Desnice vlada europom i svakim danom se bude desničarski pokreti so on , apropo tome desnice treba da vlada i u BiHCherry-Cherry wrote: ↑10/07/2023 13:49 Sdaovci se furaju na handžar diviziju i Hitlera. To je ista ideologija i isto smeće desničarsko.
To smeće je vladalo 30 godina, pa vidimo kako je bilo.garankich wrote: ↑10/07/2023 13:51Desnice vlada europom i svakim danom se bude desničarski pokreti so on , apropo tome desnice treba da vlada i u BiHCherry-Cherry wrote: ↑10/07/2023 13:49 Sdaovci se furaju na handžar diviziju i Hitlera. To je ista ideologija i isto smeće desničarsko.![]()
Ne bih da donosim nagle zaključke ,ali s aspketa biologije čovjeka bezbolnije je bilo biti sa gornjim i ostati živ(jebe mi se za posljedice ako sam izvukao živu glavu ) nego ne biti s njima i proći ovakoDaysleepeR wrote: ↑10/07/2023 13:50 Samo kompletnom idiotu ovakva jedinica danas može biti prihvatljiva
![]()
Mog rahmetli dedu su zarobili nevesinjski četnici u februaru 45. koji su se par dana poslije predali/prstupili x hercegovačkoj brigadi.sime_cipol wrote: ↑10/07/2023 13:35Pa dosao je u Sarajevo. Mogao je biti ilegalac. U partizane. Bilo sta osim handzar divizije.
makar su sinovi bili na pravoj strani...arman1 wrote: ↑10/07/2023 14:04Mog rahmetli dedu su zarobili nevesinjski četnici u februaru 45. koji su se par dana poslije predali/prstupili x hercegovačkoj brigadi.sime_cipol wrote: ↑10/07/2023 13:35
Pa dosao je u Sarajevo. Mogao je biti ilegalac. U partizane. Bilo sta osim handzar divizije.
Muslimani koje su kao zarobljenike držali četnici proglasili su tad ustašama i prijeki sud ih je osudio na smrt u junu 45. Svi u toj grupi su dobili metak u potiljak osim izvjesnog Zolja (prezime) kojeg je novoupartizanjeni četnik ubio kundakom. Tijela su bačena u Neretvu.
Neki od svjedoka koji su mog dedu i ostale proglasili ustašom su kasnije visili jer su kao dražina vojska učinili mnogo zločina, previše da bi im se oprostilo. Po priznanju jednog od njih sva svjedočenja protiv grupe muslimana koja je tad pobijena uključujući i mog dedu su bila lažna. Tad pobijeni ljudi nikad nisu bili rehabilitovani (posthumno).
46. i 47 neki od novopečenih partizana su kao "narodna vojska" radili racije i pretrese po muslimanskim selima oko Mostara i Nevesinja. Te racije su bile obični pljačkaški pohodi prilikom kojih su učinjeni dodatni zločini. Neki od tih pljačakaša bili su nosioci visokih medalja FNRJ.
Jedan od tih pljačakaša je kasnije došao da živi u Sarajevu gdje je kao oficir JNA dobio stan. Ironija u svemu tome je da su mu oba sina početkom agresije na BiH pristupila ARBiH, jedan je poginuo na rejonu Hrasno-Mojmilo.
Što se mene i moje porodice tiče između partizana, četnika i ustaša osim u amblemima nije bilo puno razlike. Petokraka mi je mrska kao i kokarda.
Slažem se u cjelosti s tvojim postom i drago mi je vidjeti da ima još svjesnih ljudi koji vide stvari kako treba. Samo bih korigovao ovo zadnje tj petokraka treba biti mrža od kokarde, ona je mnogo mnogo opasnija od nje i više štete je nanijela Bošnjacima za svojih 50 godina tiranije nego svi srpski pokreti od kako je Srbija dobila autonomiju.

Da nije bilo zvijezde, 60 bošnjaka bi nepismeno dan danas bilo.garankich wrote: ↑10/07/2023 14:09Slažem se u cjelosti s tvojim postom i drago mi je vidjeti da ima još svjesnih ljudi koji vide stvari kako treba. Samo bih korigovao ovo zadnje tj petokraka treba biti mrža od kokarde, ona je mnogo mnogo opasnija od nje i više štete je nanijela Bošnjacima za svojih 50 godina tiranije nego svi srpski pokreti od kako je Srbija dobila autonomiju.
