Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#44376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni je najveća enigma to peglanje krivine na Stupu, onaj krak koji sa glavne ceste skreće prema Rajlovcu.
Ako silaziš prema Ilidži na tom kraku, očekuj svako auto koje se penje uzbrdo, da ti naleti debelo gazeći liniju. Nije to više ni po liniji, nego oba njegova točka u tvojoj traci, sa tvoje strane linije
Ako silaziš prema Ilidži na tom kraku, očekuj svako auto koje se penje uzbrdo, da ti naleti debelo gazeći liniju. Nije to više ni po liniji, nego oba njegova točka u tvojoj traci, sa tvoje strane linije
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#44377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nikada nije 100% sigurno.Naslovnica wrote: ↑18/07/2023 21:55 Ja peglam samo na 100% sigurnosti i preglednosti, nikada hazarderski.
Druze, naivka je zajebana. Ja radio od kuce, navikao prditi. Kad sam dosao na posao, prodje koji golub nenadano.
- Ateista
#44378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Opet ti isto...laserShow wrote: ↑19/07/2023 11:18nikada nije 100% sigurno.Naslovnica wrote: ↑18/07/2023 21:55 Ja peglam samo na 100% sigurnosti i preglednosti, nikada hazarderski.
Imas par preglednih krivina i nakon toga pravac, vidis cestu ispred sebe bar 300-400 metara, sta tu ima da bude nesigurno ako nema nikog?
Sve da naidje bolid F1 iz drugog pravca imas dovoljno prostora da ga vidis na vrijeme.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#44379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam samo rekao da nije 100% sigurno. Zasto diskutujemo o tome? Prekrsim i ja koje pravilo, samo o tome ne pisem na forumu na nacin da to odobaravam, ili prihvatam.
Ja samo znam da mi je peglanje krivina jedna od najgorih stvari, jer kako i rekoh, ljudi se zanesu. Malo po malo i gdje misli da nije 100% sigurno, postaje sigurno, jer ranije nije prosao s posljedicama.
Gdje je to sigurno od Vogosce do Koseva peglati krivinu? Nije nigdje, a rade na svakoj.
Ja samo znam da mi je peglanje krivina jedna od najgorih stvari, jer kako i rekoh, ljudi se zanesu. Malo po malo i gdje misli da nije 100% sigurno, postaje sigurno, jer ranije nije prosao s posljedicama.
Gdje je to sigurno od Vogosce do Koseva peglati krivinu? Nije nigdje, a rade na svakoj.
- Ateista
#44380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na primjer:

- Ateista
#44381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sigurno je koliko voznja moze biti sigurna, teoretski se svasta moze desiti.laserShow wrote: ↑19/07/2023 11:25 Ja sam samo rekao da nije 100% sigurno. Zasto diskutujemo o tome? Prekrsim i ja koje pravilo, samo o tome ne pisem na forumu na nacin da to odobaravam, ili prihvatam.
Nista manje nije sigurno sasjeci preglednu krivinu kad nema nikog nego voznja generalno.
Ne govorim o zanosenju i slicno, govorim o tome kad neko vidi cistinu i slda nema nikog i svjesno to uradi, ne navikama ili slucajno kad se zanese,takvi i mene nerviraju i ima ih sve vise, valjda telefoni...
- Laplace
#44382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo o tome sam više puta pisao. Navika se uvuče pod kožu pa nisi ni svjestan da nešto radiš. Vjerovatno dobar dio vozača koji peglaju krivinu nije svjestan da je prešao na suprotnu stranu pa zato i izostaje reakcija. Ako i reaguje, moguće da je zato što misli da je auto iz suprotnog smjera prešlo na njegovu stranu.laserShow wrote: ↑19/07/2023 11:18nikada nije 100% sigurno.Naslovnica wrote: ↑18/07/2023 21:55 Ja peglam samo na 100% sigurnosti i preglednosti, nikada hazarderski.
Druze, naivka je zajebana. Ja radio od kuce, navikao prditi. Kad sam dosao na posao, prodje koji golub nenadano.
- Laplace
#44383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
0% i 100% su u matematici više teorijske mogućnosti, u praksi skoro ništa nije ni 0% ni 100%. Osnove vjerovatnoće. #samokažem
- Laplace
- Ateista
#44385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislio sam kad govorimo o samom peglanju krivina i nekim realnim mogucnostima. Ne govorim o teoriji da naidje neko supersonicno vozilo koje se toliko brzo krece da ga ne mozes vidjeti na vrijeme, vec o realnosti, kao sto ne govorimo o raznim mogucnostima da pukne guma, padne meteorit i slicno, to sve je moguce i inace u voznji. Govorim o razlici kada se vozi normalno i kada se svjesno ispegla potpuno pregledna krivina kad nema nikog, mozemo reci da razlike u riziku nema ili je ta razlika zanemarljiva.
