TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

RJ57

#25276 Re: TENIS

Post by RJ57 »

kamera u queensu je fakat prva liga :thumbup:
RJ57

#25277 Re: TENIS

Post by RJ57 »

ovaj alcaraz na svakom trećem turniru ima neke probleme … to nikako nevalja :?: :?
RJ57

#25278 Re: TENIS

Post by RJ57 »

prva titula na travi i opet broj jedan :thumbup:

ali ja iskreno ne vidim kako bi on mogao uzeti noleta na travi
Pklat4

#25279 Re: TENIS

Post by Pklat4 »

11. titula u karijeri, a u finalima ima 11-3.

Prijavio je i on ovu egzibiciju, ali ne znam šta je sa nogom. Možda samo predostrožnost.

Idemo po WB :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25280 Re: TENIS

Post by Velkoski »

izgubi Donna zato :(
Pklat4

#25281 Re: TENIS

Post by Pklat4 »

Čilić nije igrao koliko već, par mjeseci, ali može neko od nositelja vrlo lahko najebati ako njega dobije u prvom-drugom kolu.
necko_hz

#25282 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Ludilo..
RJ57

#25283 Re: TENIS

Post by RJ57 »

zar nema novak career win/lose oko 85%
necko_hz

#25284 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Mislim oko 83% da je.
Pklat4

#25285 Re: TENIS

Post by Pklat4 »

Šta kažete na žrijeb ?
mirota

#25286 Re: TENIS

Post by mirota »

Pklat4 wrote: 30/06/2023 12:04 Šta kažete na žrijeb ?
samo jedno, Trebinje ceka 24.
toliko je Novak dominantan da kakav god je zrijeb osvaja i ovo...
Pklat4

#25287 Re: TENIS

Post by Pklat4 »

Iz nekog razloga meni je žrijeb bezveze, sumnjam da ću pogledati 10 mečeva u vrh glave na ovom Wimbledonu za razliku od RG gdje sam ispratio skoro sve (doduše imao sam i vremena) :D
kakotakonikako

#25288 Re: TENIS

Post by kakotakonikako »

Novak Đoković trenutno ispisuje nove stranice teniske istorije na Vimbldonu, ali ne mogu svi da se pomire sa tim.

Naime, Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, dao je skandalozan intervju za „Clay Tenis“.

Španac je u svom izlaganju istakao da su Rodžer Federer i Rafael Nadal važniji za tenisku istoriju nego Novak Đoković.

– Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj spor od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvek postoji debata. Ko je najbolji – onaj koji ima svetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? Ne znam. Mislim da onaj koji je uspevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đokovića, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda – imao bi više titula nego svi ostali – rekao je Toni.

Na pitanje novinara da li to znači da je Novak bolji od Rafe, Toni Nadal odgovara:

– Novak je bolji jer je osvojio više titula od Rafe. Ako je Novak osvojio 24… Šta bi se desilo da se više igra na šljaci umesto na tvrdoj podlozi? Moj rođak igra tri grend slem turnira na podlozi koja mu nije omiljena, a samo jedan na svojoj omiljenoj šljaci. Isto je i sa mastersima.

Novinar je potom upitao Tonija da bli bi Nadal osvojio 35 Grend slemova da se Australijan open igra na šljaci.

– Jasno kao dan… Ima toliko malih stvari koje ljudi ne shvataju. Ako stavite jedan tip loptica, favorizujete jednog u odnosu na nekog drugog tenisera – naveo je Toni i slikovito uporedio da bi se i Maradona umorio od driblanja da igrači koji su ga rušili nisu dobijali kartone.
Better Man

#25289 Re: TENIS

Post by Better Man »

kakotakonikako wrote: 13/07/2023 08:16 Novak Đoković trenutno ispisuje nove stranice teniske istorije na Vimbldonu, ali ne mogu svi da se pomire sa tim.

Naime, Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, dao je skandalozan intervju za „Clay Tenis“.

Španac je u svom izlaganju istakao da su Rodžer Federer i Rafael Nadal važniji za tenisku istoriju nego Novak Đoković.

– Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj spor od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvek postoji debata. Ko je najbolji – onaj koji ima svetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? Ne znam. Mislim da onaj koji je uspevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đokovića, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda – imao bi više titula nego svi ostali – rekao je Toni.