Zao mi je tvog dede i ostalih, ali tu najveci dio krivice snose cetnici. Mog amidzu su ubile ustase u Sarajevu, nakon visednevnih mucenja i vremena provedenih po kazamatima. Ukopan je na Vracama. Dedo je nekoliko puta zatvaran i premlacivan, ali je nekako uspio preživjeti. Dvoje rodjaka, brat i sestra, su poginuli na Sutjesci tako da svako od nas ima neke oziljke. Handzar Divizija je bila na pogresnoj strani istorije i od nje se treba ogradjivati.arman1 wrote: ↑10/07/2023 14:04Mog rahmetli dedu su zarobili nevesinjski četnici u februaru 45. koji su se par dana poslije predali/prstupili x hercegovačkoj brigadi.sime_cipol wrote: ↑10/07/2023 13:35
Pa dosao je u Sarajevo. Mogao je biti ilegalac. U partizane. Bilo sta osim handzar divizije.
Muslimani koje su kao zarobljenike držali četnici proglasili su tad ustašama i prijeki sud ih je osudio na smrt u junu 45. Svi u toj grupi su dobili metak u potiljak osim izvjesnog Zolja (prezime) kojeg je novoupartizanjeni četnik ubio kundakom. Tijela su bačena u Neretvu.
Neki od svjedoka koji su mog dedu i ostale proglasili ustašom su kasnije visili jer su kao dražina vojska učinili mnogo zločina, previše da bi im se oprostilo. Po priznanju jednog od njih sva svjedočenja protiv grupe muslimana koja je tad pobijena uključujući i mog dedu su bila lažna. Tad pobijeni ljudi nikad nisu bili rehabilitovani (posthumno).
46. i 47 neki od novopečenih partizana su kao "narodna vojska" radili racije i pretrese po muslimanskim selima oko Mostara i Nevesinja. Te racije su bile obični pljačkaški pohodi prilikom kojih su učinjeni dodatni zločini. Neki od tih pljačakaša bili su nosioci visokih medalja FNRJ.
Jedan od tih pljačakaša je kasnije došao da živi u Sarajevu gdje je kao oficir JNA dobio stan. Ironija u svemu tome je da su mu oba sina početkom agresije na BiH pristupila ARBiH, jedan je poginuo na rejonu Hrasno-Mojmilo.
Što se mene i moje porodice tiče između partizana, četnika i ustaša osim u amblemima nije bilo puno razlike. Petokraka mi je mrska kao i kokarda.
Ali niti je bošnjačka niti muslimanska iako jeste bilo unovačenih Bošnjaka. Od oficira, saboraca do znakovlja je hrvatska. Zato je Sanader otvorio park u Francuskoj posvećen vojnicima iz ove divizije, a nije pozvan Silajdžić. U Travniku na silu mobilisali cijelu džamiju u kroz nekoliko dana većina im pobjegla.DaysleepeR wrote: ↑10/07/2023 13:50 Samo kompletnom idiotu ovakva jedinica danas može biti prihvatljiva
![]()
O tome ja pričam, ustaško-nacistička vojna formacija.skupljac_zeljeza wrote: ↑10/07/2023 14:14Ali niti je bošnjačka niti muslimanska iako jeste bilo unovačenih Bošnjaka. Od oficira, saboraca do znakovlja je hrvatska. Zato je Sanader otvorio park u Francuskoj posvećen vojnicima iz ove divizije, a nije pozvan Silajdžić. U Travniku na silu mobilisali cijelu džamiju u kroz nekoliko dana većina im pobjegla.DaysleepeR wrote: ↑10/07/2023 13:50 Samo kompletnom idiotu ovakva jedinica danas može biti prihvatljiva
![]()
Hrvatski vojnici dobili spomen park u Francuskoj
To se zove civilizacijska ljestvica na koju se popnu određeni narodi. Znam da se ne može shvatiti.
Cista patetika, ako posalju Bstaljon NATO_a u Brcko pokazace to ostalo sve je mahanje usima i dokaz da su nas prodali i dali Vucku zeleno svjetlo da Bik iz laktasa krene u konacni deal na Balkanu.