Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- ZoomZoomKiwi
#8251 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sve i da je tako, a nije, ta trećina što ostane je veća nego ovdje pet trećina jedne plate.
A tek infrastruktura…
A tek infrastruktura…
- jantruscek
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- seno_bh
#8254 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Isplati se otići "na vrijeme"
Sve što duže ostaješ, teže se nakanit
Jedino porodice gdje u domaćinstvo dolazi više primanja mjesečno, onda možeš nekako i ostati
A sve drugo je samo puko prezivljavanje i svakodnevni teror politike, medija i društva
Sve što duže ostaješ, teže se nakanit
Jedino porodice gdje u domaćinstvo dolazi više primanja mjesečno, onda možeš nekako i ostati
A sve drugo je samo puko prezivljavanje i svakodnevni teror politike, medija i društva
- skafiskafsnjak
#8255 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja ne mogu da vjerujem dokle ta vasa bolest ideNigdje wrote: ↑21/07/2023 01:20Šta te briga ko piša po bosanskoj sirotinjiskafiskafsnjak wrote: ↑19/07/2023 05:13 Znaci, Ramzes pisa po sirotinji. Koja bahatost jbt![]()
https://www.klix.ba/clanak/230718178
Gledaj ko piša po tebi u njemačkoj
Dok plaćaš dvije trećine plate za stan![]()
E to je pišačina na kub
Potrazi pomoc
Mozda da te Ramzes malo provoza helikopterom
-
Bodkin
#8256 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
6-10 ljudi bi koristilo taj isti helikopter da su u njegovoj poziciji. Zato i nije problem
- skafiskafsnjak
#8257 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa neka ovakvih, kad sam ja kao dijaspora veci trn u oku nego Ramo i helikopter. Cak ce se Ramo i opravdati da bi se sralo po dijaspori. Podjebavanje da ja dajem trecinu zarade na stan , a to sto je Rano ovom voznjom potrosio 200KM gradjana.... to nije problem.
- jantruscek
#8258 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
zar nema nista pametnije u Njemackoj da se radi od foruma
.ebo te Ramo i dnevna politika u BiH
uzivaj tamo
otidji na karting u neku pravu dvoranu
stavi nam slike da vidimo
otidji na neki koncert nekog velikog benda
posalji koji video
a ne da budes dezurni na forumu
uostalom tema je za one koji hode idu iz BiH
ti si vec otisao i realno treba da te zaboli ....
uzivaj tamo
posalji koji video
- skafiskafsnjak
#8259 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa da budem iskren, nije mi svejedno za onim sto se desava. Imam prijatelje i familiju dole, a realno ne planiram do penzije biti u Njemackoj.jantruscek wrote: ↑21/07/2023 09:48 zar nema nista pametnije u Njemackoj da se radi od foruma
uzivaj tamo
posalji koji video
Nista karting, radi se
- Dope_Man
#8260 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Naziv teme je "Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?".
To je pitanje na koje odgovor ne moze dati neko ko je zivio cijeli zivot u BiH. Mogu ga dati samo ljudi koji su otisli, bilo trajno il privremeno pa se vratili, jer jedini imaju relevantno iskustvo. Nema te stranice sa statistikom kupovne moci, korupcije, kriminala, kvalitete zraka itd.. koja moze dati sliku zivota u drugoj okolini kao sto to moze neko ko je zivio, iako je svacije iskustvo ograniceno naravno. Ali ipak je vrijedno, pogotovo ako se uzme u obzir visi broj ljudi, razlicitih provila i lokacija, i napravi od toga realna slika.
Sto se ostalog tice, slazem se da je bezveze zivjeti vani s namjerom da to bude trajno, a visiti po temama podforuma BiH politika - bar mene to ne zanima da se svadjam o kakiru, laktaskom vepru i ostalima - otisao sam da mi oni ne bi krojili buducnost, njima nek se bavi ko zivi pod njima, ako ih neko baci na ovu temu moze se napisat kakva sala i to je to. Al ako neko hoce da trosi vrijeme na njih.. sta me briga.
Naravno, druga je prica ako je neko privremeno vani pa se nada drugom politickom uredjenju do svog planiranog povratka.
To je pitanje na koje odgovor ne moze dati neko ko je zivio cijeli zivot u BiH. Mogu ga dati samo ljudi koji su otisli, bilo trajno il privremeno pa se vratili, jer jedini imaju relevantno iskustvo. Nema te stranice sa statistikom kupovne moci, korupcije, kriminala, kvalitete zraka itd.. koja moze dati sliku zivota u drugoj okolini kao sto to moze neko ko je zivio, iako je svacije iskustvo ograniceno naravno. Ali ipak je vrijedno, pogotovo ako se uzme u obzir visi broj ljudi, razlicitih provila i lokacija, i napravi od toga realna slika.
