Da da, mislio sam sa svojim šatorom. Basko Polje će vjerovatno biti prvi izbormayab wrote: ↑19/06/2023 13:31Jel ideš sa svojim šatorom ili kako ?
U nekoliko sam navrata bio na ljetovanju u kampovima , ali sam imao smještaj u tzv. mobilnim kućicama , npr. Baško Polje, Perna , Nevio u Orebiću ... meni je to vrhunska stvar (jeftino nije) , sloboda ,
kućica uglavnom u hladovini, sa velikom terasom, auto parkiran pored, idealno za psa ,
a unutra odlično opremljen smještaj (samo što su prostorije, naravno, pomalene)
Kampovanje
Moderator: anex
-
mad mike
#226 Re: Kampovanje
- mayab
#227 Re: Kampovanje
Da , Baško Polje je odličan izbor , u debelom hladu starih borova, 24 sata miris borovine, nema bolje.
Ako si iz Sa, dolazak tamo je autom vrlo brz i lagan dionicom preko Jablanice, Blidinja , Posušja i Imotskog, te kroz tunel Sveti Ilija (koji se ne plaća), i kad izađeš iz tunela, tamo si
Ako si iz Sa, dolazak tamo je autom vrlo brz i lagan dionicom preko Jablanice, Blidinja , Posušja i Imotskog, te kroz tunel Sveti Ilija (koji se ne plaća), i kad izađeš iz tunela, tamo si
-
adud
#228 Re: Kampovanje
Molim vas za info koliko otprilike košta dan na Baškom polju? Na šta se sve odnose troškovi? Imamo svoj šator.
-
frit_i_frut
#229 Re: Kampovanje
Orljani kod Bihaca? Neko vec bio?
- ami8
#230 Re: Kampovanje
Slučajno naletih na temu pa da se priključim
. Kampujemo koliko stignemo ja i u mene mi žena od 2019.godine kada smo kupili stari kamper koji je ove godine navršio 40 ljeta
. Što se tiče kampova na moru od ovih što smo obišli u bližem okruženju(C.Gora i Hrvatska) mogu preporučiti "kamp Zloković" u Crnoj Gori(Boka Kotorska - Bijela). Super ljubazan bračni par su vlasnici, kamp je uredan uz samo more, infrastruktura je dobra(kuhinja,toalet,tuševi). Cijena je prošle godine bila u periodu od 01.06. do 30.09. 25 eura za kamper i dvije osobe sa svim ostalim propratnim troškovima i taksama a van tog perioda čini mi se 17 eura. Obično su nam svraćali prijatelji i postavljali šator na našoj parceli i naplaćivali su im nešto simbolično. Ostalo na potezu od Ulcinja do Budve onako, Buljarica, Utjeha-Uvala maslina i slično, dvadesetak eura dan.
U Hrvatskoj smo bili jednom kratko u Makarskoj, preskupo je a od onih koje bi najviše pohvalio je kamp Lupis na vrhu Pelješca u Lovištu. Sve je tu super za ljubitelje prirode a i infrastruktura je odlična, čisto more, lijep kamp, toalet i tuš kabine se čiste stalno a cijena je bila u junu ove godine 27 eura za kamper i dvije osobe, sa taksom izađe nešto oko 30 eura dan. Išao sam biciklom makadamskim putem do Dube Pelješke i to je poseban doživljaj ko voli pedalati, bar za mene.
Lokalno, ne znam šta bih preporučio, jedino sigurno ne bih preporučio kamp na Tjentištu pored onog bazena-jezera. Lokalno roštiljalište vikendom, ne čisti se ništa a i infrastruktura je loša. Od ovog džabnog oko Sarajeva odemo nekad do Crepoljskog, Prečkog polja kod započetog Buroj ozona i nešto prije na samom skretanju prema Dejčićima ima ona livada poslije krivine sa desne strane(Gornja Grkarica, ispod Babinog dola), ta livada mi je i najljepša. I ona plaža na Mostarskom jezeru u Raštanima na lijevoj obali ima potencijala čini mi se, ne znam da li je gužva vikendom.
U Hrvatskoj smo bili jednom kratko u Makarskoj, preskupo je a od onih koje bi najviše pohvalio je kamp Lupis na vrhu Pelješca u Lovištu. Sve je tu super za ljubitelje prirode a i infrastruktura je odlična, čisto more, lijep kamp, toalet i tuš kabine se čiste stalno a cijena je bila u junu ove godine 27 eura za kamper i dvije osobe, sa taksom izađe nešto oko 30 eura dan. Išao sam biciklom makadamskim putem do Dube Pelješke i to je poseban doživljaj ko voli pedalati, bar za mene.
