P.S. Ali opet treba biti na oprezu i spreman
Istočno Sarajevo
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5526 Re: Istočno Sarajevo
Većina ljudi koji su pucali po gradu Sarajevu sada ima preko 50 godina, znaci djedovi, ti nigdje ne hodaju, a veliki broj njih je odavno pod zemljom. Tako da ne vidim razlog da se ljudi ne bi druzili, koji nizasta nisu krivi. Pa jebem mu, prva poslijeratna generacija sada ima 27 godina.
- Athlon64
#5527 Re: Istočno Sarajevo
Pa ovi što nosaju majice sa slovom Z i ovi što idu na litije, bgmi su mnogo mlađi od 50 god.sime_cipol wrote: ↑10/07/2023 00:13 Većina ljudi koji su pucali po gradu Sarajevu sada ima preko 50 godina, znaci djedovi, a veliki broj njih je odavno pod zemljom. Tako da ne vidim razlog da se ljudi ne bi druzili, koji nizasta nisu krivi. Pa jebem mu, prva poslijeratna generacija sada ima 27 godina.
P.S. Ali opet treba biti na oprezu i spreman![]()
Prijeratna generacija je odgajana u duhu "bratstva i jedinstva" pa su počinili šta su počinili, a ova sadašnja je od starta odgojena na velikosrpskoj mitomaniji, tako da good luck sa druženjem.
-
El_comadante
#5528 Re: Istočno Sarajevo
I ovo što tuku povratnike nisu ovi od 50+ godina, nego upravo mlađi.Athlon64 wrote: ↑10/07/2023 00:17Pa ovi što nosaju majice sa slovom Z i ovi što idu na litije, bgmi su mnogo mlađi od 50 god.sime_cipol wrote: ↑10/07/2023 00:13 Većina ljudi koji su pucali po gradu Sarajevu sada ima preko 50 godina, znaci djedovi, a veliki broj njih je odavno pod zemljom. Tako da ne vidim razlog da se ljudi ne bi druzili, koji nizasta nisu krivi. Pa jebem mu, prva poslijeratna generacija sada ima 27 godina.
Prijeratna generacija je odgajana u duhu "bratstva i jedinstva" pa su počinili šta su počinili, a ova sadašnja je od starta odgojena na velikosrpskoj mitomaniji, tako da good luck sa druženjem.![]()
- nepass1
#5529 Re: Istočno Sarajevo
Vala ima 101 razlog da se ne druzimo. Ja ne kontam jeste li vi bili u ratu? Je li vam ko ubijen? Jeste li svjesni sta su htjeli sta su pokusali sta su radili 1940ih, sta su radili 1990ih?sime_cipol wrote: ↑10/07/2023 00:13 Većina ljudi koji su pucali po gradu Sarajevu sada ima preko 50 godina, znaci djedovi, ti nigdje ne hodaju, a veliki broj njih je odavno pod zemljom. Tako da ne vidim razlog da se ljudi ne bi druzili, koji nizasta nisu krivi. Pa jebem mu, prva poslijeratna generacija sada ima 27 godina.
Jeste li bar "remake" pogledali?
Ja polazim od toga da je svaki bosnjo koji ima stan u is popisan i sutra vec zaklan.
-
TatamataTiktok
#5530 Re: Istočno Sarajevo
Neki se i dan danas plase okupatora Njemacke pa me i ne cudi tvoje misljenje.Obracas li mozda paznju sta se desava oko tebe i ko od rata do danas unistava ono za sta su se nasi borili,ginuli,kako mozes da sa njima zivis,druzis se(ako zivis u Bosni)?nepass1 wrote: ↑10/07/2023 08:10Vala ima 101 razlog da se ne druzimo. Ja ne kontam jeste li vi bili u ratu? Je li vam ko ubijen? Jeste li svjesni sta su htjeli sta su pokusali sta su radili 1940ih, sta su radili 1990ih?sime_cipol wrote: ↑10/07/2023 00:13 Većina ljudi koji su pucali po gradu Sarajevu sada ima preko 50 godina, znaci djedovi, ti nigdje ne hodaju, a veliki broj njih je odavno pod zemljom. Tako da ne vidim razlog da se ljudi ne bi druzili, koji nizasta nisu krivi. Pa jebem mu, prva poslijeratna generacija sada ima 27 godina.
Jeste li bar "remake" pogledali?![]()
Ja polazim od toga da je svaki bosnjo koji ima stan u is popisan i sutra vec zaklan.
