Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Počeo je novi ciklus Alien stripova, ko želi prvu svesku na našem jeziku nek' pazari, ko ne želi nek' preskoči. Ha ja
PDF niže kvalitete, HQ CBZ se nalazi postavljen na popularnim forumima.
Da ne listam cijelu temu, ima li gdje prodaja polovnih stripova, Zagor, Alan Ford, Blek i sl. Kontam da ponesem na more 15-20 komada kao u stara dobra vremena.
doox wrote: ↑11/05/2024 18:12
Gdje se u Sarajevu mogu kupiti Corto Maltese stripovi?
Nema ni na Olx-u ništa
Bilo ti nedavno na sajmu knjiga iz srbije izdanja... potrazi na nekom srbijanskom piku... Bas Korto strco mi na standu al ne mogu sve kupiti. Pogledaj u knjizari u Alti, imaju neka strip izdanja.
Nema ni na Olx-u ništa
Bilo ti nedavno na sajmu knjiga iz srbije izdanja... potrazi na nekom srbijanskom piku... Bas Korto strco mi na standu al ne mogu sve kupiti. Pogledaj u knjizari u Alti, imaju neka strip izdanja.
Hvala, sajam sam propustio... Nikako nisam imao vremena.
Nema ni na Olx-u ništa
Ma nema na cemu, evo malo za utjehu ako nisi gledao.
Ne znam dali si ljubitelj PDF izdanja, njih imam uhhhh bruku.
Ma nema na cemu, evo malo za utjehu ako nisi gledao.
Ne znam dali si ljubitelj PDF izdanja, njih imam uhhhh bruku.
Gledao sam .... Imam i ja sve u EPUB formatu, ali tražim sad konkretno. Nekad se na puku moglo naći jeftino
Kako odgledah ovog Hellboya film, potražio sam ima li šta novo i na strip sceni. Na moje veliko iznenađenje, našao sam na HDDu neurađeni strip, pa sam ga danas konačno zgotovio. Ko voli nek izvoli, ko ne... eh!
Hellboy i B.P.R.D. - 1954 - Mjesec Duhova (2017) (Digital) (Praetorious-Release) Hellboy and the B.P.R.D. – 1954 – Ghost Moon
Kada stara poznanica prof. Bruttenholma, Lady Cynthia, zatraži pomoć, Hellboy se zapućuje u Hong Kong u dio zvani "Grad iza zidina", samo da bi se našao oči u oči sa kineskim demonima. To nije sve sa čime se susreće, jer je Mike Mignola majstorski ukomponovao svoje nadprirodne avanture sa prikazom ranih dana Britanske špijunske mreže na Dalekom Istoku.
Strip u dvije sveske. Redni brojevi 14 i 15 u seriji A.
Hellboy i B.P.R.D. - Iskrivljeni Čovjek (Praetorious-Release) The Crooked Man
Strip-scenarij po kome je snimljen najnoviji Hellboy film!
Iskrivljeni Čovjek (The Crooked Man) je objavljen kao trodjelni strip od jula do septembra 2008 u redovnoj seriji Hellboy #33–35, a reprint je objavljen u junu 2010 pod naslovom "Hellboy: vol. 10 - The Crooked Man and Others". Druga sveska na kraju sadrži strip u jednoj tabli, kako napraviti vještičju kuglu (witchball) koja se pojavljuje u glavnom stripu.
U Apalačkim planinama Virđinije, godine 1958. Hellboy se susreće sa kovenom vještica i Iskrivljenim čovjekom koji služi Đavolu. Lokalni stanovnik Tom Ferrell se vraća u taj rodni kraj nakon dužeg odsustvovanja i saznaje da mu je majka mrtva a da mu je otac nestao. No, ubrzo pronalazi oca... i vješticu Effie Kolb, koja ga je u dobi od petnaest godina prevarila da i sam postane vještac i sklopi pakt sa Đavolom. I đavo sad dolazi po svoje!
Mike Mignola se uz pomoć crtača Zach Howarda vraća ovoj temi 2020.g., u dvodijelnom nastavku pod nazivom "Hellboy i B.P.R.D.: Povratak Effie Kolb" (The Return of Effie Kolb).
Alien - Paradiso 1 (od 5) (2024) (Digital) (Praetorious-Release)
Novi strip-serijal iz Alien franšize. Objavljena je tek prva sveska.
Dobro došli u Paradiso! Rajsko mjesto, kako mu i naziv kaže, gdje novac teče poput krvi, a krv teče poput kiseline! Mjesto za provode, asteroid Paradiso je skriveni dragulj među kolonijama sa svojom tropskom klimom, bijelim pješčanim plažama i zadivljujuće velikom populacijom hiper-bogatih kriminalaca.
Kad Kolonijalni Maršali Dash Nanda i Lydia Reeves budu poslani tamo da razbiju krijumčarski lanac, misle da su osvojili lutriju od zadatka. Ali jedino oni koji su dovoljno pohlepni su tamo sretni. A i takvi se jako brzo suočavaju sa nečim što nisu mogli ni zamsiliti, ponajmanje poželjeti.