Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
Novak20

#1651 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Bossona wrote: 29/06/2023 09:08
Novak20 wrote: 28/06/2023 22:44

:-)

Alternativu HDZ-i u crnokošuljašima HSP i kriminalcima Lijanovićima je tražila i našla u svom interesu ujedinjena SDA/SDP bošnjačka politika i takva u startu ucijenjena "alternativa" Hrvatima u BiH od tada pa nadalje nije i neće biti potrebna. To Hrvati rješavaju među sobom glasanjem na izborima.

Druga stvar, tvrdiš da "Sarajevo" kontrolira pravosudni sistem i bez problema "riješava" sitne hrvatske političare koje iskoristi i ispljune bez obzira da li im netko drugi to predloži ili se "Sarajevo" samo sjeti da tako treba.

Ako je to tako, a jeste, jbš politički kontrolirane sudove, a još više onoga tko se hvali da ih kontrolira.
Zar Pavelićevim crnokošuljaškim NDH-HSP-a i Tuđman-Boban-Ćovićevim HZP-UZP HDZ-a nije isti ideološki otac Ante Starčević,.....Prvi su bili za NDH do Drine a drugi za NDH do Neretve,....

DA SE NE ZABORAVI: NAJVEĆI HRVAT SVIH VREMENA JE OTAC DOMOVINE DR. ANTE STARČEVIĆ.
Image

Najveći Hrvat svih vremena je Otac Domovine dr. Ante Starčević!
Jedan od svih hrvatskih političara – ovdje nisam rekao “svih hrvatskih državnika” – je nesumnjivo sljedbenik Oca Domovine dra. Ante Starčevića je Poglavnik dr. Ante Pavelić. Bez obzira na Poglavnikovo doktrinarno i političko mišljenje, treba uvijek uzeti u obzir Poglavnikovo državnopravno hrvatsko mišljenje koje mu se bez ikakve povijesne sumnje nikada neće moći zanijekati, dok s druge strane za tita – ovo moram ponoviti da sam za tita stavio malo početno slovo “t” jer nije u početku rečenice, a to je zato da mnogi ako ne i svi koji pišu o titi uvijek i na svakom mjestu stavljaju za njega veliko slovo “T”ito, dok za Poglavnika uvijek stavljaju malo slovo “p”, a poznato je da se sve titule pišu malim slovom ako nije početna riječ – se to ne može reći jer se je borio za Jugoslaviju a protiv Hrvatske Države i svih državotvornih Hrvatica i Hrvata, što nam svijedoče: Bleiburg, Križni Putevi, sva ubojstva Hrvata u njegovo ime i u ime njegovih naredbi itd., itd.
Prilažem sliku hrvatskih velikana počevši od prvog hrvatskog kralja Tomislava do prvog hrvatskog poglavara Poglavnika dra. Ante Pavelića. To je naša hrvatska povijest u koju se nikada neće uvrstiti zločinac, krvnik i ubojica Hrvata tito. To vam govori Mijo Potkrajac koji, ovim putem pozdravljam gđi Lili Bencik i sve druge Hrvatice i Hrvate koji nisu oprana mazga titovštinom a kroz titovštinu i jugoslavenstvom.
https://otporas.com/da-se-ne-zaboravi-n ... starcevic/
NEKA SE JAVE ONI HRVATI KOIJMA SMETAJU – DVA OCA DOMOVINE HRVATSKE:
DR. ANTE STARČEVIĆ I POGLAVNIK DR. ANTE PAVELIĆ?
https://otporas.com/neka-se-jave-oni-hr ... e-pavelic/

Mislio sam da si pametan i da nisi zlonamjeran spram Hrvata. Ovim si me glupostima uspio uvjeriti da sam u krivu.

:run:
Bossona

#1652 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Bossona »

Novak20 wrote: 29/06/2023 09:55
Bossona wrote: 29/06/2023 09:08

Zar Pavelićevim crnokošuljaškim NDH-HSP-a i Tuđman-Boban-Ćovićevim HZP-UZP HDZ-a nije isti ideološki otac Ante Starčević,.....Prvi su bili za NDH do Drine a drugi za NDH do Neretve,....

