Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plavi_E

#113426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

I kad je su skontali da je Bakir slagao onda su uvukli Trojkashe u vlast.
Point.

#113427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 16/07/2023 10:52
Point. wrote: 16/07/2023 10:36 Država Sarajevo, pajel.

Ta će tamo neke njive nevažne na kojima nikoga nema, Mostar, BL, Doboj, to je sve druga država, bitno je da se Trajvan može pokenjati iza 10, zadnji put izvan KS bio prije 9 godina.

Prioriteti :oops:
Zar nije bio spin kad su otisli u BL i Mostar sta ce tamo? :-)
Dodikovo imanje i soba vina nije u BL nego u Laktašima, selo pored BL. Čisto geografski nisu ni išli u BL. :oops:
Login77777

#113428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Zadao se plavokan da zaradi tunski sendvic… :lol:
plavi_E

#113429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ako Trojkashi daju Chovicu legitimno predstavljanje (a chovicevi ljudi otvoreno tvrde da nikad nisu bili blize legitimnom) opravdanje Trojkasha ce vjerovatno biti bakirova izjava 27. aprila 2017. godine. U stilu "Bakir reko i tako moramo i mi." :-)
Point.

#113430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2023 10:56
Point. wrote: 16/07/2023 10:22 Za vrijeme Trojke Mile napravio državni udar, van snage stavio Ustav BiH na 49% njenog teritorija al jebo to, to su maleni nevažni za život problemi oko kojih se ne može dogovoriti, bitnije je za državu da se Trojka Trajvan može posrati iza deset sati navečer.

Pa jel, prioriteti.
Deremo guzove na svim frontovima.
Lupamo klempe, domaćim i stranim neprijateljima.
Ima se, može se, a znamo i kako.

Od rupa na cesti do sastanka sa Blinkenom. Od pranja guzice do zavrtanja pipe Miletu.
Tako to rade ozbiljne politike.
Gledajte i učite.

Nije Trojka Željko i dva pijana savjetnika koji naprđuju u Titu, pa poslije zaborave u etanolskim parama šta su pričali dok su kovali planove. Ili Bakir kojem je jedini cilj da mu žena ne pizdi jer će ostati bez posla.

Trojka grize na svim frontovima. Drugi mandat se troši u Sarajevu. Ko je osjetio napredak neće nazad na SDA fukaraštinu.

Tako će biti i na drugim nivoima.
Dok vi lajete, ne mrdate iz avlije, mi obilazimo državu uzduž i poprijeko i sijemo sjeme promjene. Malo po malo.

Dok Bakira čeka VIP loža za bajram, mi smo za bajram u Janji, Kozarcu...

Dok Željko konta đe na skijanje, mi završavamo da Mile ne dobije pare.

Gledajte i učite.
Mi, vi, ko smo mi, ko ste vi. :lol:

Ti živiš u oblacima mala.
Bossona

#113431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Image

Bakir Izetbegović poput svog oca koji je uvijek pravdao neprijatelje i rušitelje RBIH.

Nakon što je nedavno Dragan Čović protivzakonito i protivustavno naredio blokadu konvoja sa izbjeglicama na putu prema Konjicu čiju odluku je Ministar Sigurnosti BiH Dragan Mektić nazvao državnim udarom oglasio se Čovićev ahbab i spasioc Bakir Izetbegović svojom izjavom rekavši da je preteško ovo na Ivan-u nazvati DRŽAVNIM UDAROM,

"Ona je sasvim sigurno protivustavna. Da li se to može okvalificirati tako teškim riječima kako je to kazao gospodin Mektić, ne znam..."
(Riđobradi je po uzoru na svog oca majstor u spašavanju neprijatelja i rušitelja RBiH)
A da se podsjetimo na Bakirov nedavno izrečeni "biser",
"Ja mislim da gospodin Čović nekad u ljutnji neke stvari kaže pa reterira. Mislim da neće biti nikakvih rizičnih poteza sa strane gospodina Čovića, mislim da će raditi zajedno sa nama da se stvari u ovoj zemlji stabiliziraju nakon izbora, a ne da se stvore krize. "
Da se malo prisjetimo čime je SDA zabavljao narod prethodnu deceniju po pitanju zahtjeva trodecenijskog im partnera u vlasti HDZ po pitanju uspostave kanala tzv. Herceg-Bosne.
2012
„Taj kanal je nepotreban. Hrvati mogu ostvarivati svoja prava unutar entitetskih televizija i javnoga servisa na državnoj razini“, rekao je Tihić
2014:
SDA protiv hrvatskog kanala
SDA za dijalog sa HDZ-om BiH, ali protiv hrvatskog kanala, rekao je Bakir Izetbegović
2017:
U SDA smatraju da je onemogućavanje izgradnje RTV sustava na hrvatskom jeziku vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda
Dolazimo u 2019. godinu:
Izetbegović: Imamo 100 TV kanala, eto neka 101 bude kanal "Herceg-Bosne"

