Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#68701 Re: Liverpool FC
Ne mogu za malog nista reci, nisam ga gledao, ali da nadmasi VVD-ovu visinu odstete, nekako mi je to nerealno. Da li je bas toliki potencijal? Zeli da igra, da li bi imao i u Liverpoolu garanciju da bi igrao? Sumnjam, ali eto...
Sto se Hendersona tice, vec smo sve rekli. Za Thiaga bih razumio da ode, ali njega da puste mi je bas nekako... Puno bi tu bi mladih i novih igraca u veznom redu, bez nekog vodje. Malo me je i strah, bez obzira sto su to sve manje-vise dobri igraci.
Dominik, Alexis, Bajcetic, Jones, Elliott, pa i Lavia da onda dodje - sve su to momci u ranim dvadesetim. Valja nekad na loptu stat sto kaze Amidja.
Zanimljiva bi bila odluka bas da Jordana puste.
Sto se Hendersona tice, vec smo sve rekli. Za Thiaga bih razumio da ode, ali njega da puste mi je bas nekako... Puno bi tu bi mladih i novih igraca u veznom redu, bez nekog vodje. Malo me je i strah, bez obzira sto su to sve manje-vise dobri igraci.
Dominik, Alexis, Bajcetic, Jones, Elliott, pa i Lavia da onda dodje - sve su to momci u ranim dvadesetim. Valja nekad na loptu stat sto kaze Amidja.
Zanimljiva bi bila odluka bas da Jordana puste.
- AmiĐa_Idriz
#68702 Re: Liverpool FC
Upao bi umjesto Robertsona. Dolaskom Colwilla bi definitivno prešli iz hibridnog u realni 3-2-2-3 sistem. Naravno, ne trajno, bilo bi tu rotacija. Igrao bi ono što je Konate desno, samo mnogo bolje, jer bi već sada bio tehnički najkvalitetniji stoper u ekipi. Momak je potkovan tako da bi komotno mogao igrati i u vezi.
Vidi, od starta se zna da će biti skup. Tj., ako ga Chelsea uopšte bude razmatrao pustiti, to će biti samo za masnu otkpuninu. A Lynch je rekao da u klubu neće puno razmišljati ako se otvori prilika i da će punim ići za njim.BHF_Manijak wrote: ↑12/07/2023 13:02 Ne mogu za malog nista reci, nisam ga gledao, ali da nadmasi VVD-ovu visinu odstete, nekako mi je to nerealno. Da li je bas toliki potencijal? Zeli da igra, da li bi imao i u Liverpoolu garanciju da bi igrao? Sumnjam, ali eto...
Mislim čak da je oko Lavie zastoj upravo zbog njega, prate kakve su šanse oko Colwilla, ako se otvori prilika punim, pa ko zna, i na uštrb Lavie po njega.
A da je dobar, vjeruj mi da jeste.
- Gandalf
#68703 Re: Liverpool FC
Što se tiče Hendersona, 100 miliona i nek ga vode 
Last edited by Gandalf on 12/07/2023 13:30, edited 1 time in total.
- AmiĐa_Idriz
#68704 Re: Liverpool FC
Boga mi, i Joyce evo prenio za Hendu. Kao nema zvanične ponude, biće je jedino ako Hendo da signal da bi želio otići, s obzirom da Gerrard respektuje klub i situaciju. A kud ćeš bolji signal od ovog, očiglednog puštanja u medije od strane agenta.
Joyce još kaže da Lavia nije jedini veznjak Southamptona a da je interesantan Kloppu i co.
Joyce još kaže da Lavia nije jedini veznjak Southamptona a da je interesantan Kloppu i co.
- AmiĐa_Idriz
#68705 Re: Liverpool FC
Nadam se da je taj neko Alcaraz, a ne JWP. Mada Alcaraz nema puno logike s obzirom da je Szoboszlai taj tip, samo X puta bolji.
- BHF_Manijak
#68707 Re: Liverpool FC
Ako Hendersona puste, to ce biti uz obestecenje, a onda itekako ima logike ici po jos jdnom veznjaka, sad bio to Lavia ili neko drugi. Ocekujem neko obestecenje za Hendersona 30-40 miliona od Arapa s obzirom da ima jos 2 godine ugovora.
To bi onda kompenzovalo npr. vise od pola transfera za Laviu.
To za Colwilla, znaci islo bi to potencijalno na nekih 85-90 miliona, eh sad malo mi je nerealno za Liverpoolovu upravu da daju jos nekih 130-140 miliona za pojacanja, a to bi bio Colwill + veznjak (Lavia).
To bi onda kompenzovalo npr. vise od pola transfera za Laviu.
To za Colwilla, znaci islo bi to potencijalno na nekih 85-90 miliona, eh sad malo mi je nerealno za Liverpoolovu upravu da daju jos nekih 130-140 miliona za pojacanja, a to bi bio Colwill + veznjak (Lavia).
- AmiĐa_Idriz
#68708 Re: Liverpool FC
Ma nisu Arapi toliko široke ruke kad treba isplatiti klubu koliko igraču...
- BHF_Manijak
#68710 Re: Liverpool FC
Pa Boga mi ce morati ovdje, kazem ima 2 godine ugovora, sve ispod 30 miliona na danasnjem vremenu je cirkus!
- vaučer
#68711 Re: Liverpool FC
Objektivno, jedan od trojca Thiago, Henderson, Fabinho bi trebao napustiti klub ovo ljeto. Ne jer su toliko beskorisni, nisu, nego jer jednostavno nema mjesta za sve. Henderson je zadnji kojeg bi pustio, ali je ujedno i onaj na kojem se najviše može zaraditi. Ne znam, njegova odluka, sumnjam da je Klopp naročito zagrijan da ostane bez kapetana, posebno jer je Milner napustio klub. Najradije bih da nekom uvalimo Thiaga za 15-20 miliona nečega.
