Ukrajina
- madner
#175926 Re: Ukrajina
Ja sta je ovih stovalaca ustasa maskirano…
- HarTar
#175927 Re: Ukrajina
Trump je govorio o tome kako namjerava da okonča sukob u Ukrajini ako ponovo bude izabran za predsjednika:
"Rekao bih Zelenskom, dosta je, morate da se dogovorite"
Rekao bih Putinu: "Ako se ne dogovorite, mi ćemo Ukrajini dati više nego što su oni ikada dobili."
"Poznajem Zelenskog veoma dobro, a poznajem Putina veoma dobro, čak i bolje. I imao sam dobre odnose sa obojicom. Dogovoriću se za jedan dan. Za jedan dan."

Rekao bih Putinu: "Ako se ne dogovorite, mi ćemo Ukrajini dati više nego što su oni ikada dobili."
"Poznajem Zelenskog veoma dobro, a poznajem Putina veoma dobro, čak i bolje. I imao sam dobre odnose sa obojicom. Dogovoriću se za jedan dan. Za jedan dan."

-
Crvene_brigade
-
sumirprimus
#175931 Re: Ukrajina
Madneru ti si ono iz sarajeva jelde? Bogme slaba fajda da si partizanskih korijena realno 
-
sumirprimus
#175932 Re: Ukrajina
Relano neprijatelj mog neprijateljja,nije moj neprijatelj. Dok god ih mlavi.
Moji neprijatelji su ruski četnici, srpski četnici, bosanski četnici i crnogorski četnici.
Moji neprijatelji su ruski četnici, srpski četnici, bosanski četnici i crnogorski četnici.
-
sumirprimus
#175934 Re: Ukrajina
Saš vidjet kad ovi iskoče iz pašteta za koji dan već spremni
- no_sekirli
#175935 Re: Ukrajina
Nisi spomenuo hercegovacke cetnike, sve me strah da se ne naljutesumirprimus wrote: ↑16/07/2023 22:19 Relano neprijatelj mog neprijateljja,nije moj neprijatelj. Dok god ih mlavi.
-
sumirprimus
#175936 Re: Ukrajina
To je sve bosna valjda?no_sekirli wrote: ↑16/07/2023 22:25Nisi spomenuo hercegovacke cetnike, sve me strah da se ne naljutesumirprimus wrote: ↑16/07/2023 22:19 Relano neprijatelj mog neprijateljja,nije moj neprijatelj. Dok god ih mlavi.
Moji neprijatelji su ruski četnici, srpski četnici, bosanski četnici i crnogorski četnici.![]()
-
Crvene_brigade
#175937 Re: Ukrajina
Očekuju se dobre vijesti...
-
zigzag
#175938 Re: Ukrajina
Idi popij domestos protiv korone.HarTar wrote: ↑16/07/2023 21:49 Trump je govorio o tome kako namjerava da okonča sukob u Ukrajini ako ponovo bude izabran za predsjednika:
![]()
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#175939 Re: Ukrajina
Novost iz Ukrajine: Rakete dugog dometa ometaju rusku logistiku, plus histerija s kazetnim bombama.
Kos za Dnevni list Kos
Nedjelja, 16. juli 2023 u 21:08

Ukrajinski vojnici, negdje duž prve crte.
Još u novembru prošle godine, stručnjak za Open Source Intelligence (OSINT) Defmon iskopao je satelitske slike ruske logističke baze u rudniku ugljena u Yuvileineu, na periferiji grada Luhansk. Pretražujući slike, pronašao je nekoliko kompleksa skladišta s desecima vozila okolo, veliku crpku za gorivo, prostor za održavanje, više zgrada koje su izgledale kao administrativne ili vojarne, i kolone vozila na cestama oko kompleksa.
Izvan dometa GMLRS raketnog topništva, Rusija je izgradila veliku logističku bazu pored jedinog većeg grada pod ruskom okupacijom, Luganska.
Postojanje ovog logističkog centra, 90 kilometara od crte bojišnice, dalo je veliki poticaj za dostavu raketa dugog dometa ATAMS u Ukrajinu. Uspješnoj ukrajinskoj protuofenzivi u Harkovu i Hersonu prethodili su veliki prekidi u ruskim logističkim mrežama. Sličan budući uspjeh zahtijevao bi istu vrstu pripreme (ili "oblikovanja" kako kažu vojnici). Ukrajina još uvijek nije dobila te rakete američke proizvodnje, ali je dobila krstareće rakete dugog dometa od Ujedinjenog Kraljevstva, a uskoro i od Francuske. A onda se dogodilo ovo.
Kao što su GMLRS rakete ometale rusku logistiku prije ukrajinske protuofenzive u Hersonu i Harkovu, Ukrajina degradira rusku logistiku i kontrolu zapovijedanja svojim novim igračkama većeg dometa. A ako finale ATACMS-a postane zeleno? O Bože.
--
Ideja da Rusija nije koristila kazetno streljivo smiješno je apsurdna, a postoji mnogo dokaza koji to potvrđuju. Ovaj video kruži danas Twitterom:
Ali ima još boljih kojih se još jasno sjećam, poput ovog:
Ili ovaj:
U međuvremenu, Donald Trump:
Bivši predsjednik Donald Trump, koji se sljedeće godine želi vratiti u Bijelu kuću, optužio je Bidena da riskira Treći svjetski rat opskrbljujući Ukrajinu kazetnim streljivom, vrstom streljiva koje Rusija koristi u izobilju, te se pohvalio da bi mogao okončati sukob u roku od 24 sata, ne govoreći kako.
Da, Rusija koristi kazetnu municiju u izobilju, uz termobaričko i zapaljivo streljivo i sve što može baciti na Ukrajince osim kemijskog ili nuklearnog oružja. I za razliku od Ukrajine, Rusija isporučuje taj teret protiv civilnih ciljeva.
Nikad se ne kladite na ruske izvore, čak ni kada govore ono što želite čuti.
Kos za Dnevni list Kos
Nedjelja, 16. juli 2023 u 21:08

