Ukrajina

saimidin

#175076 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

drug_profi wrote: 10/07/2023 22:39
Ironmen wrote: 10/07/2023 22:02 Vjerovatno ih je Erdo ucijenio da BiH mora uci u NATO ubrzanim putem :mrgreen: :mrgreen:
Jest zajebancija, ali se desavaju neki presedani koje bismo mi mogli iskorisititi ako budemo znali.
Mislim da je cak I zajabancija na temu ulaska :bih: u nato malo previse zajebancije, a ozbiljno stavljati u istu ravan interese koji postoje oko :bih: I oko UA je nemoguce

Mi smo toliko nebitni, prvo sami sebi, pa tako I svima ostalima, I hajmo sebi priznati to da nikada nece :bih: u ma kojem obliku I formi u nato, a ni u eu, koliko god mi to htjeli, uslova ispunili(a jasno da sa ovakvim ustavnim blokadama necemo ni najjednostavnije ispuniti), necemo mi nidje

UA je nesto sasvim drugo, tj interesi koji postoje I evo gledamo ih vec drugu godinu
karanana

#175077 Re: Ukrajina

Post by karanana »

pa sad da ti kazu ulazite, zar bi to bilo docekano sa zadovoljstvom i podrskom u cijeloj bih?
mi smo za nato jos nezavrsen i zamrznut konflikt ko sto je i ukrajina bila14-22 i zato nas nece
mishic

#175078 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Kada god ukrajinski heroji predahnu kokodakanje mordorskih navijača se rasplamsa do te mjere da postaje smiješno. "Druga sila u svijetu2 je brzo postala druga u Ukrajini a potom i druga u Rusiji ali Prigožin ne htjede da tu sramotu dovede do kraja. Putko progutao knedlu pa ga opet prima i moli za pomoć jer rutalji od kako je ugrijalo brže od snijega se tope. I koliko god Putko nahvata i proslijedi u Ukrajinu brojke se stalno osipaju.

Kada je ova "druga svjetska sila" pokrenula agresiju Ukrajine nije bilo ni na mapi što se vojne snage tiče, danas kada je ta druga spala na drugu u Rusiji, odmah iza Prigožinove i u Ukrajini joj se sprema višedecenijski nestanak sa svjetske pozornice Ukrajinci su izrasli u silu desetorostruko jaču nego što su bili. Jedna linija je uzlazna, druga silazna i to je trajna konstanta od početka agresije a tamo gdje se one prekriže mordorsko nestajanje ići će munjevitom brzinom. Kada bi kokodakala bila hrabra da i tada ostanu na dispoziciji da im se može rahat pljunuti u facu bilo bi dobro.

No naučili smo da njih nestane čim rutalji ozbiljniju lekciju fasuju. Bila je ona "Rusi lažu" i ostaje za sva vremena ali lažu i botovi i to još žešće i kamufliranije. O broju poginulih na strani rutalja ni za deceniju nećemo znati jer silne tranšee, zemunice i rovove koji su postali grobovi rutalja, koje je artiljerija zatrpala ili tenkovi pregazili, saznavati ćemo tako što će ukrajinski traktori izoravati kosti za DNK analizu. Ovo tješenje da rutalji ratuju protiv cijelog Zapada ili NATO-a je čisti spin da se Putku ne spodčitava Prigožin koji okuplja najveće svjetske probisvijete da kao psi rata uzmu koju kost u zube. Kada se na kraju budu svodili računi "druga" će postati pedeset i druga a Ukrajina će imati Armiju za svaki respekt.

Nestanak "druge" na ovako sramotan, ponižavajući, kukavički i zločinački način ostaće zabilježen u povijesti kao još jedna u nizu agresorskih sramota.
I povijest će vječno pamtiti i slaviti ukrajinske heroje koji su polomili zube toj nemani koja je tako dugo lagala i mislila da ima moć.
A_A_AKCIJA

#175079 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

S400 uništen, tačnije himarisan

dragma
Vozim: Pješe

#175080 Re: Ukrajina

Post by dragma »

mishic wrote: 10/07/2023 23:15 Kada god ukrajinski heroji predahnu kokodakanje mordorskih navijača se rasplamsa do te mjere da postaje smiješno. "Druga sila u svijetu2 je brzo postala druga u Ukrajini a potom i druga u Rusiji ali Prigožin ne htjede da tu sramotu dovede do kraja. Putko progutao knedlu pa ga opet prima i moli za pomoć jer rutalji od kako je ugrijalo brže od snijega se tope. I koliko god Putko nahvata i proslijedi u Ukrajinu brojke se stalno osipaju.

