Nerealno je ocekivati da je njima vise stalo do drzave nego politicarima u Sarajevu. Ako ce Niksic i Konakovic, a prije njih Bakir Izetbegovic, tretirati Dodika kao partnera, stranci ne vide potrebu za nekakav aktivniji angazman i normalno da ce biti samo zabrinuti, duboko, duboko. Idu linijom manjeg otpora i to nije stajanje uz Dodika, to je stajanje uz one koji su odlucniji. To sto je to Dodik a ne Sarajevo nije do ljudi u Briselu.LSD wrote: ↑12/07/2023 15:39 https://www.klix.ba/vijesti/bih/evropsk ... /230712113
Također, naglašava se kako članovi snažno podržavaju BiH ka njenom putu prema EU i NATO-u.
"Ponovljen je poziv na ciljane sankcije protiv destabilizirajućih političkih aktera u BiH. Osuđeno je svako zlonamjerno strano uplitanje, kampanje dezinformacija i napore da se destabilizira situacija. Izražena je duboka zabrinutost zbog nedostatka napretka u sprečavanju široko rasprostranjene korupcije i sve većih znakova 'zarobljavanja države'", naglašeno je.![]()
![]()
Eto gdje mi težimo, dok se evropski parlamentarci doslovno sprdaju sa ovom državom![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Skijaš
#112276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Vaya
#112277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekao sam ti, Neka, Kifla i Forto su dobili ugovore na određeno 3 godine...to je Trojka ispregovarala...donnie_darko wrote: ↑12/07/2023 15:472 sata niko ne odgovara pa evo ja cu sam sebi odgovorit.kakotakonikako wrote: ↑12/07/2023 15:30
![]()
Moze li neko ko podrzava i stiti ovu koaliciju na Drzavnom nivou da dadne odgovor na ovo.
Jos uvijek NIKO.
Zahtjevi su "Ono sto partneri iz MZ kazu"
Ovi nasi jednostavno nemaju znanja, sposobnosti a najvise nemaju muda da kazu bilo sta, iznesu bilo kakve zahtjeve, lupe sakom o sto i dodiku i covicu i svima u BiH a kamoli nekome iz MZ.
A mz kao mz, isto kao i 1992-95, supljiraju konstantno, govore o kozmickoj pravdi i mede na usta a u stvarnosti ne mogu nista i priklanjaju se realnosti koja je na terenu - kao sto je un rakijao sa mladicem, isto tako ovi sada rakijaju sa dodikom. Mladic je napravio genocidnu tvorevinu, na oci MZ i na nase oci - dodik ce haman od genocidne tvorevine napraviti drzavu - na oci trojke i svih nas koje oni predstavljaju.
-
noviforumas
#112278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Polazna tacka bilo kakve rasprave u javnom prostoru mora biti da je ovo sto trenutno gledamo na tzv. Zapadnom Balkanu manifestacija politike Sjedinjenih Drzava, koju prati Europska Unija, a koja je efektivno velikosrpksa.
- Thorgerson
#112279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece ti niko pravit drzavu ako ti sam neces.
Dakle, zasuci rukave kreni, pa ces i dobit pomoc. Ja koliko vidim srbi dobijaju tu pomoc, jer imaju ideju, suludu, ali je imaju. I ne vidim nikoga da im staje na put.
Nama je postalo normala da se prekrivaju ploce genocidasima, bilbordi da se postavljaju itd itd...
Sta je rjesenje ne znam... ali mislim da je sada kasno.
Ove stvari su se trebale rjesavati prije 20 godina.
Sad je gotovo kad imas ljude koji se nisu rodili kad je bio genocid i isti velicaju. Znaci to je vec ukorjenjeno duboko.
Mozda je rjesenje da NAPOKON neko ode u zatvor zbog toga. E kurcinu bi onda iko ista pricao.
Jebo zakon ako ga ne provodis. Isto ko da ga i nemas.
Ajd stisni pa reci da nije bio holokaust. Ljudi te canceluju, uniste. Reci nesto protiv jevreja, donji si. Nema te na mapi. I zato ih cijenim. I zato su i opstali nakon svega.
A mi, ne znam da li cemo.
