Objavljivanja i neobjavljivanja u Sluzbenom glasniku su prilicno konkretni potezi.DaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 12:32 Ovi "državni udari" se dešavaju vazda kad treba spašavati Dodika, Bakira, Čovića, samo ukrug, a ništa se konkretno i u stvarnosti ne mijenja.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Skijaš
#112176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- DaysleepeR
#112177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mačku o rep njihove ukaze.Skijaš wrote: ↑12/07/2023 12:38Objavljivanja i neobjavljivanja u Sluzbenom glasniku su prilicno konkretni potezi.DaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 12:32 Ovi "državni udari" se dešavaju vazda kad treba spašavati Dodika, Bakira, Čovića, samo ukrug, a ništa se konkretno i u stvarnosti ne mijenja.
Ništa se konkretno neće promijeniti.
Državni udar je da je juče policija RS spriječila SIPU da uđe u Sl. Glasnik.
Obzirom da nije, i da je država opet ispala jača od entiteta, ja ne znam na šta se vi više ložite.
Samo vlastiti želudac žderete.
Ja od 90-ih gledam ove folove, ne kontam odakle više ljudima naiva da se lože, i kako nema na svakom čošku u gradu šibicara, milione bi zaradili.
-
A_A_AKCIJA
#112178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rezime današnjeg sastanka:
Mile nije dobio ništa, jer se od Trojke niko nije primio na stari fol. Napravi nelegalno sranje, pa ga ponudi u trgovinu kao ustupak.
Trojka blokiranjem izbora ministra financija blokira novac za rs.
SDA je bila lakša za dogovor
Džaba botovima orgijanje jučer i odvratno eksploatiranje Srebrenice. Dođe dan poslije i činjenice vas sataru.
Mile nije dobio ništa, jer se od Trojke niko nije primio na stari fol. Napravi nelegalno sranje, pa ga ponudi u trgovinu kao ustupak.
Džaba botovima orgijanje jučer i odvratno eksploatiranje Srebrenice. Dođe dan poslije i činjenice vas sataru.
- Skijaš
#112179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Promjenilo se, Sluzbeni glasnik nije krizaljka iz Tesnja. Sta da sutra mjesna zajednica Nova Kasaba proglasi jednostrano pripajanje opstini Kladanj? Kao sto Dodik ne priznaje Ustavni sud, i u Novoj Kasabi odluce samostalno birati sebi nadlezne instance?
- DaysleepeR
#112180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mogu šupljirat majke mi.
Kad se nešto konkretno promijeni pričamo.
- Skijaš
#112181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To su samo Pedja i Sabina, dok Niksic i Konakovic u Dodikovom drustvu djeluju kooperativno.A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:
Trojka blokiranjem izbora ministra financija blokira novac za rs
- Student_u_Ostavci
#112182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko se smije kladiti da će novi ministar finansija uskoro biti potvrđen? 
-
A_A_AKCIJA
#112183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Skijaš wrote: ↑12/07/2023 12:51To su samo Pedja i Sabina, dok Niksic i Konakovic u Dodikovom drustvu djeluju kooperativno.A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:
Trojka blokiranjem izbora ministra financija blokira novac za rs
Yeah, right
- Skijaš
#112184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel' ti mrsko odgovoriti na moje pitanje ili samo nemas vremena? Moze li Nova Kasaba donijeti odluku o tom kako se od sutra na prostoru te mjesne zajednice ne primjenjuje zakone manjeg entiteta?DaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 12:50Ne mogu šupljirat majke mi.
- DaysleepeR
#112185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mogu šuplje priče, kakva ba Nova Kasaba?Skijaš wrote: ↑12/07/2023 12:54Jel' ti mrsko odgovoriti na moje pitanje ili samo nemas vremena? Moze li Nova Kasaba donijeti odluku o tom kako se od sutra na prostoru te mjesne zajednice ne primjenjuje zakone manjeg entiteta?DaysleepeR wrote: ↑12/07/2023 12:50
Ne mogu šupljirat majke mi.
Hajde čujemo se kad bude nešto konkretno.
- Skijaš
#112186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mislim da ce Pedja i Sabina izdati a ako Konakovic i Niksic pokusaju bez njih, to bi svakako pomoglo u daljem rasvjetljavanju uloge Sarajeva u jacanju velikosrpske opcije Milorada Dodika.Student_u_Ostavci wrote: ↑12/07/2023 12:52 Ko se smije kladiti da će novi ministar finansija uskoro biti potvrđen?![]()
- Skijaš
#112187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoces reci da Dodik laze kada kaze da su se Niksic i Konakovic slozili s tim da u ponedeljak iznesu prijedloge rjesavanja problema zvanog jednostrano stavljanje drzavnih zakona van snage na tlu manjeg entiteta ?
