OTOY je zasluzan za ove fantasticne scene a napravili su stranicu gdje se mogu vidjeti detaljne reprodukcije komandnog mosta sa razliciti Enterprisa.dale cooper wrote: ↑03/05/2023 21:42 Ovo je sjajno odrađeno. Dođe kao neki post scriptum zadnje Picard sezone. Ne znam kako su izveli ovo sa Nimoyem, ali pretpostavljam
da je neka kombinacija body doubla i umjetne inteligencije. I starija i mlađa verzija izgledaju tako živo i uvjerljivo, da ne povjeruješ
da je Nimoy mrtav već 8 godina. I ostatak je super odrađen, izvlačenje olupine Enterprisea D sa Veridiana III. Posjeta Spocka grobu svog
najboljeg prijatelja. Baš emotivno, bez ijedne riječi izgovorene.
Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- BHCluster
#3276 Re: Star Trek
- dale cooper
#3277 Re: Star Trek
Da, pregledao sam malo i pročitao o OTOY-u, ovo što rade zvuči fascinantno.BHCluster wrote: ↑04/05/2023 10:12OTOY je zasluzan za ove fantasticne scene a napravili su stranicu gdje se mogu vidjeti detaljne reprodukcije komandnog mosta sa razliciti Enterprisa.dale cooper wrote: ↑03/05/2023 21:42 Ovo je sjajno odrađeno. Dođe kao neki post scriptum zadnje Picard sezone. Ne znam kako su izveli ovo sa Nimoyem, ali pretpostavljam
da je neka kombinacija body doubla i umjetne inteligencije. I starija i mlađa verzija izgledaju tako živo i uvjerljivo, da ne povjeruješ
da je Nimoy mrtav već 8 godina. I ostatak je super odrađen, izvlačenje olupine Enterprisea D sa Veridiana III. Posjeta Spocka grobu svog
najboljeg prijatelja. Baš emotivno, bez ijedne riječi izgovorene.
- BHCluster
#3278 Re: Star Trek
Neko nas citadale cooper wrote: ↑04/05/2023 15:31Da, pregledao sam malo i pročitao o OTOY-u, ovo što rade zvuči fascinantno.
Krenite u virtuelnu šetnju mostom svemirskog broda Enterprise
Putem web stranice Roddenberry.x.io je moguće istražiti most svemirskog broda, ali i druge njegove dijelove.
- dale cooper
#3279 Re: Star Trek
Mislim da je ovo samo vrh ledenog brijega što se tiče potencijalnih mogućnosti. Vjerovatno će u budućnosti biti i virtualne simulacijeBHCluster wrote: ↑05/05/2023 15:29Neko nas citadale cooper wrote: ↑04/05/2023 15:31
Da, pregledao sam malo i pročitao o OTOY-u, ovo što rade zvuči fascinantno.
Krenite u virtuelnu šetnju mostom svemirskog broda Enterprise
Putem web stranice Roddenberry.x.io je moguće istražiti most svemirskog broda, ali i druge njegove dijelove.
kako se tehnologija bude razvijala.
- BHCluster
#3280 Re: Star Trek
Zaboravio sam postaviti link za ovo gore https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /230505080dale cooper wrote: ↑05/05/2023 15:33Mislim da je ovo samo vrh ledenog brijega što se tiče potencijalnih mogućnosti. Vjerovatno će u budućnosti biti i virtualne simulacije
kako se tehnologija bude razvijala.
Samo kosta to puno da se uradi.
- dale cooper
#3281 Re: Star Trek
Novi trailer za drugu sezonu. Žive verzije Mariner i Boimlera iz Lower Decksa će se pojaviti (vjerovatno sa nekim time travel shenanigansima)
Woohooo!