Dakle, zasuci rukave kreni, pa ces i dobit pomoc. Ja koliko vidim srbi dobijaju tu pomoc, jer imaju ideju, suludu, ali je imaju. I ne vidim nikoga da im staje na put.
Nama je postalo normala da se prekrivaju ploce genocidasima, bilbordi da se postavljaju itd itd...
Sta je rjesenje ne znam... ali mislim da je sada kasno.
Ove stvari su se trebale rjesavati prije 20 godina.
Sad je gotovo kad imas ljude koji se nisu rodili kad je bio genocid i isti velicaju. Znaci to je vec ukorjenjeno duboko.
Mozda je rjesenje da NAPOKON neko ode u zatvor zbog toga. E kurcinu bi onda iko ista pricao.
Jebo zakon ako ga ne provodis. Isto ko da ga i nemas.
Ajd stisni pa reci da nije bio holokaust. Ljudi te canceluju, uniste. Reci nesto protiv jevreja, donji si. Nema te na mapi. I zato ih cijenim. I zato su i opstali nakon svega.
A mi, ne znam da li cemo.
-
breuer
#112280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nie velikosrpska već jednostavno američka kurčeva politika...noviforumas wrote: ↑12/07/2023 15:51 Polazna tacka bilo kakve rasprave u javnom prostoru mora biti da je ovo sto trenutno gledamo na tzv. Zapadnom Balkanu manifestacija politike Sjedinjenih Drzava, koju prati Europska Unija, a koja je efektivno velikosrpksa.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#112281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoce li neko iz trojke bilo sta reci na ovu Miletovu ponudu? Dino ne zatvara usta, a danas ni mukajet 
-
noviforumas
#112282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozemo je zvati kako hocemo, ali ona u stvarnosti vodi ostvarivanju velikosrpskih ciljeva.breuer wrote: ↑12/07/2023 15:52nie velikosrpska već jednostavno američka kurčeva politika...noviforumas wrote: ↑12/07/2023 15:51 Polazna tacka bilo kakve rasprave u javnom prostoru mora biti da je ovo sto trenutno gledamo na tzv. Zapadnom Balkanu manifestacija politike Sjedinjenih Drzava, koju prati Europska Unija, a koja je efektivno velikosrpksa.
-
nekome
#112283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SPUS TRAŽI SANKCIONISANJE
Nakon fotografija na kojima studentice veličaju zločinca Mladića, fakultet u Sarajevu odlučio reagovati
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-f ... /230712114
mozemo li ovo ispratiti i saznati sta se na kraju desilo kada odluce, da ne padne u zaborav
Nakon fotografija na kojima studentice veličaju zločinca Mladića, fakultet u Sarajevu odlučio reagovati
mozemo li ovo ispratiti i saznati sta se na kraju desilo kada odluce, da ne padne u zaborav
-
DonieBrasco
#112284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I hrvatskih istovremeno, ideje 90-ih o podjeli BiH, samo ne znaju sta ce sa bosnjacima tj. muslimanima.noviforumas wrote: ↑12/07/2023 15:53Mozemo je zvati kako hocemo, ali ona u stvarnosti vodi ostvarivanju velikosrpskih ciljeva.
Da stvar bude gora jucer bila godisnjica u Srebrenici, genocid gdje su htjeli da obrisu bosnjake, a evo dan poslje od stranca dobijamo razocaranje i suplje poruke podrske.
Dodik i Covic dan nakon Srebrenice postavili uslove.
-
Vaya
#112285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kojom ce konacno pokusati da izvuku Srbiju iz zagrljaja Rusije i okrenu prema Zapadu, tako sto ce im dozvoliti da realizuju svoj velikodržavni san...kolika ce cijena toga da bude i sta nekih 2 miliona Bosnjaka misli o tome, to Ameriku ne interesuje...sve dok Srbi budu igrali kako Amerikanac svira...prosto k'o pasulj...breuer wrote: ↑12/07/2023 15:52nie velikosrpska već jednostavno američka kurčeva politika...noviforumas wrote: ↑12/07/2023 15:51 Polazna tacka bilo kakve rasprave u javnom prostoru mora biti da je ovo sto trenutno gledamo na tzv. Zapadnom Balkanu manifestacija politike Sjedinjenih Drzava, koju prati Europska Unija, a koja je efektivno velikosrpksa.
