Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- drndalo
#1526 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Da, samo sto nisu tada manjkovi bili >50%...
A u BEG prema zaposlenima tamo, to je red velicine nedostajucih...
Oni su i proslo ljeto imali pucanje po savovima ali su izgurali da se skoro ne primjeti ozbiljan problem, sa 20% manjka. Izginuli.
Zima, otpustanja, pred sezonu zaposljavanje preko agencija za posudbu zaposlenih.
Dio nasao bolje poslove, znaju sta ih ceka, mozda rade i za iste pare ali lakse/stabilnije poslove.
Broj letova osjetno narastao, pola rasta usrala Air Serbia sa losim odabirom za sezonu iznajmljenih aviona. Pa otkazani letovi, pa kasne, rec letenja se reze, navodno operativa u planiranju nikad losija, i onda na taj lom,nastavak loma sa manjkom osoblja na svim mjestima na BEG, ne samo prtljag... Ekem, nece samo...
Kao sto ni kod nas nece sami novi letovi, kompanije, destinacije.
Sada bi se morao raspisati tender za nove linije za iducu godinu, proljece... Sve ostalo je prekasno.
A u BEG prema zaposlenima tamo, to je red velicine nedostajucih...
Oni su i proslo ljeto imali pucanje po savovima ali su izgurali da se skoro ne primjeti ozbiljan problem, sa 20% manjka. Izginuli.
Zima, otpustanja, pred sezonu zaposljavanje preko agencija za posudbu zaposlenih.
Dio nasao bolje poslove, znaju sta ih ceka, mozda rade i za iste pare ali lakse/stabilnije poslove.
Broj letova osjetno narastao, pola rasta usrala Air Serbia sa losim odabirom za sezonu iznajmljenih aviona. Pa otkazani letovi, pa kasne, rec letenja se reze, navodno operativa u planiranju nikad losija, i onda na taj lom,nastavak loma sa manjkom osoblja na svim mjestima na BEG, ne samo prtljag... Ekem, nece samo...
Kao sto ni kod nas nece sami novi letovi, kompanije, destinacije.
Sada bi se morao raspisati tender za nove linije za iducu godinu, proljece... Sve ostalo je prekasno.
-
last mohicans
#1527 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pitanje za ove strucnjake, moze i drndalo, ako zeli. Koliki su kapaciteti splitskog aerodroma? Ja gledajući na google map vidim samo jednu uzletno sletnu pistu, vrlo male kapacitete, sudeći po mapama. Danas sam bio u Lidlu, koji je pored aerodroma i taj aerodrom, ono sto sam vidio, nije veći od Butmira. Čak mu je i lokacija pofino od Splita, blize je Trogiru. A letova, kao u priči, ne mogu se nagledati do kasno u noć. U par minuta nekoliko aviona sleti, jedan za drugim, onaj prvi što je sletio, mora se odmah micati, da bi drugi pristao. Veoma dobra organizacija i veliki priliv putnika. Evo sad gledam schedule za petak, 90 letova planirano.
-
challmander
#1528 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Bilo je vec u Martu/Aprilu jasno da od ove sezone nema apsolutno nista. Nadam se da barem prave planove za iducu godinu pa da barem u sezoni imamo direktne letove za neke destinacije. Ne mora ni biti LCC, samo daj direktne linije pa cemo na vrijeme rezervisati da prodjemo koliko-toliko okej.
-
akcija007
#1529 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Danas nevrijeme u SA ostavilo Austrian duze od sata na nasoj pisti. Umjesto u 16h sletio skoro u 18h i skoro svi izgubili konekcije za naredne destinacije iz Beca.
Avion iz SA u kasnjenju izazvao i lancano kasnjenje na sljedecem letu za Palermo
Avion iz SA u kasnjenju izazvao i lancano kasnjenje na sljedecem letu za Palermo
-
laganica_hz
- drndalo
#1531 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Koliko se ja sjecam iz mojih spotterskih dana, u jul/aug sezoni, subotom kada im je najveca smjena turista po hotelima, znali su imati (vrsno opterecenje) i 140 letova dnevno. U periodu od 5 ujutro pa do iza ponoci. Nije bas bilo letova u 2 ujutro.last mohicans wrote: ↑04/07/2023 20:19 Pitanje za ove strucnjake, moze i drndalo, ako zeli. Koliki su kapaciteti splitskog aerodroma? Ja gledajući na google map vidim samo jednu uzletno sletnu pistu, vrlo male kapacitete, sudeći po mapama. Danas sam bio u Lidlu, koji je pored aerodroma i taj aerodrom, ono sto sam vidio, nije veći od Butmira. Čak mu je i lokacija pofino od Splita, blize je Trogiru. A letova, kao u priči, ne mogu se nagledati do kasno u noć. U par minuta nekoliko aviona sleti, jedan za drugim, onaj prvi što je sletio, mora se odmah micati, da bi drugi pristao. Veoma dobra organizacija i veliki priliv putnika. Evo sad gledam schedule za petak, 90 letova planirano.
