Sebija All about
-
DonieBrasco
#20426 Re: Sebija All about
A sta ste se nalozili, dobro validan joj je indeks, a sta je sa ovim ostalim ?
Bolje reci gdje je, mislite da je ovo gotovo, ovo je daleko od gotovog a kada bude ona ce put pod noge sa suprogom kod Erdogana.
Bolje reci gdje je, mislite da je ovo gotovo, ovo je daleko od gotovog a kada bude ona ce put pod noge sa suprogom kod Erdogana.
Last edited by DonieBrasco on 18/07/2023 16:40, edited 1 time in total.
- mirsek
-
Horke
#20428 Re: Sebija All about
Pa potpisi mogu biti i za odslusana predavanja. Nigdje ne stoji, niti znaci da se podrazumjeva i ocjene.Mishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:38Koliko znam sve je krenulo od tog indeksa i priče da u ZG nije ništa studirala te samim tim i ocjene na reciklažnom papiru nisu valjane.
Danas tužilaštvo kaže da je Indeks vjerodostojan, da su potpisi profesora ispravni (samim tim i ocjene), te shodno tome, prepis na reciklažnom papiru je od danas sasvim valjan (ima i pečat od MEDFAK-a na njemu), što za sobom povlači i to da je i kompletan magistarski studij valjan i sve poslije njega (doktorski itd...).
A što je prepis na reciklažnom papiru, to nije ni bitno, bitno je da postoji. Rat je bio, vjerovatno nije bilo drugog papira.
Javnosti nije prezentovan index sa upisanim ocjenama. Mozda i postoji, a mozda ne. Iz ovog saopstenja tuzilastva to se ne vidi.
- mirsek
#20429 Re: Sebija All about
Potpuno nekonzistentni pa i lazni odgovori su bili od kurjaka i od zagrebackog univerziteta.Mishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:38Koliko znam sve je krenulo od tog indeksa i priče da u ZG nije ništa studirala te samim tim i ocjene na reciklažnom papiru nisu valjane.
Danas tužilaštvo kaže da je Indeks vjerodostojan, da su potpisi profesora ispravni (samim tim i ocjene), te shodno tome, prepis na reciklažnom papiru je od danas sasvim valjan (ima i pečat od MEDFAK-a na njemu), što za sobom povlači i to da je i kompletan magistarski studij valjan i sve poslije njega (doktorski itd...).
A što je prepis na reciklažnom papiru, to nije ni bitno, bitno je da postoji. Rat je bio, vjerovatno nije bilo drugog papira.
Pa sami zagrebacki univerzitet je imao 2-3 verzije odgovora.
Prvo je bilo da nema osoba sa imenom Sebija Izetbegovic da je upisala postdiplomski.
Pa onda ima takva osoba ali nema nikakvih podataka o polozenim ispitima.
I onda na kraju verzija, ima takva osoba a podaci o studiju te osobe su zasticeni privatni podaci i ne smiju se objaviti.
Last edited by mirsek on 18/07/2023 16:50, edited 1 time in total.
- Mishelinke
#20430 Re: Sebija All about
To da, istina da nije eksplicitno rečeno da su i ocjene unesene, ali da se pretpostaviti da se upravo to i vještačilo u tužilaštvu jer u tom vaktu, potpisi za prisustvo predavanjma nisu ni bili važni, to je tek od Bolonje aktivirano. Tad si mogao, da si genije, sve ispite sa studija prijaviti i položiti u pola godine, bez da te iko pita jesi li bio na predavanju ili ne. Izvučeš kovertu, odgovoriš na sva tri pitanja i eto desetke. Tako za svaki predmet.Horke wrote: ↑18/07/2023 16:43Pa potpisi mogu biti i za odslusana predavanja. Nigdje ne stoji, niti znaci da se podrazumjeva i ocjene.Mishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:38
Koliko znam sve je krenulo od tog indeksa i priče da u ZG nije ništa studirala te samim tim i ocjene na reciklažnom papiru nisu valjane.
Javnosti nije prezentovan index sa upisanim ocjenama. Mozda i postoji, a mozda ne. Iz ovog saopstenja tuzilastva to se ne vidi.
-
elSaik
#20431 Re: Sebija All about
Tužilaštvo u BiH je rak rana ovog društva, a način na koji se tumače definicije krivičnog djela su same po sebi za zatvora.
Legalistička država ali samo u dijelu kojim se bukvalno tumači zakonska definicija i pravi lud.