Zato treba naci izmedju ostalog nekog Bosnju, koji ce reci da OB nije problem...da ce moci muslimani jedni drugima na Bajrame sa licnom ici i tako to...
- DaysleepeR
#112286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što se bošnjačka strateška politika svela na genocid, i rat, i ko je gdje bio u armji i ko je ranjen.DonieBrasco wrote: ↑12/07/2023 15:56I hrvatskih istovremeno, ideje 90-ih o podjeli BiH, samo ne znaju sta ce sa bosnjacima tj. muslimanima.noviforumas wrote: ↑12/07/2023 15:53
Mozemo je zvati kako hocemo, ali ona u stvarnosti vodi ostvarivanju velikosrpskih ciljeva.
Da stvar bude gora jucer bila godisnjica u Srebrenici, genocid gdje su htjeli da obrisu bosnjake, a evo dan poslje od stranca dobijamo razocaranje i suplje poruke podrske.
Nikakvih nacionalnih ciljeva i strategija nemamo. Niti ima iko ovdje da ga pitaš ideju šta nam je strategija.
Samo se bavimo ratom, genocidom, ko je pogino, ko je koliko pobijen, ko je napaćen, to nam je komplet politička strategija.
- donnie_darko
#112287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Totalno nebitna tema.. koga briga za Neko dijete iz skole sta objavljuje po fb kad dodik i svaki srpski polticar isto to radi i 10x gore - i bivaju nekaznjeni. Zasto flexat misice na ovoj djevojci?nekome wrote: ↑12/07/2023 15:56 SPUS TRAŽI SANKCIONISANJE
dodik doslovno na terenu provodi otcjepljenje entiteta Bosnjacki politicari sute..............
- Skijaš
#112288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ispod zita, saradnja sa Dodikom, podjela tala i tako vec dvije decenije. I onda kriv Brisel, kriva AmerikaDaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 15:59Zato što se bošnjačka strateška politika svela na genocid, i rat, i ko je gdje bio u armji i ko je ranjen.DonieBrasco wrote: ↑12/07/2023 15:56
I hrvatskih istovremeno, ideje 90-ih o podjeli BiH, samo ne znaju sta ce sa bosnjacima tj. muslimanima.
Nikakvih nacionalnih ciljeva i strategija nemamo. Niti ima iko ovdje da ga pitaš ideju šta nam je strategija.
Samo se bavimo ratom, genocidom, ko je pogino, ko je koliko pobijen, ko je napaćen, to nam je komplet politička strategija.
- DaysleepeR
#112289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa realno nema vizije.Skijaš wrote: ↑12/07/2023 16:05A ispod zita, saradnja sa Dodikom, podjela tala i tako vec dvije decenije. I onda kriv Brisel, kriva AmerikaDaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 15:59
Zato što se bošnjačka strateška politika svela na genocid, i rat, i ko je gdje bio u armji i ko je ranjen.
Samo se bavimo ratom, genocidom, ko je pogino, ko je koliko pobijen, ko je napaćen, to nam je komplet politička strategija.![]()
Čak je i u intra bošnjačkoj političkoj sceni u nadjačavanjima najveća prevaga ta ko se borio ko je izgino više, ko je šehidska porodica a ko je pobjegao.
Nikakve vizije nemamo, nismo kohezivni faktor, nismo državotvorni faktor, samo se koljemo oko para i fotelja, polupismeni, naravno da nas zapad ne benda ni 3 %.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#112290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
PM72
#112291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 15:59Zato što se bošnjačka strateška politika svela na genocid, i rat, i ko je gdje bio u armji i ko je ranjen.DonieBrasco wrote: ↑12/07/2023 15:56
I hrvatskih istovremeno, ideje 90-ih o podjeli BiH, samo ne znaju sta ce sa bosnjacima tj. muslimanima.
Bošnje i strategija
- Skijaš
#112292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, ne bih sad da ulazim u negativne generalizacije o citavim narodima, to niti je moralno ni korisno. Znam da je Sarajevo jedno vrijeme pokazivalo odlucnost i znam da se tih godina velikosrpsku ekipu dobro istamburalo alatima koja su jos uvijek Zapadu na raspolaganju. Znaci moze se kad se hoce.DaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 16:06Pa realno nema vizije.