Potpuno si u pravu, slicni su SJJ, jedna pista, s tim sto oni nemaju ni paralelnu rulnicu za pistu. SJJ ima s jedne strane. Zgrada im je veca nego stara SJJ, za sadasnju nemam podataka, ali mislim da im je veca i od nove SJJ mada ne puno.
Kako je to izgledalo? Onako kako SJJ izgleda u najvecim guzvama od par sati dnevno u sezoni, ovdje je bilo cijele sezone, a vikendima i gore, sve je bilo puno, ali su imali redove organizovane za sve, u skladu sa > 20 god. iskustva. To je sto se zgrade tice.
Zemaljske operacije? To je interesantno gledati. Tamo svaki avion mora raditi backtrack na pisti za polijetanje (za slijetanje ako ne stigne zakociti do rulnica B/C da sidje s piste sto ranije). Tu se gubi vrijeme. Ali zahvaljujuci opet mega iskustvu koje su stekli, to je ferceralo prilicno dobro. U skladu s vjetrom radi i pravac piste, te se u skladu s tim planira i izlazak aviona na polijetanje, i nema cekanja/preskakanja reda, sloze ih u red, i ide to. Nekada je bilo da je puna stajanka, nema gdje doci novi avion. Doslovno avion uklone s gate-a, ceka na izlazak na pistu. Avion slijece na pistu, na drugi izlaz izlazi avion i ide na taj prije 4 min. oslobodjen gate, a ovaj sto je izasao je vec na mjestu za polijetanje jer je izasao do zaletista cim je ovaj prosao na kocenju. Dok se on sklonio s piste, ovaj vec moze polijetati. Za to vrijeme vec od strane Trogira na 2-3 min. udaljenosti stize novi na slijetanje na “final-u”... Dakle bilo je sati kada je doslovno 20 aviona opsluzivano, ali nije bilo tako cijeli dan, 5-7 im je bio prosjek.
Kod njih je ILS samo na pisti 05 (od Trogira), a za 23 (kontra strana) se leti rucno i vizuelno (zbog brda, samo danju). Tu je bivalo interesantnih situacija da kada promijene ocekivani prilaz avionu (zbog promjene pravca vjetra, nekako im se to dogadja 1-2x dnevno kao normalan proces) EasyJet-a, posto nisu navikli bas “na ruke” letjeti, onda se desavalo da tek od treceg pokusaja slete.To naravno sviju na aerodromu “kosta” vremena, pa su izmisljali kako da to nadoknade sto bolje, da se vrate u plan.
Za sve to su se spremali mjesecima unaprijed. Zemaljsko osoblje za sezonu je zaposljavano u STOTINAMA, i uhodavano vec od aprila/maja. Visegodisnji sezonci koji se pokazu su imali realne sanse da rastom aerodroma predju u stalno zaposlene. I bili su placeni primjetno iznad prosjeka regije, pa su trcali tamo da rade i u smjenama i na vrucini, cak i na utovaru prtljega.
Godinama su zonglirali da prosiruju stajanku jer im je tu bilo najvece usko grlo, pa su mislim prosirenja radili 3x, dio kojih je doslovno na stubovima iznad parkinga/sortirnice prtljaga, za manje avione, bizjetove, ali mogu kad treba tu smjestiti i mislim 4 ili 6 A320/B737. Znalo se desiti i da ih ima toliko da se samo jednosmjerno moze kretati par sati dnevno.
Slican potez sa prosirenjem stajanke sa novim parkirnim pozicijama je pocelo SJJ lani ako se dobro sjecam, tamo prema bivsem BH Airlines hangaru. 4 pozicije. To im je bilo ogranicenje kapaciteta u kratkom roku, jer ako nemas gdje parkirati avion da ga “okrenes”, dzaba ti sve ostalo.
SPU je mislim prebacio 3 mil. u 2019, od cega je mislim 2 mil u 3.5 mjeseca pred/sezone/post, a ostalo tokom godine.
