Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ateista wrote: ↑10/07/2023 11:43
Treba biti i vise,ali treba i urediti to oko invalidskih mjesta, nema smisla da u naseljima mjesta stoje prazna i ne koriste se, a svakako fali mjesta. U naseljima invalidska mjesta treba oznaciti po potrebi onoliko koliko ima ljudi koji ih koriste, a ima puno slucajeva da ih je vise nego sto treba i mjesta stoje prazna.
A sta je sa onim koji dolaze u ta naselja? Ne mogu parkirat jer su svi invalidi kuci taj dan?
Postoji tacno propisano koliko invalidskih mjesta se pravi na parkingu, i to ne ide na osnovu toga koliko ljudi tu zivi. To su svjetski standardi i svugdje u svijetu bez problema funkcionisu... samo je kod nas problem... U pofalicima nijedno invalidsko mjesto nije popunjeno autom sa oznakom 'invalid sam'
U merkatoru bude jedno auto od invalida a sva mjesta popunjena...
Ateista wrote: ↑10/07/2023 11:43
Treba biti i vise,ali treba i urediti to oko invalidskih mjesta, nema smisla da u naseljima mjesta stoje prazna i ne koriste se, a svakako fali mjesta. U naseljima invalidska mjesta treba oznaciti po potrebi onoliko koliko ima ljudi koji ih koriste, a ima puno slucajeva da ih je vise nego sto treba i mjesta stoje prazna.
A sta je sa onim koji dolaze u ta naselja? Ne mogu parkirat jer su svi invalidi kuci taj dan?
Postoji tacno propisano koliko invalidskih mjesta se pravi na parkingu, i to ne ide na osnovu toga koliko ljudi tu zivi. To su svjetski standardi i svugdje u svijetu bez problema funkcionisu... samo je kod nas problem... U pofalicima nijedno invalidsko mjesto nije popunjeno autom sa oznakom 'invalid sam'
Potrebe za tim u naseljima su minimalne da bi se zbog posjeta ostavljala mjesta viska, ne znam kako se radi u drugim gradovima ali to mi je nidje veze.
Drugo su trzni centri, javni parkinzi u gradu i slicno, to mi je ok. Ja kad dodjem navece kuci i nenam gdje da parkiram, a cijelu noc stoje 3-4 prazna invalidska mjesta je bas nidje veze, plus stoje izmedju dva mjesta jos jedno za kolica, a u mom komsiluku ono sto ima invalida nema ih sa kolicima i to je bespotrebno.
Potrebe za tim u naseljima su minimalne da bi se zbog posjeta ostavljala mjesta viska, ne znam kako se radi u drugim gradovima ali to mi je nidje veze.
Drugo su trzni centri, javni parkinzi u gradu i slicno, to mi je ok. Ja kad dodjem navece kuci i nenam gdje da parkiram, a cijelu noc stoje 3-4 prazna invalidska mjesta je bas nidje veze, plus stoje izmedju dva mjesta jos jedno za kolica, a u mom komsiluku ono sto ima invalida nema ih sa kolicima i to je bespotrebno.
Mozda u naredna 4 mjeseca doseli 5 invalida. Sta onda? Farbaj mjesta opet?
Mozda u naredna 4 mjeseca doseli 5 invalida. Sta onda? Farbaj mjesta opet?
Sta fali, ko doseli dobije mjesto, ko da je neki provlem ofarbati.
Teoretski, sad se moze desiti da u nekom naselju ima recimo 4 mjesta za invalide a ima 6 invalida koji tu zive, tako se potrefi, a negdje sa ima jedan ili dva na 4 mjesta.
Meni ovaj nacin nije ok nikako.
I ja mislim da je ovo malo preseravanje.
Za invalida treba obezbijediti parking mjesto sto blize njegovoj zgradi. Tako da broj mjesta odgovara broju invalida sa MV.
Kad ode u goste, u drugo naselje onda mu niko nije duzan obezbijediti parking mjesto. Fakticki ce u ovoj situaciji nekom invalidu onemogućiti parkiranje na mjestu koje je za njega obezbjeđeno.
Stoga bi takva mjesta u naseljima trebalo označiti brojem tablica ili brojem legitimacije.
Ispred institucija i trznih centara dovoljno oznacenih mjesta mora biti.
Ali ispred stambenih zgrada ne mora. Samo onoliko koliko ima stanara sa iskaznicom.
drug_profi wrote: ↑10/07/2023 15:32
I ja mislim da je ovo malo preseravanje.