Ukrajinski vojnici, negdje duž prve crte.
Još u novembru prošle godine, stručnjak za Open Source Intelligence (OSINT) Defmon iskopao je satelitske slike ruske logističke baze u rudniku ugljena u Yuvileineu, na periferiji grada Luhansk. Pretražujući slike, pronašao je nekoliko kompleksa skladišta s desecima vozila okolo, veliku crpku za gorivo, prostor za održavanje, više zgrada koje su izgledale kao administrativne ili vojarne, i kolone vozila na cestama oko kompleksa.
Izvan dometa GMLRS raketnog topništva, Rusija je izgradila veliku logističku bazu pored jedinog većeg grada pod ruskom okupacijom, Luganska.
Postojanje ovog logističkog centra, 90 kilometara od crte bojišnice, dalo je veliki poticaj za dostavu raketa dugog dometa ATAMS u Ukrajinu. Uspješnoj ukrajinskoj protuofenzivi u Harkovu i Hersonu prethodili su veliki prekidi u ruskim logističkim mrežama. Sličan budući uspjeh zahtijevao bi istu vrstu pripreme (ili "oblikovanja" kako kažu vojnici). Ukrajina još uvijek nije dobila te rakete američke proizvodnje, ali je dobila krstareće rakete dugog dometa od Ujedinjenog Kraljevstva, a uskoro i od Francuske. A onda se dogodilo ovo.
Kao što su GMLRS rakete ometale rusku logistiku prije ukrajinske protuofenzive u Hersonu i Harkovu, Ukrajina degradira rusku logistiku i kontrolu zapovijedanja svojim novim igračkama većeg dometa. A ako finale ATACMS-a postane zeleno? O Bože.
--
Ideja da Rusija nije koristila kazetno streljivo smiješno je apsurdna, a postoji mnogo dokaza koji to potvrđuju. Ovaj video kruži danas Twitterom:
Ali ima još boljih kojih se još jasno sjećam, poput ovog:
Ili ovaj:
U međuvremenu, Donald Trump:
Bivši predsjednik Donald Trump, koji se sljedeće godine želi vratiti u Bijelu kuću, optužio je Bidena da riskira Treći svjetski rat opskrbljujući Ukrajinu kazetnim streljivom, vrstom streljiva koje Rusija koristi u izobilju, te se pohvalio da bi mogao okončati sukob u roku od 24 sata, ne govoreći kako.
Da, Rusija koristi kazetnu municiju u izobilju, uz termobaričko i zapaljivo streljivo i sve što može baciti na Ukrajince osim kemijskog ili nuklearnog oružja. I za razliku od Ukrajine, Rusija isporučuje taj teret protiv civilnih ciljeva.
Nikad se ne kladite na ruske izvore, čak ni kada govore ono što želite čuti.
- HarTar
#175940 Re: Ukrajina
zigzag wrote: ↑16/07/2023 22:54Idi popij domestos protiv korone.HarTar wrote: ↑16/07/2023 21:49 Trump je govorio o tome kako namjerava da okonča sukob u Ukrajini ako ponovo bude izabran za predsjednika:
![]()
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#175942 Re: Ukrajina
Ako je sirski u pitanju znaci stisak na bahmut.
-
Helios
#175943 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑16/07/2023 22:19 Relano neprijatelj mog neprijateljja,nije moj neprijatelj. Dok god ih mlavi.
Last edited by Helios on 16/07/2023 23:45, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#175945 Re: Ukrajina
Uz krvavi odbrambeno oslobodilacki rat, NoB predstsvlja najsvjetlije stranice istorije Bosne. Ko se toga odrice je lud.
-
Helios
#175946 Re: Ukrajina
Jednostavan kuplung sa kokarde na petokraku,pa obrnuto, sve u duhu i u ime svih "naroda i narodnosti".sumirprimus wrote: ↑16/07/2023 22:17 Madneru ti si ono iz sarajeva jelde? Bogme slaba fajda da si partizanskih korijena realno![]()
-
sumirprimus
#175947 Re: Ukrajina
Ja sam iz partizanske porodice i ponosim se time, ti sad pljujes i po meni, i drsko vrijedjas izjedancujuci paritzane sa cetnicima, dakle foe.
- janje_
- drug_profi
- Satrap_Darije
#175950 Re: Ukrajina
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/puti ... /230716043
Putin: "Američku isporuku kasetne municije u Ukrajinu bi trebalo smatrati zločinom"
Tako je.
A rusku isporuku milijuna granata, bijeloga fosfora, tko zna koliko stotina tisuća mina, termobaričnih bombi i ostaloga bi trebalo smatrati humanitarnom djelatnošću.
Nevjerovatna količina nemorala, licemjerja, i potpune isključenosti od vanjskoga svijeta.
Koliko god da zapad zna biti licemjeran, toliko je istok još licemjerniji.
Putin: "Američku isporuku kasetne municije u Ukrajinu bi trebalo smatrati zločinom"
Tako je.
A rusku isporuku milijuna granata, bijeloga fosfora, tko zna koliko stotina tisuća mina, termobaričnih bombi i ostaloga bi trebalo smatrati humanitarnom djelatnošću.
Nevjerovatna količina nemorala, licemjerja, i potpune isključenosti od vanjskoga svijeta.
Koliko god da zapad zna biti licemjeran, toliko je istok još licemjerniji.