Kaže, nije prevara, jer su potpisi autentični.
Dakle, sad da odem na neki fakultet i profesori mi za dan ispotpisuju sve ispite i upišu ocjene onako, sve bi iz perspektive našeg tužilaštva bilo uredu jer su potpisi autentični.
Legalistička država ali samo u dijelu kojim se bukvalno tumači zakonska definicija i pravi lud.
Kaže, nije prevara, jer su potpisi autentični.
Dakle, sad da odem na neki fakultet i profesori mi za dan ispotpisuju sve ispite i upišu ocjene onako, sve bi iz perspektive našeg tužilaštva bilo uredu jer su potpisi autentični.
- mirsek
#20432 Re: Sebija All about
Pa profesor odgovara za svoj potpis i ocjenu, ne ti.elSaik wrote: ↑18/07/2023 16:47 Tužilaštvo u BiH je rak rana ovog društva, a način na koji se tumače definicije krivičnog djela su same po sebi za zatvora.
Kaže, nije prevara, jer su potpisi autentični.![]()
Dakle, sad da odem na neki fakultet i profesori mi za dan ispotpisuju sve ispite i upišu ocjene onako, sve bi iz perspektive našeg tužilaštva bilo uredu jer su potpisi autentični.![]()
- Mishelinke
#20433 Re: Sebija All about
I u takvoj situaciji najrevevantnije je šta?mirsek wrote: ↑18/07/2023 16:46Potpuno nekonzistentni odgovori su bili i od kurjaka i od zagrebackog univerziteta.Mishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:38
Koliko znam sve je krenulo od tog indeksa i priče da u ZG nije ništa studirala te samim tim i ocjene na reciklažnom papiru nisu valjane.
Pa sami zagrebacki univerzitet je imao 2-3 verzije odgovora.
Prvo je bilo da nema osoba sa imenom Sebija Izetbegovic da je upisala postdiplomski.
Pa onda ima takva osoba ali nema nikakvih podataka o polozenim ispitima.
I onda na kraju verzija, ima takva osoba a podaci o studiju te osobe su zasticeni privatni podaci i ne smiju se objaviti.
Pa naravno, najrelevantnije je šta kaže pravosuđe, jer to im je i posao, da raspetljaju sve. Rekli su danas da je Indeks vjerodostojan i mene kao nepristrasnog posmatrača, ništa drugo više i ne zanima.
- Hank Paldum
#20434 Re: Sebija All about
Tvoj patriotizam je da živiš u Bosni i plaćaš tu porez, a ne kao one “patriote” što brane Bosnu iz daljine, iz dijaspore.
Ali tek nakon što su te protjerali
Kao kada nekog odbije Pamela Anderson pa onda svima govori “Meni se gade silikoni, važan je karakter”
-
NediM17
-
moimoi
#20436 Re: Sebija All about
Nope. Uvijek biloMishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:47To da, istina da nije eksplicitno rečeno da su i ocjene unesene, ali da se pretpostaviti da se upravo to i vještačilo u tužilaštvu jer u tom vaktu, potpisi za prisustvo predavanjma nisu ni bili važni, to je tek od Bolonje aktivirano. Tad si mogao, da si genije, sve ispite sa studija prijaviti i položiti u pola godine, bez da te iko pita jesi li bio na predavanju ili ne. Izvučeš kovertu, odgovoriš na sva tri pitanja i eto desetke. Tako za svaki predmet.
- mirsek
#20437 Re: Sebija All about
Ja na Ekonomiji nisam morao imati potpise sa predavanja za sve predmete po starom programu, 4 godine.moimoi wrote: ↑18/07/2023 16:53Nope. Uvijek biloMishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:47
To da, istina da nije eksplicitno rečeno da su i ocjene unesene, ali da se pretpostaviti da se upravo to i vještačilo u tužilaštvu jer u tom vaktu, potpisi za prisustvo predavanjma nisu ni bili važni, to je tek od Bolonje aktivirano. Tad si mogao, da si genije, sve ispite sa studija prijaviti i položiti u pola godine, bez da te iko pita jesi li bio na predavanju ili ne. Izvučeš kovertu, odgovoriš na sva tri pitanja i eto desetke. Tako za svaki predmet.