- Haris.ba
#5531 Re: Istočno Sarajevo
Je li to izjednacavas lopove koji ce te opljackati i one sto ce te silovati, ubiti, seljakati po tercijarnim grobnicama?TatamataTiktok wrote: ↑10/07/2023 09:02 Neki se i dan danas plase okupatora Njemacke pa me i ne cudi tvoje misljenje.Obracas li mozda paznju sta se desava oko tebe i ko od rata do danas unistava ono za sta su se nasi borili,ginuli,kako mozes da sa njima zivis,druzis se(ako zivis u Bosni)?
-
TatamataTiktok
#5532 Re: Istočno Sarajevo
To si ti zakljucio ne znam kako,nema potrebe da pises nesto sto nisam rekao,pitanje je sasvim jasno.Ali evo kad me vec vuces za jezik nisu ti lopovi samo lopovi vec su i ubice,dokazala korona i more mrtvih od njihove ruke.Ovi sto ovako pojedinacno ubijaju nasu omladinu pa ne odgovaraju tipa Rastoder,pa slucaj Memic, itd,o tome necu ni da pricam.Vlast ih stiti i sa njima zivimo pa eto to nije problem,jebiga nasi smo.Haris.ba wrote: ↑10/07/2023 09:04Je li to izjednacavas lopove koji ce te opljackati i one sto ce te silovati, ubiti, seljakati po tercijarnim grobnicama?TatamataTiktok wrote: ↑10/07/2023 09:02 Neki se i dan danas plase okupatora Njemacke pa me i ne cudi tvoje misljenje.Obracas li mozda paznju sta se desava oko tebe i ko od rata do danas unistava ono za sta su se nasi borili,ginuli,kako mozes da sa njima zivis,druzis se(ako zivis u Bosni)?
- nepass1
#5533 Re: Istočno Sarajevo
Njemacke se niko ne plasi, njemci tj njihova politika je kleknula i trazila oprost, ogradili se od zlocinaca i politike tog vremena. Dok rs kako politika tako i stanovnistvo velica i uzdize u nebesa zlocince iz II svjetskog i prethodnog rata. Tako da ti poredjenje nema bas smisla.TatamataTiktok wrote: ↑10/07/2023 09:02Neki se i dan danas plase okupatora Njemacke pa me i ne cudi tvoje misljenje.Obracas li mozda paznju sta se desava oko tebe i ko od rata do danas unistava ono za sta su se nasi borili,ginuli,kako mozes da sa njima zivis,druzis se(ako zivis u Bosni)?nepass1 wrote: ↑10/07/2023 08:10
Vala ima 101 razlog da se ne druzimo. Ja ne kontam jeste li vi bili u ratu? Je li vam ko ubijen? Jeste li svjesni sta su htjeli sta su pokusali sta su radili 1940ih, sta su radili 1990ih?
Jeste li bar "remake" pogledali?![]()
Da se razumijemo nisam ja nikakav patriota, sto se mene tice sutra bih se i prekrstio za njemacki pasos.
Ali moja marka tesko da moze zavrsiti u is, ne zelim tamo uopste boraviti nit sjediti sa tim ljudima. Biti u istoj prostoriji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5534 Re: Istočno Sarajevo
Ja nisam znao sta su litije
To su procesije
Bila je jedna tradicionaona procesija jednom godisnje cetvrtkom od stupa do katedrale
To su partizani ukinuli
Al naravno po hrvatskim mjestima nisu smjeli ni mogli
pitchke su tako funkcionirale udri
Cija je regija toga je vjera stoga se naviknite na litije
To su procesije
Bila je jedna tradicionaona procesija jednom godisnje cetvrtkom od stupa do katedrale
To su partizani ukinuli
Al naravno po hrvatskim mjestima nisu smjeli ni mogli
- Didier
#5535 Re: Istočno Sarajevo
Možeš li nam objasniti kako si stigao od ateiste do vjernika, od Komija do Trube? Čisto me zanima jer sam radoznao, nije nikakvo osuđivanje jer znam da obično ide obrnuto.Truba wrote: ↑10/07/2023 09:56 Ja nisam znao sta su litije
To su procesije
To su partizani ukinuli
Al naravno po hrvatskim mjestima nisu smjeli ni moglipitchke su tako funkcionirale udri
Je li te to prepala neka turbulencija ili ti se dedo javio u snu? Ugledao Gospu?
