Pa dobro, ne moraš ih baš totalno ubiti u pojam
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#113701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
archi_a
#113702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
O kakvom PROVOĐENJU POLITIKA u preduzećima vi pričate? Pa valjda treba da se borimo da u preduzećima ne bude politika nego stručne i kompetentne osobe. Valjda ovo što smo do sada imali je upravo zbog politike. 
Aaaa, vi znači nemate problem sa politički podobnim, vi imate problem samo ako to nisu "vaši'.
Ja se iskreno nadam da ste vi članovi neke stranke i da imate ličnu korist od reklamiranja nekog stranačkog vođe ili stranke u cjelini, jer, sve drugo bi bilo NENORMALNO PONAŠANJE.
Aaaa, vi znači nemate problem sa politički podobnim, vi imate problem samo ako to nisu "vaši'.
Ja se iskreno nadam da ste vi članovi neke stranke i da imate ličnu korist od reklamiranja nekog stranačkog vođe ili stranke u cjelini, jer, sve drugo bi bilo NENORMALNO PONAŠANJE.
Last edited by archi_a on 17/07/2023 22:44, edited 1 time in total.
-
PM72
#113703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
BH patriote?kakotakonikako wrote: ↑17/07/2023 22:22![]()
![]()
![]()
![]()
Pa vaznije su fotelje od Drzave i ovim to dokazujete. Fuj.
Boze dragi, zar je i to moguce. Na sceni drzavni udar a njima vaznije fotelje. Ko god tako razmislja, daBogda mu za lijekova trebalo.![]()
Ali dok je BH Patriota - nece vam proci izdaja Drzave Bosne i Hercegovine![]()
- Cherry-Cherry
#113704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uđem povremeno na ovu temu, da vidim kmečanje SDFA. 
-
mirza_15
#113705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ovo čak nema veze sa politikom nego elementarnom logikom. Ovakav će sutra policajcu, kada mu bude pisao kaznu za neki prekršaj, skresati u brk kako se bavi glupostima dok Dodik napada ustavno-pravni poredak. Neke stvari mogu i trebaju da idu paralelno i možeš rješavati manje probleme i ako imaš veće koje ne možeš riješiti u tom trenutku. Nećeš prestati rješavati ove koje možeš dok ne rješiš taj koji trenutno ne možeš. To je elemntarna logika.Styling wrote: ↑17/07/2023 22:37Tačni vidiš da su to sve iskusni političari i analitičari i znaju kako treba raditi.mirza_15 wrote: ↑17/07/2023 22:35 Hebem ja logiku onoga koji kaže da zbog nekog velikog problema ne treba raditi druge poslove i rješavati druge probleme. Čuj država propada pa ne treba smjenjivati SDA kadar iz javnih preduzeća, a smjena SDA kadra iz javnih preduzeća je izdaja države. Hahaha. Treba sve da stane dok se ne rješi problem sa Dodikom. Pa ne mogu da vjerujem.Pa je li moguće da odrasle osobe ovako razmišljaju?
![]()
- Student_u_Ostavci
#113706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nesposobni smo za vođenje države, jebeš to, daj da se uvalimo u javna preduzeća,
elementarna lođika
elementarna lođika
-
archi_a
#113707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovi čak ne znaju ni koji je jedan od 14 prioriteta EU, u koje se njihovi "vladari" zaklinju!
-
mirza_15
#113708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Preduzeća su u vlasništvu FBiH. Ko će odgovarati za eventualno loše poslovanje preduzeća? Vlada FBiH. Naravno da vlasnik pred rukovodstvo preduzeća postavlja ciljeve i postavlja rukovodstvo za koje vjeruje da će ispuniti te ciljeve. Neće ostaviti rukovodstvo koje on nije birao i kojem ne vjeruje.archi_a wrote: ↑17/07/2023 22:42 O kakvom PROVOĐENJU POLITIKA u preduzećima vi pričate? Pa valjda treba da se borimo da u preduzećima ne bude politika nego stručne i kompetentne osobe. Valjda ovo što smo do sada imali je upravo zbog politike.
Ja se iskreno nadam da ste vi članovi neke stranke i da imate ličnu korist od reklamiranja nekog stranačkog vođe ili stranke u cjelini, jer, sve drugo bi bilo NENORMALNO PONAŠANJE.![]()
- Styling
#113709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svakom normalnom je jasno da država ne može i ne treba stati zbog Miletovog palamuđenja o US i ostalim šupljacima. Business as usual.mirza_15 wrote: ↑17/07/2023 22:46Ma ovo čak nema veze sa politikom nego elementarnom logikom. Ovakav će sutra policajcu, kada mu bude pisao kaznu za neki prekršaj, skresati u brk kako se bavi glupostima dok Dodik napada ustavno-pravni poredak. Neke stvari mogu i trebaju da idu paralelno i možeš rješavati manje probleme i ako imaš veće koje ne možeš riješiti u tom trenutku. Nećeš prestati rješavati ove koje možeš dok ne rješiš taj koji trenutno ne možeš. To je elemntarna logika.
