Zenicka politicka scena-all about!

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1651 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Nemoj zezat :D, hocel biti meze :D ?
N.N.

#1652 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Bobi wrote: 12/07/2023 18:41 Image

Koji su sad ovi :D ?
Gospoda Isaci i co :D
-Chesterfield-

#1653 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 12/07/2023 18:41 Image

Koji su sad ovi :D ?
Casual's

#1654 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Zar KF nije gur'o Nermina Sehovic za komesara? :mrgreen:
belfy

#1655 Re: Zeničani

Post by belfy »

ko daje toliko glasova porodici Isak? da nisu uspjeli lokalno ne bi mogli ni dalje.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/osnovan ... /230714160

hebote, cak se i ljigavi Fudo pokazao premalo ljigav da ih shebe. ili nesposoban, sto je mozda cak i gore jer to znaci da su ovi sposobniji... a sada sin izglasa oca, otac sina i na kraju ostane samo sveti duh...

ocigledno je da kalkulisu dobro, ali to mogu samo ako imaju glasove. tako da bih jos jednom da pitam:
ko glasa za njih i zasto?

ima li neko realno objasnjenje?
kuglanje_ze

#1656 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

belfy wrote: 14/07/2023 20:36 ko daje toliko glasova porodici Isak? da nisu uspjeli lokalno ne bi mogli ni dalje.

hebote, cak se i ljigavi Fudo pokazao premalo ljigav da ih shebe. ili nesposoban, sto je mozda cak i gore jer to znaci da su ovi sposobniji... a sada sin izglasa oca, otac sina i na kraju ostane samo sveti duh...

ocigledno je da kalkulisu dobro, ali to mogu samo ako imaju glasove. tako da bih jos jednom da pitam:

Jedan od zanimljivijih fenomena na našoj političkoj sceni je baš porodica Isak i njihovi izborni rezultati. Jasno mi je da za njih glasaju u selu odakle potiču (čini mi s Jezera), ali mi nije jasno da dobijaju podršku i u drugim dijelovima grada. Imaju jaku ekipu u izbornim štabovima koja ne dozvoljava da se uništi i jedan njihov listić, a ubjeđen sam da utiču na rezultate drugih stranaka.
I opet kad to sve gledaš bilo bi jasno zašto imaju udio u gradskom kolaču, ali je nejasno otkud moć na kantonalnom pa sad i na federalnom nivou. Ramo je, u svakom slučaju, zaradio doktorat iz izborne manipulacije.
ZoomZoomKiwi

#1657 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by ZoomZoomKiwi »

Sjećam se kad mi je tetka pričala da je Ramo dijelio kafu i rahat lokum po Lukovom Polju kad je tek počeo sa A-SDA. :mrgreen:

Daleko dogura obična hedija
N.N.

#1658 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by N.N. »

Znas li pricu kada je rekao u Lukovom polju da ce im dovesti kablovsku ako ostvoji toliko i toliko glasova!?
I doveo im je :D ahahahha

Ko glasa !?
Zastitarska agencija Condor i familija njihova.
Na platu od 500 im nabacivao jos malo pred izbore.
Period od prije 10-15 godina.

Kasnije sa nekim pozicijama, uslugama, privuce jos raje.
Oni sto su na listama, njihove porodice i eto ga...
Nikada oni nisu prebacivali neke brojke. Uvijek je tu oko 2, 3 milje glasova.

Samo kakav moras biti balvan pa njih zaokruziti, to mi jos nije jasno !? :D
ZoomZoomKiwi

#1659 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by ZoomZoomKiwi »

Ništa to nije deblji balvan od balvana koji glasa za SDA 30 godina.

Narod je ovdje dobro poglup, i ništa me ne iznenađuje al’ ni najmanje.

I nek se bahati ovako, sa ovakvim narodom, i ja bih :lol:
belfy

#1660 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by belfy »

vraticu se na Isake, ali grebemu. ko lijeci?

https://www.zenicablog.com/nesavjesno-l ... i-zatvora/

jel ovo taj?

Image
belfy

#1661 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by belfy »

EFD22 wrote: 14/07/2023 22:31 Ništa to nije deblji balvan od balvana koji glasa za SDA 30 godina.

Narod je ovdje dobro poglup, i ništa me ne iznenađuje al’ ni najmanje.

I nek se bahati ovako, sa ovakvim narodom, i ja bih :lol:
lazes i nas i sebe. ti ne radis ista kao Isaci... sto se potcjenjujes? sto bi, iko, uopste, zelio biti kao oni trenutacno?
belfy

#1662 Re: Zeničani

Post by belfy »

kuglanje_ze wrote: 14/07/2023 20:53
belfy wrote: 14/07/2023 20:36 ko daje toliko glasova porodici Isak? da nisu uspjeli lokalno ne bi mogli ni dalje.

