Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑09/07/2023 20:32
Ovo je auto za direktore, predsjednike,...brutalna limuzina.
I mene su ti nadimci uvihek bunili,..ovog ja znam kao genscher.
Jedina S-Klasa ikada, koja je postojala i kao T-model (karavan).
Doduše, samo kao S 73 T AMG i samo u 18 proizvedenih primjeraka.
kravamuzara wrote: ↑09/07/2023 13:52
Izmedju S-a te serije i benveja E38 je par godina razlike a meni izgleda kao da je 20, Merc izvana ko da je ispao iz 1973., i nov mi je izgledao star.
najodvratnija linija mercedesa ikad, povraca, proljev smajli
Meni je ovaj Genšer (W140) mnogo bolji od narednog modela S klase (W220), taj mi je baš rugoba. Doduše ni BMW 7 E65 nije nimalo lijep. A8 D3 već može proći.
ne bi se slozio, mercedes je tada furao svoj fazon, a danas polahko gubi svoj identitet i ono sto je nekada bio.
Mercedes danas više baca na dalekoistočne proizvode i sa pravim Mercedesom nema ništa zajedničko (za moj ukus).
Ali valja ih prodati Arapima, Kinezima, Rusima...
mk ultra wrote: ↑09/07/2023 22:40
Ovaj allroad E je predug auto
Vozio sam se u v90cc
Mogu sa tim usporediti
Šleperče
Jbg, nije to toliko sad velika razlika
E AllTerrain u odnosu na GLE (sa istim OM642 350d motorom) ima 200 kg manje, duža je 128mm, uža 76mm, međuosovinski razmak samo 18mm veći (isti krug okretanja).
I brža je do stoje za cijelu sekundu, i troši 1l manje dizela u svim situacijama.
sime_cipol wrote: ↑09/07/2023 22:54
Sa Michael Douglas i Andy Garcia u glavnim ulogama?
Zar nije bio obicni 560?
U pravu si, naravno.
560 SEL sa dva stražnja spojlera, za temu "Papanluk na automobilima" ....
Par puta sam pogledao YT kanal Patina Colective, sad mi stalno izbacuje njihove video uratke. Samo Mercedesi. I to rijetki. Mada znam da ti nevolis starine
Seawolf wrote: ↑09/07/2023 23:03
U pravu si, naravno.
560 SEL sa dva stražnja spojlera, za temu "Papanluk na automobilima" ....
Par puta sam pogledao YT kanal Patina Colective, sad mi stalno izbacuje njihove video uratke. Samo Mercedesi. I to rijetki. Mada znam da ti nevolis starine
Volim i starine, ali samo do zaključno sa onom godinom kad sam krenuo u osnovnu.