Jusufović iz SDA stavio na dnevni red: Općina Žepče postaje vlasnik Televizije tzv. Herceg-Bosna
Vladajuću koaliciju u općinskom vijeću Žepče čine kao i zadnje tri decenije nerazdvojne HDZ i SDA.

Image
Point.

#113432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 16/07/2023 11:42
_BataZiv_0809 wrote: 16/07/2023 11:10

:lol:

Sad ce oni doc da brane Bosnu od drzavnog udara, samo da dobiju slobodne dane za Midsommardagen :lol:
Tesko da ce ove godine. Sta da izbije belaj a oni u BiH. Sigurnije braniti BiH iz sveCke… :mrgreen:
Napusti i ti Cirišku županiju i Švajcarsku jednom i svrati nam u BiH.

Batara je nekad bio dijaspora, sad pljuje po svojima. Hihihi
A_A_AKCIJA

#113433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 16/07/2023 17:45 Sarajevo dva vikenda mjesecno i shvatio sam da moj Mostar, inace najgori grad u svijetu sa pretezno bjelackim stanovnistvo ima i konkurenciju.
Nažalost, tu te razumijem.
Tačno je da u Sarajevu fali dosta toga i da je bruka.
Zagađenje je užasno, infrastruktura propala, planiranje novogradnje užas...

Ali je lako dokazati da je dosta toga bolje.

Ljestvica je niska, ali se radi.

Svi konkursi su okrenuti naglavačke. Nema više štela. Odličan sistem je uspostavljen.

Porodilje imaju 1000 KM mjesečno godinu dana.

Sva djeca idu u vrtić, kanton plaća za sve.

Godinama nema ozbiljne afere ljudi u vlasti. Ni jedne.

Za BiH je to ogroman napredak, ali smo još daleko od normalnog svijeta.
A_A_AKCIJA

#113434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Point. wrote: 16/07/2023 17:55 Ti živiš u oblacima mala.
A ti u Šveckoj :D

Ni jenne
Point.

#113435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Bodkin wrote: 16/07/2023 12:46
A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2023 10:56

Deremo guzove na svim frontovima.
Lupamo klempe, domaćim i stranim neprijateljima.
Ima se, može se, a znamo i kako.

Od rupa na cesti do sastanka sa Blinkenom. Od pranja guzice do zavrtanja pipe Miletu.
Tako to rade ozbiljne politike.
Gledajte i učite.

Nije Trojka Željko i dva pijana savjetnika koji naprđuju u Titu, pa poslije zaborave u etanolskim parama šta su pričali dok su kovali planove. Ili Bakir kojem je jedini cilj da mu žena ne pizdi jer će ostati bez posla.

Trojka grize na svim frontovima. Drugi mandat se troši u Sarajevu. Ko je osjetio napredak neće nazad na SDA fukaraštinu.

Tako će biti i na drugim nivoima.
Dok vi lajete, ne mrdate iz avlije, mi obilazimo državu uzduž i poprijeko i sijemo sjeme promjene. Malo po malo.

Dok Bakira čeka VIP loža za bajram, mi smo za bajram u Janji, Kozarcu...

Dok Željko konta đe na skijanje, mi završavamo da Mile ne dobije pare.

Gledajte i učite.
Koji vi i iz koje avlije? Tamo gdje je on vladaju socijaldemokrate. Ili lijeve ili lijevi centar. Od prosle godine su mu dosli desni centar i konzervativci :D

To ti je kad ti je u drzavi sve sredjeno pa naprdjujes o napadu na ustav u zemlji 2000 kilometara daleko :D
Ko to ljubomoran pa stalno nešto ko proziva :lol:

Ti i slični bi sigurno nepoštivanje odluka US BiH i neprimjenjivanje njegovih odluka u manjem entitetj nazvali relaksacijom odnosa, umjesto pokušaj državnog udara.
Point.

#113436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2023 18:02
Point. wrote: 16/07/2023 17:55 Ti živiš u oblacima mala.
A ti u Šveckoj :D

Ni jenne
Imamo odlične informacije, ta ne živimo na Pandori. Nije preporučljivo živjeti u oblacima, pad zna biti jeben. Tako kažu.