Na pitanje novinara da li to znači da je Novak bolji od Rafe, Toni Nadal odgovara:

– Novak je bolji jer je osvojio više titula od Rafe. Ako je Novak osvojio 24… Šta bi se desilo da se više igra na šljaci umesto na tvrdoj podlozi? Moj rođak igra tri grend slem turnira na podlozi koja mu nije omiljena, a samo jedan na svojoj omiljenoj šljaci. Isto je i sa mastersima.

Novinar je potom upitao Tonija da bli bi Nadal osvojio 35 Grend slemova da se Australijan open igra na šljaci.

– Jasno kao dan… Ima toliko malih stvari koje ljudi ne shvataju. Ako stavite jedan tip loptica, favorizujete jednog u odnosu na nekog drugog tenisera – naveo je Toni i slikovito uporedio da bi se i Maradona umorio od driblanja da igrači koji su ga rušili nisu dobijali kartone.
Vidi, Novak je najtrofejniji teniser, ali najveći nije. Tenis koji igra Novak je užasno dosadan. Stajati na osnovnoj crti i prebacivati lopticu nije nikakva draž za ljubitelej tenisa. Znam ljude koji su imali priliku da gledaju Novaka na GS turnirima, kažu da je njegov tenis dosadan i da oni to ne mogu gledati. Federer, kojeg nisam nikad simpatisao, čarobnjak je kad je u pitanju tenis. Jednoručni bekend, izlasci na mrežu i ostalo je sve što istinski teniski fan želi da vidi, a ne dosadno prebacivanje loptice. Jedan Sampras u svom prime timeu bi redovno šamarao Novaka na Wimbledonu i on je za mene pravi kralj tog turnira, jer nikad nije izgubio finale. Niko ne spori da je Novak najtrofejniji, ali da bi bio najveći, moraš imati magiju, tj. igru, koja nije samo prebacivanje loptice i čekanje greške protivnika. Izađi na mrežu, napadni, kreći se po cijelom terenu.
breuer

#25290 Re: TENIS

Post by breuer »

:lol:
necko_hz

#25291 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Jebote...
kakotakonikako

#25292 Re: TENIS

Post by kakotakonikako »

Better Man wrote: 13/07/2023 09:11
kakotakonikako wrote: 13/07/2023 08:16 Novak Đoković trenutno ispisuje nove stranice teniske istorije na Vimbldonu, ali ne mogu svi da se pomire sa tim.

Vidi, Novak je najtrofejniji teniser, ali najveći nije. Tenis koji igra Novak je užasno dosadan. Stajati na osnovnoj crti i prebacivati lopticu nije nikakva draž za ljubitelej tenisa. Znam ljude koji su imali priliku da gledaju Novaka na GS turnirima, kažu da je njegov tenis dosadan i da oni to ne mogu gledati. Federer, kojeg nisam nikad simpatisao, čarobnjak je kad je u pitanju tenis. Jednoručni bekend, izlasci na mrežu i ostalo je sve što istinski teniski fan želi da vidi, a ne dosadno prebacivanje loptice. Jedan Sampras u svom prime timeu bi redovno šamarao Novaka na Wimbledonu i on je za mene pravi kralj tog turnira, jer nikad nije izgubio finale. Niko ne spori da je Novak najtrofejniji, ali da bi bio najveći, moraš imati magiju, tj. igru, koja nije samo prebacivanje loptice i čekanje greške protivnika. Izađi na mrežu, napadni, kreći se po cijelom terenu.
:thumbup:

Mislim da Toni Nadal ima vise teniskog znanja od svih forumasa ovdje zajedno i to jos puta 1.000

Svidjalo se to kome ili ne. Ali tako je.

Neki ce reci da izjavljuje ovo zbog Nadala. Ali, igrac koga je sigurno Toni "mrzio" najvise je Federer, pa on o njemu ipak kaze : "A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog."
necko_hz

#25293 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Čudim se da internet još postoji kakve gluposti i nebuloze trpi. :mrgreen:
breuer

#25294 Re: TENIS

Post by breuer »

ma nije zbog Nadala, nema šanse :razz:
RJ57

#25295 Re: TENIS

Post by RJ57 »

kakotakonikako wrote: 13/07/2023 09:27
Better Man wrote: 13/07/2023 09:11

:thumbup:

Mislim da Toni Nadal ima vise teniskog znanja od svih forumasa ovdje zajedno i to jos puta 1.000

Svidjalo se to kome ili ne. Ali tako je.