- Ozimician
#5536 Re: Istočno Sarajevo
Ne moras se pokrstiti, moze i bez toga po novom njemackom zakonu koji se usvaja uskoro.nepass1 wrote: ↑10/07/2023 09:33Njemacke se niko ne plasi, njemci tj njihova politika je kleknula i trazila oprost, ogradili se od zlocinaca i politike tog vremena. Dok rs kako politika tako i stanovnistvo velica i uzdize u nebesa zlocince iz II svjetskog i prethodnog rata. Tako da ti poredjenje nema bas smisla.TatamataTiktok wrote: ↑10/07/2023 09:02
Neki se i dan danas plase okupatora Njemacke pa me i ne cudi tvoje misljenje.Obracas li mozda paznju sta se desava oko tebe i ko od rata do danas unistava ono za sta su se nasi borili,ginuli,kako mozes da sa njima zivis,druzis se(ako zivis u Bosni)?
Da se razumijemo nisam ja nikakav patriota, sto se mene tice sutra bih se i prekrstio za njemacki pasos.
Ali moja marka tesko da moze zavrsiti u is, ne zelim tamo uopste boraviti nit sjediti sa tim ljudima. Biti u istoj prostoriji.
A za IS se slazem svakako, barem sto se ugostiteljskih i trgovackih objekata tice.
-
elk
#5537 Re: Istočno Sarajevo
Pa mladi su zadrigliji nego stariji. Mrznja prema drugima pobjedjuje... Indoktrinacija, vjera, lazne istorijske knjige, "odgoj" kod kuce i to je to.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5538 Re: Istočno Sarajevo
Didier wrote: ↑10/07/2023 11:18Možeš li nam objasniti kako si stigao od ateiste do vjernika, od Komija do Trube? Čisto me zanima jer sam radoznao, nije nikakvo osuđivanje jer znam da obično ide obrnuto.Truba wrote: ↑10/07/2023 09:56 Ja nisam znao sta su litije
To su procesije
To su partizani ukinuli
Al naravno po hrvatskim mjestima nisu smjeli ni moglipitchke su tako funkcionirale udri
Je li te to prepala neka turbulencija ili ti se dedo javio u snu? Ugledao Gospu?
-
citroen xm
#5539 Re: Istočno Sarajevo
Zar neko ne reče ako se u ovoj temi nastavi ova priča da će neko biti banovan?
Ako hoćeš dođi u IS, biće ti dobro, ako nećeš zaobiđeš i ljepota. Ne brinite za Srbe, znaju oni vrlo dobro zašto nisu i neće da žive na tlu Fbih.
Ako hoćeš dođi u IS, biće ti dobro, ako nećeš zaobiđeš i ljepota. Ne brinite za Srbe, znaju oni vrlo dobro zašto nisu i neće da žive na tlu Fbih.
- Haris.ba
#5540 Re: Istočno Sarajevo
Nisam primjetio. Samo koja priča? Da se ne želi ići u IS? To zabranjeno na forumu?citroen xm wrote: ↑10/07/2023 12:58 Zar neko ne reče ako se u ovoj temi nastavi ova priča da će neko biti banovan?
-
citroen xm
#5541 Re: Istočno Sarajevo
Ne to, bila je rasprava neki dan koja je slično tekla... O zločincima, ovim, onim... Bilo razmjene par oštrijih stavova i završilo se brisanjem postova i molbom da se ne ponavlja.
Ići ili ne ići u I. Sarajevo je lična odluka koju treba poštovati, ali ne nametati svoje razloge. Ovo je jedna država sačinjena od dva entiteta. Ali glupo je reći volim BiH, a kloniti se pola teritorije.
Ići ili ne ići u I. Sarajevo je lična odluka koju treba poštovati, ali ne nametati svoje razloge. Ovo je jedna država sačinjena od dva entiteta. Ali glupo je reći volim BiH, a kloniti se pola teritorije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5542 Re: Istočno Sarajevo
Kao neko ko je relativno nedavno bio u poziciji da kupuje stan i da se suoci sa hororom zvanim sarajevsko trziste nekretnina, moram reci da sam nakratko razmatrao i IS. Cijene su osjetno nize, parkinga ima, ima finih zgrada i skladnih naselja kao u svakom predgradju. Poznajem licno i nekoliko ljudi, takodjer nesrpske nacionalnosti kao sto sam i sam, koji su tu kupili stan.
Na kraju ipak nije usao u uzi izbor.
Nelagoda od devetog januara i popratnih i slicnih desavanja tokom godine, kao i mogucnost neugodnih situacija sa komsijama nisu bile prve na listi razloga za odustanak, ali jesu u top 5. Jebiga.
Nece ljudi sa nama (moze varijanta da smo mi kod njih kao debela manjina) i nece pod tudju civilnu vlast, sa tim se potpuno slazem.
Nelagoda od devetog januara i popratnih i slicnih desavanja tokom godine, kao i mogucnost neugodnih situacija sa komsijama nisu bile prve na listi razloga za odustanak, ali jesu u top 5. Jebiga.