Mislio sam da si pametan i da nisi zlonamjeran spram Hrvata. Ovim si me glupostima uspio uvjeriti da sam u krivu.

:run:
Tebi je antihrvatsvo iznošenje historijskih činjenica o ustašodinom HSP-u i velikohrvatskom UZP-
HDZ-u kojima je Ante Starčević zajednički ideolog i utemeljitelj velikohrvatske hegemonističke NDH i otac nacije čija odlikovanja rado dijelie i nose UZP-HDZ zločinci i ponose se Ustašoidnim Pavelićem koji su davali ulice njegovim NDH zlikovcima.
Ono što je bio Ilija garašanina za velikosprske hegemoniste to je bio Ante Starčević za velikohrvatske hegemoniste. Takođe su nastojali pridobiti i zloupetrijebiti Bošnjake da im služe za svoje hegeminističke ciljeve, što se na žalost i dešavalo i danas dešava i ključnu ulogu u tome su odigrali antibošnjački i anti bosanski porvoahmedijaši i njihovi munafik muslimani. Od devedesetih godina do danas njihove sluge su bili Izetbegovići i lažnomuslimanska SDA sekta i njihovi klonirani ogranci.

Image

Od Starčevića do Tuđmana:
https://noviglas.hr/od-starcevica-do-tu ... -bosnjaka/
Image
Novak20

#1653 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Čović i bratija iz HNS su ili preglupi ili prepametni.

Nema tu sredine koja vidi da će u ovakvoj političkoj situaciji od "partnera" u vlasti izvući racku od ovce. :D

Pričati o EU i 14 prioriteta je odlijepljeno od realnosti i degutantno kao i ono sa početka '90-ih: "spavajte mirno, ...."

https://www.vecernji.ba/vijesti/hns-bih ... ta-1691961
HNS BiH će nastaviti biti predvodnik euroatlantskoga puta BiH i raditi na neophodnim reformama u korist svih konstitutivnih naroda i drugih građana. Žurno ispunjavanje 14 ključnih prioriteta Europske komisije ne može se odgađati zbog partikularnih interesa pojedinih predstavnika konstitutivnih naroda i političkih stranaka.

HNS BiH pozdravlja napore koje ulaže međunarodna zajednica, u dijalogu s domaćim akterima, na stabiliziranju unutarnjih odnosa u BiH i njenom napretku. HNS BiH smatra da su jedino unutarnji dijalog i domaća rješenja dugoročno održiva i usmjeravaju BiH prema što bržem članstvu u Europskoj uniji.

HNS BiH poziva na nastavak dijaloga koalicije na razini BiH kako bi se donijele žurne odluke kojima će se osigurati ravnopravnost i legitimna predstavljenost svih konstitutivnih naroda u svim zakonodavnim, izvršnim i sudskim institucijama BiH.
Novak20

#1654 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Jako lijepo objašnjena dešavanja na jučerašnjoj sjednici Parlamenta F BiH.

Čisti politički diletantizam HDZ je odgovoran za sve.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... brani.html
Jučerašnjo-noćašnja sjednica Parlamenta FBiH pokazuje da nije istina da smo nisko pali u političko parlamentarnoj praksi, uvijek može niže. Pogotovo kada je ono najbitnije u političkom životu u pitanju, a to je kadrovska politika, naveo je lider Hrvatske Republikanske stranke Slaven Raguž.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Vladajuća garnitura, zlostavljanjem poslovnika i procedura, pokušala je izmijeniti članove pojedinih odbora, prvenstveno odbora za imenovanja, dopustivši SD(F)A-u zlostavljanje što Parlamenta, što javnosti koja je imala živaca i želuca pratiti sve. Na kraju, u 2:00 poslije pola noći, sve je prekinuto.

Što je po srijedi?

