Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zigson

#44301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Ja nmg ovo vise

@Ateista isto, carsija - ilidza sat okruglo, krenuo pored BCC kolaps, vratim se na remizu jedva se ukljucih na glavnu, kolaps. Da napomenem to je 19:00 bilo, nije bio petak.

Ne mogu vise ovo

Nema udesa, nema kvarova na cesti, zasto je ovo ovako? Nema pravila, spica je u svaka doba sad.
zigson

#44302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

mk ultra wrote: 10/07/2023 12:07
zigson wrote: 10/07/2023 11:14 Kakav je ovo kolaps u gradu jebem ti sunce vise
Upravo hocu da pisem

48min alipasino - sip

Crkla trola kod alipasine dzamije
Sve ostalo je ok :shock:
Dobar si ja sam prosao do skenderije od kina radnik i vidim crkla trola, haj reko necu tu kolaps je, odoh skenderijom pa cu smotati kod suda i kod bbi pa gore, aha kurko, od pirpe do bbi semafora 20 nesto minuta...
Ateista

#44303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

zigson wrote: 10/07/2023 12:19 Ja nmg ovo vise

@Ateista isto, carsija - ilidza sat okruglo, krenuo pored BCC kolaps, vratim se na remizu jedva se ukljucih na glavnu, kolaps. Da napomenem to je 19:00 bilo, nije bio petak.

Ne mogu vise ovo

Nema udesa, nema kvarova na cesti, zasto je ovo ovako? Nema pravila, spica je u svaka doba sad.
Katastrofa...
Mislim da puno utice sto rade onu raskrsnicu kod socijalnog,to napravi kolonu na skretanju kod pofalica i tu se i lijeva traka zauzme pa se dvije efektivno kotiste. Tome kad se doda tako neki udes ili neki dan kisa (cjerovatno poplavili prolazi neki pa haos tu bude) plus nesposobni vozaci, dovede do kolapsa.
Najbolje sto sam mogao uraditi je uzeti automatika, opet nervira guzva ali puno manje...
Laplace

#44304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ne mogu vise ovo

Sinoć sam na putu Vareš-Breza vozio za jednim od tih koji rpave te kolapse. Ograničenje van (regionalna cesta) je 60 (na jednom mjestu i jeste znak ograničenja 60), u predgrađu 50 a u gradu 40. Nigdje nije vizio preko 40 iako su uslovi bili povoljni (nije naročito mračno bilo, suha cesta). Nisam mogao preteći zbog saobraćaja iz suprotnog smjera i kratkih pravaca a kasnije i zbog toga što smo prolazili kroz gradsko područje.

Znači, potpuno nepotrebna i neshvatljiva vožnja 20+ ispod ograničenja u idealnim uslovima + kašnjenje na svakom semaforu. Lik ispred mene kreće na zelenom dvije sekunde kasnije i to tako kao da se trznuo iza sna, očigledno iznenađen time da mu se upalilo zeleno. Ono, desi se ponekad svakome, ali ovima se dešava na svakom semaforu i svaki put.

Pa se mi čudimo otkud zastoji. Zato što nam voze nesposobni antitalenti koji su ovako ili onako došli do vozačke dozvole.
Laplace

#44305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 10/07/2023 12:26

Ne mogu vise ovo

Katastrofa...
Mislim da puno utice sto rade onu raskrsnicu kod socijalnog,to napravi kolonu na skretanju kod pofalica i tu se i lijeva traka zauzme pa se dvije efektivno kotiste. Tome kad se doda tako neki udes ili neki dan kisa (cjerovatno poplavili prolazi neki pa haos tu bude) plus nesposobni vozaci, dovede do kolapsa.
Najbolje sto sam mogao uraditi je uzeti automatika, opet nervira guzva ali puno manje...
Još da ima opciju autonomne voženje, bar u gradskim gužvama, pa neka se ECU nervira umjesto mene. Mada, kod nas bi ECU ili pregorio ili napustio auto i počeo štrajk glađu.
BadBoy

#44306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Laplace wrote: 10/07/2023 12:29

Ne mogu vise ovo

Sinoć sam na putu Vareš-Breza vozio za jednim od tih koji rpave te kolapse. Ograničenje van (regionalna cesta) je 60 (na jednom mjestu i jeste znak ograničenja 60), u predgrađu 50 a u gradu 40. Nigdje nije vizio preko 40 iako su uslovi bili povoljni (nije naročito mračno bilo, suha cesta). Nisam mogao preteći zbog saobraćaja iz suprotnog smjera i kratkih pravaca a kasnije i zbog toga što smo prolazili kroz gradsko područje.

