Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Moderator: anex
-
sarajevsko_pivo
#26 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Ovdje bi trebalo kao i Fortuna supermarket, Pepco, Bershka, Pull&Bear, Jumbo i još neki

-
alenn_m
#27 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
na kojoj adresi je ovosarajevsko_pivo wrote: ↑08/07/2023 18:17 Ovdje bi trebalo kao i Fortuna supermarket, Pepco, Bershka, Pull&Bear, Jumbo i još neki
![]()
-
sarajevsko_pivo
#28 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Nisam iz Bihaća tako da neznamalenn_m wrote: ↑08/07/2023 18:22na kojoj adresi je ovosarajevsko_pivo wrote: ↑08/07/2023 18:17 Ovdje bi trebalo kao i Fortuna supermarket, Pepco, Bershka, Pull&Bear, Jumbo i još neki
![]()
- olensoner
-
alenn_m
-
akcija007
#31 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Muller ce biti direktna konkurencija DM-u
Sva je roba (svi brendovi iz Njemacke ) od Coca Cole preko Nivea Ariela Persila do Nutele kao da ste u Njemackoj. Nabavka za prodavnice je centralizirana i roba dolazi iz Njemacke .
Imaju svoje brendove kao i DM i imaju raznovrsniji asportiman od DM.
Sva je roba (svi brendovi iz Njemacke ) od Coca Cole preko Nivea Ariela Persila do Nutele kao da ste u Njemackoj. Nabavka za prodavnice je centralizirana i roba dolazi iz Njemacke .
-
sarajevsko_pivo
#32 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Ovo je drugi objekat. Retail Park je nešto sasvim drugo
-
Hakiz
#33 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Ako dođe.akcija007 wrote: ↑09/07/2023 18:55 Muller ce biti direktna konkurencija DM-u
-
Seawolf
#34 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Müller neće osnovati svoju firmu i otvoriti svoje prodavnice u BiH.
Mûller posluje samo u nekim državam EU (DE, AT, ES, HU, SI i HR) i u Švicarskoj.
Je li stvarno mislite da će se neko zezati sa izvozom iz EU i sa uvozom u BiH sve te robe koja se do sada nije nikada prodavala u BiH, radi jedne prodavnice.
I to u Bihaću. Odakle se može doći do jako puno Müller-ovih prodavnica za manje od dva sata vremena.
Mûller posluje samo u nekim državam EU (DE, AT, ES, HU, SI i HR) i u Švicarskoj.
Je li stvarno mislite da će se neko zezati sa izvozom iz EU i sa uvozom u BiH sve te robe koja se do sada nije nikada prodavala u BiH, radi jedne prodavnice.
I to u Bihaću. Odakle se može doći do jako puno Müller-ovih prodavnica za manje od dva sata vremena.
-
Hakiz
#35 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Čini mi se da je i DM počeo sa samo jednom prodavnicom.
-
sarajevsko_pivo
#36 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Oni dolaze u BiH. Oni su ušli na tržište Slovenije i HR kada oni nisu bili članica EU.Seawolf wrote: ↑10/07/2023 11:05 Müller neće osnovati svoju firmu i otvoriti svoje prodavnice u BiH.
Uskoro ide zvanična informacija
- mayab
#37 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
U principu, za Muller me briga ko i za onaj veliki snijeg 2012.
Pošteno govoreći, zaboli me za njihov asortiman .... daleko sretniji bi bio da nam dolazi neki drugi trgovac , nego šamponi, sapuni , parfemi ...
Pošteno govoreći, zaboli me za njihov asortiman .... daleko sretniji bi bio da nam dolazi neki drugi trgovac , nego šamponi, sapuni , parfemi ...
-
sarajevsko_pivo
#38 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Ima i za Bipu i Douglas.Forumerrer wrote: ↑08/07/2023 17:33 Mueller je top, iskreno se nadam da ce doci.
Ima mjesta i za DM i CM i Mueller.
-
Becky7
#39 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Muller je odlican i nadam se da ce se otvoriti u Sarajevu sto prije, radio bi odlicno sigurno 
-
HelaS
#40 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
A i klasa su 2/3last mohicans wrote: ↑08/07/2023 10:44 Muller je skup, ja tamo kupim neki slatkiš i gumene bombone kojih nema u drugim prodavnicama. Kozmetika i parfemi im nisu nešto specijalno povoljni, ali imaju širok asortiman.
- problemnatravunu
#41 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Vala neka otvara ko god misli da će mu biti korisno i profitabilno....u krajnjoj liniji, ipak konkurencija može meni kao običnom potrošaču donijeti i neki benefit tipa bolje cijene i bolji kvalitet
- azurna_obala
#42 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Samo neka dolazi, nadam se da će potopiti CM, odvratnije prodavnice nema na dunjaluku.