Sto se ostalog tice, slazem se da je bezveze zivjeti vani s namjerom da to bude trajno, a visiti po temama podforuma BiH politika - bar mene to ne zanima da se svadjam o kakiru, laktaskom vepru i ostalima - otisao sam da mi oni ne bi krojili buducnost, njima nek se bavi ko zivi pod njima, ako ih neko baci na ovu temu moze se napisat kakva sala i to je to. Al ako neko hoce da trosi vrijeme na njih.. sta me briga.
Naravno, druga je prica ako je neko privremeno vani pa se nada drugom politickom uredjenju do svog planiranog povratka.
- jantruscek
#8261 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
nista se znacajno ne desava
sve isto
decenijama ista retorika na politickoj sceni
ako se neko nada, da se vrati u uredjenu BiH za deset godina, taj se grdno vara
ljudi se naviknu na nove i bolje sredine i tesko je onda ocekivati da ti po povratku u BiH, bude sve pod konac
- skafiskafsnjak
#8262 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
I covjek se mijenja. Sa 30 mi smetaju stvari koje mi sa 50 sigurno nece smetati. Sa 30 volimo guzve, sa 50 je idealna neka kucica kraj rijeke i priroda ... itd.jantruscek wrote: ↑21/07/2023 10:14nista se znacajno ne desava
sve isto
decenijama ista retorika na politickoj sceni
ako se neko nada, da se vrati u uredjenu BiH za deset godina, taj se grdno vara
ljudi se naviknu na nove i bolje sredine i tesko je onda ocekivati da ti po povratku u BiH, bude sve pod konac
A nazalost si upravu.... ista retorika godinama, samo u krug.
- jantruscek
#8263 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ustedi pa putuj
- skafiskafsnjak
#8264 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Heheheheh ma bice
-
Bodkin
#8265 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nista to. Nadji homeoffice posao pa radi odakle hoces
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8266 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Fino srocenoDope_Man wrote: ↑21/07/2023 10:03 Naziv teme je "Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?".
Sto ljudi, sto cudi, navika, prioriteta, zelja, ambicija, cega sve ne. Ono sto nam je svima zajednicko je da svo vise volimo 2 marke od 1 marke. Zato se izmedju ostalog emigrira tamo gdje se emigira.
- Rugafet
#8267 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam isključivo ošo zbog dolara, jbg volim pare i to ti je, drugi razlog je da malo svijeta vidim. Treći je da kad dodjem u BiH na odmor foliram se i time hranim ego. Eto to bi otprilike bili neki moji razlozi odlaska.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8268 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jaka ti je ova, nema sta.
I ja volim dolare, volim i putovanja, zelja mi je vidjeti Ameriku (doduse prvo Juznu pa Sjevernu) i to kad vidim, ne moram vise nigdje ici osim u Neum i Makarsku
Vise od povremenog foliranja, volim da zivim tu medju sebi bliskim narodom, u prirodi i kulturi na koju sam navikao i meni to hrani ego
- Rugafet
#8269 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma ne mislim da se foliram pred svima, pred svojom rajom sam normalan. Najviše pred familijom se ‘uzdižem’ no nije to sad ni tema emisije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8270 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sve jasno. To svako voli. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8271 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ako nekad kreneš u Južnu keš ostavi kod mene, bit će na sigurnom_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2023 16:12![]()
I ja volim dolare, volim i putovanja, zelja mi je vidjeti Ameriku (doduse prvo Juznu pa Sjevernu) i to kad vidim, ne moram vise nigdje ici osim u Neum i Makarsku, ali recimo to foliranje u BiH mi nije napeto i ne hrani mi ego. Meni je to dosadno.
Vise od povremenog foliranja, volim da zivim tu medju sebi bliskim narodom, u prirodi i kulturi na koju sam navikao i meni to hrani ego![]()
- fortaleza
#8272 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Iskren si, to je dobra kvaliteta.
Pišaj po sirotinji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Rugafet
#8274 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A tako je jbg. Stvarno volim pare, a kontam da malo i proputujem barem po usa. Dva puta bio u NY (5 i 6 dana) Washington, sve okolne države obiso. Plan mi je Colorado, Nevada, Oregon, Montana itd jbg malo iz onog svog sela da se maknem dok još mogu. Kažem, najlakše se vratit, kartu izvadiš za minutu i eto me na njivi. Ali ne hvala, biram Georgiu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#8275 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2023 16:12![]()
I ja volim dolare, volim i putovanja, zelja mi je vidjeti Ameriku (doduse prvo Juznu pa Sjevernu) i to kad vidim, ne moram vise nigdje ici osim u Neum i Makarsku, ali recimo to foliranje u BiH mi nije napeto i ne hrani mi ego. Meni je to dosadno.
Vise od povremenog foliranja, volim da zivim tu medju sebi bliskim narodom, u prirodi i kulturi na koju sam navikao i meni to hrani ego![]()
Hocu reci, radije bi bio okruzen bogatijim od sebe u sarajevu, nego bio najbogatiji u varesu.