Mojne toga mi, vi, oni.
kakabanja213

#113437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2023 18:01
kakabanja213 wrote: 16/07/2023 17:45 Sarajevo dva vikenda mjesecno i shvatio sam da moj Mostar, inace najgori grad u svijetu sa pretezno bjelackim stanovnistvo ima i konkurenciju.
Nažalost, tu te razumijem.
Tačno je da u Sarajevu fali dosta toga i da je bruka.
Zagađenje je užasno, infrastruktura propala, planiranje novogradnje užas...

Ali je lako dokazati da je dosta toga bolje.

Ljestvica je niska, ali se radi.

Svi konkursi su okrenuti naglavačke. Nema više štela. Odličan sistem je uspostavljen.

Porodilje imaju 1000 KM mjesečno godinu dana.

Sva djeca idu u vrtić, kanton plaća za sve.

Godinama nema ozbiljne afere ljudi u vlasti. Ni jedne.

Za BiH je to ogroman napredak, ali smo još daleko od normalnog svijeta.
Znaci u Sa gdje je Trojka apsolutna vlast pa eto ide jedva. E sad zamisli kako je u HNK gdje valja podmiriti i robovlasnikove zelje i zelje jedne od struja SDA koja se u tom trenu pita. A mozes misliti kakonce biti u FBIH gdje imas Trojki imas ove naciste, a pored toga i Ramu i Kuku i onoga sto je odbio 2 miliona. I ne smijes im nista.
A_A_AKCIJA

#113438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Point. wrote: 16/07/2023 18:10 Mojne toga mi, vi, oni.
Ja sam vazda govorio da si ti dobar lik.

Uvijek možeš sa pravom rajom, to smo mi :thumbup:

Samo gledaj šta se radi i ne vjeruj SDA propagandi i butt plug galamdžijama.

Sve će ti se samo kazati, prati razvoj događaja sa Miletom. Nemoj ni meni vjerovati.
A_A_AKCIJA

#113439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 16/07/2023 18:14 Znaci u Sa gdje je Trojka apsolutna vlast pa eto ide jedva. E sad zamisli kako je u HNK gdje valja podmiriti i robovlasnikove zelje i zelje jedne od struja SDA koja se u tom trenu pita. A mozes misliti kakonce biti u FBIH gdje imas Trojki imas ove naciste, a pored toga i Ramu i Kuku i onoga sto je odbio 2 miliona. I ne smijes im nista.
Biće zajebano, ali će se raditi, biće sigurno bolje nego sa SDA.

To je jedino obećanje.
Point.

#113440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

plavi_E wrote: 16/07/2023 14:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /230712102

Sarajevo ima problem i sa čestim nestancima vode u pojedinim naseljima s obzirom na to da su kvarovi česti i skoro svakodnevno se građani žale na nedostatak vode. Taj problem posebno dolazi do izražaja prilikom visokih temperatura kao što je to danas, a pogotovo kada je obustava vodosnabdijevanja zbog popravke kvarova duža od jednog dana, što se često događa.

Kavi sad problemi sa vodosnabjevanjem? Pa sasvim druga pricha bila ovdje na temi. :-)
Neka se @tramvajtrojka istovari prije večernjeg dnevnika, što je sigurno sigurno je
Tananarive

#113441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tananarive »

plavi_E wrote: 16/07/2023 17:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/boskovi ... /230716072
Bošković: HNS nikad nije bio u povoljnijoj poziciji da dođe do legitimnog predstavljanja za Hrvate

Oni to vishe i ne kriju. Kod njih nema nikakve tajnovitosti. Jedino ovdje simpatizeri i botovi Trojkasha prosipaju priche o nekim tajnim uspijesima za drzavu. Sve vishe lichi na to da su Trojkashi ugurani u vlast izmedju ostalog i zbog legitimnog predstavljanja. Ali sachekajmo reakciju Trojkasha na ovu tvrdnju. Ili se opet nece dati upecatii nego ce i dalje u tajnosti raditi za drzavu. Kakva crna tajnost .....
uspjesima je ispravno ne ide tu ije... :D
psycho social

#113442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by psycho social »

šta fali promjeni izbornog zakona da se bira jedan predsjednik s tri potpredsjednika (bsho) u parlamentarnoj skupštini s deklarativnim ovlastima i rotacijom svakih šest mjeseci.

svima prihvatljiva opcija, svima osim srbima, oni su svakako protiv svega u kosmosu i okolini
plavi_E

#113443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Point. wrote: 16/07/2023 18:18
plavi_E wrote: 16/07/2023 14:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /230712102

Sarajevo ima problem i sa čestim nestancima vode u pojedinim naseljima s obzirom na to da su kvarovi česti i skoro svakodnevno se građani žale na nedostatak vode. Taj problem posebno dolazi do izražaja prilikom visokih temperatura kao što je to danas, a pogotovo kada je obustava vodosnabdijevanja zbog popravke kvarova duža od jednog dana, što se često događa.