- tranquil
#3282 Re: Star Trek
Hahaha eno Boimlera smotanog u zadnjoj sceni traileradale cooper wrote: ↑25/05/2023 16:59
Novi trailer za drugu sezonu. Žive verzije Mariner i Boimlera iz Lower Decksa će se pojaviti (vjerovatno sa nekim time travel shenanigansima)![]()
Woohooo!![]()
![]()
Super je što su isti glumci, u crtanoj seriji su crtali otprilike onako kako glasovni glumci stvarno izgledaju, pa sada mogu uletiti i u igrane serije
- dale cooper
#3283 Re: Star Trek
Lower Decks mi je super. Odlična kombinacija likova, radnje i humora.tranquil wrote: ↑26/05/2023 10:04Hahaha eno Boimlera smotanog u zadnjoj sceni traileradale cooper wrote: ↑25/05/2023 16:59
Novi trailer za drugu sezonu. Žive verzije Mariner i Boimlera iz Lower Decksa će se pojaviti (vjerovatno sa nekim time travel shenanigansima)![]()
Woohooo!![]()
![]()
![]()
Super je što su isti glumci, u crtanoj seriji su crtali otprilike onako kako glasovni glumci stvarno izgledaju, pa sada mogu uletiti i u igrane serije![]()
- tranquil
#3284 Re: Star Trek
dale cooper wrote: ↑26/05/2023 10:08Lower Decks mi je super. Odlična kombinacija likova, radnje i humora.![]()
Isto
Boimler je veliki Starfleet nerd, fura se na te legende Flote, naročito je pominjao Kirka i Spoka. Vjerovatno će pišnuti kada ga sretne, zato je vjerovatno i onako zblahnut u traileru
Mariner je druga priča, ne jebe autoritete 2%, Spock Schmock

- tranquil
#3285 Re: Star Trek
Deset puta sam pustio kraj trailera, onu scenu sa Boimlerom, i svaki put mi je sve smješnije. Kakav lik 
- Praetorious
#3286 Re: Star Trek
Počela je druga sezona The Strange New Worlds. Vidjećemo šta nam donosi, valja neće us*ati motku. Pogledao sam početak prve ep. i nastavljaju gdje su stali. Ekipa ista. Doktor i dalje promuklo šapće dok govori. Neka čvaka se ubacuje na mjesto šefa strojarnice/mašinskog/wotever, bolje da je ne čujete. Stavite na MUTE. Još bolje, razbijte zvučnike. Da da, sve znam. Elem... dobro, dakle ostaje da se vidi kako će dalje razvijati radnju.
- Bloo
- Globalna šefica
#3287 Re: Star Trek
Meni je ona baš draga glumica. I glas mi je komičan.Praetorious wrote: ↑17/06/2023 22:36 Počela je druga sezona The Strange New Worlds. Vidjećemo šta nam donosi, valja neće us*ati motku. Pogledao sam početak prve ep. i nastavljaju gdje su stali. Ekipa ista. Doktor i dalje promuklo šapće dok govori.Neka čvaka se ubacuje na mjesto šefa strojarnice/mašinskog/wotever, bolje da je ne čujete. Stavite na MUTE. Još bolje, razbijte zvučnike. Da da, sve znam. Elem... dobro, dakle ostaje da se vidi kako će dalje razvijati radnju.
Epizoda je bila OK.
- Praetorious
#3288 Re: Star Trek
Oh, ona je OK; samo joj je glas bio k'o ismijavanje/parodiranje. Al dobro, i onako su počeli u laganom tonu i laganom tempu - samo Warp 5...pffff
Nisam sinoć dovršio epizodu, valjda ću se danas sjetiti da to odradm.
- Qler
#3289 Re: Star Trek
Meni je bila dobra epizoda, samo mi je malo, al nisu baš pretjerali, zasmetalo kad su prikazali roditelje od one male, obje mame... Al nisu baš gurali niz grlo kao u Discovery pa je bilo lakše za podnijeti tih nekoliko scena.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3290 Re: Star Trek
dobra prva epoizoda druge sezone
- Truba
#3292 Re: Star Trek
drugu epizodu o nekom suđenju sam prespavao jbt u što sam se pretvorio
al dobra epizoda
al dobra epizoda
- Qler
#3293 Re: Star Trek
I druga i treća dobre. SNW najbolja od novijih, definitivno
-
Forumerrer
#3294 Re: Star Trek
Vala meni nije nesto. Puno puno bolja je bila prosla sezona.
Previse je nelogicnosti u ove 3 epizode i najvaznije, gdje je to istrazivanje svemira.
Previse je nelogicnosti u ove 3 epizode i najvaznije, gdje je to istrazivanje svemira.
- Ateista
#3295 Re: Star Trek
Meni je ono prezivljavanje u svemiru u drugoj bilo nerealno, ppslije guglam ispade da jeste moguce onqko nesto...