Neki ce reci da izjavljuje ovo zbog Nadala. Ali, igrac koga je sigurno Toni "mrzio" najvise je Federer, pa on o njemu ipak kaze : "A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog."
ovo za federera je stoposto u pravu

e sad da li je to dovoljno da se neko nazove goat-om ili ne, to je druga priča, to nek onda fanovi i pacijenti žvaću do u nedogled
necko_hz

#25296 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Bio bi u pravu kad bi teniska historija počinjala od momenta Federerovog osvajanja prvog Slama. Ali na žalost napaljenih nostalgičara, ne počinje.

Borg je imao i veći utjecaj i veću popularnost i više je promijenio tenis i toga bi trebali svjesni biti svi koji historiju žele gledati onakvom kakva jeste, a ne kakvom bi željeli da bude.

I opet nije ni veći ni bolji od Novaka, jednako kao što to nije ni Federer. Jebote, lik ide po 24. Slam trofej u 37. godini, a ljudi umjesto da se dive tome i pokušaju makar shvatiti čemu svjedoče i prisustvuju, vape za likom koji je u svakom smislu apsolviran i to upravo od strane ovog igrača. :mrgreen:
Karikaturist

#25297 Re: TENIS

Post by Karikaturist »

I ti se ponavljas kao pokvarena ploca. :D
Skuzili smo jebi ga, pusti da i taj Nadal kaze sta ima..
necko_hz

#25298 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Šta da ti kažem, preboli ili uzmi Snickers, pa te neće tangirati ponavljam li se ili ne. :mrgreen:
RJ57

#25299 Re: TENIS

Post by RJ57 »

necko_hz wrote: 13/07/2023 10:56 Bio bi u pravu kad bi teniska historija počinjala od momenta Federerovog osvajanja prvog Slama. Ali na žalost napaljenih nostalgičara, ne počinje.

Borg je imao i veći utjecaj i veću popularnost i više je promijenio tenis i toga bi trebali svjesni biti svi koji historiju žele gledati onakvom kakva jeste, a ne kakvom bi željeli da bude.

I opet nije ni veći ni bolji od Novaka, jednako kao što to nije ni Federer. Jebote, lik ide po 24. Slam trofej u 37. godini, a ljudi umjesto da se dive tome i pokušaju makar shvatiti čemu svjedoče i prisustvuju, vape za likom koji je u svakom smislu apsolviran i to upravo od strane ovog igrača. :mrgreen:
tvoj problem je što gledaš samo tenis. federer se pojavio malo prije mobilnog internet booma i pojave socijalnih mreža i zajedno sa eksplozijom istih je dosegao svoj maksimum, zahvaljujući svojoj eleganciji, pojavi i nivoom igre i titulama postao je personifikacija tenisa i uveo nas u big3 eru. naravno da su ostala dvojica vjerovatno bolji od njega, novak sigurno i jeste ali to nema veze sa tvrdnjom o kojoj razgovaramo. dakle ne o tome ko je najbolji ili najveći nego koje imao najveći uticaj na eksploziju tenisa kao globalnog sporta, tu je roger broj jedan, svjetski globalno gledano.

borg jeste bio nešto posebno ali zamisli se malo, koliko dugo je trajao, kako se ponašao itd ... jesu curice vrištale, jeste bio na naslovnicama suna i bilda i jeste on uzimao dva turnira tih par godina ali daleko je to iza federera.

p.s. da su lavera pustili da igra u kontinuitetu vjerovatno bi se danas i o njemu pričalo u tom kontekstu, ali vremena su toliko drugačija i popularizacija jednog sporta ide drugim kanalima, samo uzmi primjer pele/maradona vs. messi/cr7
Last edited by RJ57 on 13/07/2023 11:10, edited 2 times in total.
Karikaturist

#25300 Re: TENIS

Post by Karikaturist »

Mene zabole realno, ali vidim da tebi nesto jace treba od Snikersa. :mrgreen:
Post Reply