Odbor za imenovanja, koji je odgovoran za sva imenovanja koja se tiču Parlamenta FBiH ima 11 članova, dakle 6 je većina. Dvoje zastupnika HDZ-a BiH, koji su dio tog odbora, nisu više zastupnici. Jedan iz osobnih razloga dao ostavku, drugi zbog izbora na drugu funkciju. Dakle, 9 je postojećih članova. Od tih 9, njih 4 dolaze iz SD(F)A i SZBiH oporbe, koji su bojkotirali dolazak na sastanke, kako ne bi bilo kvoruma za odlučivanje. Dosjetiše se ovih preostalih 5 poslovnički kemijati nešto, upućujući na Parlament dokument nekog izvješća, što je prouzrokovalo cjelodnevno-noćni cirkus u režiji SD(F)A i bjesomučne napade na predsjedavajuću, koju su tijekom cijelog dana i noći njeni, što stranački, što koalicijski partneri, ostavili na neviđenoj streljani.

Čisti diletantizam!

Ako ti je već toliko bitan odbor za imenovanja, a očigledno jeste, pa zašto tu imenuješ ljude koji su ti kandidati za izvršne funkcije? Ako znaš koliko i kako ti je tanka većina u Parlamentu, zašto nisi odradio sve ovo prije odlaska tvojih dvojice zastupnike?

Zašto makar ovog zastupnika koji je ostavku dao nisi zamolio da pričeka s istom, da imaš većinu u odboru? Ako si poslovničkim malverzacijama htio nametnuti izmjene u odborima, zašto nisi, prvo, stao u obranu predsjedavajuće od napada (osobito onih na osobnoj razini), drugo, zašto to poslovnički nisi ustao i (o)branio? Krenuli u borbu, naoružani petardama.

Osobno, mene je sram bilo prisustvovati jučer onome. Još više me je sram bilo gledati kako NITKO od vladajućih, uključujući Trojku i sve ostale hrvatske zastupnike, nije smatrao shodnim reagirati, ustati se kazati koju riječ, u krajnju ruku stati u obranu kolegice koju su izabrali u vodstvo Parlamenta. Krenuo si u fight, ali si se sakrio pri prvom protunapadu s druge strane, ostavivši ženu na vjetrometini.

Kada su se birali ti odbori i kada je HRS bio u pitanju, u HDZ-u su rekli „bolje da DF participira u radu glavnih odbora, nego HRS!“ Kad sam vidio kako glavni akteri iz HDZ-a jučer šutke promatraju cijeli cirkus, a njima je najviše u interesu da se cirkus što prije okonča, namjerno se nisam htio uključivati u bilo kakvu raspravu. HRS je oporba, a u pojedinim ranijim situacijama samo vodstvo Parlamenta se prema meni nekorektno odnosilo. Eto im DF-a nek ih brani", zaključio je Raguž.
Mrvice_ba

#1655 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Mrvice_ba »

Na sramotu radia...
BHCluster

#1656 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

"Radio Herceg-Bosne" puštao neprimjerenu muziku na Dan žalosti povodom genocida u Srebrenici
Novak20

#1657 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 13/07/2023 11:01 "Radio Herceg-Bosne" puštao neprimjerenu muziku na Dan žalosti povodom genocida u Srebrenici
Ako RHB jeste puštao neprimjerenu muziku vjerojatno je prijavljen RAK-e.

Ako RHB nije prijavljen evo link pa prijavi. Vjerojatno znaš koje su to melodije bile i u koliko sati su puštane.

https://www.rak.ba/bs-Latn-BA/complain
BHCluster

#1658 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 13/07/2023 11:44
BHCluster wrote: 13/07/2023 11:01 "Radio Herceg-Bosne" puštao neprimjerenu muziku na Dan žalosti povodom genocida u Srebrenici

Ako RHB nije prijavljen evo link pa prijavi. Vjerojatno znaš koje su to melodije bile i u koliko sati su puštane.

Prijavljeno vec.
Novak20

#1659 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 13/07/2023 11:48
Novak20 wrote: 13/07/2023 11:44

Prijavljeno vec.
Super. Drago mi je što Bošnjaci pozorno prate RHB.

Meni ne bi palo na pamet da ih slušam. :D

Baš me interesira što se dogodilo i kakva će biti kazna.
BHCluster

#1660 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 13/07/2023 12:01
BHCluster wrote: 13/07/2023 11:48 Prijavljeno vec.