-
Vaya
#112188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ej kukavce crni...A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:
Džaba botovima orgijanje jučer i odvratno eksploatiranje Srebrenice. Dođe dan poslije i činjenice vas sataru.![]()
Jedino sto je sigurno da ce Kosarac i Nesic blokirati onih 300 miliona za FBiH, a nemas ti sta blokirati za RS, kada ovom transom joj nisu pare uopce poslane...
-
A_A_AKCIJA
#112189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle, ti vjeruješ Miletu. OK, da znam za ubuduće.
Možda da postaviš ovdje isječak gdje to kaže
Ili je previše da pitam, gdje to kažu Dino i Nikšić?
Mile reče da Dino lobira da mu se odblokiraju pare, pa opet danas kuka što mu ne daju za autoput
Činjenice, kolega, ne može sve na retoriku, mora se makar malo potkrijepiti činjenicama.
-
A_A_AKCIJA
#112190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja znam da je Mile ostao jedina nada za SDFA, ali sjedi i uživaj na opozicionoj klupi, dok drugi i sposobniji rade posao.Vaya wrote: ↑12/07/2023 13:03Ej kukavce crni...A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:
Džaba botovima orgijanje jučer i odvratno eksploatiranje Srebrenice. Dođe dan poslije i činjenice vas sataru.![]()
Jedino sto je sigurno da ce Kosarac i Nesic blokirati onih 300 miliona za FBiH, a nemas ti sta blokirati za RS, kada ovom transom joj nisu pare uopce poslane...
-
Vaya
#112191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako je, jer su inace Pedja i Sabina satkani od principa...Skijaš wrote: ↑12/07/2023 12:56Ne mislim da ce Pedja i Sabina izdati a ako Konakovic i Niksic pokusaju bez njih, to bi svakako pomoglo u daljem rasvjetljavanju uloge Sarajeva u jacanju velikosrpske opcije Milorada Dodika.Student_u_Ostavci wrote: ↑12/07/2023 12:52 Ko se smije kladiti da će novi ministar finansija uskoro biti potvrđen?![]()
-
Vaya
#112192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 13:05Ja znam da je Mile ostao jedina nada za SDFA, ali sjedi i uživaj na opozicionoj klupi, dok drugi i sposobniji rade posao.
-
DonieBrasco
#112193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-poz ... /230712072
Ovo neka šala, HDZ poziva na usvajanje zakona koje je cetri put do sada obrio ?
Izborni zakon ce biti ali ne kako oni hoce to ce biti posbna stvat.
Dodik postavio uslov oko US.
Ovo neka šala, HDZ poziva na usvajanje zakona koje je cetri put do sada obrio ?
Izborni zakon ce biti ali ne kako oni hoce to ce biti posbna stvat.
Dodik postavio uslov oko US.
-
DonieBrasco
#112194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko se trude da sve moguce ogade, da sve prikazu kako ne valja, kako nista niko ne zna.A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:
A oni trideset godina bili sa ovim istim Dodikom i Covicem, sve im dali doslovno a sada hoce kao nesto da rade.
- Skijaš
#112195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U pravu si, to je bila greska. Evo vjerovacu tebi i zakljuciti da Mile laze. Ali ako se u ponedeljak nadju ponovo zajedno i pocnu raspravljati o tim prijedlozima, hoces li biti malo manje glasan u automatskoj odbrani Konakovica i Niksica? Bar par decibela?
- Skijaš
#112196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BarbaDue
#112197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sto je najtužnije, da je kojim slučajem u ovom vremenu SDA ta koja predvodi nekakvu koalciju i pregovore, ne vjerujem da bi situacija bila mnogo drugačija, samo bi salve negodovanja, pametovanja, i kako to ovi sada (za mene jadno) nazivaju kmečanja slali pripadnici Trojke!donnie_darko wrote: ↑12/07/2023 12:22Tako ce i bit.. S goreg na gore, pa onda opet na jos gore. To je pilitika kod bosnjaka, sasvim organizovana i u svakom trenutku se zna cilj i pravac. Ni lijevo ni desno - nego gore.