-
sarajevsko_pivo
#43 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Imaju najbolji poslovni prostor u Ferhadiji, ali poslovnica izgleda ocajno pogotovo izvana.azurna_obala wrote: ↑15/08/2023 11:13 Samo neka dolazi, nadam se da će potopiti CM, odvratnije prodavnice nema na dunjaluku.
-
Hakiz
#44 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Ma, i mi ne znamo šta bismo.
Prizivamo strane firme da dođu, a kada dođu nađemo razlog da ne kupujemo.
Koliko je samo i firmi i proizvoda firmi koje su još ovdje nestalo iz ponude zbog toga što ih ljudi nisu kupovali.
Ako su skupi, ako naš narod nije navikao, nije spreman da proba novo, drži se "provjerenog, da onda ne prizivamo da dođu. Nećemo ni mi, niti oni imati koristi od dolaska.
Na primjer, u državi u kojoj 80 % ljudi radi za platu ispod prosječne i 80 % ljudi nosi crno zato što ne znaju spariti boje i dezene, jedan Desigual nema šta da radi. Oni koji bi ga kupovali postanu kolateralna šteta većine.
Prizivamo strane firme da dođu, a kada dođu nađemo razlog da ne kupujemo.
Koliko je samo i firmi i proizvoda firmi koje su još ovdje nestalo iz ponude zbog toga što ih ljudi nisu kupovali.
Ako su skupi, ako naš narod nije navikao, nije spreman da proba novo, drži se "provjerenog, da onda ne prizivamo da dođu. Nećemo ni mi, niti oni imati koristi od dolaska.
Na primjer, u državi u kojoj 80 % ljudi radi za platu ispod prosječne i 80 % ljudi nosi crno zato što ne znaju spariti boje i dezene, jedan Desigual nema šta da radi. Oni koji bi ga kupovali postanu kolateralna šteta većine.
- omega369
#45 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Nadam se sa nece biti jos d.o.o. citluk ili posusje
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#46 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Masa tih firmi je bila svojim proizvodima u ponudi debelo skuplja nego npr u Sloveniji i Austriji. Pa nije niko glup da ga dereš ko ovna...
-
Zizi505
#47 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Još prije desetak godina su najavljivali dolazak i ne bi ništa od toga. Znam da su vrbovali neke ljude iz DM-a da rade za njih.
Nadam se da će doći, jer imaju odličnu ponudu, od kozetike, hrane, školskog i uredskog asortimana, do džidža za kuću i igrčaka za djecu.
Nadam se da će doći, jer imaju odličnu ponudu, od kozetike, hrane, školskog i uredskog asortimana, do džidža za kuću i igrčaka za djecu.
-
Hakiz
#48 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Ali će vjerovatno biti kao i svi drugi. Biti skuplji ovdje nego u matičnoj državi.
Vidi šta mi odgoviri Lajavikrelac. Ljudi će otići na internet, vidjeti da je kod nas u Muelleru neki proizvod skuplji nego u Muelleru u drugoj državi, reći nećeš me praviti budalom i neće kupovati.
Što se hrane tiče. Nadam se da neće biti kao DM. DM robne marke hrane su preskupe, ona "Bio" marka ubi cijenama. Čokolade po 4 KM, šećer 5 KM za kg itd. U DM se isplati njihove robne marke higijene za kuću (deterdženti, sredstva za pranje itd), nešto kozmetike, recimo sredstva za brijanje, kreme za ruke, sapuni, neki šamponi i slično. Ostalo ništa, sve drugo je jeftinije van DM.
Ako i Mueller bude takav, neće biti velika sreća i da dođe. Neka ga, ali neće biti velika sreća.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#49 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Jedan brendirani gel za tuširanje je kod nas u CM-u koštao skoro 10 KM, dok je takav isti u Njemačkoj bio oko 1,95 eura...
Pa ne bi ga kupio taman se kabaš sapunom prao kad gledaš da me oguliš 
- Ozimician
#50 Re: Müller Drogerien ulazi na BiH tržište
Müller se po defaultu smatra više "Premium drogerijom" nego DM; Rossmann, etc.
Tako da, što se cijena tiče, neće biti nikakve prednosti, jer je u mnogo stvari skuplji nego DM, hrana je užasno skupa.
Meni je zanimljivo da Müller ne pokriva ni cijelu Njemačku, uglavnom su fokusirani na jug Njemacke, tu ih ima u skoro svakom gradiću, dok na sjeveru ih nema ni u nekim baš velikim gradovima : Essen, Bochum. Također na istoku Njemačke ih ima samo u tragovima.
Tako da, što se cijena tiče, neće biti nikakve prednosti, jer je u mnogo stvari skuplji nego DM, hrana je užasno skupa.
Meni je zanimljivo da Müller ne pokriva ni cijelu Njemačku, uglavnom su fokusirani na jug Njemacke, tu ih ima u skoro svakom gradiću, dok na sjeveru ih nema ni u nekim baš velikim gradovima : Essen, Bochum. Također na istoku Njemačke ih ima samo u tragovima.