- ismar2215
#68712 Re: Liverpool FC
To da, al onda bi se moglo ocekivati da Tsimikas pobjegne u januaru, jer tako nece nikad igratiAmiĐa_Idriz wrote: ↑12/07/2023 13:21Upao bi umjesto Robertsona. Dolaskom Colwilla bi definitivno prešli iz hibridnog u realni 3-2-2-3 sistem. Naravno, ne trajno, bilo bi tu rotacija. Igrao bi ono što je Konate desno, samo mnogo bolje, jer bi već sada bio tehnički najkvalitetniji stoper u ekipi. Momak je potkovan tako da bi komotno mogao igrati i u vezi.
Vidi, od starta se zna da će biti skup. Tj., ako ga Chelsea uopšte bude razmatrao pustiti, to će biti samo za masnu otkpuninu. A Lynch je rekao da u klubu neće puno razmišljati ako se otvori prilika i da će punim ići za njim.BHF_Manijak wrote: ↑12/07/2023 13:02 Ne mogu za malog nista reci, nisam ga gledao, ali da nadmasi VVD-ovu visinu odstete, nekako mi je to nerealno. Da li je bas toliki potencijal? Zeli da igra, da li bi imao i u Liverpoolu garanciju da bi igrao? Sumnjam, ali eto...
Mislim čak da je oko Lavie zastoj upravo zbog njega, prate kakve su šanse oko Colwilla, ako se otvori prilika punim, pa ko zna, i na uštrb Lavie po njega.
A da je dobar, vjeruj mi da jeste.
Colwill bi bas bio veliki ulov i ok mi je da se tu ide na tih 70-80 miliona. Za ono sta ce on postati vjerovatno, ok je dati te pare. Takav jedan stoper i da niko ne ode, mogu zakljuciti prelazni rok sto se mene tice.
- drug_profi
#68713 Re: Liverpool FC
Realno na terenu je igrač manje, ili bar pola igrača manje.
A u svlačionici ne znam kakav je.
Imaju tu i Robo, Virgil...
A u svlačionici ne znam kakav je.
Imaju tu i Robo, Virgil...
- BHF_Manijak
#68715 Re: Liverpool FC
E jebo li ga Levi ocekujem najmanje za tu cifru neki hibrid Neste i Sola Cambpella.
- vaučer
#68716 Re: Liverpool FC
A brate, tip je najbolji mladi stoper kojeg je Engleska iznjedrila u deset godina. Doslovno nam sređuje tu poziciju za deset plus godina i stigne se malo uz Virgila brusiti. Nek ga plate šta treba i piči dalje. Samo proaktivno, a ne sređivati probleme kad je pod pod tobom propao.
-
Plunkett
#68717 Re: Liverpool FC
Zar nije onda bolje ganjati Gvardiola za malo vece pare?
- vaučer
#68719 Re: Liverpool FC
Zar jeste? Zar je Gvardiol toliko pod jedan bolji, pod dva dostupniji? Koliko mu plaću nudi City? Gdje mu se igra? Sto i jedna stvar je tu u opticaju. Ako misle da ovog mogu dovesti i ako je momak zainteresiran - samo naprijed.
- AmiĐa_Idriz
#68720 Re: Liverpool FC
Mislim da je definitivno zainteresovan, da nemaju pozitivan mig iz njegovog "kampa" klub ne bi ni puštao ovakve informacije jer bi bilo besmisleno.
Plus je fan Liverpoola od djetinjstva, na Twitteru nema vijesti vezane za Liverpool da nije lajkao
Ali, sve je ovo i dalje hipotetički. Chelsea i dalje ne želi čuti za prodaju.
Plus je fan Liverpoola od djetinjstva, na Twitteru nema vijesti vezane za Liverpool da nije lajkao
Ali, sve je ovo i dalje hipotetički. Chelsea i dalje ne želi čuti za prodaju.
- AmiĐa_Idriz
#68721 Re: Liverpool FC
Znači stand by dok ne obavi taj razgovor sa Pochettinom. Onda, pretpostavljam, transfer request
-
Plunkett
#68722 Re: Liverpool FC
Pa ono, Gvardiol je svakako govorio da navija za Liverpool a ima vec dvije fantasticne sezone iza sebe i znas pouzdano da si sa njim miran narednih 10 sezona.
Sad plata, agenti i ostalo je uvijek upitnik, a sa druge strane ovdje imas Chelsea koji ce zatezati maksimalno oko odstete.
- ismar2215
#68723 Re: Liverpool FC
Ma kod Gvardiola, kao i kod Bellinghama, nije stvar u transfer feeju, to nikad nije prepraka. Prepreka je plata. City ce Jošku dati oko 250k sedmicno vjerovatno, a kod nas moze pola od toga dobit. Isto je bilo i za Mounta. Ganjamo igrace koji ce doci za do nekih 130k sedmicno. Pa budi Salah, dobit ces 350k. Colwill je trenutno na 15tak hiljada sedmicno i sigurno bi igrao za maksimalno 100 kod nas.
Ako mu Pochetino obeca da ce igrati, daju mu novi ugovor, tesko da ce traziti transfer. Mada me cudi da Chelsea vec nije dao neku ponudu za ugovor. Momak je ocigledno zasluzio, a i trazena je roba.
Ako mu Pochetino obeca da ce igrati, daju mu novi ugovor, tesko da ce traziti transfer. Mada me cudi da Chelsea vec nije dao neku ponudu za ugovor. Momak je ocigledno zasluzio, a i trazena je roba.