Promjena radi promjene, a sve go nesposobnjakovic! Ovaj konakovic i niksic su mi se u dva mjeseca zgadili do nivoa da mi je yeben glupan bakir za njih JFK. Nesposobni i sramotni politicari zeljni fotelje, utjelovljenje sda pod drugim logom, a govore da su teska suprotnost.
Sto je najtuznije od svega, svi su takvi, jednostavno nema politicara ni politicke partije u ovoj zemlji koji je spreman na sve il nista kada je drzava u pitanju, sve do jedan su spremni prodati pola drzave zarad kofera para i lagodnog zivote njihove porodice.. sve go izdajnik koje treba objesit na marin dvoru za ulicne lampe!
U ovoj zemlji nema buducnosti.
-
Vaya
#112198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mile i Covic su od Trojke dobili imenovanje u rukovodstva domova njihovih ljudi koji su na crnim listama...Mile dobio saglasnost da radi Ist. konekciju, Mile je dobio je UIO, Covic ce dobiti bezbeli i Elektroprijenos, iako je red na Bosnjaka Zbog toga toga sto je HDZ BiH morao dati ministarstvo zdravstva FBiH dati HDZ90, onda je Trojka morala HDZ BiH dati ACFBiH...Trojka je dala HDZ direktora i 60% UO Fonda za zastitu okolisa... dobio je Mile komentar od Dine, da za Bosnjake OB nije toliko losa stvar...na psovanje genocida Mile je dobio komentar da Trojka jos uvijek drzi ruku dogovora i kompromisa...DonieBrasco wrote: ↑12/07/2023 13:09Koliko se trude da sve moguce ogade, da sve prikazu kako ne valja, kako nista niko ne zna.A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:
A oni trideset godina bili sa ovim istim Dodikom i Covicem, sve im dali doslovno a sada hoce kao nesto da rade.![]()
I ovo sve za 3-4 mjeseca vlasti...
Sta je Trojka dobila, osim sto su Neka, Kifla i Forto dobili ugovor na odredjeno jos 3,5 godine...
Last edited by Vaya on 12/07/2023 13:22, edited 2 times in total.
-
DonieBrasco
#112199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA da je sada umjesto trojke, ovdje bi bila palestina za bosnjake, a jucer ne bi bilo obiljezavanja Srebrenice.BarbaDue wrote: ↑12/07/2023 13:16A sto je najtužnije, da je kojim slučajem u ovom vremenu SDA ta koja predvodi nekakvu koalciju i pregovore, ne vjerujem da bi situacija bila mnogo drugačija, samo bi salve negodovanja, pametovanja, i kako to ovi sada (za mene jadno) nazivaju kmečanja slali pripadnici Trojke!donnie_darko wrote: ↑12/07/2023 12:22
Tako ce i bit.. S goreg na gore, pa onda opet na jos gore. To je pilitika kod bosnjaka, sasvim organizovana i u svakom trenutku se zna cilj i pravac. Ni lijevo ni desno - nego gore.
Promjena radi promjene, a sve go nesposobnjakovic! Ovaj konakovic i niksic su mi se u dva mjeseca zgadili do nivoa da mi je yeben glupan bakir za njih JFK. Nesposobni i sramotni politicari zeljni fotelje, utjelovljenje sda pod drugim logom, a govore da su teska suprotnost.
Sto je najtuznije od svega, svi su takvi, jednostavno nema politicara ni politicke partije u ovoj zemlji koji je spreman na sve il nista kada je drzava u pitanju, sve do jedan su spremni prodati pola drzave zarad kofera para i lagodnog zivote njihove porodice.. sve go izdajnik koje treba objesit na marin dvoru za ulicne lampe!
U ovoj zemlji nema buducnosti.
-
A_A_AKCIJA
#112200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lijep pokušaj da se izvučeš, a zapravo si slagao da je Mile nešto izjavio.
Nije mi bilo mrsko, odem premotam, i na 11.25 jasno kaže da će se "tri strane naći u ponedjeljak". Ne spominje Dinu, Nikšića, Sabinu...
Ti si taj koji je to konstruirao i podvalio. I još si, također bez i jedne činjenice podvalio da su Sabina i Peđa protiv, a ova dvojica su kao pristali
Dakle, nema govora o "automatskoj odbrani" nego samo odgovoru na laži i podmetanje.
Kao što rekoh, kada se vratiš činjenicama, faktima, možemo normalno razgovarati.
Činjenica je da Mile nije dobio ništa, i da je cijelu presicu kukao jer "nema dogovora".
U prošlom sastavu, bi već dobio sve prije nego Bakir pređe Bradinu.