Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neki Q5 sa 2.0TDI i tempomat tih 113, ali to vec granici sa neizvedivim duze od par kilometara zbog ostatka saobracaja.
Citava poenta je bila da je na 140 šljuv vise penaliziran nego nize auto, da ce i dizel uzeti 8 i da koleginih 9 na benzincu je sasvim pristojna cifra.
Q5 nije tema emisije, niti je tezak 2T.
Sve vrijeme se prica vrti oko Q7 3.0 TDI i sada o S90 koji su ista klasa.
Istina je da pomenuti mogu trositi iznenadjujuce malo u odredjenim rezimima voznje, kao sto mogu i uduplati svoju potrosnju kod nekoga sa tezom nogom te prilikom zesce voznje autoputem.
ElRe wrote: ↑21/07/2023 08:53
Na Svilaju prije par dana žive duše nije bilo. Niti policija šta pita.
Svilaj je meni postao glavna ruta. Na Gradisci kolona, na Brodu kolona, na Donjoj Gradini nema kamere na izlazu iz HR, al ako je kolona na Gradisci i tu je... i onda dodjes na Svilaj i ispred tebe bude mozda 5-6 auta. Samo sto je desna traka u oba smjera prilicno losa kroz HR na dijelo od Okucana/Gradiske pa istocno.
Rockefeller wrote: ↑20/07/2023 21:37
E ja ga j. ko na AP vozi ispod 120 a mora preko 300-400 kilometara preci. To je samoubistvo.
Jutros prije 5h na autoputu kamion cisterna, g5 iza njega i voze mozda 90 trece auto ja, u lijevoj traci ih zaobilazim. Koliko sam mogao vidjeti g5 ga nije obisao. Tako da ima svega
E ja ga j. ko na AP vozi ispod 120 a mora preko 300-400 kilometara preci. To je samoubistvo.
Jutros prije 5h na autoputu kamion cisterna, g5 iza njega i voze mozda 90 trece auto ja, u lijevoj traci ih zaobilazim. Koliko sam mogao vidjeti g5 ga nije obisao. Tako da ima svega
Ocekujem da neko objavi, g5 potrosnja 4,5 na auto putu
Izvinjavam se što više vjerujem svojim očima i realnim testiranjem u uclovima na putu nego nekom "stručLJaku" sa foruma. Valjda raznorazni "stručLJaci" znaju bolje od mene koliko sipam goriva i koliko ga trošim, a znaju i kojom brzinom vozim autoputem.
Renault Megane GC, 1.5 BluedCi, 2300 km, prosjek 73 km/h, 3 osobe, prosečna potrošnja 4.1l po boardu, u stvarnosti dakle 4.6 l/100 km.
Sarajevo Svilaj Komaron Žilina Košice i nazad 2300km.
Jedina šteta je što ima SCR i zbog toga će vjerovatno brzo biti za smeće.
A5 u HR odličan, osim što ima samo 2 pumpe na auto putu. Mađarski auto put do Budimpeste tempomat na 140-150 km/h i bez brige. SK auto put kao kod nas, krivudav ali se može voziti do 150 km/h.
Aditivirani dizel u HU 630 huf (oko 1.62 eura, oko Udvara je 580 HUF), u SK je 1.52-1.55 eura (nebitno magistrala ili auto put).
Ako sam dobro vidio na Petrolu na auto putu A5 u HR QMax je oko 1.80 eura ali nisam siguran.
Tuzla-Crikvenica-loko-Rijeka-Tuzla,cca 1300KM
Potrošnja odprilike 6.2,Alfa 159,5 osoba ,gepek krcat,klima cijelo vrijeme,autoput 120-140 .
Nevjerovatno koliko zavidim Hrvatima na autoputu. Čim dodješ do njega,ništa nije daleko...
Kiki_Musampa wrote: ↑22/07/2023 16:20
Potrošnja odprilike 6.2,Alfa 159,5 osoba ,gepek krcat,klima cijelo vrijeme,autoput 120-140 .
Nevjerovatno koliko zavidim Hrvatima na autoputu. Čim dodješ do njega,ništa nije daleko...
Dobra potrošnja s obzirom na te uslove, koji motor?
Dobra potrošnja s obzirom na te uslove, koji motor?
1.9,150 ps. Po gradu ga neće niko spustiti ispod 8.5,al je za otvoreni put ko stvoren.
Još da hoće otkloniti zadnje ostatke komunizma u vidu naplatnih kućica. Vinjeta, kupovina preko neta je zakon.
Još da hoće otkloniti zadnje ostatke komunizma u vidu naplatnih kućica. Vinjeta, kupovina preko neta je zakon.
bit ce extra ako autoceste bih uspiju realizovat da mozemo placati nasim tagom.
ElRe wrote: ↑22/07/2023 16:02
Jedina šteta je što ima SCR i zbog toga će vjerovatno brzo biti za smeće.
Zar se ne može na off to kad krene handrit
U većini EU zemalja spremaju nove propise za tehničke preglede. Kome bude na off nema registracije. Trenutno to prolazi i u EU. A naši će samo copy paste za xy godina.
U većini EU zemalja spremaju nove propise za tehničke preglede. Kome bude na off nema registracije. Trenutno to prolazi i u EU. A naši će samo copy paste za xy godina.
Ma kod nas se i dalje uredno i bez DPF-a prolazi, a kamoli tek Adblue zezancija. Potrajat će to dok se kod nas ne pooštri.
Kontam ako nisi prečesto u inostranstvu, možda je to opcija i dalje.