Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Skijaš

#55701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Skijaš »

Alfonso97 wrote: 05/07/2023 00:49
Novak20 wrote: 04/07/2023 23:00 Što god da uradi NS reakcije će biti kao ovaj naslov i tekst. Tjeranje u suru bošnjačke politike i rahat patnje.

https://politicki.ba/politika/poslije-j-nema-k/35082
NS je ona mlada sto govori da je nevina i nista prije braka, a kad joj stavis ko da si bacio hrenovku u hodnik
Tvoj i Numanovicev pokusaj duhovitosti djeluje tuzno u svj... mraku cinjenice da se radi o drzavi u kojoj se pitaju likovi poput Dodika, Covica, Bakira ili Radoncica.
last mohicans

#55702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by last mohicans »

Fahro jedva dočeko, a Arnaut poriče.
https://avaz.ba/vijesti/bih/841683/redz ... su-stranku
https://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-a ... /230705167
Nije moguće da nema demokratije u NS, zar je Forto najnaj :mrgreen: Je li Redzo otpisan zbog povorke i na koga misli za osobu iz sjene, Kojović?
bob_1921

#55703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bob_1921 »

last mohicans wrote: 05/07/2023 18:32 Fahro jedva dočeko, a Arnaut poriče.
Nije moguće da nema demokratije u NS, zar je Forto najnaj :mrgreen: Je li Redzo otpisan zbog povorke i na koga misli za osobu iz sjene, Kojović?
Vjerovatno Sabina :D
HelaS

#55704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Pandakonda wrote: 05/07/2023 18:04 Ne vjerujem da je NS uopste gurala Redzu i imala ocekivanja da ce on uletiti. Mimo Uk-a je ispred Redze bio jos jedan lik koji je odustao i koji je također radi reda bio na listi.

Ali svakako da je ovo naivan potez NS-a jer su od pocetka znali kakav je Redzo i bolje da su to zavrsili na gospodski nacin prije par godina a ne da se dođe u ovu situaciju.
Problem NS je što Redžo Lemezan nije jedini nezadovoljan napustio stanku. Mnogo je njih koji su nešto značili u stranci, i mnogo ima bivših članova koji nisu javni, ali su otišli... Očito je da u vrhu stranke postoji "nezdravo tijelo", neko ko provodi negativnu politiku unutar stranke. Doduše, odavno se zna da i unutar NS vlada jak elitizam, ne samo da su takvi u javnosti.
Skijaš

#55705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Skijaš »

HelaS wrote: 05/07/2023 20:56
Pandakonda wrote: 05/07/2023 18:04 Ne vjerujem da je NS uopste gurala Redzu i imala ocekivanja da ce on uletiti. Mimo Uk-a je ispred Redze bio jos jedan lik koji je odustao i koji je također radi reda bio na listi.

Ali svakako da je ovo naivan potez NS-a jer su od pocetka znali kakav je Redzo i bolje da su to zavrsili na gospodski nacin prije par godina a ne da se dođe u ovu situaciju.
Problem NS je što Redžo Lemezan nije jedini nezadovoljan napustio stanku. Mnogo je njih koji su nešto značili u stranci, i mnogo ima bivših članova koji nisu javni, ali su otišli... Očito je da u vrhu stranke postoji "nezdravo tijelo", neko ko provodi negativnu politiku unutar stranke. Doduše, odavno se zna da i unutar NS vlada jak elitizam, ne samo da su takvi u javnosti.
.... i opet nema zdravije politicke opcije na bosanskohercegovackoj sceni.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#55706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teskeredzic_22 »

Skijaš wrote: 05/07/2023 21:04

Jedino ako zdravlje ulazi na usta :mrgreen:
HelaS

#55707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

:thumbup: Apsolutno tačno! Što je činjenica koja, uprkos unutrašnjim turbulencijama, daje nadu. Njihova politička platforma je najavangardnija u BiH, najevropskija.
palermo

#55708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Prije bih rekao ideje, kao opcija u trenutnom vremenu I prostoru tesko da je najbolja
JohnnyS

#55709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

last mohicans wrote: 05/07/2023 18:32 Fahro jedva dočeko, a Arnaut poriče.
Protivniku LGBT povorke svakako nije mjesto u jednoj građanskoj liberalnoj stranci. Trebali su ga izbaciti prije nego je sam otišao.
Nowicki

#55710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nowicki »

Gledam neki intervju sa Ređom. Utisak koji ostavlja, onako na prvu, jeste da je riječ o Zahiragninom klonu. Kako je lik poput njega zalutao u NS? :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=ONkJRwIhFKQ
Officer Crabtree

#55711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Officer Crabtree »

Gad jedan prokleti.

Kao i svako ko napusti trojku.