Za invalida treba obezbijediti parking mjesto sto blize njegovoj zgradi. Tako da broj mjesta odgovara broju invalida sa MV.
Kad ode u goste, u drugo naselje onda mu niko nije duzan obezbijediti parking mjesto. Fakticki ce u ovoj situaciji nekom invalidu onemogućiti parkiranje na mjestu koje je za njega obezbjeđeno.
Stoga bi takva mjesta u naseljima trebalo označiti brojem tablica ili brojem legitimacije.
Ispred institucija i trznih centara dovoljno oznacenih mjesta mora biti.
Ali ispred stambenih zgrada ne mora. Samo onoliko koliko ima stanara sa iskaznicom.
To je to, zaboravio sam naglasiti za oznacavanje mjesta kojim tablicama odgovara i samo taj tu parkira.
Mislim da je nekad i bilo tako nesto, prvi komsija je bio invalid i imao je bas svoje mjesto, ne sjecam se jeli bilo oznake tablica ali zakljucavao ga je, puno bolje nego ovo sad kad invalidi ne mogu ni biti sigurni da ce imati to mjesto jer moze drugi doci u posjetu ili se doseliti u naselje pa da ih ima vise nego mjesta.
Kod mene pred zgradom imaju 2 mjesta za invalide, ocrtana na zahtjev te dvojice stanara, svi postuju i sve ok. Realno, bilo bi ok da nakon podnosenja zahtjeva svako uz prilozene dokumente moze dobiti mjesto a ne da se ocrta pola parkinga bespotrebno
Meni je to smijesno, parkiras na javnom parkingu ukradu ti tablice.
Dodjes u MUP i taj te luksuz na kraju izadje ~125 KM, a sto jer oni koji trebaju da cuvaju da bude sigurno ne rade to. Jebeni wild west
Sta mi je sada brze da prijavim izgubljene ili ukradene tablice
Prijavio sam na nagovor inspektora koji je dosao na poziv da su izgubljene
Da li sam ispravno postupio
Sta vi mislite e
Moenx wrote: ↑17/07/2023 15:18
Sta vi mislite e
Nisam siguran da ima razlike, ukrao ti ih neko ili ih sam izgubio. Procedura je valjda ista.
Sta vi mislite e
Nisam siguran da ima razlike, ukrao ti ih neko ili ih sam izgubio. Procedura je valjda ista.
Nije isto, kod gubljena sutra dobijes rjesenje a kod ukradenih 5-7 dana
Sta vi mislite e
Znaci inspektor te nagovorio da prijavis da su izgubljene, a to sto ti je neko skinuo i landara po kamerama i sutra moze neko sranje napraviti je druga prica. Kako si samo mutan lik....
Sta vi mislite e
Znaci inspektor te nagovorio da prijavis da su izgubljene, a to sto ti je neko skinuo i landara po kamerama i sutra moze neko sranje napraviti je druga prica. Kako si samo mutan lik....
Pazi nisam mutan lik i to ne zelim biti
Zato me to i kopka
Sta mogu hajde se sa policajcima prepiri trazi od njih da pristupe profesionalno itd
A to sto neko radi sa tablicama ja sam momentno prijavio po saznanju sada je do njih i pristupio sam danas ponistenju istih
Pametnom dosta
Pazi nisam mutan lik i to ne zelim biti
Zato me to i kopka
Sta mogu hajde se sa policajcima prepiri trazi od njih da pristupe profesionalno itd
A to sto neko radi sa tablicama ja sam momentno prijavio po saznanju sada je do njih i pristupio sam danas ponistenju istih
Pametnom dosta
Ma jebaji ga kad je nemas ako ti je obje ukrao onda bih prijavio kradju ako je jednu onda idi da je ipak izgubljena(spala) sto kazu brze ide rjesenje zatim sluzbeni pa opet mup i izdavanje novih
JavierBosnia wrote: ↑26/07/2023 20:58
Sta kad neko ima tablicu gdje su brojevi tipa 777 zadnji i izgubi jednu? Jel moze dobiti tu jednu da zadrzi zbog brojeva ili ce dobiti nove random?
Naravno da se placa.
Analogno tablicama, telekom prodaje brojeve telefona i svaki kosta isto.
Kad naleti neki zanimljiv broj ili kombinacija, onda se taj SIM prodaje ispod ruke za visestruko vecu cijenu.