Lokalno, ne znam šta bih preporučio, jedino sigurno ne bih preporučio kamp na Tjentištu pored onog bazena-jezera. Lokalno roštiljalište vikendom, ne čisti se ništa a i infrastruktura je loša. Od ovog džabnog oko Sarajeva odemo nekad do Crepoljskog, Prečkog polja kod započetog Buroj ozona i nešto prije na samom skretanju prema Dejčićima ima ona livada poslije krivine sa desne strane(Gornja Grkarica, ispod Babinog dola), ta livada mi je i najljepša. I ona plaža na Mostarskom jezeru u Raštanima na lijevoj obali ima potencijala čini mi se, ne znam da li je gužva vikendom.
-
team87
#231 Re: Kampovanje
kad smo kod livada preporucujem Tisovicu na Prenju, dolina predivna, a okolo sve vrhovi prenja, nema signala nikako sto me stvarno obradovalo, ljepota je malo pobjeci od svakodnevniceami8 wrote: ↑11/07/2023 12:26 Slučajno naletih na temu pa da se priključim. Kampujemo koliko stignemo ja i u mene mi žena od 2019.godine kada smo kupili stari kamper koji je ove godine navršio 40 ljeta
. Što se tiče kampova na moru od ovih što smo obišli u bližem okruženju(C.Gora i Hrvatska) mogu preporučiti "kamp Zloković" u Crnoj Gori(Boka Kotorska - Bijela). Super ljubazan bračni par su vlasnici, kamp je uredan uz samo more, infrastruktura je dobra(kuhinja,toalet,tuševi). Cijena je prošle godine bila u periodu od 01.06. do 30.09. 25 eura za kamper i dvije osobe sa svim ostalim propratnim troškovima i taksama a van tog perioda čini mi se 17 eura. Obično su nam svraćali prijatelji i postavljali šator na našoj parceli i naplaćivali su im nešto simbolično. Ostalo na potezu od Ulcinja do Budve onako, Buljarica, Utjeha-Uvala maslina i slično, dvadesetak eura dan.
-
Moomy32
#232 Re: Kampovanje
Ne znam jesam li na dobroj temi i vidim da odavno nije bila aktivna ali bila bi mi potrebna mala pomoc oko opreme za sator.
Posudio sam sator od prijatelja, sator ima 2 teleskopske sipke koje sluze kao konstrukcija. Eh jedan dio jedne sipke je izgleda vec bio napukao nekad davno i sad se skroz smrskao tako da je jednu sipku potrebno promijeniti. Pretrazio sam internet ali nisam bio bas sretan sto se tice ovog, a glupo mi da nigdje nema da se kupi samo jedan dio satora, nema mi logike da cu morati kupiti citav sator samo zbog ovog. Tako da ako iko zna bilo sta oko ovog, bio bih zahvalan
). Lp
Posudio sam sator od prijatelja, sator ima 2 teleskopske sipke koje sluze kao konstrukcija. Eh jedan dio jedne sipke je izgleda vec bio napukao nekad davno i sad se skroz smrskao tako da je jednu sipku potrebno promijeniti. Pretrazio sam internet ali nisam bio bas sretan sto se tice ovog, a glupo mi da nigdje nema da se kupi samo jedan dio satora, nema mi logike da cu morati kupiti citav sator samo zbog ovog. Tako da ako iko zna bilo sta oko ovog, bio bih zahvalan
-
Proposition Joe
#233 Re: Kampovanje
Probaj pročačkati detaljno po Trekinn-u, super je stranica i ima u ponudi svkakavih sitnica i pojedinačnih dijelova za opremu za planinarenje, kampovanje itd...Moomy32 wrote: ↑23/07/2024 10:48 Ne znam jesam li na dobroj temi i vidim da odavno nije bila aktivna ali bila bi mi potrebna mala pomoc oko opreme za sator.
Posudio sam sator od prijatelja, sator ima 2 teleskopske sipke koje sluze kao konstrukcija. Eh jedan dio jedne sipke je izgleda vec bio napukao nekad davno i sad se skroz smrskao tako da je jednu sipku potrebno promijeniti. Pretrazio sam internet ali nisam bio bas sretan sto se tice ovog, a glupo mi da nigdje nema da se kupi samo jedan dio satora, nema mi logike da cu morati kupiti citav sator samo zbog ovog. Tako da ako iko zna bilo sta oko ovog, bio bih zahvalan). Lp
-
korisnicki
#234 Re: Kampovanje
Vidi u trgovinama lovačke i ribolovačke oprema. Ako nema trebalo bi da se može naručiti preko njih.Moomy32 wrote: ↑23/07/2024 10:48 Ne znam jesam li na dobroj temi i vidim da odavno nije bila aktivna ali bila bi mi potrebna mala pomoc oko opreme za sator.
Posudio sam sator od prijatelja, sator ima 2 teleskopske sipke koje sluze kao konstrukcija. Eh jedan dio jedne sipke je izgleda vec bio napukao nekad davno i sad se skroz smrskao tako da je jednu sipku potrebno promijeniti. Pretrazio sam internet ali nisam bio bas sretan sto se tice ovog, a glupo mi da nigdje nema da se kupi samo jedan dio satora, nema mi logike da cu morati kupiti citav sator samo zbog ovog. Tako da ako iko zna bilo sta oko ovog, bio bih zahvalan). Lp
-
korisnicki
#235 Re: Kampovanje
Gdje je pogodno za divlje kampiranje? Da niko ti ne smeta i nikome ne smetaš. Imali ko iskustva?