- Filter
#44386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pegla i peglanje
do sad, na ovoj stranici 30 puta spomenuta rijec pegla i varijante, zamantalo mi se
+3 moje
do sad, na ovoj stranici 30 puta spomenuta rijec pegla i varijante, zamantalo mi se
+3 moje
- Ateista
#44387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je drugo, niko ne kaze da se mora i treba sjeci krivina, samo da se moze bezbjedno.
-
Naslovnica
#44388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tvojom logikom, nikada ni pravac nije 100% siguran.laserShow wrote: ↑19/07/2023 11:18nikada nije 100% sigurno.Naslovnica wrote: ↑18/07/2023 21:55 Ja peglam samo na 100% sigurnosti i preglednosti, nikada hazarderski.
Vožnja nije navika, baš kao ni sječenje krivina, bar za vozače koji su iskusni.
Zna se kada se može, a kada se ne može.
Stavljati u istu naviku prđenja, čačkanja nosa i vožnju automobila može samo onaj kome je vožnja automobilom slabija strana.
-
zdruzdjo
#44389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Konkretno ova/ove krivine na slici bi trebao voziti 30-ak km/h da bi imao neku udobnu voznju ako ces biti u traci. Ili da imas auto koji ima neki pravo zajeban aktivni ovjes.
Ok to sigurno i jeste neka sigurna brzina i po ogranicenju na ovoj dionici. Ne kazem. Ali kad imas ovako preglednu dionicu bez neke sanse da ti nekim warp-7 izleti neki enterprise, ne vidim zasto ne.
@laserShow
Ne znam kako ostali, ali ja se za volanom koliko-toliko trudim da mi voznja i neke stvari vezane za to ne budi navika. Slazem se sa tvojom konstatacijom apsolutno. Ali smo isto tako i svjedoci da cesto ti neki pro-vozaci(kamioni, dostave, oni sto prevale poslovno desetak hiljada mjesecno kilometara...itd) toliko se prepuste voznji koja se osloni na naviku. Pa onda vidis negdje kamion sletio u jarak, proletio negdje, zaspao... Itd.
- nepass1
#44390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan na auto putu mercedes a klasa ona prva generacija. Citav autoput je presao vozeci po sredini. Bukvalno pet tih auta moze stati u dvije trake plus zaustavnu i lik nasao voziti po sredini bijele isprekidane linije.
- Laplace
#44391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovdje bih ja svakako usporio jer ko zna šta i kojom brzinom može naići iza zadnje krivine. Možda neko gabaritno vozilo koje će malo preći u suprotnu traku ili neko ko ne poznaje put pa uđe prebrzo ili nešto treće.zdruzdjo wrote: ↑19/07/2023 12:44
Konkretno ova/ove krivine na slici bi trebao voziti 30-ak km/h da bi imao neku udobnu voznju ako ces biti u traci. Ili da imas auto koji ima neki pravo zajeban aktivni ovjes.
Ok to sigurno i jeste neka sigurna brzina i po ogranicenju na ovoj dionici. Ne kazem. Ali kad imas ovako preglednu dionicu bez neke sanse da ti nekim warp-7 izleti neki enterprise, ne vidim zasto ne.
@laserShow
Ne znam kako ostali, ali ja se za volanom koliko-toliko trudim da mi voznja i neke stvari vezane za to ne budi navika. Slazem se sa tvojom konstatacijom apsolutno. Ali smo isto tako i svjedoci da cesto ti neki pro-vozaci(kamioni, dostave, oni sto prevale poslovno desetak hiljada mjesecno kilometara...itd) toliko se prepuste voznji koja se osloni na naviku. Pa onda vidis negdje kamion sletio u jarak, proletio negdje, zaspao... Itd.
- Laplace
#44392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Morao je čovjek pisati o opasnim chemtrailsima i kako nas gađaju onim harpovima i violinama.
- basicm
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#44395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jesi li siguran da je A klasa?! Da nije stara teget plava B klasa?! Znam jednu bičarku iz Zenice koja tako identicno vozi
- nepass1
#44396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Laplace
#44397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I taj fura sredinom.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#44398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mozda je struhla, pa ne valjaju trap i spura, a i malo jaci vjetar je pomjeri s kursa
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#44399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima ovome mozda godina i kusur kako se desilo.