Znači, potpuno nepotrebna i neshvatljiva vožnja 20+ ispod ograničenja u idealnim uslovima + kašnjenje na svakom semaforu. Lik ispred mene kreće na zelenom dvije sekunde kasnije i to tako kao da se trznuo iza sna, očigledno iznenađen time da mu se upalilo zeleno. Ono, desi se ponekad svakome, ali ovima se dešava na svakom semaforu i svaki put.

Pa se mi čudimo otkud zastoji. Zato što nam voze nesposobni antitalenti koji su ovako ili onako došli do vozačke dozvole.
Mene je tako jedan Caddy izbezumio dole kod Posušja. Stotine nekih okuka, gust saobraćaj i ne možeš uhvatiti sekunde da pretekneš. Na kraju samo dovio da mu se pripiša pa da sam stane negdje sa strane.
nepass1

#44307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zigson wrote: 10/07/2023 11:14 Kakav je ovo kolaps u gradu jebem ti sunce vise
Prema domovima neka je pizdarija
Ja sam oko 10:30 izlazio iz a.b.srebrne i gledam prema domu raskrsnicu kolaps je bio. Ja otisao prema dobrinji. Iz a.b.s. se nije moglo lijevo skrenuti. Stari grad havarija. Grbavica do bistrika oko 20ak minuta
kurty

#44308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kurty »

Ne mogu vise ovo

sreca pa samo jedan semafor ima :skoljka:
drug_profi

#44309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Jutros dvičina drži kolonu od Zetre do Vogošće, na 25-30 km/h.
Ko ga je uspio uzeti kraj Zetre, uspio je... a svi se boje drumskih razbojnika ondje pa smo oklijevali.
Uglavnom provrištali smo. Da mi ga je samo pitati zašto uopšte vozi?
Laplace

#44310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kurty wrote: 10/07/2023 12:55

sreca pa samo jedan semafor ima :skoljka:
Da, sreća da u Brezi ima samo jedan semafor. Ali, ovo sam više radi slučaja od nekih petnaestak godina, kada u Vogošći još nije bilo kružnih tokova. Uglavnom, lik ispred mene je na svakom semaforu kroz Vogošću kasnio sa kretanjem pet do deset sekundi. Ja išao ka Tuzli i na pravcu ka Semizovcu ga pokušao preteći, ali tu je on usred preticanja ubrzao metodom gas do daske. Taj dan sam bio kažnjen na izlasku iz Čevljanovića (vozio malo ikznad 60, tad nije bilo znaka prestanka oghraničenja od 50 (znak je godinu ili dvije kasnije postavljen i tu bih bio regularan jer sam zaustavljen izvan naseljenog mjesta).
Laplace

#44311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jedna ilustracija nespsobnsti današnjih vozača. Prilazim parkingu i na desetak metara od mog auta čujem kako se auto do mog pali. Lagano, bez ikakve žurbe, uradim sljedeće po redu:

1. Dođem do svog auta.
2. Otključam auto.
3. Otvorim vrata i uđem.
4. Sjednem.
5. Izbacim iz brzine.
6. Upalim auto.
7. Ubacim u brzinu.
8. Spustim ručnu.
9. Krenem.
10. Izađem sa parkinga i uključim se na glavni put.

Tek poslije koraka 10, tj. kad sam ja već bio na glavnom putu, ovaj do mene kreće sa parking mjesta.

Napominjem još jednom: sve ovo sam uradio bez ubrzavanja koraka, uobičajenim tempom i bez ikakve žurbe.

Par stotina metara kasnije nailazim na semafor, zeleno, četiri auta ispred . Može proći komotno osam, bez ikakve žurbe. Ja kao peti zaglavim na crveno.

Ljudi sve rade kao na usporenom snimku.
drug_profi

#44312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Od tri auta u prvom redu na semforu i tri u drugom, najmanje će 5 drkati qrtz.
Šesti će krenuti brzo i odmah, ali će iza njega 100% biti opet neki drkadžija i... tako nastanu gužve...
Ateista

#44313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 10/07/2023 12:31
Ateista wrote: 10/07/2023 12:26

Katastrofa...
Još da ima opciju autonomne voženje, bar u gradskim gužvama, pa neka se ECU nervira umjesto mene. Mada, kod nas bi ECU ili pregorio ili napustio auto i počeo štrajk glađu.
To je jedino gdje bih volio imati autonomnu voznju, iako bih se opet iznervirao i zbog gubljenja vremena zbog idiota, ali bi malo jos lakse bilo.
Ateista

#44314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Danas kruzni na bjelasnici, neka hanuma sa đipom fino skrati pogresnim smjerom, mrsko joj bilo valjda praviti 3/4 kruga da skrene lijevo, pravo na mene, dobro je pa je sirok kruzni. :-)
rikta123

#44315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by rikta123 »