Posto je ovaj hajmo nazvati medij direktno prekrsio odluku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, i iskazao nepostovanje prema zrtvama genocida u Srebrenici zasluzuje da bude kaznjen, posto je to vodeci hrvatski medij te politicko glasilo kulta smrti zvanog uZp/hdZ poslao je veoma ruznu poruku najprije, zrtvama genocida i njihovim porodicama te siroj bosnjackoj javnosti i normalnim ljudima.
Last edited by BHCluster on 13/07/2023 17:21, edited 1 time in total.
BAK-eV

#1661 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 13/07/2023 12:01 Super. Drago mi je što Bošnjaci pozorno prate RHB.

Znači drago ti je, da se Bošnjaci truju i konzumiraju nešto, šta ti izbjegavaš.

E to je ta politika.

Nek' si se izd'o.
breuer

#1662 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by breuer »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ne-daju ... /230715041

nacisti ko nacisti :thumbup:

đaba kad vas svi kuže...
Jordan1961

#1663 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Jordan1961 »

BHCluster wrote: 13/07/2023 11:48

Prijavljeno vec.

Sta ces slusat' kad tamo komotno mozes biti urednik programa.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1664 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

Jordan1961 wrote: 15/07/2023 12:52

Možda i jeste :mrgreen:
Athlon64

#1665 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Athlon64 »

sehohari wrote: 16/07/2023 00:32
Jordan1961 wrote: 15/07/2023 12:52
Vrlo moguće.

Stavovi njegovi ovdje i tamo se podudaraju 95+ %
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1666 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 16/07/2023 00:39
sehohari wrote: 16/07/2023 00:32

Vrlo moguće.

Stavovi njegovi ovdje i tamo se podudaraju 95+ %
Pa dobro, čovjek je ipak Hrvat

Mene samo čudi što su mu 90% linkova sa Dnevnik.ba, HMS, Večernjeg...
Ono, lik živi negdje u ZDK i izgleda nikad ni pogled ne baci na neprijateljske listove :mrgreen:
Novak20

#1667 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Trebalo bi ustrajati na ovome. Da se kazni jezik mržnje.

HDZ mutav kao i uvijek.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fup-ist ... /230717101
"'Momčina' koja žali što Armija BiH nije ubila još djece, navodno, dolazi iz Ključa. Nakon Oluje i oslobađanja ogromnog dijela teritorija Hrvatske i BiH, srpske snage su pokrenule akciju 'Vaganj 95', u nadi povrata izgubljenih teritorija. Međutim, Operacijom 'Maestral' kojom su koordinirale snage HV-a i HVO-a, uz sudjelovanje Armije BiH, operacija je ne samo zaustavljena, nego se došlo skoro do Banja luke. Zašto 'uz sudjelovanje'? Zato što su početkom listopada 1995. postrojbe 5. i 7. Korpusa ABiH počele gubiti od HV-a oslobođena područja oko Bosanskog novog i Ključa. Kada se krenuo gubiti Ključ, o čemu postoje i zvučni, kao i pisani zapisi, zapovjedništvo ABiH je pozvalo u pomoć snage HV-a i HVO-a. HV tada pokreće akciju 'Južni potez' s kojom, ne samo da onemogućavaju pad Ključa, nego prodiru 40 km u širinu i 20 km u dubinu područja pod kontrolom VRS-a. Tom prigodom poginulo je 42 hrvatskih branitelja.

Malo manje od 30 godina nakon ove operacije, iz oslobođenog Ključa žale za 'malo ubijene ustaške djece'", stoji u objavi HRS Vitez.
Prpa.ba

#1668 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Prpa.ba »

Samo Ustrajno.

Image
Prpa.ba

#1669 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Prpa.ba »

Nego, jesu li uljudbenici iz Mostara koji prebijaju zbog bh. dresa vec stekli status ugnjetavanih velikomucenika, ili se brane sa slobode bez procesuiranja jer su se malo zaigrali.
BHCluster

#1670 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 17/07/2023 14:53 Trebalo bi ustrajati na ovome. Da se kazni jezik mržnje.

HDZ mutav kao i uvijek.