Nece ljudi sa nama (moze varijanta da smo mi kod njih kao debela manjina) i nece pod tudju civilnu vlast, sa tim se potpuno slazem.
- mirota
#5543 Re: Istočno Sarajevo
da dodam za gradjane nesrpske nacionalnosti i skolski program_BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2023 14:53 Kao neko ko je relativno nedavno bio u poziciji da kupuje stan i da se suoci sa hororom zvanim sarajevsko trziste nekretnina, moram reci da sam nakratko razmatrao i IS. Cijene su osjetno nize, parkinga ima, ima finih zgrada i skladnih naselja kao u svakom predgradju. Poznajem licno i nekoliko ljudi, takodjer nesrpske nacionalnosti kao sto sam i sam, koji su tu kupili stan.
-
radostan dan
#5544 Re: Istočno Sarajevo
-
Naslovnica
#5545 Re: Istočno Sarajevo
Imam osjećaj da se 90% privrede u IS (makar ovaj dio što se naslanja na Dobrinju pa do Lukavice) zasniva na autopraonicama i auto-servisima.
Doslovno svakih 50m autopraonica.
- N.N.
#5546 Re: Istočno Sarajevo
Pa da ti auto sto brze rastave u dijelove i da kokain trpaju u bunkere
Taj "grad" je zamisljen da ti 'puse za vratom' a ne da bude prvak prosperiteta.
Taj "grad" je zamisljen da ti 'puse za vratom' a ne da bude prvak prosperiteta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5547 Re: Istočno Sarajevo
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#5548 Re: Istočno Sarajevo
Pa daNaslovnica wrote: ↑11/07/2023 21:38 Imam osjećaj da se 90% privrede u IS (makar ovaj dio što se naslanja na Dobrinju pa do Lukavice) zasniva na autopraonicama i auto-servisima.
A moreš si misliti ko tamo radi svoja auta većinom i zašto su baš svi uz glavni put, i što im je najveća koncentracija uz entitetsku liniju.
Mi idemo tamo redovno ako nam nešto treba, mada su za ove krupnije radove (naročito lakiranje) dosta bezobrazni što se tiče cijena i odnosa prema mušteriji.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#5549 Re: Istočno Sarajevo
Nije to problem, imaš školu u federalnom dijelu Dobrinjemirota wrote: ↑11/07/2023 21:01da dodam za gradjane nesrpske nacionalnosti i skolski program_BataZiv_0809 wrote: ↑10/07/2023 14:53 Kao neko ko je relativno nedavno bio u poziciji da kupuje stan i da se suoci sa hororom zvanim sarajevsko trziste nekretnina, moram reci da sam nakratko razmatrao i IS. Cijene su osjetno nize, parkinga ima, ima finih zgrada i skladnih naselja kao u svakom predgradju. Poznajem licno i nekoliko ljudi, takodjer nesrpske nacionalnosti kao sto sam i sam, koji su tu kupili stan.
Problem je što se djeca nekad moraju i igrati, izlaziti vani i biti sa drugom djecom. Naročito kada je u pitanju stan, ne možeš ih zaključati po cijeli dan.
A djeca znaju biti veoma bezobrazna, pogotovo danas. Djeca vrijeđaju jedno drugo zbog kilaže, naočala, kose i tkd. a da neće na osnovu nacionalnosti... posebno što djeca ne filtriraju baš riječi koje koriste, već odmah koriste ono što su negdje drugo čuli. Neugodna je situacija kada dođeš kući sa posla a dijete ti plače i govori "svašta su danas radili od mene, zvali su me X"
-
ucenik1234
#5550 Re: Istočno Sarajevo
Ja odrzavam auto u lukavici a zivim u Sa, moja iskustva su da dobijem istu uslugu za manju cijenu i nikakvih problema nisam imao. Ne moramo se privatno druziti, ali u poslovnoj saradnji mi je to sasvim okej.sehohari wrote: ↑11/07/2023 22:36Pa daNaslovnica wrote: ↑11/07/2023 21:38 Imam osjećaj da se 90% privrede u IS (makar ovaj dio što se naslanja na Dobrinju pa do Lukavice) zasniva na autopraonicama i auto-servisima.
A moreš si misliti ko tamo radi svoja auta većinom i zašto su baš svi uz glavni put, i što im je najveća koncentracija uz entitetsku liniju.
Mi idemo tamo redovno ako nam nešto treba, mada su za ove krupnije radove (naročito lakiranje) dosta bezobrazni što se tiče cijena i odnosa prema mušteriji.