Kada je ova "druga svjetska sila" pokrenula agresiju Ukrajine nije bilo ni na mapi što se vojne snage tiče, danas kada je ta druga spala na drugu u Rusiji, odmah iza Prigožinove i u Ukrajini joj se sprema višedecenijski nestanak sa svjetske pozornice Ukrajinci su izrasli u silu desetorostruko jaču nego što su bili. Jedna linija je uzlazna, druga silazna i to je trajna konstanta od početka agresije a tamo gdje se one prekriže mordorsko nestajanje ići će munjevitom brzinom. Kada bi kokodakala bila hrabra da i tada ostanu na dispoziciji da im se može rahat pljunuti u facu bilo bi dobro.

No naučili smo da njih nestane čim rutalji ozbiljniju lekciju fasuju. Bila je ona "Rusi lažu" i ostaje za sva vremena ali lažu i botovi i to još žešće i kamufliranije. O broju poginulih na strani rutalja ni za deceniju nećemo znati jer silne tranšee, zemunice i rovove koji su postali grobovi rutalja, koje je artiljerija zatrpala ili tenkovi pregazili, saznavati ćemo tako što će ukrajinski traktori izoravati kosti za DNK analizu. Ovo tješenje da rutalji ratuju protiv cijelog Zapada ili NATO-a je čisti spin da se Putku ne spodčitava Prigožin koji okuplja najveće svjetske probisvijete da kao psi rata uzmu koju kost u zube. Kada se na kraju budu svodili računi "druga" će postati pedeset i druga a Ukrajina će imati Armiju za svaki respekt.

Nestanak "druge" na ovako sramotan, ponižavajući, kukavički i zločinački način ostaće zabilježen u povijesti kao još jedna u nizu agresorskih sramota.
I povijest će vječno pamtiti i slaviti ukrajinske heroje koji su polomili zube toj nemani koja je tako dugo lagala i mislila da ima moć.
10+ :thumbup:
Last edited by dragma on 10/07/2023 23:26, edited 1 time in total.
drug_profi

#175081 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

saimidin wrote: 10/07/2023 22:55
drug_profi wrote: 10/07/2023 22:39

Jest zajebancija, ali se desavaju neki presedani koje bismo mi mogli iskorisititi ako budemo znali.
Mislim da je cak I zajabancija na temu ulaska :bih: u nato malo previse zajebancije, a ozbiljno stavljati u istu ravan interese koji postoje oko :bih: I oko UA je nemoguce

Mi smo toliko nebitni, prvo sami sebi, pa tako I svima ostalima, I hajmo sebi priznati to da nikada nece :bih: u ma kojem obliku I formi u nato, a ni u eu, koliko god mi to htjeli, uslova ispunili(a jasno da sa ovakvim ustavnim blokadama necemo ni najjednostavnije ispuniti), necemo mi nidje

UA je nesto sasvim drugo, tj interesi koji postoje I evo gledamo ih vec drugu godinu
Mi smo NATO, nezvanicno.
I tako nas NATO i posmatra.
Jer su ameri to potpisali 1995.

Drugo, strateski smo bitni tom istom NATO (teritorij, ne mi kao mi), a vitalno smo bitni jednoj clanici. Gotovo da im je BiH vaznija od dijelova svog teritorija.
Time i EU.
Mi smo samo jednosatvno glupi, lijeni i korumpirani da zaista uradimo ono sto treba i da upadnemo u te klubove ko ispitchke....
drug_profi

#175082 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

mishic wrote: 10/07/2023 23:15 Ovo tješenje da rutalji ratuju protiv cijelog Zapada ili NATO-a je čisti spin
Ratuju protiv rashodovane opreme iz NATO.
Do sad se poslalo samo ono besperspektivno, a sad se salje ono sto uskoro dobija zamjenu u nekoj modernijoj inacici.

Jedino sto je top level, jeste Himars i Storm Shadow. Abramse i Challengere ne racunam jer 31 tenk ne znaci nista osim moralnog busta.
CV90 je najzajebanija igracka koju dobijaju i to od drzave koja je svjesna da je bolje da Ukrajina gine prije nego oni dođu na red. Pa nek Ruje makar budu dobro poderane ako do tog dodje.
Zato je ZSU narucio 1000 CV90 i to je vjerovatno u buducnosti njihov glavni laki tenk/IFV

Dakle Rusija se bori protiv rashodaovane i besperspektivne opreme NATO drzava, sa ponekim ukrasom u vidu modernog hardvera.
apsidejzi

#175083 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

E Rusijo RUsijo al usra. Veceras i Svedska udje u NATO :lol:

Brkica potpisao. Valjda Adzo naredio :D
drug_profi

#175084 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Posloženo, za zabrinute... i za nestrpljive...
drug_profi

#175085 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Dobar video.
Nije pocelo dobro, ali ne odustaju.
Sa ovim momcima bih isao gdje god treba.