"'Momčina' koja žali što Armija BiH nije ubila još djece, navodno, dolazi iz Ključa. Nakon Oluje i oslobađanja ogromnog dijela teritorija Hrvatske i BiH, srpske snage su pokrenule akciju 'Vaganj 95', u nadi povrata izgubljenih teritorija. Međutim, Operacijom 'Maestral' kojom su koordinirale snage HV-a i HVO-a, uz sudjelovanje Armije BiH, operacija je ne samo zaustavljena, nego se došlo skoro do Banja luke. Zašto 'uz sudjelovanje'? Zato što su početkom listopada 1995. postrojbe 5. i 7. Korpusa ABiH počele gubiti od HV-a oslobođena područja oko Bosanskog novog i Ključa. Kada se krenuo gubiti Ključ, o čemu postoje i zvučni, kao i pisani zapisi, zapovjedništvo ABiH je pozvalo u pomoć snage HV-a i HVO-a. HV tada pokreće akciju 'Južni potez' s kojom, ne samo da onemogućavaju pad Ključa, nego prodiru 40 km u širinu i 20 km u dubinu područja pod kontrolom VRS-a. Tom prigodom poginulo je 42 hrvatskih branitelja.

Malo manje od 30 godina nakon ove operacije, iz oslobođenog Ključa žale za 'malo ubijene ustaške djece'", stoji u objavi HRS Vitez.
Koja su to mjesta koje je HV oslobodio oko Bosanskog novog i Ključa?
BAK-eV

#1671 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Sve objasnjeno u jednoj minuti.

https://saff.ba/mustafa-spahic-je-najbo ... ini-video/

Temu treba zatvoriti.
Novak20

#1672 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

BAK-eV wrote: 18/07/2023 12:35 Sve objasnjeno u jednoj minuti.

Temu treba zatvoriti.
:lol:

Primjer šovinizma.
“Da se u svim institucijama postave samo Srbi i Hrvati, da se ne postavi ni jedan Bošnjak da li bi S i H elita…milimtera promjenili svog odnosa prema BiH kao državi, domovini, zemlji, stejtu!?. Oni žive umom, srcem i dušom za i u Hrvatskoj i Srbiji..o trošku BiH”
Da se pita Mustafu Spahića, u svim institucijama BiH sjedili bi Bošnjaci. I po jedna ikebana reda radi. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1673 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

al koja je to ta bošnjačka politika pedagogija
taj preodgoj hrvata i srba
ti nemoćni pokušaji bijesnog pileta

45 godina nisu uspjeli uz kontrolu vojske policije svih sigurnosnih službi školstva zdravstva sporta kulture da narodi zavole juzu

a sada neki oće magičnim prstom da neko zavoli bih
a otac i stric mu se borili protiv bih

ja ne znam kako to ljudi zamišljaju
još te prebrojavaju vrijeđaju ti svetinje vrijeđaju vjeru naciju osjećaje indignije

ej prebrojavaju ti radna mjesta a žele gradjansku i govore da nacija ne bi smjela biti na prvom mjestu a prebrojavaju
i uspoređuju se s onim koji na prvom mjestu žele da bude nacija i tvrde da su bolji

jebe lud zbunjenog
BHCluster

#1674 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BHCluster »

BAK-eV wrote: 18/07/2023 12:35 Sve objasnjeno u jednoj minuti.

Temu treba zatvoriti.
100% je u pravu! Bosnai Hercegovina je njima samo radno mjesto nista drugo. Primjera koliko hoces: nekoliko puta glasaju protiv zakona koji kriminalizira negiranje genocida i ratni zlocina, visoki duznosnik hns-a Bosnjake naziva Turcima, krse zakon o zaposljavanju u drzavnim institucijama pa govore da ih se prebrojava a sve dok im predsjednik iz matice negira genocid u Srebrenici i dockekuje ratne zlocince. Docekuju i slave ratne zlocince i njihove zlocine, pa pokusavaju da rehabilitiraju te iste ratne zlocince a kad ih taj isti demantuje oni sute, nema osude. Naprotiv napadaju se turisti sto nose dres ove drzave medjutim oni su zrtve.
harisl

#1675 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by harisl »

Novak20 wrote: 17/07/2023 14:53 Trebalo bi ustrajati na ovome. Da se kazni jezik mržnje.

HDZ mutav kao i uvijek.

Iz aviona se vidi da je Armija BiH ponosna na ove zlocine, jer je ovaj momak slavio te zlocine, i ocigledno je da bi ih Armija opet ponovila.
Post Reply