drug_profi wrote: ↑10/07/2023 23:26
saimidin wrote: ↑10/07/2023 22:55
Mislim da je cak I zajabancija na temu ulaska

u nato malo previse zajebancije, a ozbiljno stavljati u istu ravan interese koji postoje oko

I oko UA je nemoguce
Mi smo toliko nebitni, prvo sami sebi, pa tako I svima ostalima, I hajmo sebi priznati to da nikada nece

u ma kojem obliku I formi u nato, a ni u eu, koliko god mi to htjeli, uslova ispunili(a jasno da sa ovakvim ustavnim blokadama necemo ni najjednostavnije ispuniti), necemo mi nidje
UA je nesto sasvim drugo, tj interesi koji postoje I evo gledamo ih vec drugu godinu
Mi smo NATO, nezvanicno.
I tako nas NATO i posmatra.
Jer su ameri to potpisali 1995.
Drugo, strateski smo bitni tom istom NATO (teritorij, ne mi kao mi), a vitalno smo bitni jednoj clanici. Gotovo da im je BiH vaznija od dijelova svog teritorija.
Time i EU.
Mi smo samo jednosatvno glupi, lijeni i korumpirani da zaista uradimo ono sto treba i da upadnemo u te klubove ko ispitchke....
Ne mogu se sloziti ni sa jednom tvrdnjom, osim da su susjedi pokazali interes za teritoriju

gotovi vise nego za svoju.
MI se u

najmanje pitamo, susjedi I komsije imaju veto na sve I vidimo kako ga koriste, istina komsije su gore, a kako je dosadasnje razvaljivanje

proslo bez akcije bilo iz

ili nato, sad ce ici nova runda
MI smo krivi sto smo se ubijedili da ce nam neko drugi cuvati drzavu ili glavu, I to nakon srebrenice, eh za to nema nikakvog opravdanja