- 512MB
#113710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ja, na pola države suspendovan mirovni sporazum, prijeti se novim genocidima, četničke orgije, napad na povratnike...
Hebo to, deder da mi ugradimo Muju i Hasu u fotelju, da se narod ne seli...
Hebo to, deder da mi ugradimo Muju i Hasu u fotelju, da se narod ne seli...
-
mirza_15
#113711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neću ni ja sutra na posao. Hebo posao, država je u pitanju. To je ta logika.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#113712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De vi nama recite hoće li biti šta za Ceste, ili vas je pičkasto stid priznati da ste kompletnu cestogradnju predali u ruke hercegovačkih separatista.
-
moimoi
#113713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najtuznije je sto najjaca stranka, sto se love tice, ima najgluplje botove. Jasno mi je da im je glasacko tijelo ograniceno i da im pisanje po forumima i stranicama nije primarno, vec im je glavni PR po vjerskim objektima, ali brate… khk
- Leverage
#113714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Loša je ponuda za botove, k'o i za majstore.
- Student_u_Ostavci
#113715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
PiP nije najača stranka, zbunio si se
- PreWiBa
#113716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mirza_15
#113717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najtužnije što više ne znaju ni gdje udaraju. Pa danas pisali "što ne smjenite Sebiju". Samo par sati kasnije pišu: "što ste krenuli sa smjenama a država u pitanju?" Da stvar bude gora povezuju stvari koje veze nemaju jedna sa drugom. Dva potpuno odvojena procesa i nikako ne zavise jedan od drugog. Drugi ne može nikako ugroziti prvi. Ali hajde ti to objasni prosječnom SDFA glasaču.
- PreWiBa
#113718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da je povezano.mirza_15 wrote: ↑17/07/2023 23:07 Najtužnije što više ne znaju ni gdje udaraju. Pa danas pisali "što ne smjenite Sebiju". Samo par sati kasnije pišu: "što ste krenuli sa smjenama a država u pitanju?" Da stvar bude gora povezuju stvari koje veze nemaju jedna sa drugom. Dva potpuno odvojena procesa i nikako ne zavise jedan od drugog. Drugi ne može nikako ugroziti prvi. Ali hajde ti to objasni prosječnom SDFA glasaču.
Moraš uložiti ogroman trud da bi osigurao potrebne glasove u komisijama, ubijediti, negdje možda i neke pare dati.
To košta poprilično puno energije i vremena, što bi možda bilo bolje uložiti u slabljenje Dodika.
Mislim, super ako nema Sebije, ali je kritika sasvim legitimna (s tim da je ne dijelim).
Meni se više čine da ste dali u zalog cestogradnju u Federaciji zarad dobijanja Sebijine fotelje.
-
toska
#113719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
neće, imamo @muha_sa koji je savjesno primio kaznu na čaršiji od policajca jer je 93. vozio biciklo u zabranjem smjerumirza_15 wrote: ↑17/07/2023 22:46
Ma ovo čak nema veze sa politikom nego elementarnom logikom. Ovakav će sutra policajcu, kada mu bude pisao kaznu za neki prekršaj, skresati u brk kako se bavi glupostima dok Dodik napada ustavno-pravni poredak. Neke stvari mogu i trebaju da idu paralelno i možeš rješavati manje probleme i ako imaš veće koje ne možeš riješiti u tom trenutku. Nećeš prestati rješavati ove koje možeš dok ne rješiš taj koji trenutno ne možeš. To je elemntarna logika.
stavio je i dokaz
- Skijaš
#113720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle, laziranje diplome je veci problem od udaranja nekog pistoljem po glavi ili poticanja drugih na ubistvo? Meni smetaju dupli standardi, kada su u vlasti "moji", njihova se kadrovska rjesenja ne kritikuje, a druge mozemo i kad su vlast i kad su opozicija.
-
archi_a
#113721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemaš ti blage veze prijatelju. Jedan od 14 prioriteta koje je EU postavila pred nas je upravo DEPOLITIZACIJA JAVNIH PREDUZEĆA. Usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti u Federaciji BiH. Reforma i restruktuiranje upravljanja javnim preduzećima.mirza_15 wrote: ↑17/07/2023 22:56Preduzeća su u vlasništvu FBiH. Ko će odgovarati za eventualno loše poslovanje preduzeća? Vlada FBiH. Naravno da vlasnik pred rukovodstvo preduzeća postavlja ciljeve i postavlja rukovodstvo za koje vjeruje da će ispuniti te ciljeve. Neće ostaviti rukovodstvo koje on nije birao i kojem ne vjeruje.archi_a wrote: ↑17/07/2023 22:42 O kakvom PROVOĐENJU POLITIKA u preduzećima vi pričate? Pa valjda treba da se borimo da u preduzećima ne bude politika nego stručne i kompetentne osobe. Valjda ovo što smo do sada imali je upravo zbog politike.