-
Horke
#20438 Re: Sebija All about
Ma gdje to tek od Bolonje? Moja kolegica imala uslov po broju polozenih ispita, nije uspjela dobiti potpis i obnovila godinu. Davno prije Bolonje.Mishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:47To da, istina da nije eksplicitno rečeno da su i ocjene unesene, ali da se pretpostaviti da se upravo to i vještačilo u tužilaštvu jer u tom vaktu, potpisi za prisustvo predavanjma nisu ni bili važni, to je tek od Bolonje aktivirano. Tad si mogao, da si genije, sve ispite sa studija prijaviti i položiti u pola godine, bez da te iko pita jesi li bio na predavanju ili ne. Izvučeš kovertu, odgovoriš na sva tri pitanja i eto desetke. Tako za svaki predmet.
Fakulteti gdje su vjezbe obligatorne, u koje spada i medicinski, potpis je jednako vaxan kao i ispit. A i moji roditelji su ganjali potpise, a drustvene fakultete zavrsili. Znam po anegdoti tebi nek ona u bifeu da potpis, tamo si slusao predavanja.
U pravu nema pretpostavki. Mi ne znamo koliko se jos postupaka vodi u slucaju diploma. Ovo je samo po prijavi za index.
-
Nigdje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20441 Re: Sebija All about
Ko me je protjerao?
Dakle ocekujem konkretan razlog koji te naveo da ovo napises inace ces biti tretiran po forumskim pravilima za iznosenje neistine.
Cekam odgovor.
- mirsek
- Mishelinke
#20443 Re: Sebija All about
Nije tačno. Ja sam poslije rata završio fakultet da niti jednog potpisa sa predavanja nisam imao, samo prijave za ispiti, ispit, izvlačio pitanja i to sve integralno, nije kao danas, bolonje, parcijale i slične gluposti koje su dodatno devalvirale kvalitet studiranja, te poslije ispita uvijek je bilo, čestitam kolega, ili dođite na slijedeći rok.moimoi wrote: ↑18/07/2023 16:53Nope. Uvijek biloMishelinke wrote: ↑18/07/2023 16:47
To da, istina da nije eksplicitno rečeno da su i ocjene unesene, ali da se pretpostaviti da se upravo to i vještačilo u tužilaštvu jer u tom vaktu, potpisi za prisustvo predavanjma nisu ni bili važni, to je tek od Bolonje aktivirano. Tad si mogao, da si genije, sve ispite sa studija prijaviti i položiti u pola godine, bez da te iko pita jesi li bio na predavanju ili ne. Izvučeš kovertu, odgovoriš na sva tri pitanja i eto desetke. Tako za svaki predmet.
Predavanja su bila kao slobodna aktivnost za onoga ko je želio sebi da olakša, ali knjiga, bubanje i dan i noć su bile osnova.
Tek u ovom nakaradnom sistemu, kada se daju neki bodovi za prisustvo i aktivnost (kao da je osnovna škola, a ne fakultet, još samo fale domaće zadaće), ti potpisi su dobili na značaju. Čujem sad da je po novim zakonu čak obaveza i posjedovati ih, dok u mom vaktu to nije bio slučaj.
-
Horke
- Student_u_Ostavci
#20445 Re: Sebija All about
Vidi se da je na ovoj temi malo ko studirao 
-
Horke
#20447 Re: Sebija All about
Jesi li studirao redovno ili vanredno? Vanredni ne moraju imati potpis.Mishelinke wrote: ↑18/07/2023 17:01Nije tačno. Ja sam poslije rata završio fakultet da niti jednog potpisa sa predavanja nisam imao, samo prijave za ispiti, ispit, izvlačio pitanja i to sve integralno, nije kao danas, bolonje, parcijale i slične gluposti koje su dodatno devalvirale kvalitet studiranja, te poslije ispita uvijek je bilo, čestitam kolega, ili dođite na slijedeći rok.
Predavanja su bila kao slobodna aktivnost za onoga ko je želio sebi da olakša, ali knjiga, bubanje i dan i noć su bile osnova.
Tek u ovom nakaradnom sistemu, kada se daju neki bodovi za prisustvo i aktivnost (kao da je osnovna škola, a ne fakultet, još samo fale domaće zadaće), ti potpisi su dobili na značaju. Čujem sad da je po novim zakonu čak obaveza i posjedovati ih, dok u mom vaktu to nije bio slučaj.
Ali vanredni studij na medicini nema.
-
laik1981
#20448 Re: Sebija All about
Samo lakapo. Vec im se dobrano trese kavez i uveliko se vucaraju po sudovima. Do prije par godina su mislili da su bogovi. Ne moze se za par mjeseci raskrciti visedecenijski korov.
- mirsek