1693 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Sanjarko »

Prigovara se @Point sto mu je otac i porodica pobjegla od kame iz RS-a tokom rata. :-)
Sanjarko

#1694 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Sanjarko »

sehohari wrote: 21/07/2023 07:59
Sanjarko wrote: 21/07/2023 07:06

Nije ni to.
Rekao je par puta da je u nekom mjestu gdje su Bošnjaci većina gdje ne vlada HDZ.
Uglavnom, negdje u ZDK.

Ipak, mislim da nije pravilno raspravljati o mjestu boravka nekog forumaša.
Nije pravilno ali ima smisla, dijele isto sve skoro i trabunjaju redovno protiv domovine i nas i u korist Kradezea, kao usreci Hrvate, Kradeze. Toliko ih usreci da i u HR je na vlasti od rata i pali i zari, samo HR vadi iz g*vana turizam, obala i sl. Inace bi je zadesila sudbina Slavonije i Posavine.

Ja sam davno rekao, salto mortale napravili mnogi sta se tice opredjeljenja itd.
Sanjarko

#1695 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote: 21/07/2023 11:18
Prijedor je najveće stratište bosanskih Hrvata, ali hrvatsku politiku to ne zanima

Za zločine nad hrvatskim civilima u Briševu 1992. nikada niko nije osuđen ni pred međunarodnim ni pred sudovima na prostoru bivše Jugoslavije. Jedan od rijetkih osumnjičenih za zločine počinjene nad bošnjačkim i hrvatskim civilima u Bosanskoj krajini, uključujući i zločine u Briševu, bio je komandant 6. bataljuna 6. sanske brigade VRS-a Mićo Praštalo. Praštalo je počinio samoubistvo u toku procesa 2018. godine.
67 ubijenih, citavo selo zatrto.
Novak20

#1696 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 21/07/2023 11:18

Bilo bi isto.

Mrtvima pokoj vječni, živima i rodbini pokoja molitva i nada da će krivac biti kažnjen, vijest o obljetnici u novinama, posjeta groblju i katolička misa zadušnica za Svisvete i to je to.

Život ide svojim tokom. Gleda se uglavnom danas i sutra jer se prošlost ne da promijeniti.

Nego, koja je svrha ovog tvog upisa ? Ne da ti pakost i mržnja spram Hrvata mira ili što ?

Već sam napisao da mi se gade oni koji trideset godina nakon rata sole rane drugima ili koriste ratne žrtve za nekakve političke poene.
Novak20

#1697 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Sanjarko wrote: 21/07/2023 11:23 Prigovara se @Point sto mu je otac i porodica pobjegla od kame iz RS-a tokom rata. :-)
Ne to nego što se poput mnogih krajišnika nije vratio i odazvao mobilizaciji.
Sanjarko

#1698 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Sanjarko »

Novak20 wrote: 21/07/2023 12:00
Sanjarko wrote: 21/07/2023 11:23 Prigovara se @Point sto mu je otac i porodica pobjegla od kame iz RS-a tokom rata. :-)
Ne to nego što se poput mnogih krajišnika nije vratio i odazvao mobilizaciji.
Ja ba. :thumbup:
Point.

#1699 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Novak20 wrote: 21/07/2023 08:48

Pobjeguljo iz RS, švedu, hoćeš li se jednom naučiti da nisam ja tema foruma ?

Za razliku od tvog babe, moj ćaća, braća i ja smo ostali u ratu tu gdje smo rođeni i prihvatili svoje obveze kao i većina drugih koji su se branili i bili lojalni državi. Nije bilo lako ali nikada nisam pomislio ili napisao da su Bošnjaci "grozni" jer sam dijelio i dijelim njihovu sudbinu za razliku od shupaka koji me prozivaju sa sigurne distance i hinjski imputiraju nekakva vlastita sran.a.

Druga stvar, nebitna je moja politička pripadnost i moji politički stavovi. Formirani su na osnovu svakodnevnih životnih iskustava u ratu i poslije njega. Imam pravo pripadati ili ne pripadati bilo kojoj političkoj opciji i pisati na ovom forumu poštujući njegova pravila.

To što ti nije drago vidjeti da nisam politički Bošnjak i da ne guslam tvoju priču za koju mislim da neće donijeti dobro BiH, tvoj je problem.

A sad sikter.

Uh Laki malo nervozan kada se poklopi argumentima odmah krenu ovi patetični ad hominem :kiss:

Patetičan je cijeli tvoj post, fol dijeliš sudbinu sa Bošnjacima a svaki post ti je o nekakvoj ugrozbi od istih, svaki link koji dijeliš je sa HNS huškačkog smeća, na svaki bolesni grafit nekog Adisa poletiš da odgovoriš i to ispolitiziraš a šutiš ko hinja kada treba osuditi napad Ultras klošara na špance koji su nosili dres BiH, šutio si i kad je tvoj vođa iz plemena Čovića poručio svojim partnerima iz manjeg entiteta da čuvaju RS (onu protiv koje si se ti i tvo ćaća borili jel) kao što ćeš prešutiti stratište Hrvata u Prijedoru jer to HNS i njihove online bojovnike ne zanima. Eh, pajdo, ta priča neće ništa dobro donijeti BiH.

Kao ni ova patetika od Labuda, a fino ga čovjek uništi argumentima i bježi od diskusije da svoje tvrdnje potkrijepi bilo kakvim dokazima.

Last edited by Point. on 21/07/2023 12:17, edited 2 times in total.
bude

#1700 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bude »

bilo bi isto :-)

Image
Post Reply