Jarane, neće više niko da radi u pekari za 500 maraka.
Hljeb je jeftin.
Moderator: anex
Cuj ne smetajudječak sa šibicama wrote: ↑08/07/2023 17:19 To je jos jedan bosanski fenomen, svi kmece cendraju zbog cijena na Jadranu gdje ce provesti, ili nece provesti, 5, 7 ili 10 dana godisnje, cijene kod kuce im ne smetaju.
Nevjerovatno.
Ja sam razgovarao s jednim poznanikom koji radi za jedan veliki trgovački lanac u BIH i baš sam ga pitao, kako to da je određena roba u DE skuplja nego u BIH, zar se ne može po toj cijeni prodavati i u BIH ?Lajavikrelac wrote: ↑08/07/2023 18:55Veću glupost odavno nisam pročitao...znači u BIH pošto nas nema ko Kineza treba potkošulja da košta 50 KM?problemnatravunu wrote: ↑08/07/2023 06:57 Ne znam da li je iko napisao i uzeo u u obzir i činjenicu o veličini BiH tržišta ,
pa nema ovde 2,5 milona ljudi da stalno živi , što mu dođe kao neki grad u , eto, Njemačkoj.... količinska veleprodajna nabavka neke robe time ne može nikako biti ista kao u Njemačkoj , i u bijednoj maloj BiH , time u startu imamo veću cijenu, pa teži-skuplji transport , obzirom na još uvijek loše razvijenu mrežu puteva ....![]()
Nema nam spasa...![]()
Kul ideja, jedite kolace.
Meni nisu jasni ljudi koji pored ovolikog poskupljenja u pekarama i dalje ne peku vlastiti hljeb kući, barem je to nešto najjednostavnije.dječak sa šibicama wrote: ↑09/07/2023 19:42Kul ideja, jedite kolace.
Licno niti ne jedem pekarske proizvode, ali vecini ljudi to je osnova prehrane, i uvijek je bilo pristupacno.
Trenutno cijene lete u nebo, ja bi rekao dabogda bio kruh 10 maraka ali zao mi ljudi. Ne vjerujem da bi ih i to pokrenulo na neke proteste, negodovanje, bojkot, sta god. Moze se i brasno kupiti i peci u domacinstvu.
Mene sad živo zanima kako posluju ove godine, ove cijene ako izađu na naslovnice, propade im sezona 100%.Ironmen wrote: ↑08/07/2023 17:13 Cesto znamo kukati i napadati komsije kako je Hr postala preskupa itd pogledajte cijene u Ajdinovicima molim vas lijepo.
Iako je ovo sve na bazi all inclusive usluge u prosjeku za jedno ljetovanje ispadne cijena ista kao da si ljetovao u sredisnoj Dalmaciji.
Sjecam se kad je bila cijena 100 km za dvije osobe, sada da jedna 4-clana porodica provede recimo 5 dana u Ajdinovicima u ovom nizem rangu sa 3 zvjezdice treba izdvojiti 2600 km sto je 2 prosjecne plate u FBIH za 5 dana odmora.
Naravno, hoćeš turizam, hoćeš zaradu od turizma, hoćeš bogate turiste = dobiješ ovo.
Za nas je u KM, bio prije par sedmica. Još prodavač karata kaže kako su ga ogulili na žičari, jer nije ličnu imao sa sobom.
Lijepi pekač hljeba, isplatio se do sada 16x.dječak sa šibicama wrote: ↑09/07/2023 14:11 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... ljuju.html
To mora tako
Ekonomski tigar
rade za 800Naslovnica wrote: ↑09/07/2023 14:24Jarane, neće više niko da radi u pekari za 500 maraka.
Hljeb je jeftin.
Pa da.ZyzzSar wrote: ↑09/07/2023 20:37rade za 800Naslovnica wrote: ↑09/07/2023 14:24
Jarane, neće više niko da radi u pekari za 500 maraka.
Hljeb je jeftin.
I ja bio prije 2 dana, nas četvero u Burger Kingu 32€, ali im je onaj neki veliki burger fakat dovoljan za veće tipoveakcija007 wrote: ↑09/07/2023 20:06 Ovo je preskupo za nas standard . Mislim da je fokus arapski turisti.
Kravice vodopad ulaz 10 eur (za sve stranci/domaci)
Voznja brodom po.Velilom Plivskom jezeru kod Jajca je 80 KM za Arape a 30 KM za nas
Polako ali sigurno cemo biti izbaceni i iz domacih destinacija
Danas sam kratko bio u Mall of Split u Splotu
Kafa obicna 1,70 eur
Kafa velika s mlijekom 2 eur
Kolac 3,50 eur
Pizza 11 eur
Kugla sladoleda 2 eur
Ozimician wrote: ↑09/07/2023 20:45 Iskreno mislim da su pekare već sad dostigle tačku pucanja što se cijena tiče, ako još jednom, ovaj put stvarno bez ikakvog razloga podignu cijene, onda je budala svako ko uđe u njih.
Vjerujem da će postati popularno, kao u DE kupovati industrijska peciva, upakovana, spremna za pečenje, samo ubaciš u rernu i za 10 min imaš vruće kifle.
Na akcijama se može naći nekad i za 1,20 € / kg takvo pecivo, zemičke i slično.
Dok je siptara bice i pekaraelcaliente wrote: ↑09/07/2023 21:08Ozimician wrote: ↑09/07/2023 20:45 Iskreno mislim da su pekare već sad dostigle tačku pucanja što se cijena tiče, ako još jednom, ovaj put stvarno bez ikakvog razloga podignu cijene, onda je budala svako ko uđe u njih.
Vjerujem da će postati popularno, kao u DE kupovati industrijska peciva, upakovana, spremna za pečenje, samo ubaciš u rernu i za 10 min imaš vruće kifle.
Na akcijama se može naći nekad i za 1,20 € / kg takvo pecivo, zemičke i slično.
Pekare su bransa koja izumire. Posao pekara je posao koji izumire.
To vise nije isplatno niti mladi ljudi zele da se skoluju za pekara pa da pocinju smjenu u 1h ujutro.
U Njemackoj skoro da nema vise pekara, evo ja u Minhenu ne poznajem niti jednu. U Bosni za deset godina nece biti pekara.
Sigurno, ko je spreman da placa skuplje.nepass1 wrote: ↑09/07/2023 21:16Dok je siptara bice i pekaraelcaliente wrote: ↑09/07/2023 21:08
Pekare su bransa koja izumire. Posao pekara je posao koji izumire.
To vise nije isplatno niti mladi ljudi zele da se skoluju za pekara pa da pocinju smjenu u 1h ujutro.
U Njemackoj skoro da nema vise pekara, evo ja u Minhenu ne poznajem niti jednu. U Bosni za deset godina nece biti pekara.
Gledam video na indexu, strani turisti na Ultri, njima nije skupo, ni Slovencu veli ok su cijene.