Bolje biti glup kao Čamdžić nego pametan kao niko.
Pandakonda

#55712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

To nema veze sa elitizmom. Stvar je toga da su mnogi ljudi zalutali u NS bez da su uopste se povezali sa njihovom idejom i ostali su tu radi reda ili ako nista radi nekih poznanika. E onda dođe situacija da dobijes priliku da apliciras ideju same stranke kroz zakone i onda ti likovi poput Gratza i Redze iskoce iz šina.

A ta "elita" kako ih Redzo, Zulfikarpasicka i drugi vole nazvati su ustvari ljudi poput Peđe, Sabine, Forte itd. koji znaju na kojim temeljima je izgrađena ova stranka i nece pustiti da ona skrene desno. Nasu Stranku nije niko napustio ko je valjao, sve su to bili neki zalutali putnici koji su na kraju dosli na destinaciju kojoj trebaju biti.

Zuhric i Gratz u DF, Marjanovic usamljen u skupstini jer je uvijek bio egoista, a Redzo ce sada u NiP ili SzBiH kao sto je Elvis Vreto.
Bloo
Globalna šefica

#55713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Nowicki wrote: 05/07/2023 21:38 Gledam neki intervju sa Ređom. Utisak koji ostavlja, onako na prvu, jeste da je riječ o Zahiragninom klonu. Kako je lik poput njega zalutao u NS? :shock:

I ja se pitam.
Prije je NiP materijal.
kakabanja213

#55714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakabanja213 »

Ideja NS jeste nesto najbolje sto se na ovim prostorima pojavilo od 1992. Cak je i Forto fino poceo. Ona izjava o muzici i ratu je kao da sam je ja pisao. Medjutim lik je u zadnje vrijeme totalno unazadio stranku, po mom misljenju. Ne mozes se kao vodja liberalne stranke ( i to jako liberlne na papiru) podrzavati da se i ustavni sud dozivotno namontira pripadnik ekstremno desnog, da ne kazem skoro nacisticke stranke HDZ. Na stranu ove dnevno politicke teme ali ce valjda doci i do normalnih gradjanskih apelacija i onda nemas nista
Mrvice_ba

#55715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Mrvice_ba »

Sabina im vedri i oblaci.

Onaj izbacen jer je prevario zenu, njihova stranka nek ide u neku stvar.

Redzo dobrodošao u NiP.
kakabanja213

#55716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakabanja213 »

Bloo wrote: 05/07/2023 22:08
Nowicki wrote: 05/07/2023 21:38 Gledam neki intervju sa Ređom. Utisak koji ostavlja, onako na prvu, jeste da je riječ o Zahiragninom klonu. Kako je lik poput njega zalutao u NS? :shock:

I ja se pitam.
Prije je NiP materijal.
Zahiragic je jedini prirodni nasljednik Dine Konakovica u NIP.
basicm

#55717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by basicm »

Mrvice_ba wrote: 05/07/2023 22:13 Sabina im vedri i oblaci.

Onaj izbacen jer je prevario zenu, njihova stranka nek ide u neku stvar.

Redzo dobrodošao u NiP.
Stranka od koje su odustali i osnivaci.
HelaS

#55718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Pandakonda wrote: 05/07/2023 21:56

To nema veze sa elitizmom. Stvar je toga da su mnogi ljudi zalutali u NS bez da su uopste se povezali sa njihovom idejom i ostali su tu radi reda ili ako nista radi nekih poznanika. E onda dođe situacija da dobijes priliku da apliciras ideju same stranke kroz zakone i onda ti likovi poput Gratza i Redze iskoce iz šina.

A ta "elita" kako ih Redzo, Zulfikarpasicka i drugi vole nazvati su ustvari ljudi poput Peđe, Sabine, Forte itd. koji znaju na kojim temeljima je izgrađena ova stranka i nece pustiti da ona skrene desno. Nasu Stranku nije niko napustio ko je valjao, sve su to bili neki zalutali putnici koji su na kraju dosli na destinaciju kojoj trebaju biti.

Zuhric i Gratz u DF, Marjanovic usamljen u skupstini jer je uvijek bio egoista, a Redzo ce sada u NiP ili SzBiH kao sto je Elvis Vreto.
:thumbup: Može proći... :D
qlface

#55719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by qlface »

Malo je komičnih političkih kolektiva poput Naše Stranke, neka ih. Od samog početka djeluju kao parodija razmaženih snobova razapetih između sopstvenog balkanskog korumpiranog mozga i patetičnih iluzija da budu woke pioniri BiH. Ljudi se maltene takmiče između sebe ko će ispasti veći proevropski progresivac, bez da ikada razmisle da li teme iz naslijeđenih stanova po centru grada uopšte rezonuju sa običnim čovjekom od kojeg traže da glasa za njih.