Ono da zbog one droge ili sta je vec, dvoje doktora prebije onoliko klingonaca je malo nidje veze...
Treca zanimljiva.
Ono da zbog one droge ili sta je vec, dvoje doktora prebije onoliko klingonaca je malo nidje veze...
Treca zanimljiva.
- BHCluster
#3296 Re: Star Trek
Malo je off topic al da priupitam. Da li neko igra Star Trek: Fleet Command?
- tranquil
#3297 Re: Star Trek
Probao prije koju godinu, zapravo mislim da sam počeo doslovno onda kada je lansirana, bila je jaka marketinška kampanja. U to vrijeme sam tražio neku mobilnu igru, po mogućnosti istraživanja i izgradnje, a koja zahtijeva minimalno vremena da se "održava".BHCluster wrote: ↑04/07/2023 16:38 Malo je off topic al da priupitam. Da li neko igra Star Trek: Fleet Command?
Izbrisao sam je poslije nekoliko dana. Ispostavilo se da je veoma, čak ekstremno, vremenski zahtjevna, vrlo brzo se dostigne neki skromni nivo, a onda postane jako spora po pitanju daljeg razvoja, osim naravno ako ne plaćaš. PvP komponenta je previše izražena, ubiše drugi igrači tako da ne možeš ništa raditi na miru, ili ostaviti pa da se to razvija dok čekaš, naročito su iritantni igrači koji plaćaju, ubiše hljeb. Da je to do vještine, nego samo dolari i eventualno igračevo slobodno vrijeme odlučuju ko će da uživa.
A ono najvažnije, Star Trek duh, ne postoji u igri, nigdje miroljubivog istraživanja, nego samo ubij, uništi, popljačkaj, pokori, jači tlači. Samo su navukli ST fasadu, poznate rase i brodove i imena likova preko neke ratne svemirske igre. Ono malo radnje se moglo dešavati i u bronzanom dobu, samo su dodali warp pogon.
- BHCluster
#3298 Re: Star Trek
tranquil wrote: ↑05/07/2023 20:45Probao prije koju godinu, zapravo mislim da sam počeo doslovno onda kada je lansirana, bila je jaka marketinška kampanja. U to vrijeme sam tražio neku mobilnu igru, po mogućnosti istraživanja i izgradnje, a koja zahtijeva minimalno vremena da se "održava".BHCluster wrote: ↑04/07/2023 16:38 Malo je off topic al da priupitam. Da li neko igra Star Trek: Fleet Command?
Izbrisao sam je poslije nekoliko dana. Ispostavilo se da je veoma, čak ekstremno, vremenski zahtjevna, vrlo brzo se dostigne neki skromni nivo, a onda postane jako spora po pitanju daljeg razvoja, osim naravno ako ne plaćaš. PvP komponenta je previše izražena, ubiše drugi igrači tako da ne možeš ništa raditi na miru, ili ostaviti pa da se to razvija dok čekaš, naročito su iritantni igrači koji plaćaju, ubiše hljeb. Da je to do vještine, nego samo dolari i eventualno igračevo slobodno vrijeme odlučuju ko će da uživa.
A ono najvažnije, Star Trek duh, ne postoji u igri, nigdje miroljubivog istraživanja, nego samo ubij, uništi, popljačkaj, pokori, jači tlači. Samo su navukli ST fasadu, poznate rase i brodove i imena likova preko neke ratne svemirske igre. Ono malo radnje se moglo dešavati i u bronzanom dobu, samo su dodali warp pogon.
- Truba
#3299 Re: Star Trek
Treca epizoda sranje ne moram gledati
Mrzim vise ove vremenske linije...onda kad se ponavlja dan dok se ne ispuni sto treba...multiverzume...
Mrzim vise ove vremenske linije...onda kad se ponavlja dan dok se ne ispuni sto treba...multiverzume...
- spree
#3300 Re: Star Trek
nije timeline. pregledaj, ok je epizoda.
Spoiler
Show
jedino je glupavo objasnjenje kako ruda od koje je napravljen dvorac i valjda kacige štiti od gubitka pamcenja. dobaci do enterprisea radijacija ili sta je vec, a ne moze kroz kacigu ili kroz dvorac. i situacija da se nakon ko zna koliko godina uticaja te radijacije na covjeka pamcenje u potpunosti vrati nakon kratkog vremena u dvorcu je glupava, al haj.