Oduzih, ali posto si pitao kako to tamo izgleda...
-
last mohicans
#1532 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Neka si, svaka čast. Znači da sam u pravu bio sa sličnim kapacitetima, bolje reći mogućnostima aerodroma sličnih karakteristika. Sada mi je još fascinantnije, kada si ti to plastično objasnio, sta su napravili i koliko uspiju aviona primiti sa jednom pistom. Ja sam u Trogiru, trenutno, gledam dolaske, uglavnom idu preko Trogira, ovim koridorom, a tek naveče vidim neke odlaske istom putanjom, rijetko danju. Više odlaze preko Čiova, ako mogu dobro procijeniti. Pa zar ima pilota koji nisu vješti na ruke, jbt, pa šta bi oni bez autopilota? Opet, vidiš da se moze izvući maksimum kada imaš top i uhodan tim da opsluzi toliko dolazaka i odlazaka. Ovo prilikom slijetanja sto si objasnio, bukvalno je tako, jedan sleti, drugi je već za par minuta na istoj putanji. Da dodam, to je prilično rizično, jelde, dok se ne skloni prethodni, da naredni dolazi ili odlazi, ali eto ne znam da su imali nekih nesreća?drndalo wrote: ↑05/07/2023 08:17Koliko se ja sjecam iz mojih spotterskih dana, u jul/aug sezoni, subotom kada im je najveca smjena turista po hotelima, znali su imati (vrsno opterecenje) i 140 letova dnevno. U periodu od 5 ujutro pa do iza ponoci. Nije bas bilo letova u 2 ujutro.last mohicans wrote: ↑04/07/2023 20:19 Pitanje za ove strucnjake, moze i drndalo, ako zeli. Koliki su kapaciteti splitskog aerodroma? Ja gledajući na google map vidim samo jednu uzletno sletnu pistu, vrlo male kapacitete, sudeći po mapama. Danas sam bio u Lidlu, koji je pored aerodroma i taj aerodrom, ono sto sam vidio, nije veći od Butmira. Čak mu je i lokacija pofino od Splita, blize je Trogiru. A letova, kao u priči, ne mogu se nagledati do kasno u noć. U par minuta nekoliko aviona sleti, jedan za drugim, onaj prvi što je sletio, mora se odmah micati, da bi drugi pristao. Veoma dobra organizacija i veliki priliv putnika. Evo sad gledam schedule za petak, 90 letova planirano.
Potpuno si u pravu, slicni su SJJ, jedna pista, s tim sto oni nemaju ni paralelnu rulnicu za pistu. SJJ ima s jedne strane. Zgrada im je veca nego stara SJJ, za sadasnju nemam podataka, ali mislim da im je veca i od nove SJJ mada ne puno.
Kako je to izgledalo? Onako kako SJJ izgleda u najvecim guzvama od par sati dnevno u sezoni, ovdje je bilo cijele sezone, a vikendima i gore, sve je bilo puno, ali su imali redove organizovane za sve, u skladu sa > 20 god. iskustva. To je sto se zgrade tice.
Zemaljske operacije? To je interesantno gledati. Tamo svaki avion mora raditi backtrack na pisti za polijetanje (za slijetanje ako ne stigne zakociti do rulnica B/C da sidje s piste sto ranije). Tu se gubi vrijeme. Ali zahvaljujuci opet mega iskustvu koje su stekli, to je ferceralo prilicno dobro. U skladu s vjetrom radi i pravac piste, te se u skladu s tim planira i izlazak aviona na polijetanje, i nema cekanja/preskakanja reda, sloze ih u red, i ide to. Nekada je bilo da je puna stajanka, nema gdje doci novi avion. Doslovno avion uklone s gate-a, ceka na izlazak na pistu. Avion slijece na pistu, na drugi izlaz izlazi avion i ide na taj prije 4 min. oslobodjen gate, a ovaj sto je izasao je vec na mjestu za polijetanje jer je izasao do zaletista cim je ovaj prosao na kocenju. Dok se on sklonio s piste, ovaj vec moze polijetati. Za to vrijeme vec od strane Trogira na 2-3 min. udaljenosti stize novi na slijetanje na “final-u”... Dakle bilo je sati kada je doslovno 20 aviona opsluzivano, ali nije bilo tako cijeli dan, 5-7 im je bio prosjek.
