Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I gdje ti piše radnička kalsa?? Tetovaže jesu vezane za određene društvene grupe, pa so su bile popularne među vojskom, kriminalcima, ali da su obilježje radničke klase niđe veze. Nikad čuo da su ljudi tetovirali po sebi "Energoinvest", "Hidrogradnja" i sl.
Radničke klase u smislu socio-ekonomskog stanja.
Možda je do mene. Dok "radnička klasa" u bivšoj SFRJ podrazumijeva radnike u fabrikama, na zapadu to u biti općenito obuhvata sve ljude sa manjim primanjima.
Ne mislim da je zastupljeno po 'radnichkoj klasi'. popularno je u masi .. sad je to 'art' ako neko zeli tako...
neki navode prvi razlog ..ekstrovertnost....
ekstrovert karakterizira sve one ljude koji se lako manifestiraju u svojim različitim ciklusima prijateljstava. Sklone su prenijeti svoje probleme, emocije, osjećaje, ideje svima onima koji ih okružuju.
Čini mi se da veliki broj osoba sa tetovažom ne znaju stati,
jedna vuče drugu itd. isto kao osobe koje krenu sa estetskim zahvatima.
Problem je kako će to kasnije izgledati
Ono što ljudi najmanje razumiju da u tom kontekstu nije važno samo što koža sama stari pa sve ne bude utegnuto kao u mlađim godinama, nego što i sama tetovaža, tj. tinta gubi na snazi.
Prilikom postuka tetoviranja, u kožu se iglom ubacuje tinta tačno u onaj prvi sloj kože ("dermis") koji može primiti tintu, ali nije dovoljno u dubini da bi imao direktan kontakt sa krvnim sudovima. Tinta faktički ostaje "zarobljena" u tom sloju.
Međutim, tijelo i dalje ima svoj imuni sistem kojim pokušava da odstrani strana tijela, koji dopire i do gornjih slojeva kože. Količina tinte koja se aplicira u tijelo je tolika da za cijeli životni vijek celule imunog sistema, naročito "makrofage" nisu u stanju da odstrane sve, ali vremenom ipak sve više i više dijelova tetovaže nose sa sobom.
Onda imaš još i uticaj UV zračenja, koji također radi svoj dio posla, pa je zapravo nužno obraziti pažnju da istetovirani dio tijela nikad ne bude previše izložen suncu, ili da se makar stavi dobra krema.
Na mladjima ne nekako i gledali a tetovaže, onako neke manje, detaljčić uradjen od strane profesionalca, ali fakat na starijima mi se nikako ne dopada.
Mada svako sebi...
I gdje ti piše radnička kalsa?? Tetovaže jesu vezane za određene društvene grupe, pa so su bile popularne među vojskom, kriminalcima, ali da su obilježje radničke klase niđe veze. Nikad čuo da su ljudi tetovirali po sebi "Energoinvest", "Hidrogradnja" i sl.
Možda je do mene. Dok "radnička klasa" u bivšoj SFRJ podrazumijeva radnike u fabrikama, na zapadu to u biti općenito obuhvata sve ljude sa manjim primanjima.
Tetoviranje je skup hobi svugdje, pa i na zapadu. Veca i komplikovanija tetovaza kosta od $1000 pa do $6000. To ce prije sebi priustiti bogatas nego radnik u McDonaldsu.
Tetoviranje je skup hobi svugdje, pa i na zapadu. Veca i komplikovanija tetovaza kosta od $1000 pa do $6000. To ce prije sebi priustiti bogatas nego radnik u McDonaldsu.
Nije baš svugdje skupo, a ni kvalitetno.
Šivaća igla i opleti...
U BiH se uglavnom Romi i kriminalci tetoviraju. Ima i drugih ali u manjem procentu.
geralt wrote: ↑18/07/2023 22:18
Šivaća igla i opleti...
U BiH se uglavnom Romi i kriminalci tetoviraju. Ima i drugih ali u manjem procentu.
Koju glupost ljudi znaju izvaliti to je cudo jedno muste i sare, i otzi tetoviracnica pune roma i krimi faca
Kod mene lik na poslu sav istetoviran, ruke noge ali ništa vrat i sake i glava. A ono frajer doktorant, pravo pametan lik ali eto, pitam ga kako to da ima toliko tetovaža a skroz normala lik, obrazovan i para kongovana. Kaže to mu hobi još od mladih dana
A ovako na ulici kad ga vidiš nikad ne bi povezali, otišli na konferenciju u Vegas, nas 5-6 na bazen kad izlazi ovaj u tetovazama od glave do pete
Šivaća igla i opleti...
Koju glupost ljudi znaju izvaliti to je cudo jedno muste i sare, i otzi tetoviracnica pune roma i krimi faca
tipicni bosnjoooo nacin razmišljanja
ne vjerujem sta citam haha doslovno odes na instagram profil bilo koje od tih sto si nabrojao i vidis da svaki dan imaju posla, cure, zene, momci, stariji ljudi, od malih slova do rukava, nema sta nema, i gle cuda nijednog roma
tipicni bosnjoooo nacin razmišljanja
ne vjerujem sta citam haha doslovno odes na instagram profil bilo koje od tih sto si nabrojao i vidis da svaki dan imaju posla, cure, zene, momci, stariji ljudi, od malih slova do rukava, nema sta nema, i gle cuda nijednog roma
ja sa svoje tri tetovaze sam izgleda potajni zaljubljenik u sekundarne sirovine u vezi bakra i zutog
According to a survey conducted in 2021, 74 percent of Americans did not have a tattoo. On the other hand, 17 percent of people in the United States had more than one tattoo, while some nine percent of respondents had one.
According to a survey conducted in 2021, 74 percent of Americans did not have a tattoo. On the other hand, 17 percent of people in the United States had more than one tattoo, while some nine percent of respondents had one.
. interesantno.. u RL procenat izgleda vechi..
Zato što postoji jasna granica između generacija
Generacija X i Z većinom furaju to, među ovim koji polako ulaze u srednje godine imaš brojku od 40%, a kod generacije X sa djecom (pojma nemam zašto je to naznačeno kao posebna kategorija, ali eto), ide čak i do 60%.
A mladi su većinom najaktivniji u društvu, najviše je njih među sportašima, osobama na društvenim mrežama, a i najčešće će oni obući npr. kratke hlače. Sa druge strane, dobar dio netetoviranog stanovništva je već u penziji.
Zamisli da si moron koji ima pamćenje zlatne ribice i mora da nacrta pola svog života na sebi kao podsjetnik u svakom momentu. Tetovaže su oličje devijanata, koliiko se god neki tješili mentalnom gimnastikom.
qlface wrote: ↑19/07/2023 18:02
Zamisli da si moron koji ima pamćenje zlatne ribice i mora da nacrta pola svog života na sebi kao podsjetnik u svakom momentu. Tetovaže su oličje devijanata, koliiko se god neki tješili mentalnom gimnastikom.
A kako ti tvoja zivotna vodilja i idol andrew tate ima tetovaze
qlface wrote: ↑19/07/2023 18:02
A kako ti tvoja zivotna vodilja i idol andrew tate ima tetovaze
Nigdje i nikada nisam rekao da mi je idol, već da ga razumijem u nekim stvarima. Ali sa tvojim pamćenjem karakterističnim za tetovirane ljude, ne krivim te za katastrofalnu memoriju.
Postoji razlog zašto ste zadnje rupe na svirali kod normalnih ljudi, jer ste nepouzdani lažovi. Sada i ovo naslikajte na sebi da vam ne pobjegne iz dvoćelijskog mozga.