Kavi sad problemi sa vodosnabjevanjem? Pa sasvim druga pricha bila ovdje na temi. :-)
Neka se @tramvajtrojka istovari prije večernjeg dnevnika, što je sigurno sigurno je
On kako napisa i Nijagara bi se postidjela sarajevskog vodovoda. :D

Shala na stranu ali problemi snabdjevanja vodom su zagarantovani u buducnosti mnogim gradovima ne samo Sarajevu i to treba ozbiljno shvatiti.
Point.

#113444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2023 18:15
Point. wrote: 16/07/2023 18:10 Mojne toga mi, vi, oni.

Sve će ti se samo kazati, prati razvoj događaja sa Miletom. Nemoj ni meni vjerovati.
Kad vidim nešto konkretno u vezi Mileta, a to je za mene i dosta ljudi važnije za državu od situacije sa vodom u KS, nije mi problem posuti se i katranom i pokusati sve kašikom.
A_A_AKCIJA

#113445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Point. wrote: 16/07/2023 18:33
A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2023 18:15

Kad vidim nešto konkretno u vezi Mileta, a to je za mene i dosta ljudi važnije za državu od situacije sa vodom u KS, nije mi problem posuti se i katranom i pokusati sve kašikom.
:thumbup:
Login77777

#113446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Point. wrote: 16/07/2023 18:00
Login77777 wrote: 16/07/2023 11:42

Tesko da ce ove godine. Sta da izbije belaj a oni u BiH. Sigurnije braniti BiH iz sveCke… :mrgreen:
Napusti i ti Cirišku županiju i Švajcarsku jednom i svrati nam u BiH.

Batara je nekad bio dijaspora, sad pljuje po svojima. Hihihi
Samo kantoni brate moj nista zupanije. Sto da napustam kada mi je odlicno ovdje.
Nego danas testirao novi reket za stolni tenis od stige. Da pohvalim made in sweden. 🇸🇪
Vrhunski kvalitet. :bih:
dale cooper

#113447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

U Švedskoj uredno vodosnabdjevanje. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#113448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: 16/07/2023 18:45 U Švedskoj uredno vodosnabdjevanje. :mrgreen:
Sreca, s obzirom koliko seru :D
kakabanja213

#113449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 16/07/2023 18:16
kakabanja213 wrote: 16/07/2023 18:14 Znaci u Sa gdje je Trojka apsolutna vlast pa eto ide jedva. E sad zamisli kako je u HNK gdje valja podmiriti i robovlasnikove zelje i zelje jedne od struja SDA koja se u tom trenu pita. A mozes misliti kakonce biti u FBIH gdje imas Trojki imas ove naciste, a pored toga i Ramu i Kuku i onoga sto je odbio 2 miliona. I ne smijes im nista.
Biće zajebano, ali će se raditi, biće sigurno bolje nego sa SDA.

To je jedino obećanje.
Da ce se nesto specijalno raditi ne vjerujem ali da cu nastaviti glasati kontra SDA i satelita u to sam siguran. Sve je bolje od SDA. Ali to ne znaci da treba dozvoljavati likove poput Rame, malog mu, nacista, cetnika...ne treba.
A_A_AKCIJA

#113450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 16/07/2023 19:33 Da ce se nesto specijalno raditi ne vjerujem ali da cu nastaviti glasati kontra SDA i satelita u to sam siguran. Sve je bolje od SDA. Ali to ne znaci da treba dozvoljavati likove poput Rame, malog mu, nacista, cetnika...ne treba.
Politika je umjetnost mogućeg.

Ja znam da će recimo Adnan Delić poginuti od posla. Ne sumnjam u njegov rezultat.

Ne moraš se zaklinjati da nećeš za SDA. Glasaj samo za bolje.

Kažem ti, u Sarajevu su konkursi nebo i zemlja u odnosu na prije. Samo tu da se pravda uvela ja bih opet glasao za Trojku.
Locked