Najvise me nerviraju klošari koji voze bijesna auta i vozi 20 na sat.. pa jebem te usta bagava...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#44316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

pa ne zna, vjerovatno je jednom sticnuo gas pa se prepao sad ne smije, logično.

jbg
DaysleepeR

#44317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DaysleepeR »

Opet u gradu ima dosta vozila sa USA tablicama koja nikako ne bi mogla proći tehnički ovdje, takođe puno vozila sa tablicama iz zemalja zaljeva, uglavnom u lošem stanju. Ono što ih sve vezuje je da ih voze ljudi za koje je upitno da li su položili vozački.
zdruzdjo

#44318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Sam Bog me spasio veceras.
Sa motorom krecem sa semafora kod higijenskog prema marijin-dvoru. 20:30 od prilike.
Crveno. Stojim u prvoj lijevoj traci za pravo. Krenem. Ispred mene lik se kilavi koji je na zuto skrenuo malo prije mene od okretaljke na skenderiji. Lik doda gas i dade zmigavac da ide u srednju traku. Ja sam vec naholcao iza njega i priblizavam mu se. Kako on skrenu, i ja sam vec u manevru da idem iza njega u srednju. Kako on skrenu u srednju, Šok.
Ispred mene farovi u suprotnom smjeru idu direkt prema meni. Uspio sam jedva pobjeci. Lik u golfu 4 vozi pored vrazove u suprotnom smjeru. I to ne bas sporo. Da sam se bio namjerio da vozim lijevom trakom, plus vozio nesto blesavo i nastavio, parkirao bih mu se frontalno na haubu. Od kuda on tu, ne znam. Zasto? Ne znam. Ako je i skrenuo iz neke od bocnih ulica iz valtera perica, kako nije skontao da auta idu prema njemu jer ih je bilo dosta. Srecom niko nije bio iza mene. Ne bi mogao sigurno tako brzo reagovati i bas bi bio belaj.
tindbe

#44319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tindbe »

A jbt
Situacija u saobraćaju je gora i gora iz godine u godinu.
Mješavina bezobrazluka, nepažnje, nezainteresovanosti za vožnju, nedostatka koncentracije i viška bolikurcizma.
Ateista

#44320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Nikad mi nece biti jasni vozaci koji skrecu lijevo na glavnoj i stanu u kolonu u kojoj zna biti po 20 i vise auta i gdje ce u najboljem slucaju proci tek u 6. ili 7. intervalu. Ok, mozda i ne zure, ali svejedno ne mogu to da shvatim, plus sto naprave kolonu koja ne moze stati u traku za lijevo pa blokiraju i jednu saobracajnu traku za pravo
Pri tome je dovoljno samo malo ukljuciti mozak i sjetiti se nekoliko nacina na koje se legalno moze doci do istog odredista bez tolikog cekanja, od najjednostavnije opcije da se skrene desno, uradi polukruzno pa pravo, do toga da se produzi na iduci semafor i desno pa opet dva puta desno i slicno.
Najvise me cude oni koji u nedzaricima stoje i cekaju lijevo, i oni koji prlaze pored z stanice i idu lijevo prema tunelu.
Na tim mjestima ako nisam siguran da cu proci u prvom intervalu ne stajem tu, negdje gdje je kompikovanije mi je prihvatljivo i da u drugom prodjem sve preko toga trazim alternativu.
HelaS

#44321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

DaysleepeR wrote: 10/07/2023 15:46 Opet u gradu ima dosta vozila sa USA tablicama koja nikako ne bi mogla proći tehnički ovdje, takođe puno vozila sa tablicama iz zemalja zaljeva, uglavnom u lošem stanju. Ono što ih sve vezuje je da ih voze ljudi za koje je upitno da li su položili vozački.
Nije u gradu, ali bit će nekad :D

Image
hopi

#44322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Neki dan jedan u Rav 4, Beč tablice, stao poprijeko na autobusku stanicu, znači dijelom je na trontonaru, na samoj stanici, a dio viri na cesti. Još krcata stanica auta parkirana. OK mu je tako, stao on sjedi unutra laganini. Dolazi autobus, ne može proći ali nema veze ne pomjera se. Autobus mora u suprotnu traku, provlači se između auta. U Beču ne bi smio pomisliti da blokira stanicu trontonat i cestu odjednom.
Juka Jebach

#44323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Juka Jebach »

Taksista na kobiljoj glavi preko pune u krivini prestigao 2 auta i kamion. imam ga i na snimku :D
Optimist

#44324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Sreca pa mene jos niko nije snimio. :D
drug_profi

#44325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Juka Jebach wrote: 15/07/2023 10:45 Taksista na kobiljoj glavi preko pune u krivini prestigao 2 auta i kamion. imam ga i na snimku :D
Opravdano... :mrgreen:
Post Reply