Čak je i u intra bošnjačkoj političkoj sceni u nadjačavanjima najveća prevaga ta ko se borio ko je izgino više, ko je šehidska porodica a ko je pobjegao.
Nikakve vizije nemamo, nismo kohezivni faktor, nismo državotvorni faktor, samo se koljemo oko para i fotelja, polupismeni, naravno da nas zapad ne benda ni 3 %.
- Student_u_Ostavci
#112293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta nas ovo sprdaju europarlamentarci?
Pa zar nije doministar vanjskih poslova digao ugled države?
Zar ne stojimo 'nikad bolje' u vanjskim okvirima, kako nas Abazovići žele ubjediti?
Pa zar nije doministar vanjskih poslova digao ugled države?
Zar ne stojimo 'nikad bolje' u vanjskim okvirima, kako nas Abazovići žele ubjediti?
-
PM72
#112294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Digao ugled države 
-
Vaya
#112295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dokle se doslo sa HNK?
Sta vele Covic i ekipa...nema HNK, dok Trojka ne izglasa Vukoju...
Sta vele Covic i ekipa...nema HNK, dok Trojka ne izglasa Vukoju...
-
archi_a
- kokakolas
#112297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zakuhaj pa ponudi rjesenje. Primitivna politika koja moze proci samo u Bosni i Hercegovini.
-
milib988
#112298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako mi je ova drolja mrska
https://www.youtube.com/watch?v=c0BlXLcjirI
Majke mi moje, da sam ja Kifla i da se nesto pitam, prvo sto bih uradio je da instaliram jednu poziciju koja samo odgovara i komentarise njezine intervjue. Svaki put na N1 kad se pojavi, fino odmah konta-komentar. Ovo slusaju u Hrvatskoj normalni gradjani .... a bez komentara sa BiH strane.
Zena kaze da je GLAVNI PRIORITET promjeniti izborni zakon, kao da umjesto Komsica bude neki HDZ-ov igrac...Boli me ona stvar za Komsicem, ali ima nas izborni zakon, koji kaze 1 covjek 1 glas u Federaciji i to je to....na podrucju Federacije se biraju 2 kandidata i to je to.drustvo i tako podjeljeno a HDZovi smradovi hoce jos dublje da dijele...
Kako smo mi bosnje glupi - tu se mora krenuti, ispravit tvrdnje - zena svake 3 sedmice dobije platformu da palamudi o BiH, a niko da joj odgovori...bem ti dan, pa mi i nismo zasluzili drzavu!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=c0BlXLcjirI
Majke mi moje, da sam ja Kifla i da se nesto pitam, prvo sto bih uradio je da instaliram jednu poziciju koja samo odgovara i komentarise njezine intervjue. Svaki put na N1 kad se pojavi, fino odmah konta-komentar. Ovo slusaju u Hrvatskoj normalni gradjani .... a bez komentara sa BiH strane.
Zena kaze da je GLAVNI PRIORITET promjeniti izborni zakon, kao da umjesto Komsica bude neki HDZ-ov igrac...Boli me ona stvar za Komsicem, ali ima nas izborni zakon, koji kaze 1 covjek 1 glas u Federaciji i to je to....na podrucju Federacije se biraju 2 kandidata i to je to.drustvo i tako podjeljeno a HDZovi smradovi hoce jos dublje da dijele...
Kako smo mi bosnje glupi - tu se mora krenuti, ispravit tvrdnje - zena svake 3 sedmice dobije platformu da palamudi o BiH, a niko da joj odgovori...bem ti dan, pa mi i nismo zasluzili drzavu!!!!
Last edited by milib988 on 12/07/2023 17:05, edited 1 time in total.
- nota1969
#112299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
konkretne mjere može poduzeti tužilaštvo i MUP KS,nekome wrote: ↑12/07/2023 15:56 SPUS TRAŽI SANKCIONISANJE
al je jadovima vjerovatno važnije ko nije vezao pojas
- relativno84
#112300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel i ova krenula preko Vraca ili to vise nije fora relaksiranih.nekome wrote: ↑12/07/2023 15:56 SPUS TRAŽI SANKCIONISANJE