Jedan od zanimljivijih fenomena na našoj političkoj sceni je baš porodica Isak i njihovi izborni rezultati. Jasno mi je da za njih glasaju u selu odakle potiču (čini mi s Jezera), ali mi nije jasno da dobijaju podršku i u drugim dijelovima grada. Imaju jaku ekipu u izbornim štabovima koja ne dozvoljava da se uništi i jedan njihov listić, a ubjeđen sam da utiču na rezultate drugih stranaka.
I opet kad to sve gledaš bilo bi jasno zašto imaju udio u gradskom kolaču, ali je nejasno otkud moć na kantonalnom pa sad i na federalnom nivou. Ramo je, u svakom slučaju, zaradio doktorat iz izborne manipulacije.
ja ih ne znam sa Jezera. moguce da ih ima i tamo. vecina je Nemila, onda poslije toga Orahovica i nakoh toga Hece... poredao sam prema onome sto sam poznajem. moguce je da je sasvim drugacije. evo, prvi put od tebe cujem da ih ima u Jezerima. iako najvise kupe po Lukovom polju, sto jem opet, interesantno. mozda je bas zbog toga Fudo tamo pravio ambulantu.

ali! kako oni sakupe glasova za bilo sta je, u najmanju ruku, fascinantno... budu onaj cuveni jezicak na vagi koji je patentirao onaj Esed/Esad sto je fino trazio ministarstvo ili sta je vec bilo da upravlja sa 300+ mil budzeta (koji je i tuzbu izbjegao sto su mu pogresili slovo u imenu). ali i on je na kraju lezao...

grebemu... malo sam umoran, pa necu da pocinjem miksanje price i sa Vracetom. nastavicemo sutra...
kuglanje_ze

#1663 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by kuglanje_ze »

Kažem da sam čuo da su s Jezera, ne znam pouzdano i izvinjavam se ako sam pogriješio. Nije ni bitno.
Radeljaš je u KS pokazao prvi snagu jedne ruke i mogućnost ucjenjivanja većine svojim glasom koji je jezičak na vagi. To ti je sad i problem izbornog zakona i tog čuvenog izbornog praga na 3%, zbog čega se dešava ovo što sad vidimo od velikog broja stranaka u skupštinama na svim nivoima vlasti, do svakodnevnog osnivanja novih stranaka - osnuješ stranku, sabereš 2-3 hiljade glasova i već se nešto pitaš. To nije demokratija, to je biznis
Podigni izborni prag na 5-6% i vidjećeš gašenje malih stranaka, mada bi to kod nas ponovo dovelo do jačanja nacionalnih stranaka jer naš narod ne zna drugačije glasati osim "za naše"
Casual's

#1664 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by Casual's »

Nisu Jezera koliko znam, nego Gnjusi, Poljice, tu gradi i crpku.
N.N.

#1665 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by N.N. »

Ko, Isaci !?
Nisu oni uopste odavLe da nasih prostora.
kakavdanakneiskustvu

#1666 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Primitivci glasaju za njih,a to koliko glasova dobiju pokazuje koliko primitivnog naroda ima u Zenici
Sanjarko

#1667 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by Sanjarko »

N.N. wrote: 14/07/2023 22:29 Znas li pricu kada je rekao u Lukovom polju da ce im dovesti kablovsku ako ostvoji toliko i toliko glasova!?
I doveo im je :D ahahahha

Ko glasa !?
Zastitarska agencija Condor i familija njihova.
Na platu od 500 im nabacivao jos malo pred izbore.
Period od prije 10-15 godina.

Kasnije sa nekim pozicijama, uslugama, privuce jos raje.
Oni sto su na listama, njihove porodice i eto ga...
Nikada oni nisu prebacivali neke brojke. Uvijek je tu oko 2, 3 milje glasova.

Samo kakav moras biti balvan pa njih zaokruziti, to mi jos nije jasno !? :D
Objasnio @N.N. veoma dobro. +1 za njega. Tako nam citava drzava skoro funkcionise.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1668 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by Bobi »

Pa dobijes 100 200 300 i vise markica, sta od drugih dobijes :D ? Kakav balvan moras biti da glasas za nekog koji ti nista ne da zadnjih 30 godina ? Nije Fadil bezveze dijelio pare pred izbore, te penzioneri, te nezaposleni, te trudnice, te sta ti ja znam kome sve, to se zaboravilo .Fudo dijeli krompir,subvencije, janjad, rakiju. Šta je SDP dao? NS ? Ideale samo :D.
kuglanje_ze

#1669 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by kuglanje_ze »

Bobi wrote: 15/07/2023 14:24 Pa dobijes 100 200 300 i vise markica, sta od drugih dobijes :D ? Kakav balvan moras biti da glasas za nekog koji ti nista ne da zadnjih 30 godina ? Nije Fadil bezveze dijelio pare pred izbore, te penzioneri, te nezaposleni, te trudnice, te sta ti ja znam kome sve, to se zaboravilo .Fudo dijeli krompir,subvencije, janjad, rakiju. Šta je SDP dao? NS ? Ideale samo :D.
Kako nisu dali SDP i NS?
A ceker, zastavica, bedž, balon... Eeee, nezahvalniče
Throttle

#1670 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by Throttle »