Kod njih je ILS samo na pisti 05 (od Trogira), a za 23 (kontra strana) se leti rucno i vizuelno (zbog brda, samo danju). Tu je bivalo interesantnih situacija da kada promijene ocekivani prilaz avionu (zbog promjene pravca vjetra, nekako im se to dogadja 1-2x dnevno kao normalan proces) EasyJet-a, posto nisu navikli bas “na ruke” letjeti, onda se desavalo da tek od treceg pokusaja slete.To naravno sviju na aerodromu “kosta” vremena, pa su izmisljali kako da to nadoknade sto bolje, da se vrate u plan.
Za sve to su se spremali mjesecima unaprijed. Zemaljsko osoblje za sezonu je zaposljavano u STOTINAMA, i uhodavano vec od aprila/maja. Visegodisnji sezonci koji se pokazu su imali realne sanse da rastom aerodroma predju u stalno zaposlene. I bili su placeni primjetno iznad prosjeka regije, pa su trcali tamo da rade i u smjenama i na vrucini, cak i na utovaru prtljega.
Godinama su zonglirali da prosiruju stajanku jer im je tu bilo najvece usko grlo, pa su mislim prosirenja radili 3x, dio kojih je doslovno na stubovima iznad parkinga/sortirnice prtljaga, za manje avione, bizjetove, ali mogu kad treba tu smjestiti i mislim 4 ili 6 A320/B737. Znalo se desiti i da ih ima toliko da se samo jednosmjerno moze kretati par sati dnevno.
Slican potez sa prosirenjem stajanke sa novim parkirnim pozicijama je pocelo SJJ lani ako se dobro sjecam, tamo prema bivsem BH Airlines hangaru. 4 pozicije. To im je bilo ogranicenje kapaciteta u kratkom roku, jer ako nemas gdje parkirati avion da ga “okrenes”, dzaba ti sve ostalo.
SPU je mislim prebacio 3 mil. u 2019, od cega je mislim 2 mil u 3.5 mjeseca pred/sezone/post, a ostalo tokom godine.
Oduzih, ali posto si pitao kako to tamo izgleda...![]()
- drndalo
#1533 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nema tu velike opasnosti, ako se sve pusta kako treba, a aerodrom je mali, sa tornja se sve vidi, nema preskakanja koraka. Bijah i na tornju, approach kontrola je super, ali toranjska (aerodromska) je jos fascinantnija.
Jedan ode na poletiste, okrene se, i ceka da onaj s drugog kraja izadje sa piste. Tek kada je bezbjedno izasao i sklonio se dovoljno, ide dozvola zo polijetanje ovome sto ceka. Za to vrijeme prilazna kontrola slaze dolazece u razmaku 3-5 min. (ako je sirokotrupac) koji vide ovoga na pisti, i ako ne odleti na vrijeme, avion u prilazu ide u go-arround, pa ponovo na prilaz. Onaj iduci koji treba na polijetanje ne prilazi pisti sa stajanke dok slijecuci avion ne prodje dalje od njegove pozicije niz pistu. Naravno, sve nakon odobrenja sa tornja.
Automatizacija letenja je odradila svoje, zapadni piloti cesto imaju malo letenja na ruke, jer su aerodromi odlicni. Prilaz 23 na SPU im je uz Kozjak, lijevi krug, i dosta kasno ga smiju ispraviti iz lijevog nagiba, to nekada rezultira kapetanovom odlukom da uradi go-arround jer ne smatra prilaz "stabiliziranim" na vrijeme, a onda je bolje ponoviti ispravno nego rizikovati.EasyJet je tada imao dosta kadeta koji su frisko zavrsili njihovu akademiju, i to po kracem MCL programu skolovanja, pa su bili Drugi oficiri u kabini, uz kapetana. Obicno su uz kapetana u kokpitu Prvi oficiri, dakle sa vise letackog iskustva...
Taj prilaz 23 se koristi samo kada vjetar na 05 daje prevelik ledjni vjetar avionima, pa bi bili tezi za kontrolisati.
Jedan ode na poletiste, okrene se, i ceka da onaj s drugog kraja izadje sa piste. Tek kada je bezbjedno izasao i sklonio se dovoljno, ide dozvola zo polijetanje ovome sto ceka. Za to vrijeme prilazna kontrola slaze dolazece u razmaku 3-5 min. (ako je sirokotrupac) koji vide ovoga na pisti, i ako ne odleti na vrijeme, avion u prilazu ide u go-arround, pa ponovo na prilaz. Onaj iduci koji treba na polijetanje ne prilazi pisti sa stajanke dok slijecuci avion ne prodje dalje od njegove pozicije niz pistu. Naravno, sve nakon odobrenja sa tornja.