Hocu da su ukljucim na glavnu cestu od Pofalica prema Ilidzi iz pravca Grbavice. Semafor kratko drzi zeleno, mozda prodju 2-3 auta, fakat bez srkelta u nekim svojim mislima, relativno opusten... Sto ce se vrlo brzo promijeniti.
Kad je dosao konacno na mene red da skrenem, ubacise se dva vozila, iz srednje trake (koja inace ide prema Pofalicima i NEMA mogucnost skretanja).
Proradi u meni inat, ne toliko sto su se ubacili, nego na kako rizican i opasan nacin je to bilo, bez signalizacije ikakve. Krenem za njima, stignem prvog, isaretim mu iz vozila da li je umno poremecen? Slijeze ramenima kao "sta cu jarane". Drugog nisam odmah stigao, ali sam mu zapamtio reg. oznake (BG table). Rega, iznerviran, lagano vozim, upadam u spicu izmedju Remize i RTV-a, pogledam ispred sebe, kad... Iste BG table kao na Pofi, isto auto.
Iskoristim priliku dok se auta ne pomijeraju, podignem rucnu, izadjem iz auta, dodjem do njegovog, kad 2 lika unutra, rekoh "mozes li malo spustiti prozor", sad on se ustrucava, ne zeli, kazem "de malo spusti prozor", kaze on "necu, reci ovako". Nisam psovao ili nesto tako, samo sam ga pitao nesto u fazonu "jel tako vozis i po Beogradu klocu jedan". Ne bi mu svejedno, nije znao sta da odgovori, vidim upalit ce se zeleno, vratim se do auta, da ne pravim dodatnu guzvu, sjednem, ko lakse mi dusi.
Inace, smatram ovo sto sam uradio papanskim potezom, nije da se ponosim, jer ne zelim da predstavljam SA kao papanski grad, ali nisam vidio drugog nacina da mu pokazem i stavim do znanja liku da je pogrijesio i da nije u redu da se tako ponasa, jer kad je skretao, nije upalio sva 4 da se izvine, nije rukom ili bilo cim drugim signalizirao da mu je zao, ili da mu se zurilo.
Hocu da su ukljucim na glavnu cestu od Pofalica prema Ilidzi iz pravca Grbavice. Semafor kratko drzi zeleno, mozda prodju 2-3 auta, fakat bez srkelta u nekim svojim mislima, relativno opusten... Sto ce se vrlo brzo promijeniti.
Kad je dosao konacno na mene red da skrenem, ubacise se dva vozila, iz srednje trake (koja inace ide prema Pofalicima i NEMA mogucnost skretanja).
Proradi u meni inat, ne toliko sto su se ubacili, nego na kako rizican i opasan nacin je to bilo, bez signalizacije ikakve. Krenem za njima, stignem prvog, isaretim mu iz vozila da li je umno poremecen? Slijeze ramenima kao "sta cu jarane". Drugog nisam odmah stigao, ali sam mu zapamtio reg. oznake (BG table). Rega, iznerviran, lagano vozim, upadam u spicu izmedju Remize i RTV-a, pogledam ispred sebe, kad... Iste BG table kao na Pofi, isto auto.
Iskoristim priliku dok se auta ne pomijeraju, podignem rucnu, izadjem iz auta, dodjem do njegovog, kad 2 lika unutra, rekoh "mozes li malo spustiti prozor", sad on se ustrucava, ne zeli, kazem "de malo spusti prozor", kaze on "necu, reci ovako". Nisam psovao ili nesto tako, samo sam ga pitao nesto u fazonu "jel tako vozis i po Beogradu klocu jedan". Ne bi mu svejedno, nije znao sta da odgovori, vidim upalit ce se zeleno, vratim se do auta, da ne pravim dodatnu guzvu, sjednem, ko lakse mi dusi.
Inace, smatram ovo sto sam uradio papanskim potezom, nije da se ponosim, jer ne zelim da predstavljam SA kao papanski grad, ali nisam vidio drugog nacina da mu pokazem i stavim do znanja liku da je pogrijesio i da nije u redu da se tako ponasa, jer kad je skretao, nije upalio sva 4 da se izvine, nije rukom ili bilo cim drugim signalizirao da mu je zao, ili da mu se zurilo.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#44400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
https://crna-hronika.info/video-bahati- ... GombU5jshE
E pogledaj ti papkara maloumnog i njuske odvratne! Izvuci govna iz auta i slomiti mu kicmu da vise u auto ne moze sjesti, jedina pravda
E pogledaj ti papkara maloumnog i njuske odvratne! Izvuci govna iz auta i slomiti mu kicmu da vise u auto ne moze sjesti, jedina pravda