U kampove bi svraćao samo po nuždi (pranje veša isl.)
U kampove bi svraćao samo po nuždi (pranje veša isl.)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#236 Re: Kampovanje
Dechatlon ima šipki...samo je pitanje da li odgovaraju baš za taj šatorMoomy32 wrote: ↑23/07/2024 10:48 Ne znam jesam li na dobroj temi i vidim da odavno nije bila aktivna ali bila bi mi potrebna mala pomoc oko opreme za sator.
-
experiment
#237 Re: Kampovanje
Sorry ako ovo nije pravo mjesto, ali samo bih pitao da li ako ovako nesta kupim mogu u kampu spojiti na auto i koristiti za bar punjenje telefona i rostilj na struju?
https://www.zeka.ba/p/all-ride-inverter ... 000131412/
ima li neko iskustva?
Hvala
ima li neko iskustva?
Hvala
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#238 Re: Kampovanje
Može puniti telefon, u stvari može sve do 300W.experiment wrote: ↑17/12/2024 19:33 Sorry ako ovo nije pravo mjesto, ali samo bih pitao da li ako ovako nesta kupim mogu u kampu spojiti na auto i koristiti za bar punjenje telefona i rostilj na struju?
ima li neko iskustva?
Hvala
Punjac za mob brzi 20W
TV od 50 do 200W
Električni roštilj je minimalno 1500W.
Samo ti se kaže...
-
mad mike
#239 Re: Kampovanje
Je li istina da auto kamp u Baškom Polju od ovog ljeta više neće biti u funkciji. Navodno će ukinuti sva mjesta za šatore i montirati mobilne kućice?
- manuchao91
#240 Re: Kampovanje
ja sam u Prapratnom na Peljesecu vec 3 godine sa satorom i ženom .7 dana budem.
Ok hladovine dosta ,jedan market i kafić
Pješčana plaža i prelijepo more.
oko 300 eur je bilo 6 dana .auto šator i struja
- ami8
#241 Re: Kampovanje
Idući vikend(16-18.05.2025.godine), u organizaciji udruženja NOMAD na Boračkom jezeru se održava drugi međunarodni skup ljubitelja kampovanja. Ne plaćaju se nikakve kotizacije niti boravak u kampu i do sada je prijavljeno preko 90 ekipa. Svi su pozvani, bila sa kamperima ili šatorima. Poželjno je da oni koji imaju namjeru doći popune obrazac prijave kako bi organizator imao uvid zbog organizacije skupa.
https://www.facebook.com/share/p/14suqncBvW/
Put od Konjica prema Boračkom jezeru nije baš sjajan ali to ljubiteljima kampovanja valjda neće biti prepreka. Za nadati se da će vremenska prognoza poslužiti
.
https://www.facebook.com/share/p/14suqncBvW/
Put od Konjica prema Boračkom jezeru nije baš sjajan ali to ljubiteljima kampovanja valjda neće biti prepreka. Za nadati se da će vremenska prognoza poslužiti
- Altsa
#242 Re: Kampovanje
Prapratno je super. Narocito plaza i pijesak kao brasno.manuchao91 wrote: ↑11/05/2025 14:28 ja sam u Prapratnom na Peljesecu vec 3 godine sa satorom i ženom .7 dana budem.
-
Proposition Joe
#243 Re: Kampovanje
Ima li iko iskustva sa kampovanjem na Ramskom jezeru?
Je li postoje određena mjesta predviđena za to ili se može na divljaka pronaći kakva loga i zabiti klin?
Ja preferiram drugu opciju.To bi bilo prvo kampovanje sa malcem od 5 godina.
Razmatram područje Varvare, ali nisam nikada dole prilazio obali, samo autom iznad prolazio.
Je li postoje određena mjesta predviđena za to ili se može na divljaka pronaći kakva loga i zabiti klin?
Razmatram područje Varvare, ali nisam nikada dole prilazio obali, samo autom iznad prolazio.
- Chloe
- Photo mod
#244 Re: Kampovanje
Proposition Joe wrote: ↑18/06/2025 20:22 Ima li iko iskustva sa kampovanjem na Ramskom jezeru?
u planu mi je kampovanje na Ramskom jezeru ovo ljeto.
-
Proposition Joe
#245 Re: Kampovanje
Planiram naredni vikend (28/29.07), ako ne bude nekih ozbiljnijih vremenskih pogoršanja, pa prenesem iskustva i dojmove.
- Chloe
- Photo mod
#246 Re: Kampovanje
Kad god, meni je plan aBd kraj ljeta .... sretnoooo.