Automatizacija letenja je odradila svoje, zapadni piloti cesto imaju malo letenja na ruke, jer su aerodromi odlicni. Prilaz 23 na SPU im je uz Kozjak, lijevi krug, i dosta kasno ga smiju ispraviti iz lijevog nagiba, to nekada rezultira kapetanovom odlukom da uradi go-arround jer ne smatra prilaz "stabiliziranim" na vrijeme, a onda je bolje ponoviti ispravno nego rizikovati.EasyJet je tada imao dosta kadeta koji su frisko zavrsili njihovu akademiju, i to po kracem MCL programu skolovanja, pa su bili Drugi oficiri u kabini, uz kapetana. Obicno su uz kapetana u kokpitu Prvi oficiri, dakle sa vise letackog iskustva...
Taj prilaz 23 se koristi samo kada vjetar na 05 daje prevelik ledjni vjetar avionima, pa bi bili tezi za kontrolisati.
-
last mohicans
#1534 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Vlada KS sa milion KM subvencionira nove aviolinije sa Aerodroma Sarajevo
http://www.klix.ba/clanak/230706168
Šta ovo znači, da subvenciramo kompanije koje će imati baze, a aerodrom će naplaćivati takse koje će se opet vraćati u fedralni budzet? Ima li i jedan aerodrom da ovo radi? Zar ne možemo na drugi način privući kompanije?
Šta ovo znači, da subvenciramo kompanije koje će imati baze, a aerodrom će naplaćivati takse koje će se opet vraćati u fedralni budzet? Ima li i jedan aerodrom da ovo radi? Zar ne možemo na drugi način privući kompanije?
-
kazo
#1535 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Cuje se bas bucan zvuk aviona iznad kuce. Rekoh, ovo je nesto novo, nisam do sada cuo ovako glasno. Obicno im treba par sekundi da prelete i buka se pocinje lagano gubiti. Sada je bas potrojalo. Je li ovo jedan od vecih putnickih aviona koji je bio kod nas ili je do mene? 
https://www.flightradar24.com/JAV3964/310665a8
- Koshpa
#1536 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Jeste veci ali ne i najveci, ovaj prevozi hadzijekazo wrote: ↑06/07/2023 23:17 Cuje se bas bucan zvuk aviona iznad kuce. Rekoh, ovo je nesto novo, nisam do sada cuo ovako glasno. Obicno im treba par sekundi da prelete i buka se pocinje lagano gubiti. Sada je bas potrojalo. Je li ovo jedan od vecih putnickih aviona koji je bio kod nas ili je do mene?
- Koshpa
#1537 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Vlada KS i federalni budzet ne idu zajedno, a odavno nema taxe za federalni budzetlast mohicans wrote: ↑06/07/2023 20:12 Vlada KS sa milion KM subvencionira nove aviolinije sa Aerodroma Sarajevo
- DaysleepeR
#1538 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
lijepo, pomak naprijedlast mohicans wrote: ↑06/07/2023 20:12 Vlada KS sa milion KM subvencionira nove aviolinije sa Aerodroma Sarajevo
-
Becky7
#1539 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Da li bi mi neko mogao objasniti nesto jer nisam nikada sama kupovala karte
Da li mogu kupiti online kartu od Turkisha, kako da je imam za let ?
Kako se chekira karta da li na aerodromu ili online, ako je online kako to ide? Ako se online uradi check in kako za prtljag da li moram opet ici po “papirne karte” na aerodromu?
Ako ima neko iskustva sa Istanbul aerodromom u povratku da li radim tada check in da li sa istim mailom gdje kupim karte ?
Inako imate neki savijet na aerodromu oko karti bila bi zahvalna, jer prvi put sama letim i kupujem karte.
Hvala unaprijed
Kako se chekira karta da li na aerodromu ili online, ako je online kako to ide? Ako se online uradi check in kako za prtljag da li moram opet ici po “papirne karte” na aerodromu?
Ako ima neko iskustva sa Istanbul aerodromom u povratku da li radim tada check in da li sa istim mailom gdje kupim karte ?
Inako imate neki savijet na aerodromu oko karti bila bi zahvalna, jer prvi put sama letim i kupujem karte.