Hajde da je ovo danas bio neki salty vehbos pa da čovjek kaže "ko ga šiša", ali baš zavirih malo u arhivu i maltene svako istupanje iz stranke prati identičan šablon. Bahato rukovodstvo sa fašistoidnom kontrolom mišljenja, korupcija i nepotizam, i generalno odsustvo dodira sa realnošću kada su u pitanju alfa snobovi na pozicijama.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/amra-zu ... /210806039
"Pojedinci iz NS-a, skromnog obrazovanja i nepostojećeg kućnog odgoja, su pod evidentnim patronatom trenutnog rukovodstva, odlučili da sankcionišu moje korištenje slobode govora, što je vrsta cenzure koja je neprihvatljiva. Bilo kakva druga odluka, osim ove, bi dovela do moje autocenzure, što mi je također neprihvatljivo", ukazala je Zulfikarpašić.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/boska-c ... /221107023
"Ja imam previše godina da bi mi neko prijetio mjerama. Ja nisam uradila ništa pogrešno i mislim da nije bilo nikakvog razloga za takvo ograđivanje od moga glasanja jer se trebalo unaprijed misliti o tome kako glasati.

Niko nije razgovarao samnom, osim što sam za vrijeme sjednice dobila poruku da moram glasati za prijedlog odluke HDZ- a i SDA-a, koalicije Za Mostar", dodala je Ćavar. Nije otkrila od koga je dobila poruku za glasanje.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasu-st ... /201023134
"Nadamo se da će ovo pismo za Našu stranku, koja je već u Novom Gradu izgubila dva vijećnika, biti samo upozorenje da se napokon prestane baviti ljudima koji su tu došli radi ostvarivanja lične koristi, mahalanjima i ljudima koji osim politike u životu nisu ništa drugo stvorili", navodi se u dopisu za isključenje članova partije.

Također, članovi kritikuju stranku jer "nikada ranije nije bila stranka koja namješta poslove svojim članovima i vijećnicima i vijećnicama, već suprotno, ona koja je tu devijaciju u društvu zvanu mito i korupcija propagirala kao glavnu odrednicu protiv koje će se boriti djelovanjem u vlasti".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sanja-r ... /220513073
"Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim stranka trenutno ide. ZDK je duboko ogrezao u korupciji. Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali. Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila. Nisam dobila od stranke čije sam boje odvažno nosila", naglasila je.
Nero Histrion

#55720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

Znaci li ovo da se zeleni termiti vracaju u KS? Znaci li ovo da je doticni Redzo kupljen? Ima li ko kakve informacije? Pouzdane, ne rekla-kazala? Taman kad pomislis da je barem malo krenulo, opet sve isto.
Hakiz

#55721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Sa druge strane, ko god je ušao u NS očekujući da će u njemu dobiti podršku za tradicionalne, konzervativne, prošlovjekovne i slične ideje ili nije shvatio gdje dolazi, ili je zlonamjerno ušao znsjući da nije za NS. Nije u strankama koje su mu ideološki bliske imao šanse, pa je probao u NS.

Pa kada u NS nije uspio, kriv mu NS.

U SDA, NiP, SDP, SZBiH, pa i DF prevelika konkurencija, NS nije za njega, ne može da se snađe. A valja se obezbijediti.

Prosto ti bude žao tih ljudi.
_Reds_

#55722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Redzo staro kladionicar, zna dobro koliko sada vrijedi njegov glas pa sada će ga NS morati i platiti.
Pandakonda

#55723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

qlface wrote: 05/07/2023 23:24 Malo je komičnih političkih kolektiva poput Naše Stranke, neka ih. Od samog početka djeluju kao parodija razmaženih snobova razapetih između sopstvenog balkanskog korumpiranog mozga i patetičnih iluzija da budu woke pioniri BiH. Ljudi se maltene takmiče između sebe ko će ispasti veći proevropski progresivac, bez da ikada razmisle da li teme iz naslijeđenih stanova po centru grada uopšte rezonuju sa običnim čovjekom od kojeg traže da glasa za njih.

Hajde da je ovo danas bio neki salty vehbos pa da čovjek kaže "ko ga šiša", ali baš zavirih malo u arhivu i maltene svako istupanje iz stranke prati identičan šablon. Bahato rukovodstvo sa fašistoidnom kontrolom mišljenja, korupcija i nepotizam, i generalno odsustvo dodira sa realnošću kada su u pitanju alfa snobovi na pozicijama.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/amra-zu ... /210806039
"Pojedinci iz NS-a, skromnog obrazovanja i nepostojećeg kućnog odgoja, su pod evidentnim patronatom trenutnog rukovodstva, odlučili da sankcionišu moje korištenje slobode govora, što je vrsta cenzure koja je neprihvatljiva. Bilo kakva druga odluka, osim ove, bi dovela do moje autocenzure, što mi je također neprihvatljivo", ukazala je Zulfikarpašić.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/boska-c ... /221107023
"Ja imam previše godina da bi mi neko prijetio mjerama. Ja nisam uradila ništa pogrešno i mislim da nije bilo nikakvog razloga za takvo ograđivanje od moga glasanja jer se trebalo unaprijed misliti o tome kako glasati.