Ovo su vjerovatno najspremniji ratnici na svijetu.

drug_profi

#175086 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Trailer filma "Putin" češkog reditelja Patrika Vega. Datum premijere nije poznat.

drug_profi

#175087 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Spoiler
Show
drug_profi

#175088 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ovaj likvidirani komandant podmornice je objavljivao svoje jutarnje rute na drustvenim mrezama.
Budanovu se to dopalo i odlucio je da mu baci lajk.

alijagoro

#175089 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

A_A_AKCIJA wrote: 10/07/2023 10:01 Više puta sam pisao o izraelskim Forpost dronovima koje koriste Rusi. Većina posla je realizirana za vrijeme sankcija, 2018.
Izraelski ambasador u Ukrajini odbija mogućnost da Izrael ukine licencu Rusima za proizvodnju dronova.

Inače, ruski Lancet dron je također klon izraelskog drona Hero 4.

Dakle, Rusi koriste izraelske i iranske dronove, ali se prašina diže samo oko ovih drugih.

Izraelci s foruma,muk i tisina.
Grunt-SA

#175090 Re: Ukrajina

Post by Grunt-SA »

Retired General Explains Why Ukraine’s Counteroffensive Is So Behind

zigzag

#175091 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

drug_profi wrote: 11/07/2023 01:45
Spoiler
Show
Ostali samo zubi puni ukrajinske zemlje.

Tačno će im ovo biti sramota za više vijekova.
apsidejzi

#175092 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

apsidejzi wrote: 11/07/2023 00:15 E Rusijo RUsijo al usra. Veceras i Svedska udje u NATO :lol:

Brkica potpisao. Valjda Adzo naredio :D
apsidejzi

#175093 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

zigzag wrote: 11/07/2023 05:53
drug_profi wrote: 11/07/2023 01:45
Spoiler
Show

Haj sto su zubi ostali. Jos je gore sto ga niko nije pokupio. Ona zena se mozda nada da je jos uvijek ziv a on se vec raspao u nekoj vukojebini.
sarajlija_11

#175094 Re: Ukrajina

Post by sarajlija_11 »

apsidejzi wrote: 11/07/2023 06:21
zigzag wrote: 11/07/2023 05:53

Haj sto su zubi ostali. Jos je gore sto ga niko nije pokupio. Ona zena se mozda nada da je jos uvijek ziv a on se vec raspao u nekoj vukojebini.
Možda je tako i bolje da ne dokažu stradanje, neće biti na teret državi njegova ženka :lol:
Himera

#175095 Re: Ukrajina

Post by Himera »

drug_profi wrote: 11/07/2023 01:52 Ovaj likvidirani komandant podmornice je objavljivao svoje jutarnje rute na drustvenim mrezama.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Like by Budanov :lol: :lol: :lol: :lol: nema dalje
saimidin

#175096 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

drug_profi wrote: 10/07/2023 23:26
saimidin wrote: 10/07/2023 22:55

Mi smo NATO, nezvanicno.
I tako nas NATO i posmatra.
Jer su ameri to potpisali 1995.

Drugo, strateski smo bitni tom istom NATO (teritorij, ne mi kao mi), a vitalno smo bitni jednoj clanici. Gotovo da im je BiH vaznija od dijelova svog teritorija.
Time i EU.
Mi smo samo jednosatvno glupi, lijeni i korumpirani da zaista uradimo ono sto treba i da upadnemo u te klubove ko ispitchke....
Ne mogu se sloziti ni sa jednom tvrdnjom, osim da su susjedi pokazali interes za teritoriju :bih: gotovi vise nego za svoju.

MI se u :bih: najmanje pitamo, susjedi I komsije imaju veto na sve I vidimo kako ga koriste, istina komsije su gore, a kako je dosadasnje razvaljivanje :bih: proslo bez akcije bilo iz :bih: ili nato, sad ce ici nova runda

MI smo krivi sto smo se ubijedili da ce nam neko drugi cuvati drzavu ili glavu, I to nakon srebrenice, eh za to nema nikakvog opravdanja
Gandalf

#175097 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

drug_profi wrote: 11/07/2023 01:52 Ovaj likvidirani komandant podmornice je objavljivao svoje jutarnje rute na drustvenim mrezama.

Budanov je primjetio da se kapetan pojačano znoji dok trči, iz tog razloga mu je poslao jednog svog fitnes experta da ga trajno ohladi. Bubovna.
sumirprimus

#175098 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 11/07/2023 01:33 Dobar video.
Nije pocelo dobro, ali ne odustaju.
Sa ovim momcima bih isao gdje god treba.

Ovo su vjerovatno najspremniji ratnici na svijetu.

Jos sad kad se vrate komandanti uhhh :izet:
sumirprimus

#175099 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ovo ne moze biti istina nene nije budanov tolko lud, al jeste u tom je priblem :lol:
Iako je lafina top fazon ako je pak istina nevjerivatno :lol:
sumirprimus

#175100 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Dnevna doza bubova, vozila i artiljerija nastavlja se topljenje nekada razvikane druge sile svijeta.
Jos kad dodje kasetna municija za pjesadiju bice orcima pravo gutavo.
Post Reply