Hvala unaprijed
- Tvrtko II Kotromanić
#1540 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
kod nas na aerodromu moras uraditi fizicki check in da znas, bez obzira da li imas opciju online check in-aBecky7 wrote: ↑07/07/2023 10:08 Da li bi mi neko mogao objasniti nesto jer nisam nikada sama kupovala karte![]()
Hvala unaprijed
u povratku vjerujem da mozes se online checkirati, imas opciju i na aerodromu self check in, a imas naravno i klasicnu staru opciju
- agent_zero
#1541 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Samo priče i priče, a ništa konkretno.last mohicans wrote: ↑06/07/2023 20:12 Vlada KS sa milion KM subvencionira nove aviolinije sa Aerodroma Sarajevo
Kad je ikad najavljena linija za Barcelonu i gdje je ta linija???
-
elk
#1542 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Prodje ljeto kisovito, a low cost letilica vidjesmo samo karaula kad se prodje
Lazovi, petljanci i nadasve nesposobnjakovici uhljebljeni.
Lazovi, petljanci i nadasve nesposobnjakovici uhljebljeni.
- DaysleepeR
#1543 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ko prati temu gdje na more, može jasno vidjeti koliko bi low cost linije ljudima dale opcija za povoljniji godišnji odmor, i odlazak u zemlje gdje su smještaj i cijene generalno povoljnije nego u susjedstvu.
Aerodrom kao javno preduzeće prvenstveno treba da pruži bolje opcije našim ljudima za povoljan odlazak negdje, kao što su to aerodromi u susjednim zemljama omogućili njihovim građanima. A na to automatski dobijaš turiste iz drugih zemalja.
I sad možemo filozofirati koliko para potroši arapska porodica od 9 članova vs. dva backpackera, međutim backpackeri dolaze tokom cijele godine, a arapi dolaze ljeti, a svaki turista je bitan.
Aerodrom kao javno preduzeće prvenstveno treba da pruži bolje opcije našim ljudima za povoljan odlazak negdje, kao što su to aerodromi u susjednim zemljama omogućili njihovim građanima. A na to automatski dobijaš turiste iz drugih zemalja.
I sad možemo filozofirati koliko para potroši arapska porodica od 9 članova vs. dva backpackera, međutim backpackeri dolaze tokom cijele godine, a arapi dolaze ljeti, a svaki turista je bitan.
-
last mohicans
#1544 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Kad bi uveli Albaniju, pa i Grčku, to bi bilo top. Ne bih se nećkao da li da vozim 10 sati do Albanije.
Last edited by last mohicans on 07/07/2023 10:53, edited 1 time in total.
- Vitezanin
#1545 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Aerodrom već treći mjesec zaredom ima manji broj putnika u odnosu na iste mjesece prošle godine. Dobro su nas zajebali s najavama i kao nekim pregovorima. Bolje da nisu ništa spominjali nego što su nas više od pola godine držali u neizvjesnosti i davali nam nadu da ćemo dobiti par linija prema destinacijama u Europi.
- DaysleepeR
#1546 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ne znam broje li hadžije u broj putnika, ako broje, onda baš loše.
Svi aerodromi u regionu u ljetnoj sezoni prepuni, kod nas laganini.
-
Hakiz
#1547 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
I nemao manji broj.Vitezanin wrote: ↑07/07/2023 10:53 Aerodrom već treći mjesec zaredom ima manji broj putnika u odnosu na iste mjesece prošle godine. Dobro su nas zajebali s najavama i kao nekim pregovorima. Bolje da nisu ništa spominjali nego što su nas više od pola godine držali u neizvjesnosti i davali nam nadu da ćemo dobiti par linija prema destinacijama u Europi.
Odustao sam od nekoliko destinacija koje sam želio posjetiti zbog očajne veze.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1548 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Normalno da broje i hadzije..DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 10:55 Ne znam broje li hadžije u broj putnika, ako broje, onda baš loše.
- Better Man
#1549 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Naravno da je loše kad nemaš avio liniju ni za jednu skoro normalnu državi i grad u evropi. Koga interesuju linije sa arapskim zemljama.DaysleepeR wrote: ↑07/07/2023 10:55 Ne znam broje li hadžije u broj putnika, ako broje, onda baš loše.
- DaysleepeR
#1550 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lan ... i_ostalo_d
Pogledaj gužve... koliko para u državu po glavi, da je stoja, vrh je
Ne valjaju kurcu LCC
Pogledaj gužve... koliko para u državu po glavi, da je stoja, vrh je
Ne valjaju kurcu LCC