Niko nije razgovarao samnom, osim što sam za vrijeme sjednice dobila poruku da moram glasati za prijedlog odluke HDZ- a i SDA-a, koalicije Za Mostar", dodala je Ćavar. Nije otkrila od koga je dobila poruku za glasanje.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasu-st ... /201023134
"Nadamo se da će ovo pismo za Našu stranku, koja je već u Novom Gradu izgubila dva vijećnika, biti samo upozorenje da se napokon prestane baviti ljudima koji su tu došli radi ostvarivanja lične koristi, mahalanjima i ljudima koji osim politike u životu nisu ništa drugo stvorili", navodi se u dopisu za isključenje članova partije.

Također, članovi kritikuju stranku jer "nikada ranije nije bila stranka koja namješta poslove svojim članovima i vijećnicima i vijećnicama, već suprotno, ona koja je tu devijaciju u društvu zvanu mito i korupcija propagirala kao glavnu odrednicu protiv koje će se boriti djelovanjem u vlasti".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sanja-r ... /220513073
"Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim stranka trenutno ide. ZDK je duboko ogrezao u korupciji. Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali. Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila. Nisam dobila od stranke čije sam boje odvažno nosila", naglasila je.
Amra Zulfikarpasic htjela da bude kantonalna ministrica kulture i forsirala rukovodstvo da insistira na tom ministarstvu u pregovorima u prvoj Fortinoj vladi. NS-u se otvorila prilika za premijersko mjesto gdje su uz to dobili komunalije i pravdu na sta su naravno pristali i odrekli se ostalih ideja kao sto je bilo obrazovanje i kultura. Ona poludila i odjednom napustila stranku jer eto kao sad joj nesto "smeta" :D Sve je bila stvar licnog interesa.

Za Bosku Cavar je Nasa Stranka stvarno ispala amaterska. Trebali su uredno dogovoriti i iskomunicirati vezano za glasanje i ocekivanja jer su znali u kakvoj je specificnoj situaciji sama Boska. To im je bio kiks i trebali su bolje postupiti prema njoj. Ako nista radi toga sto je ona bila "legitimna" u Mostaru i mogla im je biti ulazna karta kao povjerenje za hrvatsko glasacko tijelo.

Ibrahim Obhodas napustio stranku zajedno sa uzom i sirom familijom nakon sto je dobio odbijenicu od vrha stranke da moze koalirati na nivou opstine sa SDA. Znaci preslikana situacija sa Gratzom i Zuhrićem.

Za Sanju Renic niko nista nije dobro imao reci iz Zenice, na kraju zavrsila kod Fude u stranci da bi dobila radno mjesto u regionalnoj deponiji.
Nero Histrion wrote: 05/07/2023 23:32 Znaci li ovo da se zeleni termiti vracaju u KS? Znaci li ovo da je doticni Redzo kupljen? Ima li ko kakve informacije? Pouzdane, ne rekla-kazala? Taman kad pomislis da je barem malo krenulo, opet sve isto.
Koliko je poznato trojka ima svoje ljude unutar SzBiH tako da nema zime :D U najgorem slucaju ce cijena Damirove ruke porasti jer nema sanse da ce on podrzati SDA-SBiH-DF vladu.

A Redzo jadnicak se nakon 4 parade skontao sam sa sobom da ih ne podrzava a nije nikako cekao na mandat :skoljka:
HelaS

#55724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Hakiz wrote: 05/07/2023 23:35 Sa druge strane, ko god je ušao u NS očekujući da će u njemu dobiti podršku za tradicionalne, konzervativne, prošlovjekovne i slične ideje ili nije shvatio gdje dolazi, ili je zlonamjerno ušao znsjući da nije za NS. Nije u strankama koje su mu ideološki bliske imao šanse, pa je probao u NS.

Pa kada u NS nije uspio, kriv mu NS.

U SDA, NiP, SDP, SZBiH, pa i DF prevelika konkurencija, NS nije za njega, ne može da se snađe. A valja se obezbijediti.

Prosto ti bude žao tih ljudi.
:thumbup: :thumbup:
seksi_ideje

#55725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Ns je od samog osnivanja u svom programu podrzavala LGBT. I on, kao divan i krasan, govori da je dijete Ns a to mu nekako promaklo sve ove godine? Biti liberal ne znaci trpiti krkanluk u svojim redovima, dragi Redzo.

On je inace poznat i po slikanju sa "bracom". Jedini kiks stranke je da su ga gurnuli u skupstinu. Tu je Forto zakazao.
Locked