Javna infrastruktura nije tu da generira profit.DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 14:59 Jesmo li svjesni kolike će troškove generisati most dok se ne spoji Mostar Sje/Jug?
Jesi svjestan kolike troskove skole generisu?
Moderator: anex
Javna infrastruktura nije tu da generira profit.DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 14:59 Jesmo li svjesni kolike će troškove generisati most dok se ne spoji Mostar Sje/Jug?
Ja mislim da ovog do sad niko nije svjestan bio. Tebe je cekalo da nam objasnis kako je premalo izgradjeno od 2001.pa do sada.DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 15:45 Ja sam veliki zagovarač autoputa, ali ovo što je urađeno Hercegovini je clusterfuck.
Sve je parcijalizovano na način da ništa nije uvezano.
Jednostavno nema rezona da se napravi dionica kojom se ne može voziti, pa da pararaziram pok. ivicu Osima, dionica kojom se ne može voziti se ne može ni naplatiti. I sad to sve čeka dok se ne napravi mostarska obilaznica koja je kako sam pročitao vraćena nazad na projektovanje...
Totalni užas.
A kad ćemo spojiti Bradinu makar sa Konjicom, to je za 10 godina.
Nije vracena Mostarska obilaznica, vec Kvanj - Buna (jos gore, ako mene pitas).DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 15:45 Ja sam veliki zagovarač autoputa, ali ovo što je urađeno Hercegovini je clusterfuck.
Sve je parcijalizovano na način da ništa nije uvezano.
Jednostavno nema rezona da se napravi dionica kojom se ne može voziti, pa da pararaziram pok. ivicu Osima, dionica kojom se ne može voziti se ne može ni naplatiti. I sad to sve čeka dok se ne napravi mostarska obilaznica koja je kako sam pročitao vraćena nazad na projektovanje...
Totalni užas.
A kad ćemo spojiti Bradinu makar sa Konjicom, to je za 10 godina.
Nije tacno. Javma infrastruktura je tu da generisw profit.izvrsni direktor wrote: ↑07/07/2023 16:04Javna infrastruktura nije tu da generira profit.DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 14:59 Jesmo li svjesni kolike će troškove generisati most dok se ne spoji Mostar Sje/Jug?
Sam ce se od sebe vratiti kredit za izgradnju dionice.izvrsni direktor wrote: ↑07/07/2023 16:04Javna infrastruktura nije tu da generira profit.DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 14:59 Jesmo li svjesni kolike će troškove generisati most dok se ne spoji Mostar Sje/Jug?
DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 15:37 Bilo bi zanimljivo štopati ko će prije doći do Bijače, auto koje se u Žitomislićima isključi prema Čitluku ili auto koje nastavi do Ševaš Njiva i isključi preko mosta prema Bijači.
Pa isto sto i sa registracijom kod JP APRS. Prvi put kad dodjes na naplatno mjesto, skines tag i odes sa njim da ga unesu u svoju bazu i da potpises ugovor. Imaces dodatni racun kojeg ces dopunjavati po potrebi. HAC ima dobru mobilnu aplikaciju kao i JPAC FBiH te se to radi od kuce, karticom. JP APRS nema aplikaciju koliko znam i tu ce se morati elektronskim bankarstvom dopunjavati.RJ57 wrote: ↑07/07/2023 17:15 Dogovoreno uvezivanje elektronske naplate cestarine između Autocesta FBiH i Hrvatskih autocesta
sad još samo da mi neko objasni šta treba uraditi da bi ovo proferceralo
U prijevodu lakše kupiti HAC tag, nego komplikovati sa trenutnim, skidati, nositi, vraćati....drug_profi wrote: ↑07/07/2023 17:52Pa isto sto i sa registracijom kod JP APRS. Prvi put kad dodjes na naplatno mjesto, skines tag i odes sa njim da ga unesu u svoju bazu i da potpises ugovor. Imaces dodatni racun kojeg ces dopunjavati po potrebi. HAC ima dobru mobilnu aplikaciju kao i JPAC FBiH te se to radi od kuce, karticom. JP APRS nema aplikaciju koliko znam i tu ce se morati elektronskim bankarstvom dopunjavati.RJ57 wrote: ↑07/07/2023 17:15 Dogovoreno uvezivanje elektronske naplate cestarine između Autocesta FBiH i Hrvatskih autocesta
sad još samo da mi neko objasni šta treba uraditi da bi ovo proferceralo
Fakticki imas dva ili tri taga u jednom. Sve isto samo ne moras fizicki kupiti dodatni tag.
Uređaj je najobičniji RFID i osim svog ID code-a ne pamti ništa.
U Hrvatskoj je TAG džaba.
Piše da je 15 eura, na zvaničnoj stranici.
Ali dobiješ 15 eura prometa na njemu.
E super ako je tako, samo je bolje imati jedan tag na sajbi.
Opet kažem, teško pa skoro nemoguće implementirati.
Jasno je da to nije lako, ali uz odredjeni trud se moglo.
Jos kad bi Hrvati sta uradili s tehnologijom da ne moras prakticno stati da te ocita.. mozda od sljedece godine kad predju na onaj njihov plan da nema naplate na kucicama.