Ja se iskreno nadam da ste vi članovi neke stranke i da imate ličnu korist od reklamiranja nekog stranačkog vođe ili stranke u cjelini, jer, sve drugo bi bilo NENORMALNO PONAŠANJE.![]()
U konačnici se traži upravo to da ti ili ja, kao školovan kadar možemo postati direktori javnog preduzeća bez obzira što nismo stranačka osoba. Da svojim radom, poštivanjem jasnih zakona (zakona a ne naloga stranačkog šefa) i ispunjavanjem zadatih ciljeva unutar preduzeća, stabilnim poslovanjem možemo osigurati da nas ne smijeni stranački "vladar" jer smo odbili zaposliti njegovog rođu mimo zakona. Da ne moramo biti jeftini klimoglavci koji se sagnu kada se pred nama pojave nikšići, konakovići, izetbegovići, novalići ili bilo koji drugi šefovi. Da mogu svojim radom preživjeti i smjenu vlasti, ukoliko dajem dobre rezultate unutar javnog preduzeća kojim upravljam. To je POENTA i to je ono što su obećali ovi novi pregovarači. A šta će sad uraditi ovi u koje se kunete? Prvo će krenuti u "obaranje” izvještaja o poslovanju javnih preduzeća na sjednicima u Parlamentu FBiH. Dakle, neće se uopće gledati koliko je neko javno preduzeće uspješno poslovalo (a ima ih koji su prebacili očekivanja i zacrtane ciljeve), ići će se na slijepo dizanje ruku za obaranje izvještaja o poslovanju, po nalogu stranačkih šefova i njihovih dogovora, smjenu NEPODOBNIH i postavljanje svojih poslušnika u javna preduzeća prema već podijeljenom plijenu. To nema nikakve veze sa EU i standardima EU. A vi se i dalje pravite tupavi. I opet kažem, razumljivo bi mi bilo ako ih branite kao stranački ljudi, ali ako ih branite sa pozicije običnog građanina ove zemlje onda je ovo zabrinjavajuće.
Last edited by archi_a on 17/07/2023 23:22, edited 2 times in total.
-
Lug
#113722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ljudi ti govore,mirza_15 wrote: ↑17/07/2023 23:07 Najtužnije što više ne znaju ni gdje udaraju. Pa danas pisali "što ne smjenite Sebiju". Samo par sati kasnije pišu: "što ste krenuli sa smjenama a država u pitanju?" Da stvar bude gora povezuju stvari koje veze nemaju jedna sa drugom. Dva potpuno odvojena procesa i nikako ne zavise jedan od drugog. Drugi ne može nikako ugroziti prvi. Ali hajde ti to objasni prosječnom SDFA glasaču.
trojkasi bi radili samo jedan proces, a za drugi, opasniji, sta nam bog da.
-
mirza_15
#113723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Denis Lasić je imenovan za V.D. direktora do okončanja konkursne procedure, a najduže na godinu dana. Na istoj sjednici je imenovan Bošnjak za V.D. direktora federalnog MUP-a iako je i ministar Bošnjak.sehohari wrote: ↑17/07/2023 23:10Naravno da je povezano.mirza_15 wrote: ↑17/07/2023 23:07 Najtužnije što više ne znaju ni gdje udaraju. Pa danas pisali "što ne smjenite Sebiju". Samo par sati kasnije pišu: "što ste krenuli sa smjenama a država u pitanju?" Da stvar bude gora povezuju stvari koje veze nemaju jedna sa drugom. Dva potpuno odvojena procesa i nikako ne zavise jedan od drugog. Drugi ne može nikako ugroziti prvi. Ali hajde ti to objasni prosječnom SDFA glasaču.
Moraš uložiti ogroman trud da bi osigurao potrebne glasove u komisijama, ubijediti, negdje možda i neke pare dati.
To košta poprilično puno energije i vremena, što bi možda bilo bolje uložiti u slabljenje Dodika.
Mislim, super ako nema Sebije, ali je kritika sasvim legitimna (s tim da je ne dijelim).
Meni se više čine da ste dali u zalog cestogradnju u Federaciji zarad dobijanja Sebijine fotelje.
- PreWiBa
#113724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA je držala to na način da probosanska opcija drži i jednu i drugu poziciju.mirza_15 wrote: ↑17/07/2023 23:23Denis Lasić je imenovan za V.D. direktora do okončanja konkursne procedure, a najduže na godinu dana. Na istoj sjednici je imenovan Bošnjak za V.D. direktora federalnog MUP-a iako je i ministar Bošnjak.sehohari wrote: ↑17/07/2023 23:10
Naravno da je povezano.
Činjenica je da je cestogradnja gotovo u potpunosti puštena u ruke HDZ-a, i slobodno se to može smatrati izdajom.
V.d. imenovanja mogu biti produžena u nedogled.
- Skijaš
#113725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvo, posto je Nerminov brat ovaj put isuvise zauzet za takvu poziciju, kako je moguce da Trojka nije mogla naci nekog s pribliznim potencijalom? Ja sam mislio da je ekipa spremna i da samo treba srusiti SDA? Dakle ili nemaju kadrove za uhljebiti (mada je to najlakse naci) ili je ovo hinjski nacin da se firmu prepusti HDZ-u. U oba slucaja, truba potez.