Ramo je iz Varvare, okolina Prozora, selo uz Ramsko jezero
phillie

#1671 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by phillie »

Throttle wrote: 15/07/2023 19:42 Ramo je iz Varvare, okolina Prozora, selo uz Ramsko jezero
Ramo kao Chuck Noris. Jezero dobilo ime po njemu. :D
Ja_Ja

#1672 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by Ja_Ja »

NAKON POSJETE BEĆIROVIĆA
Kasumović o dešavanjima u kantonu i Uzunoviću: SDP me želi srušiti jer sam bolji od njih u Zenici

Nakon današnje posjete Denisa Bećirovića Zenici medije je interesovao i stav Fuada Kasumovića prema Kenanu Uzunoviću i stanje u Zeničko-dobojskom kantonu na što je on kazao da mu "pakuje" SDP, ne cijeli, jer ne mogu podnijeti da je bolji od njih u Zenici.

Image

Posljednja dešavanja u Zeničko-dobojskom kantonu, formiranje vlasti bez Fuada Kasumovića te dešavanja na višim nivoima u glavnoj ulozi sa Kenanom Uzunovićem, posebno su zabrinula gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića koji danima razgovara sa koalicionim partnerima uvjeravajući javnost da će sve ostati kako treba.

Međutim, imao je šta poručiti i nakon današnje posjete člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića svom dojučerašnjem kolegi u stranci Kenanu Uzunoviću.

"Ja sam mislio press konferenciju praviti da pojasnim sve oko Kenana Uzunovića i ostalih papaka. Ja sam šest mjeseci čutao jer sam htio da imam svog čovjeka u Federalnom parlamentu jer značajna sredstva ulažu u Zenicu. Ja sam čutao. Kenan Uzunović je, to pitajte građane, otišao, svoju inteligenciju je u pogrešnu stranu upotrijebio. Bavi se svim i svačim, Kenan Uzunović se prodao NES-u za neke novce u Cazinu, pa je prešao kod Rame koji mu je otkupio dugove, pa se Ramin sin povukao da bi Kenan Uzunović došao", kazao je Kasumović te nastavio:

"To radi SDP, da vam to kažem, to radi SDP, ruše vladu u Zeničko-dobojskom kantonu. Ustvari, žele srušiti mene, jer ne mogu progutati da ja imam bolju poziciju u ovom gradu od njih. Ne čitav SDP, zna se ko, a to ću reći na konferenciji."

Na kraju je kazao da je Kenan Uzunović i svi ti ljudi dobili glasove zbog Fuada Kasumovića koji im je, kako kaže, finansirao kampanje, ali da su se prodali za jeftine pare i da gube politički uticaj za čitav život.

"Moralno je da vrate mandat", poručio je Kasumović.

Danas je, kazao je Kasumović, na adresu Christiana Schmidta uputio sve dokaze, jer ne vjeruje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, o izbornim prevarama te zatražio da se to uputi prema Tužilaštvu BiH i daljim institucijama.
Ja_Ja

#1673 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by Ja_Ja »

SLUŽBENA POSJETA
Bećirović se sastao s Kasumovićem: Na sastanku u Zenici o problemima i projektima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas u Zenici s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i savjetnicima gdje su razgovarali o tome kako država može pomoći Zenici, ali i drugim problemima i temama.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je izuzetno sretan što je Bećirović izabrao Zenicu kao prvi grad za posjetu te što je imao priliku govoriti o problemima s kojima se susreće Zenica, a Bećirović je, kako je kazao Kasumović, obećao da će na ekonomske forume ići i predstavnici grada Zenice.
Image
Bećirović je kazao da kao član Predsjedništva BiH dugo mjeseci ne zna šta znači vikend pauza te da su neprekidno sa saradnicima aktivni na vanjskopolitičkim i unutarpolitičkim aktivnostima.

"Kada nismo u vanjskopolitičkim posjetama, koristim svaki trenutak da razgovaram s načelnicima i gradonačelnicima širom BiH. Ne dijelim građane, načelnike ili gradonačelnike na stranačku pripadnost. Sa svima želim razgovarati s ljudima koje su građani BiH birali, danas sam u Zenici gdje sam razgovarao s Kasumovićem o projektima i premijerkom Mehmedić o projektima u kantonu i kako viši nivoi vlasti mogu pomoći", kazao je Bećirović te dodao:
Image
"Razgovarali smo i konkretnijoj komunikaciji državnog nivoa i gradova koja je prethodnih godina izgleda i nestala. Bitno nam je da državni zvaničnici dođu u manje sredine i da se poslušaju ti ljudi. Ovo je prijateljski i srdačan razgovor kakve imamo širom BiH."
N.N.

#1674 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by N.N. »

Seljaci se za vratove uhvatili. Ukratko o stanju u stranKi :mrgreen:
kuglanje_ze

#1675 Re: Zenicka politicka scena-all about!

Post by kuglanje_ze »

N.N. wrote: 31/08/2023 18:48 Seljaci se za vratove uhvatili. Ukratko o stanju u stranKi :mrgreen:
Mislim da preskaču terapiju.
Locked